Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο ραντεβού Στουρνάρα - τρόικας
  • [02] Νέα "απάντηση" του τουρκικού στρατού στα συριακά πυρά
  • [03] Προτιμούν Facebook και Twitter από το σεξ!
  • [04] Ένα μήλο την ημέρα την «κακή» χοληστερόλη κάνει πέρα
  • [05] Το εργοστάσιο της Apple στην Κίνα κήρυξε απεργία
  • [06] ΠΓΔΜ: Ξεπέρασε το σκόπελο της πρότασης μομφής η κυβέρνηση Γκρούεφσκι

  • [01] Νέο ραντεβού Στουρνάρα - τρόικας

    Με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα συναντηθεί και σήμερα η τρόικα, καθώς αγκάθι παραμένει το ύψος της ύφεσης το 2013, από το οποίο εξαρτάται και η βιωσιμότητα ή μη του δημοσίου χρέους, με το ΔΝΤ να εκτιμά ύφεση 5%, και το υπουργείο Οικονομικών να προβλέπει 3,8%.

    Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, «κατηγορούν» για την αυξημένη ύφεση την τρόικα, η οποία εμμένει να ζητεί πρόσθετα μέτρα.

    Υπενθυμίζεται οτι τη Δευτέρα πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, το Eurogroup.

    [02] Νέα "απάντηση" του τουρκικού στρατού στα συριακά πυρά

    Ο τουρκικός στρατός απάντησε σήμερα στην επίθεση με πυρά όλμων από την Συρία που έπληξαν την επαρχία Χατάι της νότιας Τουρκίας, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

    Πρόκειται για ένα ακόμα ανταποδοτικό πλήγμα στις συριακές επιθέσεις με όλμους και οβίδες εναντίον των τουρκικών εδαφών, που μέχρι σήμερα έχουν προκαλέσει το θάνατο σε πέντε τούρκους αμάχους, κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών.

    Περισσότερες λεπτομέρειες για την σημερινή επίθεση δεν έχουν γίνει προς το παρόν γνωστές.

    [03] Προτιμούν Facebook και Twitter από το σεξ!

    Η περιήγηση στο Facebook και το Twitter φαίνεται πιο δελεαστική από μια σεξουαλική σχέση ή το κάπνισμα, όπως προκύπτει από έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Παρασκευή.

    Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πως η συμμετοχή στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης--ακολουθώντας κάποιον στο Twitter ή αναρτώντας φωτογραφίες και σχόλια στο Facebook--είναι πιο ισχυρός πειρασμός από το σεξ και το τσιγάρο.

    Η έρευνα διεξήχθη σε διάστημα μιας εβδομάδας στη Γερμανία από μέλη του πανεπιστημίου του Σικάγο.

    "Είναι σαφώς πιο δύσκολο να αντισταθεί κανείς στην επιθυμία για τα μέσα αυτά γιατί είναι πιο εύκολα προσβάσιμα και δεν κοστίζουν πολύ", επισήμανε στους Los Angeles Times ο Βίλχεμ Χόφμαν, βασικός εισηγητής της έρευνας.

    Τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν από 18 ως 85 ετών και χρησιμοποιούν συχνά τα κινητά τους τηλέφωνα--smartphones--για να αναζητήσουν κάτι στο Διαδίκτυο ή να παρακολουθήσουν κάποιον από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

    Όλοι οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις για το σεξ, το ποτό, το τσιγάρο και άλλους πειρασμούς. Από τις απαντήσεις τους προέκυψε πως η περιήγηση και συμμετοχή τους στα δίκτυα αυτά είναι ο πειρασμός στον οποίο δεν μπορούν να αντισταθούν.

    Τέλος, η έρευνα έδειξε πως οι περισσότεροι είναι εξαρτημένοι από τη δουλειά τους, σε τέτοιο βαθμό που προτιμούν να εργαστούν από το να υποκύψουν σε κάποιον άλλο πειρασμό.

    [04] Ένα μήλο την ημέρα την «κακή» χοληστερόλη κάνει πέρα

    Η κατανάλωση ενός μήλου καθημερινά ρίχνει το επίπεδο της οξειδωμένης «κακής» χοληστερόλης (LDL) και απομακρύνει την επίσκεψη σε καρδιολόγο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

    Η μελέτη, που έγινε σε μια ομάδα υγιών ατόμων 40 έως 60 ετών, έδειξε ότι όσοι έτρωγαν ένα μήλο κάθε ημέρα επί ένα μήνα, εμφάνιζαν μείωση έως 40% της οξειδωμένης χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνης, δηλαδή της λεγόμενης «κακής» χοληστερόλης, η οποία συνδέεται με σκλήρυνση των αρτηριών του αίματος και αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο.

    Οι ερευνητές αποδίδουν την ευεργετική δράση των μήλων στις αντιοξειδωτικές ουσίες (πολυφαινόλες) που περιέχουν.

    Μάλιστα, όπως αναφέρουν, δεν είναι το ίδιο να παίρνει κανείς συμπληρώματα διατροφής (κάψουλες) με πολυφαινόλες, καθώς η προστατευτική δράση υπάρχει μεν πάντα, αλλά είναι μικρότερη από ό,τι αν τρώει κανείς τα ίδια τα μήλα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό σημαίνει είτε ότι τα μήλα περιέχουν και άλλες ωφέλιμες ουσίες κατά της LDL πέρα από τις πολυφαινόλες, είτε ότι οι τελευταίες απορροφώνται καλύτερα από τον οργανισμό όταν καταναλώνονται με την μορφή τροφίμου και όχι απομονωμένου εκχυλίσματος σε κάψουλα. Όμως, για όσους δεν τρώνε καθόλου μήλα, τέτοια διατροφικά συμπληρώματα αποτελούν μια εναλλακτική λύση.

    [05] Το εργοστάσιο της Apple στην Κίνα κήρυξε απεργία

    Χιλιάδες εργαζόμενοι σε εργοστάσιο του ομίλου Foxconn στην Κίνα, που κατασκευάζει εξαρτήματα για το iPhone 5 Apple απεργούν από χθες Παρασκευή, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση China Labour Watch.

    Ο όμιλος, με έδρα της Ταϊβάν κατασκευάζει προϊόντα τεχνολογίας και είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο στον τομέα αυτό. Τα τελευταία χρόνια στα εργοστάσιά του στην Κίνα έχουν σημειωθεί πολλές αυτοκτονίας και τον περασμένο μήνα ξέσπασαν βίαια επεισόδια ανάμεσα σε εργάτες, στα οποία ενεπλάκησαν περίπου 2.000 εργαζόμενοι και 5.000 αστυνομικοί.

    Η απεργία, με τη συμμετοχή 3.000 ως 4.000 εργατών, στο εργοστάσιο του Ζενγκζού στην κεντρική Κίνα άρχισε χθες μετά την απόφαση της διεύθυνσης να αυξήσει το επίπεδο παραγωγής των προϊόντων της, ζητώντας από τους εργαζόμενους να δουλεύουν τις αργίες, διευκρίνισε η οργάνωση με έδρα τη Νέα Υόρκη.

    "Η απεργία άρχισε επειδή οι εργάτες υφίστανται υπερβολικά μεγάλη πίεση", δήλωσε ο διευθυντής της China Labour Watch Λι Τσιάνγκ.

    "Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, πολλές γραμμές παραγωγής του iPhone έχουν σταματήσει σε διαφορετικούς τομείς του εργοστασίου", πρόσθεσε ο ίδιος.

    Η Foxconn συναρμολογεί προϊόντα της Apple, της Sony και της Nokia και έχει περίπου ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στην Κίνα.

    Το 2010, τουλάχιστον 13 εργαζόμενοι της Foxconn αυτοκτόνησαν εξαιτίας, όπως αναφέρουν ακτιβιστές της οργάνωσης, στις πολύ σκληρές συνθήκες εργασίας.

    [06] ΠΓΔΜ: Ξεπέρασε το σκόπελο της πρότασης μομφής η κυβέρνηση Γκρούεφσκι

    Κατέπεσε, όπως άλλωστε αναμενόταν, η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

    Στην σχετική ψηφοφορία η οποία διεξήχθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα, την πρόταση μομφής απέρριψαν 68 βουλευτές, ενώ υπέρ της πρότασης ψήφισαν 42.

    Για να «περνούσε» η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης έπρεπε να υποστηριχθεί τουλάχιστον από 62 βουλευτές, από τους 123 που αριθμεί συνολικά η Βουλή της ΠΓΔΜ.

    Κατά της πρότασης μομφής ψήφισαν οι βουλευτές των δύο κυβερνώντων κομμάτων VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι και DUI του Αλί Αχμέτι, ενώ υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του συνασπισμού κομμάτων υπό το SDSM.

    Το SDSM κατέθεσε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι για να «αναδείξει», όπως ανέφερε, τη «συμπαιγνία» των κ.κ. Γκρούεφσκι και Αχμέτι, οι οποίοι, όπως υποστήριξε η αντιπολίτευση, προσποιούνται ότι υπάρχει κρίση στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού για να αποσπάσουν την προσοχή της κοινωνίας από τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα στη χώρα.

    Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι , κατά την ομιλία του στη Βουλή, με την οποία ολοκληρώθηκε η συζήτηση επί της πρότασης μομφής, απέρριψε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί «τεχνητής» κρίσης στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ακόμη διαφορές μεταξύ του VMRO-DPMNE και του DUI.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 October 2012 - 6:30:40 UTC