Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανανέωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Βιρμανίας υποσχέθηκε η Κλίντον
  • [02] Το Σουδάν και το Νότιο Σουδάν κατέληξαν σε συμφωνία για την επανάληψη της εξαγωγής πετρελαίου
  • [03] Οι χώρες πρέπει να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους για τέλος στην οικονομική κρίση, δήλωσε ο Ρομπάι
  • [04] 150 προσκυνήτριες απελάθηκαν από τη Σαουδική Αραβία γιατί δεν συνοδεύονταν από άνδρες κηδεμόνες
  • [05] Ο πρωθυπουργός Ραχόι χαιρετά "την πλειοψηφία που δεν διαδηλώνει"
  • [06] Το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να προσπαθήσει ξανά για λύση στη Συρία, δήλωσε Κλίντον
  • [07] Σύλληψη του προέδρου της Google στη Βραζιλία

  • [01] Ανανέωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Βιρμανίας υποσχέθηκε η Κλίντον

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, είχε συζητήσεις την Τετάρτη με τον πρόεδρο της Μιανμάρ, Θέιν Σέιν, κατά τις οποίες δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι διατεθειμένες να κάνουν τα απαραίτητα βήματα ώστε να μετριαστεί η μακρόχρονη απαγόρευση εισαγωγής στην Αμερική προϊόντων από τη χώρα της Νότιας Ασίας. Η κίνηση αυτή γίνεται έπειτα από χρόνια πολιτικής και οικονομικής απομόνωσης της Μιανμάρ.

    "Εις αναγνώριση της συνεχόμενης προόδου προς την αναμόρφωση και εις απάντηση των αιτημάτων τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης, οι ΗΠΑ κάνουν το επόμενο βήμα προς την ομαλοποίηση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών", δήλωσε στον Σέιν η Κλίντον, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

    "Θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία μετρίασης των περιορισμών στις εισαγωγές από τη Βιρμανία στις ΗΠΑ. Ελπίζουμε ότι αυτή η κίνηση θα δώσει περισσότερες ευκαιρίες στο λαό σας να εξάγει τα προϊόντα του στις αγορές μας", δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

    [02] Το Σουδάν και το Νότιο Σουδάν κατέληξαν σε συμφωνία για την επανάληψη της εξαγωγής πετρελαίου

    Το Σουδάν και το Νότιο Σουδάν κατέληξαν σε μια διασυνοριακή συμφωνία ασφαλείας, μέσω της οποίας θα επιτραπούν και πάλι οι εξαγωγές πετρελαίου από το νότο μέσω του βορρά, δήλωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος και των δύο πλευρών.

    Οι ηγέτες των δύο γειτονικών χωρών κατέληξαν σε συμφωνία μετά από τέσσερις μέρες συζητήσεων στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα.

    [03] Οι χώρες πρέπει να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους για τέλος στην οικονομική κρίση, δήλωσε ο Ρομπάι

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, δήλωσε την Τετάρτη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ότι οι χώρες πρέπει να εντείνουν τη δέσμευσή τους για συνεργασία προκειμένου να ξεπεραστούν τα οικονομικά προβλήματα.

    "Το 2008, στις αρχές αυτής της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, υπήρξε μια βραχυπρόθεσμη περίοδος παγκόσμιας επίγνωσης, ένα αίσθημα αναγκαιότητας, κάτι που οδήγησε σε νέες συζητήσεις, κοινές δεσμεύσεις και συγχρονισμένες ενέργειες", τόνισε ο Ρομπάι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

    "Παρόλα αυτά, σήμερα η κρίση εμμένει, αυτή η μετά-Λέχμαν λύση φαίνεται ότι έχει ξεθωριάσει και πρέπει να την επαναφέρουμε".

    Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έκανε έκκληση προς όλες τις μεγάλες οικονομίες να επιτελέσουν το έργο τους, ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να γίνουν όλες οι απαιτούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

    Τέλος τόνισε ότι "η Ευρώπη θα βγει από αυτή την εμπειρία οικονομικά και πολιτικά ισχυρότερη".

    [04] 150 προσκυνήτριες απελάθηκαν από τη Σαουδική Αραβία γιατί δεν συνοδεύονταν από άνδρες κηδεμόνες

    Οι αστυνομικές αρχές της Σαουδικής Αραβίας απέλασαν 150 νιγηριανές προσκυνήτριες και έθεσαν υπό κράτηση ακόμα 1000 επειδή έφτασαν αεροπορικώς στη χώρα χωρίς τη συνοδεία ανδρών, ανακοίνωσε την Τετάρτη η κυβέρνηση της Νιγηρίας.

    Ο Μοχάμεντ Μπέλο, ο νιγηριανός υπεύθυνος για το προσκύνημα στη Μέκκα, δήλωσε ότι 150 γυναίκες κρατήθηκαν σε αεροδρόμιο στη Σαουδική Αραβία με τη δικαιολογία ότι "δεν συνοδεύονταν από άντρες προσκυνητές". Συνέχισε λέγοντας ότι "αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη συνεχίστηκε και με άλλές πτήσεις που προσγειώθηκαν στα Εμιράτα", προσθέτοντας ότι περίπου 1000 γυναίκες κρατούνται ακόμα στο αεροδρόμιο της πόλης Τζέντα.

    Πολλές από τις προσκυνήτριες αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω στο αεροδρόμιο Κάνο της Νιγηρίας. "Δεν μας έδωσαν καν νερό να πιούμε, δεν είχαμε φαγητό και ήμασταν καθηλωμένες στις θέσεις του αεροπλάνου όλες αυτές τις ώρες", δήλωσε δακρυσμένη μία από τις γυναίκες, γράφει το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Το κοινοβούλιο της Νιγηρίας αποφάσισε να στείλει επιτροπή στη Σαουδική Αραβία "προκειμένου να επικοινωνήσει με τις αρχές της χώρας σχετικά με το θέμα της απαγόρευσης των νιγηριανών γυναικών".

    Το Ρόιτερς αναφέρει ότι οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία θεωρούνται κατώτερες των αντρών και είναι απαραίτητη η άδεια από κηδεμόνα -τον πατέρα, τον αδερφό ή τον σύζυγο- προκειμένου να ταξιδέψουν εκτός της χώρας, να δουλέψουν ή να έχουν πρόσβαση σε ορισμένα είδη ιατρικής περίθαλψης. Επίσης δεν τους επιτρέπεται να οδηγούν και συνήθως απαιτείται ανδρική συνοδεία.

    [05] Ο πρωθυπουργός Ραχόι χαιρετά "την πλειοψηφία που δεν διαδηλώνει"

    Πολλές χιλιάδες διαδηλωτές του κινήματος των "Αγανακτισμένων" συγκεντρώθηκαν εκ νέου χθες το βράδυ κοντά στο κοινοβούλιο της Μαδρίτης, με αίτημα την "παραίτηση της κυβέρνησης", έχοντας απέναντί τους ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, την επομένη της βίαιης διαδήλωσης που έγινε στην ισπανική πρωτεύουσα κατά την οποία τραυματίστηκαν περισσότεροι από 60 άνθρωποι.

    "Όχι, Όχι, Όχι, δεν φοβόμαστε", φώναζαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι παρέμεναν σε απόσταση από το κοινοβούλιο λόγω των οδοφραγμάτων, των πολλών δεκάδων αστυνομικών για την αντιμετώπιση των ταραχών και περίπου δεκαπέντε οχημάτων της αστυνομίας.

    "Ήρθα χθες και θα έρχομαι όλες τις ημέρες για να πω όχι σε αυτό το σύστημα, σε αυτού του είδους την οικονομία", δήλωσε ένας 30χρονος διαδηλωτής, ο οποίος κρατούσε πλακάτ στο οποίο αναγραφόταν "Παραίτηση".

    "Ζητούμε την παραίτηση της κυβέρνησης επειδή δεν σεβάστηκε το πρόγραμμά της, αύξησε τους φόρους και πείραξε τις συντάξεις", πρόσθεσε.

    "Να φύγουν", αναφερόταν σε ένα άλλο πανό.

    Την ίδια ώρα, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι χαιρέτιζε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη "την πλειοψηφία" των συμπατριωτών του "που δεν διαδηλώνει".

    "Επιτρέψτε μου εδώ στη Νέα Υόρκη να χαιρετίσω την πλειοψηφία των Ισπανών που δεν διαδηλώνει, για την οποία δεν μιλούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και δεν αποτελεί την πρώτη είδηση στα τηλεοπτικά δελτία", δήλωσε χθες ο Ραχόι σε ομιλία που εκφώνησε σε διάσκεψη του Συμβουλίου Αμερικανικών Κρατών, η οποία είχε διοργανωθεί στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

    "Αυτή αντιπροσωπεύει την τεράστια πλειοψηφία των 47 εκατομμυρίων Ισπανών που ζουν στη χώρα (...) Αυτή η τεράστια πλειοψηφία εργάζεται, όταν το μπορεί, και δίνει τον καλύτερο εαυτό της", συνέχισε.

    Ο Ραχόι ζήτησε εξάλλου από τους συμπατριώτες του "να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων" και να μην συμβιβαστούν. "Ξέρουμε τι οφείλουμε να κάνουμε και αφού το ξέρουμε, το κάνουμε", σημείωσε, επικαλούμενος την οικονομική κατάσταση της Ισπανίας.

    "Επίσης ξέρουμε ότι αυτό περιλαμβάνει πολλές θυσίες, οι οποίες είναι μοιρασμένες --αυτό θέλουμε-- εξ ίσου σε όλες τις συνιστώσες της ισπανικής κοινωνίας", πρόσθεσε.

    "Θα ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση όπως ξεπεράσαμε κι άλλες στο παρελθόν", κατέληξε.

    Οι μισθοί των Ισπανών δημοσίων υπαλλήλων θα παραμείνουν παγωμένοι το 2013, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έπειτα από μείωση 5% το 2010, δήλωσε παράλληλα μια συνδικαλιστική πηγή χθες, παραμονή της παρουσίασης του προϋπολογισμού του 2013.

    "Μας ενημέρωσαν ότι ο μισθός παραμένει παγωμένος το ερχόμενο έτος", διευκρίνισε η πηγή του συνδικάτου CCOO, έπειτα από σύνοδο που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στα συνδικάτα και μέλη της ισπανικής κυβέρνησης.

    "Προς το παρόν το δώρο των Χριστουγέννων διατηρείται" το 2013, πρόσθεσε η πηγή αυτή.

    [06] Το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να προσπαθήσει ξανά για λύση στη Συρία, δήλωσε Κλίντον

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον ζήτησε χθες από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να "προσπαθήσει για άλλη μια φορά" να βρει μια λύση για τη Συρία.

    "Την ώρα που οι ωμότητες αυξάνονται, το Συμβούλιο Ασφαλείας εξακολουθεί να βρίσκεται σε παράλυση και ζητώ επιμόνως να προσπαθήσουμε άλλη μία φορά να βρούμε ένα μέσο για να προοδεύσουμε" προς μια συμφωνία "ώστε να τεθεί τέλος στη βία", δήλωσε η Κλίντον κατά τη διάρκεια υπουργικής συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    [07] Σύλληψη του προέδρου της Google στη Βραζιλία

    Η ομοσπονδιακή αστυνομία του Σάο Πάολο ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη του προέδρου της Google στη Βραζιλία, Φάμπιο Ζοζέ Σίλβα Κοέλιο, επειδή δεν απέσυρε από το Ίντερνετ κάποια βίντεο που δυσφημούσαν έναν υποψήφιο στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

    Ωστόσο ο πρόεδρος της Google στη Βραζιλία, ο οποίος συνελήφθη στο Σάο Πάολο, "δεν θα παραμείνει υπό κράτηση" λόγω της φύσης του αδικήματος αυτού, διευκρινίζει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 September 2012 - 0:30:42 UTC