Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η δόση έρχεται ενιαία αλλά και ο συνεχής έλεγχος
  • [02] Η Ελλάδα του εθνικού ζωγράφου Νικόλαου Γύζη
  • [03] Εντολή Σαμαρά για την άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για την ιθαγένεια
  • [04] Καταλήψεις δημαρχείων στην Κρήτη από εργαζομένους
  • [05] Το Κογκρέσο "στριμώχνει" τον Πετρέους για τις επιθέσεις στη Βεγγάζη
  • [06] "Ιρλανδικό τέστ" απόψε για την Εθνική ποδοσφαίρου
  • [07] Kυκλοφόρησε δοκιμαστικά η νέα έκδοση του Internet Explorer 10
  • [08] Με ομογενείς και επιχειρηματίες συναντήθηκε στο Κάιρο ο Δ. Αβραμόπουλος
  • [09] Για σταλινικές τακτικές κατηγορεί τον Φωτόπουλο η παράταξη ΠΑΣΚΕ - συνεργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ
  • [10] Συνεχίζονται οι έρευνες στην Κρήτη για κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών - όπλων
  • [11] Μήνυμα αλληλεγγύης στέλνει η συνομοσπονδία των γερμανικών συνδικάτων
  • [12] Με συλλήψεις ξεκίνησε στην Ισπανία η 24ωρη απεργία των εργαζομένων
  • [13] Τουλάχιστον 15 νεκροί από εκρήξεις στη Βαγδάτη και στα βόρεια του Ιράκ

  • [01] Η δόση έρχεται ενιαία αλλά και ο συνεχής έλεγχος

    Σε μία ενιαία δόση ύψους 44 δισ. ευρώ, προσανατολίζονται οι δανειστέςπρος τηνΕλλάδα,κάνοντας ακόμα πιο αυστηρούς τους όρους για την ελληνική οικονομία.

    Ο Βόλφανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι προετοιμάζεται ένας αυστηρός ελεγκτικός μηχανισμός για την χώρα ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να βρει τις τεχνικές μεθόδους ώστε να λύσει το ελληνικό ζήτημα.

    [02] Η Ελλάδα του εθνικού ζωγράφου Νικόλαου Γύζη

    «Την Ελλάδα δεν ημπορώ να την ζωγραφίσω τόσον ωραίαν ως την αισθάνομαι», δήλωνε ταπεινά ο Νικόλαος Γύζης, ο οποίος έφερε στο Μόναχο το άσβεστο χρώμα της πατρίδας του. Το πολυεπίπεδο εικαστικό του σύμπαν, ξεδιπλώνεται στην έκθεση «Νικόλαος Γύζης: Ο μεγάλος ζωγράφος» που θα εγκαινιαστεί επίσημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, στις 22 Νοεμβρίου.

    Η έκθεση, σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, συμπίπτει με τα εκατόν έντεκα χρόνια από τον θάνατο του κορυφαίου ζωγράφου του 19ου αιώνα, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Σχολής του Μονάχου.

    Παρουσιάζει την εξελικτική πορεία του Νικολάου Γύζη, μέσα από 120 έργα του, αρκετά από τα οποία προέρχονται από τη δωρεά της οικογένειας Γύζη προς την Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης. Όπως επίσης και από άλλες δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

    Ο Νικόλαος Γύζης (1842 Σκλαβοχώρι Τήνου), «ρεαλιστής στην ηθογραφία του, ιδεαλιστής στα αλληγορικά του, συμβολιστής στα θρησκευτικά του», σύμφωνα με μελετητές του έργου του, μετά τις σπουδές ζωγραφικής στο Πολυτεχνείο, άνοιξε τα φτερά του στο Μόναχο, όπου σπούδασε με υποτροφία. Προσέγγισε σπουδαίους δασκάλους, γνώρισε μεγάλους καλλιτέχνες, έχοντας την αμέριστη υποστήριξη του συμπατριώτη και στενού του φίλου, Νικηφόρου Λύτρα.

    Τη δεκαετία 1875-1885, ο Γύζης στο Μόναχο, θυμάται νοσταλγικά με τη ζωγραφική του, σκηνές της καθημερινής ζωής από την Ελλάδα.

    Το όνειρό του να επιστρέψει στην πατρίδα του δεν πραγματοποιήθηκε, πέθανε και τάφηκε το 1901 στο Μόναχο...

    Ανάμεσα στα έργα «αστέρια» της έκθεσης είναι το περίφημο «Κρυφό σχολειό» (συλλογή Εμφιετζόγλου),τα «Ορφανά» (συλλογή Μαριάννας Λάτση) «Παππούς και εγγονός» (ιδιωτική συλλογή), «Ο Ζαχαροπλάστης» (ιδιωτική συλλογή), αλληγορικά του έργα όπως η λυρική, ιδεαλιστική «Εαρινή Συμφωνία» ( Εθνική Πινακοθήκη), «Η αποθέωση της Βαυαρίας» και θρησκευτικά θέματα, όπως «Ιουδήθ και Ολοφέρνης» (Συλλογή Εθνικής Τράπεζας), καθώς, επίσης, πορτρέτα της συζύγου, της μητέρας του και των παιδιών του.

    Διάρκεια έκθεσης έως 3/2/2013.

    [03] Εντολή Σαμαρά για την άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για την ιθαγένεια

    Στην άμεση εφαρμογή της χθεσινής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προς τις προϋποθέσεις απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, προχωρά η κυβέρνηση και παγώνει τη χορήγηση ιθαγένειας με τα κριτήρια που είχαν προβλεφθεί από το νόμο Ραγκούση.

    Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε ήδη εντολή στους υπουργούς Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες για την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αφορά στην απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας, τόσο με την γέννηση του αλλοδαπού στην Ελλάδα όσο και με την πολιτογράφηση, έτσι ώστε να ερευνάται πλέον, μεταξύ άλλων, αν αυτοί έχουν δεσμό με το Ελληνικό Έθνος, όπως το δικαστήριο συγκεκριμένα απαιτεί.

    Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον αναπληρωτή υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου, εντός επτά ημερών να προετοιμάσει και να δώσει στη δημοσιότητα νομοσχέδιο συμβατό με την παραπάνω απόφαση του δικαστηρίου.

    [04] Καταλήψεις δημαρχείων στην Κρήτη από εργαζομένους

    Τα γραφεία προσωπικού του δήμου Ηρακλείου κατέλαβαν από το πρωί εργαζόμενοι στον δήμο και συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ, που αντιδρούν στις επικείμενες απολύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    Επίσης, υπό κατάληψη, από μεγάλο αριθμό εργαζομένων, τελεί από τις 7:30 το πρωί και το δημαρχείο Χανίων, αλλά και άλλα δημαρχεία της Περιφερειακής Ενότητας.

    Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ των Χανίων λένε «όχι» στις απολύσεις προσωπικού, ενώ στην απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου τους καλούν τα δημοτικά συμβούλια να συνεδριάσουν εκτάκτως και να «αποφασίσουν ότι δεν θα εφαρμόσουν τις συγκεκριμένες διατάξεις του μνημονίου περί απόλυσης των εργαζομένων και δεν θα επιτρέψουν στις διευθύνσεις και στα τμήματα προσωπικού να αποστείλουν τις καταστάσεις και τις πράξεις απόλυσης των συναδέλφων».

    Όπως ανακοινώθηκε, στις 7 το απόγευμα, συγκαλείται εκτάκτως σε συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Χανίων το οποίο θα συζητήσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και θα λάβει αποφάσεις για τη στάση που θα τηρήσει ο δήμος Χανίων.

    [05] Το Κογκρέσο "στριμώχνει" τον Πετρέους για τις επιθέσεις στη Βεγγάζη

    Τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου κάλεσαντην Τρίτη τον πρώην γενικό διευθυντή της CIA Ντέιβιντ Πετρέους να καταθέσει για την επίθεση εναντίον του προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη.

    Οι επιτροπές Πληροφοριών και Εξωτερικών Υποθέσεων πραγματοποιούν αυτή την εβδομάδα ακροάσεις, ορισμένες από αυτές κεκλεισμένων των θυρών, για τις συνθήκες της επίθεσης στις 11 Σεπτεμβρίου, που στοίχισε τη ζωή στον πρεσβευτή Κρίστοφερ Στίβενς και άλλων τριών Αμερικανών.

    Ο Πετρέους παραιτήθηκε την Παρασκευή μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε όταν αποκαλύφθηκε η εξωσυζυγική του σχέση με τη βιογράφο του. Μετά τις εξελίξεις αυτές, ενώπιον των επιτροπών θα κατέθετε ο αναπληρωτής διευθυντής της CIA Μάικλ Μόρελ. Όμως, τόσο οι Δημοκρατικοί, όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι κάλεσαν τον Πετρέους να δώσει εξηγήσεις στο Κογκρέσο, ειδικά όταν αποκαλύφθηκε ότι ο ίδιος είχε μεταβεί στη Λιβύη τον Οκτώβριο για να διεξάγει έρευνες σχετικά με τις επιθέσεις.

    Την ίδια ώρα ουπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα δήλωνε ότι διατηρεί την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο του στρατηγού Τζον Αλεν, διοικητή των στρατιωτικών δυνάμεων του συνασπισμού (Isaf) στο Αφγανιστάν, ο οποίος ενεπλάκη στο σκάνδαλο που οδήγησε στην παραίτηση του επικεφαλής της CIA στρατηγού Ντέιβιντ Πετρέους. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε χθες την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο του στρατηγού Αλεν.

    Τέλος, ο κ. Πανέτα ανακοίνωσε από την Αυστραλία όπου βρίσκεται για συνομιλίες τον υποβιβασμό και την καταδίκη απόστρατου στρατηγού του αμερικανικού Στρατού Ξηράς για κατασπατάληση των χρημάτων των φορολογουμένων τα οποία ετέθησαν στη διάθεσή του από το Πεντάγωνο για προσωπική χρήση, σύμφωνα με πηγές του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας.

    [06] "Ιρλανδικό τέστ" απόψε για την Εθνική ποδοσφαίρου

    Η Εθνική Ομάδα των ανδρών θα παίξεισήμεραστο Δουβλίνο, απέναντι στην Ιρλανδία, στοχεύοντας αφενός σε ακόμη μία νίκη και αφετέρου στο να δοθεί η ευκαιρία στους νεαρούς ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν να αποδείξουν τις ικανότητές τους.

    Αυτό δήλωσεχθες ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Φερνάντο Σάντος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εν όψει τηςσημερινής αναμέτρησης (21:45).

    Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος εκλέκτορας ρωτήθηκε και απάντησε για:

    Τον Τραπατόνι: «Δεν τον ξέρω καλά, γνωρίζω όμως πως είναι ένας μεγάλος άνθρωπος του ποδοσφαίρου, που γνωρίζει καλά το άθλημα. Το χαρακτηριστικό των ομάδων του είναι πως όλες είναι ομάδες δυνατές, δυσκολοκατάβλητες και προσπαθούν πάντα να πάρουν την νίκη».

    Τον αγώνα με την Ιρλανδία: «Η Ιρλανδία είναι μια ομάδα που προσπαθεί να πάρει αποτέλεσμα σε κάθε παιχνίδι, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες. Είναι μια πολύ σκληρή ομάδα. Ναι, θα είναι φιλικό παιχνίδι αλλά υπάρχουν παιχνίδια που είναι φιλικά και ταυτόχρονα αρκετά ανταγωνιστικά».

    Το αν θα δοκιμάσει διαφορετικά σχήματα και νέους παίκτες: «Δεν είναι ρίσκο να βάλω νέους παίκτες. Από τη στιγμή που είναι στην εθνική, τους εμπιστεύομαι. Το αποτέλεσμα είναι σημαντικό για μας. Όμως όποτε αγωνιζόμαστε με το εθνόσημο έχουμε ευθύνη. Ακόμη και να μην κερδίσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

    Το ρόλο του Χολέβας: «Τον τελευταίο καιρό στην εθνική τον έχουμε δει να αγωνίζεται από το κέντρο και μπροστά, ενώ στον Ολυμπιακό τον βλέπουμε πάντα ως μπακ. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι θα τον δούμε στο παιχνίδι».

    [07] Kυκλοφόρησε δοκιμαστικά η νέα έκδοση του Internet Explorer 10

    Η τελευταία έκδοση του προγράμματος διαδικτυακής πλοήγησης Internet Explorer 10 της Microsoft είναι πλέον πιλοτικά διαθέσιμη και για όσους «τρέχουν» το προηγούμενο λειτουργικό σύστημα Windows 7 στους υπολογιστές τους. Το νέο λογισμικό παρουσιάστηκε τον προηγούμενο μήνα, μαζί με τα νέα Windows 8.

    Σε πρώτη φάση, ο ανασχεδιασμένος ΙΕ 10 θα διατίθεται σε δοκιμαστική έκδοση (preview) για τους ακόμα πολυπληθείς χρήστες των Windows 7. Tο νέο πρόγραμμα δεν είναι συμβατό με τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows (XP, Vista και άλλες).

    Ο ΙΕ 10 είναι πιο γρήγορος από τον ΙΕ 9 στο «φόρτωμα» των ιστοσελίδων, όμως επειδή εξ αρχής σχεδιάστηκε για υπολογιστές «ταμπλέτες», «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και οθόνες αφής, είναι πιθανό ότι θα αφήσει αδιάφορους αρκετούς χρήστες, αφού δεν υπάρχουν πολλοί υπολογιστές που «τρέχουν» Windows 7 και έχουν οθόνες αφής.

    [08] Με ομογενείς και επιχειρηματίες συναντήθηκε στο Κάιρο ο Δ. Αβραμόπουλος

    Εύσημα για τον τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, μιας από τις πλέον ιστορικές παροικίες της ομογένειας, απέδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη χθεσινή του συνάντηση με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου (ΕΚΚ), με επικεφαλής τον πρόεδρό της Χρήστο Καβαλή και Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Κάιρο. Η συνάντηση έγινε παρουσία του Έλληνα πρέσβη Χριστόδουλου Λάζαρη και του γενικού προξένου της Ελλάδας στο Κάιρο Γιάννη Χατζαντωνάκη, στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Αβραμόπουλου στην Αίγυπτο για τη διεξαγωγή της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών Ευρωπαϊκής Ένωσης, Αραβικού Συνδέσμου.

    Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας χαρακτήρισε την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου «παράδειγμα προς μίμηση» για τον Οικουμενικό Ελληνισμό.

    «Οι οιωνοί είναι καλοί για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών και την εμβάθυνση των επιχειρηματικών σχέσεων», προσέθεσε ο κ. Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι «και το υπουργείο Εξωτερικών ανοίγει πλέον ένα καινούργιο κεφάλαιο αναφορικά με το πως αντιλαμβάνεται τη σημασία της Μ. Ανατολής αλλά και της Αφρικής στη γενικότερη ελληνική εξωτερική πολιτική». Εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα ότι και ο νέος Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι τάσσεται στο πλευρό των Ελλήνων και στο μέλλον οι δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου θα ενισχυθούν πολύ περισσότερο.

    [09] Για σταλινικές τακτικές κατηγορεί τον Φωτόπουλο η παράταξη ΠΑΣΚΕ - συνεργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ

    Κριτική στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλο για τις επιλογές του αναφορικά με τις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας και τη συγκρότηση της νέας διοίκησης στη ΓΕΝΟΠ, ασκεί με σημερινή ανακοίνωση της η παράταξη ΠΑΣΚΕ-συνεργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ.

    «Επικράτησαν δυστυχώς, σταλινικές τακτικές, αυταρχισμοί και η επιλογή Φωτόπουλου, αφού η συγκρότηση του νέου πενταμελούς προεδρείου πραγματοποιήθηκε χωρίς το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ - συνεργαζόμενοι, παρόλο που οι δυνάμεις του εκφράζουν την διαφορετικότητα, αλλά και η αριθμητική του δύναμη υπερτερεί έναντι άλλων», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση.

    «Αυτή η ΓΕΝΟΠ θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον παλιό κακό της εαυτό, αυτόν δηλαδή που την στοχοποίησε στους συναδέλφους μας και στην κοινωνία, ενώ σήμερα ήταν μια ευκαιρία να οδηγηθεί σε μια αυτοκάθαρση, μέσω των παρατάξεων, απομακρύνοντας όσους δεν σεβάστηκαν και ξέφυγαν από τις συνδικαλιστικές άξιες, επιβάλλοντας ταυτόχρονα νέες αρχές και προτάγματα για την επίλυση των προβλημάτων, τα οποία θα συσπειρώνουν τους εργαζόμενους».

    Αναφορικά με την απεργία, τονίζεται ότι παρουσιάστηκαν απογοητευτικά φαινόμενα, καθώς τα ποσοστά συμμετοχής κυμάνθηκαν στο 1 - 3 %. «Χωρίς να λάβουν υπόψη τους την συμμετοχή του προσωπικού, ικανοποιώντας προσωπικές επιθυμίες και οφίτσια, δεν προστάτεψαν τον θεσμό, αφού τα ποσοστά συμμετοχής ήταν αποκαρδιωτικά και αμαύρωσαν την ιστορική διαδρομή της ΓΕΝΟΠ, θέτοντας παράλληλα σε κρίση το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ», καταλήγει η ανακοίνωση.

    [10] Συνεχίζονται οι έρευνες στην Κρήτη για κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών - όπλων

    Συνεχίζονται οι έρευνες για το οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών και όπλων, που δρούσε σε ολόκληρη την Κρήτη και στο οποίο συμμετείχαν και αστυνομικοί.

    Ήδη, έχουν σχηματισθεί δικογραφίες σε βάρος περισσότερων από 40 ατόμων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συλληφθεί 16 άτομα. Μεταξύ αυτών και τρεις αστυνομικοί, δύο από το Λασίθι και ένας από το Ηράκλειο, ενώ αναμένεται και νέος γύρος συλλήψεων.

    Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Λασιθίου.

    Επίσημες ανακοινώσεις για την παρουσίαση της υπόθεσης, θα γίνουν από τον αστυνομικό διευθυντή Λασιθίου.

    [11] Μήνυμα αλληλεγγύης στέλνει η συνομοσπονδία των γερμανικών συνδικάτων

    Ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας των γερμανικών συνδικάτων (DGB) Μίχαελ Ζόμερ απηύθυνε προειδοποίηση για την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στις χώρες της νότιας Ευρώπης σήμερα, ημέρα κινητοποιήσεων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    "Στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία εφαρμόζεται μία πολιτική λιτότητας στην πλάτη των πολιτών ... Καταστρέφουμε αυτές τις χώρες με την περιστολή των δαπανών ... Για τον λόγο αυτόν εκδηλώνεται αυτή η αντίσταση, αυτή η εξέγερση", δήλωσε ο Μίχαελ Ζόμερ σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το ραδιοφωνικό δίκτυο Deutschlandradio Kultur.

    Η Γερμανία "έχει διανύσει σχετικά καλά τη δεύτερη φάση της χρηματοπιστωτικής κρίσης", δήλωσε ο Μίχαελ Ζόμερ, "καταγράφοντας βελτίωση της κατάστασης σε ορισμένους τομείς όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και η χημική βιομηχανία".

    "Θέλουμε θετικά μέτρα κατά της κρίσης, δηλαδή τη δημιουργία επενδύσεων κατά της κρίσης και όχι την υπέρμετρη περικοπή δαπανών", είπε ζητώντας την καταπολέμηση "του κακού που βρίσκεται στη ρίζα της χρηματοπιστωτικής κρίσης: της κυριαρχίας των αγορών".

    "Είμαστε αλληλέγγυοι, οργανώνουμε διάφορες εκδηλώσεις" στη Γερμανία, "θα στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης προς τις χώρες αυτές", πρόσθεσε.

    [12] Με συλλήψεις ξεκίνησε στην Ισπανία η 24ωρη απεργία των εργαζομένων

    Με συλλήψεις κατά την διάρκεια της νύχτας, ξεκίνησε στην Ισπανίαη 24ωρη απεργία των εργαζομένων.

    Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν 28 άνθρωποι ενώ 12 τραυματίστηκαν, στα μικρής έντασης επεισόδια.

    Ομάδες απεργών κρατώντας κόκκινες σημαίες των δύο μεγάλων ισπανικών συνδικάτων, βγήκαν στους δρόμους της Μαδρίτης και των άλλων μεγάλων πόλεων και πήραν θέσεις σε εισόδους εργοστασίων, εμπορικών κέντρων, αγορών και σταθμών για να συμμετάσχουν στην απεργία.

    Στη Βαρκελώνη ομάδες συνδικαλιστών έκαψαν λάστιχα αυτοκινήτων έξω από την αγορά χονδρικής πώλησης Μερκαμπάρνα και στη Μαδρίτη εκατοντάδες νέοι διαδήλωσαν τα μεσάνυχτα, αποκλείοντας τις μεγάλες οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας και αναγκάζοντας όσα καταστήματα ήταν ακόμα ανοικτά να κλείσουν.

    "Γενική απεργία", "Οχι, όχι δεν φοβόμαστε", φώναζαν οι νέοι διασχίζοντας τις λεωφόρους της ισπανικής πρωτεύουσας.

    [13] Τουλάχιστον 15 νεκροί από εκρήξεις στη Βαγδάτη και στα βόρεια του Ιράκ

    Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και 55 τραυματίστηκαν από μία σειρά επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα Βαγδάτη και στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσαν αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές.

    Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι επιθέσεις, με τέσσερα παγιδευμένα αυτοκίνητα και μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στη Βαγδάτη, το Κιρκούκ και την Χάουϊζα, που βρίσκονται στα βόρεια της χώρας.

    Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Κιρκούκ είχαν στόχο μία περίπολο της αστυνομίας, τα γραφεία ενός κουρδικού κόμματος και μία ομάδα εργατών.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 November 2012 - 9:30:32 UTC