Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σταϊκούρας: Να τηρείται αυστηρά η σειρά προτεραιότητας στη διαδικασία χορήγησης συντάξεων
  • [02] Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το Νόμπελ Ειρήνης
  • [03] Αστεροειδής θα περάσει "ξυστά" από τη Γη
  • [04] Διαφωνεί ο Σόιμπλε με την Λαγκάρντ για την επιμήκυνση
  • [05] Σε κινητοποιήσεις την προσεχή Πέμπτη καλεί τον εμπορικό κόσμο η ΕΣΕΕ
  • [06] Βοηθός προπονητή στον Ολυμπιακό ο Αντώνης Νικοπολίδης
  • [07] Περιοδεία του Μανώλη Κεφαλογιάννη στη Θεσσαλονίκη
  • [08] Α. Τσίπρας: «Μόνο η διαγραφή του χρέους μπορεί να σταματήσει την κρίση»
  • [09] Πυκνώνουν τα περιστατικά βίας στα προαύλια των σχολείων
  • [10] Δήμαρχος του μήνα ο Γιάννης Μπουτάρης, σύμφωνα με το ίδρυμα "City Mayors"
  • [11] Σε ιστορικό ύψος έφτασε το χρέος της Γερμανίας
  • [12] Ο Μπερλουσκόνι έτοιμος να πωλήσει το 30% της Μίλαν στον Αλ Τάνι

  • [01] Σταϊκούρας: Να τηρείται αυστηρά η σειρά προτεραιότητας στη διαδικασία χορήγησης συντάξεων

    Εντολή για την έκδοση οδηγίας που να αφορά την τήρηση της σειράς προτεραιότητας στη διαδικασία χορήγησης συντάξεων, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στις αρμόδιες υπηρεσίες.

    Η οδηγία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, έχει ως εξης:

    «Ο νόμος και η ηθική επιβάλλουν τη διεκπεραίωση των φακέλων των υποψηφίων προς συνταξιοδότηση πολιτών, εκ μέρους της αρμόδιας υπηρεσίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με τήρηση της σειράς προτεραιότητας. Η θέση του Αναπληρωτή Υπουργού επί του θέματος αυτού είναι απόλυτη. Υπενθυμίζεται ότι η αδικαιολόγητη προώθηση νεότερων υποθέσεων εις βάρος παλαιοτέρων συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα, για το οποίο θα ελέγχεται ο υπάλληλος, σύμφωνα με το άρθρο 107 παρ. 1 περίπτ. ιδ? του ισχύοντος Υπαλληλικού Κώδικα (Ν.3528/2007).

    Υπεύθυνοι για την τήρηση των ανωτέρων θα είναι και οι διευθυντές των Διευθύνσεων της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων. Εξαίρεση θα υπάρχει μόνο για περιπτώσεις για τις οποίες συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας (ανικανότητα 67% για τον/την υποψήφιο/α προς συνταξιοδότηση, για τον/την σύζυγο ή για παιδί). Οι περιπτώσεις αυτές θα βεβαιώνονται από τον αρμόδιο Γενικό Διευθυντή.

    Ψευδής ή καταχρηστική χρήση πιστοποιητικών θα επισύρει τις από το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις για όλους τους εμπλεκόμενους. Ο Γενικός Διευθυντής θα ενημερώνει εγγράφως (ανά μήνα) τον αναπληρωτή υπουργό για τις περιπτώσεις αυτές. Η συμβολή όλων στην εμπέδωση της αξιοπιστίας μεταξύ πολιτών και κράτους αναμένεται να είναι απόλυτη. Καλούνται οι Προϊστάμενοι όλων των οργανικών μονάδων της Γενικής Διεύθυνσης να μεριμνήσουν ώστε οι υπάλληλοι να λάβουν ενυπόγραφα γνώση του παρόντος εγγράφου».

    [02] Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το Νόμπελ Ειρήνης

    Η Ευρωπαϊκή 'Ενωση τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης για τον μακροχρόνιο ρόλο της στην ένωση της ηπείρου, ανακοίνωσε σήμερα η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ.

    Το βραβείο αυτό θεωρείται ηθική υποστήριξη προς την ΕΕ η οποία αγωνίζεται να επιλύσει την κρίση χρέους που αντιμετωπίζει.

    Η Επιτροπή εξήρε την 27μελή ΕΕ για την ανοικοδόμηση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και για το ρόλο της στην εδραίωση της σταθερότητας σε πρώην κομμουνιστικές χώρες μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989.

    Το βραβείο, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων, θα απονεμηθεί στο Όσλο, στις 10 Δεκεμβρίου.

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δήλωσε "βαθειά συγκινημένος για την τιμή αυτή προς την ΕΕ".

    "Ευρωπαϊκή Ενωση σημαίνει συμφιλίωση. Μπορεί να αποτελέσει έμπνευση. Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ένα μοναδικό σχέδιο ενοποίησης που αντικατέστησε τον πόλεμο με την ειρήνη και το μίσος με την αλληλεγγύη", πρόσθεσε ο Μάρτιν Σουλτς.

    [03] Αστεροειδής θα περάσει "ξυστά" από τη Γη

    Ένας άγνωστος έως σήμερα αστεροειδής, που έχει μέγεθος όσο μια μικρή πολυκατοικία, θα περάσει σήμερα το βράδυ σχεδόν ξυστά από τον πλανήτη μας, σε απόσταση μόλις 95.000 χιλιομέτρων, περίπου το ένα τέταρτο της απόστασης Γης-Σελήνης. Η NASA διαβεβαίωσε ότι δεν συντρέχει κάποιος κίνδυνος πρόσκρουσης με τον πλανήτη μας.

    Ο διαστημικός βράχος με την ονομασία «2012 TC4», ο οποίος έχει μήκος περίπου 17 μέτρων, ανακαλύφθηκε στις 4 Οκτωβρίου και από εκείνη την ημέρα οι επιστήμονες της NASA παρακολουθούν συνεχώς την πορεία του.

    Πρόκειται για τον δεύτερο αστεροειδή αυτή την εβδομάδα, που θα περάσει ανάμεσα στη Γη και τη Σελήνη, σύμφωνα με το Space.com. Την περασμένη Κυριακή, στις 7 Οκτωβρίου, ένας ακόμη μεγαλύτερος αστεροειδής, ο "2012 TV", μήκους 32 μέτρων, πέρασε σε απόσταση 255.000 χιλιομέτρων, δηλαδή περίπου 0,7 φορές η απόσταση Γης - Σελήνης (το φεγγάρι απέχει κατά μέσο όρο 383.000 χλμ.).

    Η NASA και άλλοι αστρονόμοι επιτηρούν τους ουρανούς για να εντοπίσουν αστεροειδείς, που η τροχιά τους θα μπορούσε να διασταυρωθεί με αυτή της Γης, γεγονός που θα αποτελούσε απειλή για τον πλανήτη μας, πιθανώς πολύ σοβαρή αν ο αστεροειδής είναι μεγάλος. Αποτελεί δυνητικά ανησυχητικό γεγονός ότι είναι σχετικά συχνό το φαινόμενο να περνάνε αστεροειδείς ανάμεσα στη Γη και τη Σελήνη, αν και συνήθως είναι μικροί.

    [04] Διαφωνεί ο Σόιμπλε με την Λαγκάρντ για την επιμήκυνση

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συγκρούστηκε σήμερα με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, μία ημέρα αφού εκείνη τάχθηκε υπέρ της επιμήκυνσης του χρονοδιαγράμματος για να θέσει η Ελλάδα υπό έλεγχο τα δημοσιονομικά της.

    «Δεν θα έπρεπε να κάνουμε υποθέσεις» σχετικά με ένα τέτοιο αίτημα ωσότου γίνει γνωστό το περιεχόμενο της έκθεσης των πιστωτών της Ελλάδας, της "τρόικας" (ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), δήλωσε ο Σόιμπλε. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας λάμβανε μέρος σε μια συζήτηση μαζί με την Κριστίν Λαγκάρντ στη γενική συνέλευση του ΔΝΤ, η οποία διεξάγεται στο Τόκιο.

    Η επικεφαλής του Ταμείου προειδοποίησε ότι λόγω της έλλειψης ανάπτυξης, των πιέσεων των αγορών και των μέτρων λιτότητας που ήδη έχουν ληφθεί, είναι απαραίτητος «λίγος περισσότερος χρόνος».

    Ο Σόιμπλε αντέταξε ότι μια τέτοια μεταβολή των όρων του δανεισμού της Ελλάδας θα προκαλούσε σύγχυση στις αγορές και θα οδηγούσε σε μείωση της εμπιστοσύνης προς τις πολιτικές ηγεσίες. Η Ελλάδα έχασε πολύ χρόνο διοργανώνοντας δύο εκλογικές διαδικασίες και θα έπρεπε να συμβάλει στην ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης, πρόσθεσε.

    Η Λαγκάρντ προκάλεσε ένταση χθες, όταν είχε δηλώσει πως η Ελλάδα χρειάζεται δύο χρόνια για να ανατάξει τα δημοσιονομικά της--ακριβώς το χρονικό διάστημα το οποίο ζητούσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις επισκέψεις του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες πρόσφατα.

    [05] Σε κινητοποιήσεις την προσεχή Πέμπτη καλεί τον εμπορικό κόσμο η ΕΣΕΕ

    Tη διοργάνωση «Πανεμπορικού Συλλαλητηρίου», με κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων την προσεχή Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012, αποφάσισε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και έχει ζητήσει τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή όλων των φορέων εκπροσώπησης ελεύθερων επαγγελματιών.

    Το κλείσιμο των καταστημάτων θα είναι καθολικό σε όλη την Ελλάδα, κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία και το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί μπροστά από τα γραφεία της ΕΣΕΕ, στην οδό Μητροπόλεως 42 και ώρα 12.00.

    Επίσης, θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου της ΕΣΕΕ την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, σε κεντρικό επίπεδο, αλλά και τοπικό με τη συμμετοχή των Εμπορικών Συλλόγων και όλων των τοπικών κοινωνικών εταίρων.

    "Είναι χρέος όλων των μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων η κινητοποίηση να πετύχει, τα καταστήματα να κλείσουν συνολικά και να ακουστεί η φωνή μας μέχρι το υπουργείο Οικονομικών, εκεί που εξυφαίνονται σχέδια για την εξάλειψη της μικρής και μεσαίας εμπορικής επιχείρησης", όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της συνομοσπονδίας.

    [06] Βοηθός προπονητή στον Ολυμπιακό ο Αντώνης Νικοπολίδης

    Ο Αντώνης Νικοπολίδης εντάχθηκε κι επίσημα από σήμερα στο τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού.

    Ο εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων, που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο, αναλαμβάνει καθήκοντα βοηθού του Λεονάρντο Ζαρντίμ, ενώ η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ, έχει ως εξής:

    «Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός ανακοινώνει την ένταξη του Αντώνη Νικοπολίδη στο τεχνικό τιμ της ομάδας. Ο Αντώνης Νικοπολίδης αναλαμβάνει καθήκοντα βοηθού προπονητή».

    [07] Περιοδεία του Μανώλη Κεφαλογιάννη στη Θεσσαλονίκη

    «Εμείς, σε τριακόσιες μέρες πρέπει να αλλάξουμε το κόμμα και ο Αντώνης Σαμαράς, μέσα σε χίλιες μέρες να αλλάξει την Ελλάδα» τόνισε, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε με κομματικά στελέχη στη Θεσσαλονίκη, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, για να δείξει τη μορφή και τη δυναμική των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν, στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

    Στη σύσκεψη, στελέχη της ΝΔ εξέφρασαν παράπονα ότι η κυβέρνηση δεν ακούει όσο πρέπει τη «φωνή» του κόμματος και ζήτησαν από τον κ. Κεφαλογιάννη να τα μεταφέρει στον πρωθυπουργό.

    Ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ συναντήθηκε, χθες το βράδυ και με συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ.

    Σήμερα το πρωί, ο κ. Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε τους δημάρχους Αμπελοκήπων- Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου, και Βόλβης Δημήτρη Γαλαμάτη.

    [08] Α. Τσίπρας: «Μόνο η διαγραφή του χρέους μπορεί να σταματήσει την κρίση»

    «Να καταργηθεί το Μνημόνιο, διότι δεν αποδίδει», τονίζει σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα» ο Αλέξης Τσίπρας.

    «Μόνον το σβήσιμο του χρέους των χωρών σε μεγαλύτερη δυσκολία στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να σταματήσει την κρίση», προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον οποίο «πρέπει να συγκληθεί μια νέα διάσκεψη σαν και εκείνη που συνήλθε στο Λονδίνο, το 1953, όταν διεγράφη μεγάλο μέρος του γερμανικού χρέους και δόθηκε αναβολή, στο Βερολίνο, σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή των τόκων».

    «Μετά τη διαγραφή του χρέους των χωρών που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, πρέπει να εγκριθεί ένα σχέδιο Μάρσαλ, με στόχο τη ρευστότητα, για να δοθεί νέα ώθηση στην ανάπτυξη και την παραγωγικότητα», τονίζει ο κ. Τσίπρας.

    «Η ανεργία έφτασε το 25%, από την αρχή της κρίσης -πριν πέντε χρόνια. Το ένα τρίτο του κόσμου ζει κάτω από το όριο της φτώχειας», εξηγεί στον δημοσιογράφο της εφημερίδας ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι «από τη δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα 31 χρειάζονται για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Στην πραγματική οικονομία θα καταλήξουν μόνον πεντακόσια με εξακόσια εκατομμύρια».

    [09] Πυκνώνουν τα περιστατικά βίας στα προαύλια των σχολείων

    Σκοτεινά σύννεφα σκιάζουν την ανέμελη σχολική ηλικία καθώς τα περιστατικά βίας πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο στα προαύλια των σχολείων. Στον ευαίσθητο μικρόκοσμο των παιδιών και των εφήβων αναπαράγονται οι παθογένειες της κοινωνίας και δοκιμάζεται καθημερινά η ψυχή τους στην πιο τρυφερή ηλικία.

    Τα σχολεία της Ελλάδας εκπέμπουν SOS για την έξαρση της μαθητικής βίας, καθώς, σύμφωνα με έρευνες, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 4η θέση ανάμεσα σε 41 χώρες, σε περιστατικά ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού ή bullying όπως λέγεται διεθνώς. Η σιωπή που καλύπτει αυτά τα περιστατικά πρέπει να σπάσει και η Πολιτεία να λάβει μέτρα προστασίας των εμπλεκομένων παιδιών.

    Για τον λόγο αυτό, ο ευρωβουλευτής ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος ανέλαβε την πρωτοβουλία να προωθήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση την καθιέρωση Ευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Εκφοβισμού και της Βίας στα Σχολεία. Επιδίωξη αυτής της δράσης, διευκρινίζει ο ευρωβουλευτής στο ΑΜΠΕ, «είναι η μεγαλύτερη δυνατή ευαισθητοποίηση των ευρωπαϊκών θεσμών και της κοινής γνώμης για τις σοβαρές επιπτώσεις του σχολικού εκφοβισμού στην ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών και των εφήβων. Η ευαισθητοποίηση αυτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου».

    [10] Δήμαρχος του μήνα ο Γιάννης Μπουτάρης, σύμφωνα με το ίδρυμα "City Mayors"

    «Δήμαρχο του μήνα» ανακήρυξε το ίδρυμα "City Mayors" τον Γιάννη Μπουτάρη για τον τρέχοντα μήνα. Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ ήταν οι δύο προηγούμενοι κάτοχοι του τίτλου για τους μήνες Σεπτέμβριο και Αύγουστο.

    Το σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ιδρύματος και αναφέρεται λεπτομερώς στη ζωή, την επαγγελματική και πολιτική δράση του δημάρχου Θεσσαλονίκης ξεκινά με αναφορά στα θετικά σχόλια των γερμανικών εφημερίδων, μετά την επίσκεψη του κ. Μπουτάρη στο Βερολίνο, τον περασμένο Φεβρουάριο, και κλείνει με την επισήμανση: «Ίσως να μπορέσει να οδηγήσει τη Θεσσαλονίκη σ' ένα καλύτερο, βιώσιμο μονοπάτι, με βελτιωμένες σχέσεις με τους γείτονες και να δώσει ένα παράδειγμα, το οποίο θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα».

    Το 2005, το ίδρυμα "City Mayors" είχε απονείμει τον τίτλο "Δήμαρχος του Κόσμου" (World Mayor) στην Ντόρα Μπακογιάννη για τη θητεία της στο Δήμο της Αθήνας, στο πλαίσιο σχετικού ετήσιου διαγωνισμού.

    [11] Σε ιστορικό ύψος έφτασε το χρέος της Γερμανίας

    Στο ύψος-ρεκόρ των 2,082 τρισεκατομμυρίων ευρώ έφθασε το χρέος της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung.

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το χρέος της Γερμανίας σε επίπεδο ομοσπονδίας, κρατιδίων και δήμων, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, έφθασε σε επίπεδο-ρεκόρ, αγγίζοντας στα μέσα του έτους τα 2,082 τρισεκατομμύρια ευρώ, ενώ, όπως επισημαίνεται, μέσα σε ένα έτος το χρέος αυξήθηκε κατά 3%, ποσοστό που μεταφράζεται σε επιπλέον 61,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

    [12] Ο Μπερλουσκόνι έτοιμος να πωλήσει το 30% της Μίλαν στον Αλ Τάνι

    Έτοιμος να πουλήσει το 30% των μετοχών που διαθέτει από το πλειοψηφικό πακέτο της Μίλαν, φέρεται να είναι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Οπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της «Gazzetta dello sport», ο «ισχυρός άνδρας» και ιδιοκτήτης του ιταλικού συλλόγου, τα τελευταία 26 χρόνια, συζητά με εκπροσώπους της οικογένειας Αλ Τάνι από το Κατάρ, προκειμένου να παραχωρήσει έναντι περίπου 250 εκατομμυρίων ευρώ το συγκεκριμένο ποσοστό από τις μετοχές του.

    Οπως είναι γνωστό, η οικογένεια Αλ Τάνι, από τις πλουσιότερες στον πλανήτη, διαθέτει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Παρί Σεν Ζερμέν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 October 2012 - 10:30:47 UTC