Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στουρνάρας: «Αυτή η συμφωνία μου δίνει τη βάση για μια δυνατή διαπραγμάτευση»
  • [02] Κέντρα υποδοχής μεταναστών σε Μυτιλήνη - Ρόδο
  • [03] Προκαταρκτική εξέταση για τη διαρροή στοιχείων στην υπόθεση του προέδρου της Βουλής
  • [04] Κινηματογράφος, η πιο φθηνή διασκέδαση για τους Έλληνες
  • [05] Αρχαιολογικός χώρος θα κηρυχτεί η Χώρα της Σερίφου
  • [06] «Τώρα προκύπτει η ανάγκη για πολιτική διαπραγμάτευση», υπογραμμίζουν στο ΠΑΣΟΚ
  • [07] Φ. Κουβέλης: Υπάρχει κατ΄αρχήν συμφωνία σε βασικούς άξονες
  • [08] «Ταξιδεύει» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η έκθεση «Αγροτικός Αύγουστος»
  • [09] Ολυμπιακός: Θεραπεία ο Τζιμπούρ, δύσκολα προλαβαίνει τον Ατρόμητο

  • [01] Στουρνάρας: «Αυτή η συμφωνία μου δίνει τη βάση για μια δυνατή διαπραγμάτευση»

    Για συμφωνία στους βασικούς άξονες έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

    «Αυτή η συμφωνία μου δίνει βάση για μια δυνατή διαπραγμάτευση» τόνισε, ενώ ξεκαθάρισε ότι το πακέτο θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή αφού συμφωνήσουν η τρόικα και οι κυβερνητικοί εταίροι.

    Επίσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών του κυβερνητικού συνασπισμού, αλλά όχι για τα μέτρα, ενώ σε ό,τι αφορά τις ρήτρες επίτευξης στόχων και αντικατάστασης των μέτρων είπε ότι «οι ρήτρες θα είναι συμμετρικές».

    Επιπλέον, ανέφερε ότι η επιμήκυνση που επιθυμούμε είναι διετής δηλαδή μέχρι το 2016.

    Ο υπουργός Οικονομικών βγήκε από το γραφείο τού πρωθυπουργού μαζί με τον πρωθυπουργό και είχαν μια χειραψία στο κεφαλόσκαλο του Μεγάρου Μαξίμου.

    Όταν, μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες, ρωτήθηκε τι του είπε ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Καλή τύχη και κουράγιο».

    Υπάρχει κατ΄αρχήν συμφωνία σε βασικούς άξονες, δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο πρόεδρος τηςΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης.

    "Οι άξονες πρέπει να εξειδικευτούν", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.

    Διαβάστε επίσης:

    «Τώρα προκύπτει η ανάγκη για πολιτική διαπραγμάτευση», υπογραμμίζουν στο ΠΑΣΟΚ

    [02] Κέντρα υποδοχής μεταναστών σε Μυτιλήνη - Ρόδο

    Στην αναγκαιότητα ίδρυσης κέντρων πρώτης υποδοχής παρανόμων μεταναστών σε νησιά του Αιγαίου, όπως η Μυτιλήνη και η Ρόδος, αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαος Δένδιας, εκτιμώντας πως η ίδρυσή τους στους τόπους εξορίας του παρελθόντος (υπόδειξη του ερωτώντος βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού), θα είχε «αστρονομικό κόστος».

    Από την πλευρά του ο κ. Κρεμαστινός ζήτησε από τον υπουργό να εξετάσει τις επιπτώσεις που ενδέχεται να έχει για τον τουρισμό, τη «βαριά βιομηχανία της χώρας», η επέκταση των κέντρων υποδοχής μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου και αναρωτήθηκε «για ποιο λόγο τα νησιά που «φιλοξένησαν» δημοκρατικούς πολίτες σε κακές εποχές, δεν προσφέρονται για κέντρα υποδοχής μεταναστών».

    «Γνωρίζω τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και ξέρω πως δεν είμαι δημοφιλής. Το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης ωστόσο, είναι εθνικό, απειλεί την ύπαρξή μας ως έθνους και δεν υπάρχει ελπίδα να λυθεί με την διακτίνιση των λαθρομεταναστών στο άπειρο», απάντησε ο Ν. Δένδιας.

    [03] Προκαταρκτική εξέταση για τη διαρροή στοιχείων στην υπόθεση του προέδρου της Βουλής

    Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαρροή σε κυριακάτικη εφημερίδα, στοιχείων της δικογραφίας στην οποία ενεπλάκησαν τα ονόματα των πολιτικών Β. Μειμαράκη, Μ. Λιάπη και Γ. Βουλγαράκη διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

    Η έρευνα διατάχθηκε μετά από αναφορά που υπέβαλε ο εμπλεκόμενος στην επιχειρηματική αντιδικία, επιχειρηματίας Ιωσήφ Λιβανός.

    Ο κ. Λιβανός, κτηματομεσίτης, που κατήγγειλε την εμπλοκή των τριών πολιτικών σε υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων, στην αναφορά που υπέβαλε στρέφεται κατά παντός αρμοδίου του ΣΔΟΕ για τη διαρροή της υπόθεσης και εγγράφων της δικογραφίας. Την προκαταρκτική εξέταση ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Χ. Λακαφώσης.

    [04] Κινηματογράφος, η πιο φθηνή διασκέδαση για τους Έλληνες

    Θερινοί - χειμερινοί κινηματογράφοι, σημειώσατε Χ. Μπορεί ο Σεπτέμβριος να τελειώνει αλλά, καθώς οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν ακόμη, οι λάτρεις της μεγάλης οθόνης συνεχίζουν να πηγαίνουν στους θερινούς κινηματογράφους για να απολαύσουν την ταινία της προτίμησής τους κάτω από τον έναστρο ουρανό, με τη συντροφιά του φεγγαριού ή του μεθυστικού αρώματος ενός γιασεμιού.

    Αυτό συμβαίνει κυρίως στην Αθήνα και όχι στις μικρότερες πόλεις, όπου οι θερινές αίθουσες κλείνουν η μία μετά την άλλη ήδη από τα τέλη Αυγούστου, όταν οι παραθεριστές επιστρέφουν στο κλεινόν άστυ.

    «Οσο έχουμε ζέστη θα έχουμε και κόσμο στον κινηματογράφο μας», λέει στο ΑΜΠΕ ο υπεύθυνος λειτουργίας του θερινού κινηματογράφου «Αθηναία». Τις ημέρες που έβρεξε στην Αθήνα, «όπως ήταν αναμενόμενο δεν κόψαμε εισιτήριο», όμως αμέσως μετά οι κινηματογραφόφιλοι εμφανίστηκαν, προσθέτει.

    [05] Αρχαιολογικός χώρος θα κηρυχτεί η Χώρα της Σερίφου

    Η Σέριφος, το νησί που έζησε ο Περσέας και από το οποίο ξεκίνησε την περιπετειώδη διαδρομή του μέχρι να βρει τη Γοργόνα Μέδουσα, κρύβει πολλούς θησαυρούς, όχι μόνο φυσικού κάλλους αλλά και αρχαιολογικούς. Για αυτό το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), στην τελευταία του συνεδρίαση, αντιμετώπισε θετικά την πρόταση κήρυξης του αρχαιολογικού χώρου της Χώρας της Σερίφου.

    Οι σημαντικές αρχαιότητες στην ευρύτερη περιοχή της πανέμορφης Χώρας ήταν αυτές που οδήγησαν τα μέλη του ΚΑΣ να γνωμοδοτήσουν ομόφωνα υπέρ της κήρυξης του αρχαιολογικού χώρου της, στον οποίο θα ενταχθεί ο μεσαιωνικός οικισμός, το Κάστρο και οι μεταβυζαντινοί ναοί, ένας αρκετά εκτεταμένος αδόμητος χώρος - στον οποίο έχουν βρεθεί ψηφιδωτά δάπεδα -καθώς και ο ναός της Παναγίας (Γενέσιον της Θεοτόκου). Εκτός του αρχαιολογικού χώρου θα βρεθεί η συνοικία Λάκκα, λόγω απουσίας ευρημάτων.

    Το νησί, γνωστό στην αρχαιότητα και ως «Σιδηρά Νήσος» λόγω των μεταλλείων της, κατοικήθηκε από τους προϊστορικούς χρόνους, ενώ σε διάσπαρτα σημεία έχουν βρεθεί αρχαιότητες που χρονολογούνται από την πρωτοκυκλαδική περίοδο ως τα βυζαντινά χρόνια. Είναι επίσης γνωστό ότι κατά τη ρωμαϊκή περίοδο υπήρξε τόπος εξορίας.

    [06] «Τώρα προκύπτει η ανάγκη για πολιτική διαπραγμάτευση», υπογραμμίζουν στο ΠΑΣΟΚ

    Το ΠΑΣΟΚ «σεβάστηκε τη θέση του πρωθυπουργού για εξειδίκευση των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ, τώρα, όμως, είναι η ώρα και η ανάγκη για πολιτική διαπραγμάτευση», για να συμφωνηθεί η επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής έως το 2016, η άμεση εκταμίευση της δόσης των 31 δισ. ευρώ, το κοινωνικό και αναπτυξιακό πακέτο και η βιωσιμότητα του χρέους, μέσω μείωσής του, με τρόπο ασφαλή για την Ελλάδα, χωρίς να επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι των άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

    Αυτό σημείωναν πηγές της Ιπποκράτους, μετά τη σύσκεψη των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι τα μέτρα θα ψηφιστούν όταν μπορεί να ειπωθεί στη Βουλή «ολόκληρη η αφήγηση», δηλαδή όταν παράλληλα με τα μέτρα θα συμφωνηθεί και το παραπάνω ολοκληρωμένο πακέτο, όπως το παρουσίασε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

    [07] Φ. Κουβέλης: Υπάρχει κατ΄αρχήν συμφωνία σε βασικούς άξονες

    Με κατ΄αρχήν συμφωνία σε βασικούς άξονες, όπως δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, ολοκληρώθηκε στη μία το μεσημέρι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το νέο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ.

    «Υπάρχουν ακόμα ζητήματα σε εκκρεμότητα, όπως η τετραετής επιμήκυνση», είπε ο κ. Κουβέλης και προσέθεσε ότι επιμένει στη ρήτρα αντικαταστασης μέτρων, όταν προκύπτουν έσοδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό μέτρο.

    «Όταν και θεωρώ ότι θα υπάρχει επιμήκυνση θα ελαφρύνουν τα μέτρα γιατί και αυτά έχουν το δικό τους βάρος στην κοινωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι τώρα ξεκινάει η αντιμετώπιση της τρόικας και σημείωσε ότι η διεκδίκηση θα γίνει σε πολλά επίπεδα, έτσι ώστε όταν κληθεί η Βουλή να εγκρίνει τα μέτρα, να υπάρχει και η φορολογική και το αναπτυξιακή διάσταση.

    Ο κ. Κουβέλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, το επόμενο διάστημα να συναντηθούν εκ νέου οι πολιτικοί αρχηγοί για την οριστικοποίηση της συμφωνίας

    [08] «Ταξιδεύει» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η έκθεση «Αγροτικός Αύγουστος»

    Με στόχο την προβολή και προώθηση των κρητικών προϊόντων ποιότητας και των ειδών λαϊκής τέχνης, η έκθεση «Αγροτικός Αύγουστος 2012», που διοργανώθηκε στη Δυτική Τάφρο των Χανίων τον Αύγουστο, μεταφέρεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αθήνα, από την Τετάρτη 3 έως και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου και στη Θεσσαλονίκη, από την Τετάρτη 10 έως και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012.

    Όπως ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, από τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Κώστα Ασκούνη, και την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στην πλατεία αρχαίας αγοράς στη Θεσσαλονίκη, από τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

    Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, «θεωρούμε ότι είναι σημαντικό οι κάτοικοι της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας, έστω και για λίγες ημέρες, να έλθουν σε επαφή με τα μοναδικής ποιότητας κρητικά προϊόντα, ιδιαίτερα της ορεινής ενδοχώρας, όπου ήταν αφιερωμένη η φετινή διοργάνωση, να τα γευθούν και να μάθουν για την κρητική διατροφή που αποτέλεσε πρότυπο τρόπου ζωής των κατοίκων του νησιού μας».

    [09] Ολυμπιακός: Θεραπεία ο Τζιμπούρ, δύσκολα προλαβαίνει τον Ατρόμητο

    Προβληματισμό προκαλεί στον Λεονάρντο Ζαρντίμ η κατάσταση του Ράφικ Τζιμπούρ. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού και πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λίγκας ως τώρα, ακολούθησε συντηρητικό πρόγραμμα στη σημερινή προπόνηση, καθώς συνεχίζει να αισθάνεται ενοχλήσεις στον ορθό μηριαίο, και η συμμετοχή του στον σαββατιάτικο αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι παραμένει αμφίβολη.

    Η κατάσταση του Αλγερινού φορ θα επανεκτιμηθεί από το ιατρικό επιτελείο των «ερυθρόλευκων», ενώ σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ακολουθεί η αναμέτρηση με την Αρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 September 2012 - 12:30:41 UTC