Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ι. Σμπώκος
  • [02] Έλεγχος σε όσους μισθοδοτούνται από το Δημόσιο
  • [03] Καταγγελίες Φωτόπουλου για απαλλαγές από το τέλος ακινήτων
  • [04] Καταθέσεις Ευ. Βενιζέλου και Γ. Παπακωνσταντίνου για τη «λίστα Λαγκάρντ»
  • [05] Για παραβίαση των όρων άδειας οπλοφορίας, κατηγορείται ο αδελφός του βουλευτή, Ηλία Κασιδιάρη
  • [06] Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κατά των μέτρων

  • [01] Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ι. Σμπώκος

    Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου ο πρώην γγ Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος.

    Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνείται την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες υποστηρίζει ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, όταν βρέθηκε σε δεινή οικονομική κατάσταση, απαιτούσε χρήματα από τον ίδιο θεωρώντας ότι έλαβε "ωφελήματα" εκ της θέσεώς του στην Διεύθυνση Εξοπλισμών, στο Υπουργείο Αμυνας.

    Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, εξηγεί και τις αναφορές του πρώην υπουργού στις σημειώσεις του περί των χρημάτων που ζητούσε.

    Για τον ισχυρισμό Ζήγρα ότι "μαύρα" χρήματα επενδυθήκαν μέσω της χρηματιστηριακής εταιρείας του πεθερού του, ο Γ. Σμπώκος το αρνήθηκε λέγοντας ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ελεγχθεί.

    Την ίδια ώρα οι αρχές προβληματίζονται από πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο 61χρονος επιχειρηματίας Βλάσης Καμπούρογλου, ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου, βρέθηκε νεκρός στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, το Σάββατο ενώ άγνωστες παραμένουν οι αιτίες του θανάτου του.

    Νωρίτερα, ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε μετά την απολογία της στον ειδικό ανακριτή Γαβ. Μαλλή, η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου που κλήθηκε να λογοδοτήσει για εμπλοκή της στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας.

    [02] Έλεγχος σε όσους μισθοδοτούνται από το Δημόσιο

    Στη διασταύρωση των στοιχείων των φυσικών προσώπων που αμείβονται από το Δημόσιο, προχωρά η κυβέρνηση, προκειμένου να εντοπιστούν ενδεχομένως αυτοί που αποφεύγουν να δηλώσουν τα εισοδήματά τους, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, και Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

    Πάντως, όπως επισήμαναν στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η διασταύρωση των στοιχείων όσων αμείβονται από το Δημόσιο θεωρείται επιβεβλημένη για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, ενώ πρόσθεσαν ότι δεν θεωρείται εκ των προτέρων σίγουρο ότι θα εντοπιστούν παρανομίες.

    Σημειώνεται ότι στην απογραφή, που θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους (31 Δεκεμβρίου 2012), θα πρέπει να συμμετάσχουν και όσοι μισθοδοτούνται από τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

    [03] Καταγγελίες Φωτόπουλου για απαλλαγές από το τέλος ακινήτων

    Καταγγελίες για απαλλαγές και μειωμένες χρεώσεις του τέλους ακινήτων για μεγάλες επιχειρήσεις και επιχειρηματίες έκανε απόψε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη χθεσινοβραδινή κατάληψη στο μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ, την παρέμβαση της Αστυνομίας και τη σύλληψη των συνδικαλιστών που αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα.

    Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ υποστήριξε ακόμη ότι αποτελεί εμπαιγμό και προκαλεί αθέμιτο ανταγωνισμό και η ρύθμιση του νόμου 4047/2012 με την οποία οι χρεώσεις του ΕΕΤΗΔΕ για κτίρια μη οικιακής χρήσης άνω των 1.000 τ.μ. μειώνονται κατά 30% και άνω των 2.000 τ.μ. κατά 60%.

    [04] Καταθέσεις Ευ. Βενιζέλου και Γ. Παπακωνσταντίνου για τη «λίστα Λαγκάρντ»

    Κατάθεση από τους πρώην υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο έχει λάβει μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο για την έρευνα για τη "λίστα Λαγκάρντ" ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πεπόνης έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να του αποστείλει το συνοδευτικό έγγραφο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών που προσκομίστηκε με την επίμαχη λίστα των 1.991 καταθετών στην τράπεζα HBS στην Ελβετία.

    [05] Για παραβίαση των όρων άδειας οπλοφορίας, κατηγορείται ο αδελφός του βουλευτή, Ηλία Κασιδιάρη

    Για παραβίαση των όρων άδειας οπλοφορίας, κατηγορείται ο αδελφός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, Αλέξανδρος, ο οποίος στη διάρκεια ελέγχου, που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη, φέρεται ότι κατείχε ένα πιστόλι.

    Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί διενήργησαν τον έλεγχο την ώρα που ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης, αξιωματικός του στρατού, βρισκόταν σε εστιατόριο, στην περιοχή "Ανάληψης". Στην κατοχή του βρέθηκε το πιστόλι, 9 χιλιοστών, μάρκας «CZ», για το οποίο ο στρατιωτικός κατείχε άδεια οπλοφορίας μόνο για σκοπευτικούς λόγους. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι κάτοχοι αδειών αδείας για άσκηση στη σκοποβολή, επιτρέπεται να οπλοφορούν μόνο σε σκοπευτήρια και όχι σε δημόσιους χώρους. Για το λόγο αυτό ο στρατιωτικός συνελήφθη και παραπέμφθηκε στις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές.

    [06] Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κατά των μέτρων

    Εκατοντάδες εργαζόμενοι, μέλη κλαδικών και πρωτοβάθμιων σωματείων, συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, κατά των νέων οικονομικών μέτρων, ενώ πριν από λίγο έφτασαν στο Σύνταγμα και τα μέλη του ΠΑΜΕ, που πραγματοποίησαν ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία μέσω της οδού Σταδίου.

    «Βρισκόμαστε εδώ για να προασπίσουμε τα συλλογικά εργασιακά δικαιώματα», τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς. «Θέλουμε επίσης», συνέχισε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, «να στείλουμε ένα μήνυμα προς τους ισχυρούς της Γης ότι οι πολιτικές που ασκούνται είναι αδιέξοδες και οδηγούν μεγάλες κοινωνικές ομάδες στη φτώχια και στην εξαθλίωση. Ανάλογες πολιτικές οδήγησαν κατά το παρελθόν στην επώαση του αυγού του φιδιού» κατέληξε ο κ. Τσικρικάς.

    «Η ψυχή μας βγαίνει αλλά το πρόγραμμα δεν βγαίνει», είπε από την πλευρά του ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μουτάφης. «Εξαπολύεται φοροεπιδρομή, ενώ κόβονται μισθοί και συντάξεις» πρόσθεσε και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι της Αττικής θα βρεθούν και αύριο στο Σύνταγμα για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις πολιτικές που ακολουθούνται.

    Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα χωρίς απρόοπτα ενώ η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από την πλατεία έχει διακοπεί. Κλειστοί παραμένουν και οι σταθμοί του μετρό "Σύνταγμα" και "Ευαγγελισμός".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 October 2012 - 16:30:43 UTC