Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το σχέδιο της κυβέρνησης για την άμεση μείωση των δημοσίων υπαλλήλων
  • [02] Σχεδόν οι μισοί Γάλλοι θεωρούν το Ισλάμ απειλή για την εθνική τους ταυτότητα
  • [03] Παναθηναϊκός - Λάτσιο για το Γιουρόπα Λιγκ
  • [04] Αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ για τις αποκρατικοποιήσεεις
  • [05] Διάβημα προς τον πρέσβη της Τουρκίας για τη στάση του προξένου στην Κομοτηνή

  • [01] Το σχέδιο της κυβέρνησης για την άμεση μείωση των δημοσίων υπαλλήλων

    Με τρία βασικά «όπλα», που περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, φαίνεται να αντιμετωπίζεται η αρχική απαίτηση της τρόικας για την απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2012, ζήτημα το οποίο -πέρα από την πολιτική του διάσταση- θα είχε και άμεσο αντίκτυπο στην αναδιάρθρωση του Δημοσίου,η οποία επιχειρείται από τον αρμόδιο υπουργό, Αντώνη Μανιτάκη.

    Τα «όπλα» αυτά, σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού, είναι η άμεση απόλυση τουλάχιστον 2.000 επίορκων και υπαλλήλων που έχουν υποπέσει σε βαριά πειθαρχικά παραπτώματα, των «κοπανατζήδων» και των «ακατάλληλων», οι συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων, που έως το τέλος του έτους υπολογίζεται ότι θα φτάσουν περίπου τους 50.000, καθώς και η μείωση των δομών των υπουργείων κατά 50% -έπειτα από αξιολόγησή τους, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το Νοέμβριο.

    Οι δανειστές, σύμφωνα με το μνημόνιο, ζητούν την απόλυση 2.000 υπαλλήλων έως το τέλος του 2012 και ακόμη 25.000 έως 30.000 υπαλλήλων μέσα στο 2013, με στόχο έως το 2015 στο Δημόσιο να υπηρετούν 150.000 λιγότεροι υπάλληλοι.

    [02] Σχεδόν οι μισοί Γάλλοι θεωρούν το Ισλάμ απειλή για την εθνική τους ταυτότητα

    Μια αυξανόμενη πλειονότητα των πολιτών στη Γαλλία πιστεύει ότι το Ισλάμ επηρεάζει σε υπερβολικό βαθμό την κοινωνία και σχεδόν οι μισοί θεωρούν τους μουσουλμάνους απειλή για την εθνική τους ταυτότητα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα.

    Η έρευνα, που έκανε η εταιρεία Ifop για την εφημερίδα Le Figaro έδειξε ότι το 60% των Γάλλων πολιτών πιστεύει πως το Ισλάμ είναι πλέον «πολύ σημαντικό» στη Γαλλία, σε ό,τι αφορά την επιρροή του και την προβολή του, από 55% πριν από δύο χρόνια.

    Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 43% των ερωτηθέντων θεωρεί την παρουσία της κοινότητας των μουσουλμάνων απειλή για την εθνική του ταυτότητα, έναντι ενός μόλις 17% που θεωρεί ότι αυτή εμπλουτίζει την κοινωνία. Το 40% των ερωτηθέντων δήλωσε αδιάφορο για την παρουσία του Ισλάμ, σύμφωνα με την Φιγκαρό.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [03] Παναθηναϊκός - Λάτσιο για το Γιουρόπα Λιγκ

    Επεισόδια, που δεν πήραν έκταση, σημειώθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα Παναθηναϊκός-Λάτσιο για την 3η ημέρα του Γιουρόπα Λιγκ.

    Περίπου 100 οπαδοί της ιταλικής ομάδας δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους που επέβαιναν σε μηχανάκια, αλλά η κατάσταση εκτονώθηκε πολύ γρήγορα με την άμεση επέμβαση της αστυνομίας. Οι φίλοι των "λατσιάλι" οδηγήθηκαν στη Θύρα 20 του Ολυμπιακού Σταδίου εν αναμονή των υπόλοιπων (περίπου 300) συμπατριωτών τους, που ταξίδευσαν στην Αθήνα για το σημερινό ματς.

    [04] Αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ για τις αποκρατικοποιήσεεις

    Ενδοκομματικές αντιδράσεις προκαλεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, κάτι που οδήγησε σε σύγκληση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών του Κινήματος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ που επρόκειτο να συναντηθεί το απόγευμα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, θα μετέφερε το αίτημα για κατάθεση τροπολογίας στο εν λόγω νομοσχέδιο, σύμφωνα με την οποία θα προβλέπεται ότι στο τέλος της διαδικασίας η σύμβαση αποκρατικοποίησης θα εγκρίνεται από τη Βουλή.

    Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος όρος περιλαμβάνεται και στην πρόταση τροπολογίας που στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ στις 16 Οκτωβρίου είχε εγκριθεί ομόφωνα.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του ΚΤΕ την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και έχει προγραμματιστεί η ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, ώστε με βάση την απάντηση του κ. Στουρνάρα προς την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές να αποφασίσουν τι στάση θα κρατήσουν.

    [05] Διάβημα προς τον πρέσβη της Τουρκίας για τη στάση του προξένου στην Κομοτηνή

    Εξηγήσεις από τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα για τη στάση του γενικού προξένου της Τουρκίας στην Κομοτηνή, ο οποίος «απειλεί και συκοφαντεί» τον ιμάμη (σύμφωνα με καταγγελία του ίδιου) ζήτησε με διάβημά του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

    Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών σημειώνεται ότι ο ιμάμης (Σώστη) σε γραπτή του αναφορά προς τον υπουργό Εξωτερικών κατήγγειλε ότι απειλείται και συκοφαντείται από συντοπίτες του και ότι προσφεύγει στη Δικαιοσύνη (μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του) για την αντιμετώπιση της διαπόμπευσής του από συνεργάτη του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής.

    Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνεται ότι στην αναφορά «καταγγέλλεται ως εμπλεκόμενος και ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή» και ως εκ τούτου εκλήθη ο πρέσβης της Τουρκίας για περαιτέρω εξηγήσεις. Διότι, «δεν είναι δυνατόν, ενέργειες του εκπροσώπου της Τουρκίας στην Κομοτηνή ?καθ' υπέρβαση των προξενικών του καθηκόντων? θέλουμε να πιστεύουμε εν αγνοία της τουρκικής κυβέρνησης, να προκαλούν τριβές και εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες» στη συγκυρία της επίσκεψης Νταβούτογλου στην Αθήνα και ενόψει της συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 October 2012 - 16:30:44 UTC