Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιταλοί καλλιτέχνες στηρίζουν με έργα τους το Μουσείο Μπενάκη
  • [02] "Αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική η απαγόρευση"
  • [03] "Το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με την απαγόρευση των συγκεντρώσεων"
  • [04] Η ΓΣΕΕ καταδικάζει την απαγόρευση συγκεντρώσεων
  • [05] Αλ. Παπαρήγα: Αποτελεσματικός αγώνας είναι ο επιθετικός αγώνας
  • [06] Αγνοείται το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Ορφέας»
  • [07] Ρευστότητα 440 εκ. ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω ΕΤΕπ

  • [01] Ιταλοί καλλιτέχνες στηρίζουν με έργα τους το Μουσείο Μπενάκη

    «Siamo tutti Greci» («Είμαστε όλοι Έλληνες») διαδήλωναν ειρηνικά, την περασμένη χρονιά, πολίτες της Ευρώπης, αλληλέγγυοι στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και όχι μόνο.

    Στο πνεύμα αυτό, 112 Ιταλοί εικαστικοί καλλιτέχνες δώρισαν αντίστοιχο αριθμό έργων τους στο Μουσείο Μπενάκη, ως μια συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, με σκοπό να διατεθούν προς πώληση για την οικονομική ενίσχυση του Μουσείου.

    Τα έργα θα εκτεθούν από τις 26 Οκτωβρίου έως 11 Νοεμβρίου, στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς. Είναι έργα, στην πλειονότητά τους, μικρών διαστάσεων, από καλλιτέχνες όλης της Ιταλίας.

    [02] "Αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική η απαγόρευση"

    Συνεδριάζουν από κοινού, εκτάκτως αύριο το πρωί, η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και η Διοικούσα Επιτροπή υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την απαγόρευση συναθροίσεων για λόγους ασφαλείας, ενόψει της επίσκεψης της 'Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

    Η συνεδρίαση αποφασίστηκε από τον κ. Καμμένο μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής για απαγόρευση των συναθροίσεων.

    Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν ανακοινώσει από την περασμένη εβδομάδα, συγκέντρωση έξω από την γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα και επίδοση ψηφίσματος. Η γερμανική πρεσβεία, περιλαμβάνεται στις περιοχές που θα αποκλειστούν αύριο για λόγους ασφαλείας.

    Μετά από αυτές τις εξελίξεις, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σύμφωνα με ανακοίνωσή τους θα πραγματοποιήσουν προσυγκεντρωση στους Στύλους του Ολυμπίου Διός στις 5 το απόγευμα.

    «Μετά την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική «απόφαση» που εξέδωσε η ΓΑΔΑ για την απαγόρευση των συναθροίσεων στο κέντρο της Αθήνας, απόφαση που παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε συνθήκες δημοκρατικής εκτροπής, το σημείο προσυγκέντρωσης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μεταφέρεται στους Στύλους Ολυμπίου Διός», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του κόμματος, η οποία καταλήγει:«Σε κάθε περίπτωση το Ψήφισμά μας θα επιδοθεί στη Γερμανική Πρεσβεία».

    [03] "Το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με την απαγόρευση των συγκεντρώσεων"

    Το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με τη «γενική και απόλυτη απαγόρευση των συγκεντρώσεων», αύριο, λόγω της επίσκεψης της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

    Όπως ανέφερε η κ. Γεννηματά, η απόφαση «δεν μας βρίσκει σύμφωνους γιατί, πρώτον, φοβούμαστε ότι θα έχει αντίστροφα αποτελέσματα, καθώς θα χρησιμοποιηθεί από κάποιους ως πρόσχημα για εκδηλώσεις που υπερβαίνουν τα όρια της νομιμότητας, και δεύτερον, εμφανίζει την επίσκεψη αυτή ως ζήτημα δημόσιας τάξης και ασφάλειας, ενώ, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να παρουσιαστεί με ενιαίο και πειστικό τρόπο το ελληνικό ζήτημα και η εθνική γραμμή, για την ανάγκη να υπάρξει το ταχύτερο μια ολοκληρωμένη συμφωνία για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση».

    [04] Η ΓΣΕΕ καταδικάζει την απαγόρευση συγκεντρώσεων

    "Πρωτοφανή" και "αντιδημοκρατική" χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), την απόφαση για απαγόρευση αύριο, συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων σε μεγάλο μέρος του κέντρου των Αθηνών.

    Στην ίδια ανακοίνωση, η Συνομοσπονδία υποστηρίζει ότι, "τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με απαγορεύσεις, αστυνομικά μέτρα και απειλές ποινικών κυρώσεων, αλλά με την αλλαγή των αδιέξοδων πολιτικών, που το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να οδηγούν την κοινωνία στη φτώχεια και την οικονομία σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση".

    Τόσο η ΓΣΕΕ όσο και η ΑΔΕΔΥ επιμένουν, ότι το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα θα πραγματοποιηθεί κανονικά αύριο στη 1.00 μετά το μεσημέρι, ενώ έχει αποφασιστεί παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 3 μετά το μεσημέρι σε όλες οι δημόσιες υπηρεσίες. Την ίδια ώρα έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην Ομόνοια και το ΠΑΜΕ.

    Οι κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα ξεκινούν από απόψε, στις 6 το απόγευμα, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ μπροστά από την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών.

    [05] Αλ. Παπαρήγα: Αποτελεσματικός αγώνας είναι ο επιθετικός αγώνας

    Σε επιθετικό αγώνα με οργάνωση, μαζικότητα, και στην κατεύθυνση της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στην έδρα της ΚΕ του κόμματος, στον Περισσό.

    «Χωρίς να υποτιμούμε τα αμυντικά άμεσα αιτήματα κάθε κλάδου, επιβεβαιώνεται ότι ο αμυντικός αγώνας σήμερα δεν μπορεί να προσφέρει ούτε καν κατακτήσεις-ψίχουλα- αποτελέσματα θα φέρει ο επιθετικός αγώνας που συνδέεται με την επίλυση του προβλήματος της εξουσίας», είπε η κ. Παπαρήγα, υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να αλλάξει αυτή του τη θέση, καθώς οποιαδήποτε διαφοροποίηση από αυτή τη θέση θα αφήσει τον λαό απογοητευμένο και μάλιστα απογοητευμένο και από τους δικούς του αγώνες.

    [06] Αγνοείται το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Ορφέας»

    Αγνοείται από τις 6Οκτωβρίου το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Ορφέας» με σημαία Μπαχαμών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας Grace Management SA, το πλοίο είχε αγκυροβολήσει έξω από το Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού, ενώ η επόμενη γνωστή θέση του το εμφάνιζε να κατευθύνεται προς το Λάγος της Νιγηρίας.

    Στο πλοίο επιβαίνουν 24 άτομα μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, ο πλοίαρχος και ο α' μηχανικός, και 22 Φιλιππινέζοι.

    Το πλοίο ήταν φορτωμένο με 32.000 τόνους βενζίνης.

    [07] Ρευστότητα 440 εκ. ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω ΕΤΕπ

    Περί τα 440 εκατομμύρια ευρώ εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών ότι θα μπορέσουν να απορροφήσουν οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, μετά τη συμφωνία εγγυήσεων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

    Έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ενημερώνει ότι στις 13 Σεπτεμβρίου 2012, το υπουργείο Οικονομικών υπέγραψε πρωτόκολλο συμφωνίας εγγυήσεων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με το οποίο απεγκλωβίζονται οι εκταμιεύσεις δανείων και παράλληλα δημιουργούνται νέες χρηματοδοτήσεις, υπό την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

    «Με τη συμφωνία αυτή μπορούν να προχωρήσουν οι εκταμιεύσεις δανείων συνολικού ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ, σε τομείς όπως η Παιδεία, οι μεταφορές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ειδικά οι τελευταίες θα απορροφήσουν από το συνολικό πακέτο περίπου 440 εκατομμύρια ευρώ», αναφέρει στο έγγραφο του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 October 2012 - 14:30:52 UTC