Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργία των δημοσιογράφων τη Δευτέρα
  • [02] Μόνος στην κορυφή του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός
  • [03] Ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής στόχος της ΚΠΕ του Συνασπισμού
  • [04] Κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού αρνούνται να εισέλθουν στα κελιά τους

  • [01] Απεργία των δημοσιογράφων τη Δευτέρα

    Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπο και των ΜΜΕ από τις 6.00 π.μ. της Δευτέρας έως τις 6.00 π.μ. της Τρίτης, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας τωνν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που έχει εξαγγελθεί για την ερχόμενη Τετάρτη.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους, μέλη και μη μέλη της Ένωσης, οι οποίοι εργάζονται σε εφημερίδες, ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα Δημοτικά Ραδιόφωνα, τα ειδησεογραφικά sites, καθώς και σε κάθε μέσο ή φορέα ενημέρωσης που απασχολεί δημοσιογράφους, να μετάσχουν αποφασιστικά στην 24ωρη απεργία, που έχει κηρύξει η Ένωση και η Διασωματειακή Επιτροπή των Ενώσεων του Τύπου και των ΜΜΕ.

    Λόγω της συμμετοχής του στην απεργία, το ΑΜΠΕ δεν θα μεταδίδει ειδήσεις και δεν θα ανανεώνονται οι ιστοσελίδες του από τις 6 το πρωί της Δευτέρας μέχρι τις 6 το πρωί της Τρίτης.

    Παραλύει την Τετάρτη η χώρα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

    Την Τετάρτη παραλύει από τις κινητοποιήσεις η χώρα, λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Τα συνδικάτα καλούν τους εργαζομένους σε συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του 'Αρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια.

    Στις κινητοποιήσεις, οι οποίες γίνονται εν όψει της οριστικοποίησης του νέου πακέτου μέτρων, συμμετέχουν βιοτέχνες και επαγγελματίες, καθώς μετά από απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά ως τις 3.00 μετά το μεσημέρι.

    Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι σε εφορίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, έμποροι, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι.

    Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Το Μετρό, θα λειτουργήσει κανονικά όλο το 24ωρο προκειμένου να εξυπηρετηθούν, όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.

    Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, ενώ οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι οποίοι απεργούν αύριο Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί ως τις 15.00 το μεσημέρι, με εξαίρεση τον χρόνο που θα αφιερωθεί στην κάλυψη των κινητοποιήσεων.

    Ακόμη, παράταση των κινητοποιήσεών τους, έως το τέλος του μήνα, αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της Αττικής, ενώ άλλοι 16 Σύλλογοι (Ρεθύμνου, Ιωαννίνων, Δωδεκανήσων, Πέλλας, Κερκύρας, Ηρακλείου, Ηλείας, Αργολίδας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λασιθίου, Ξάνθης, Έβρου, Μεσσηνίας, Θεσπρωτίας και Λακωνίας) δεν έχουν υιοθετήσει την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για αναστολή της κινητοποίησης, με αποτέλεσμα χιλιάδες ασφαλισμένοι να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τα φάρμακά τους ή να τα αναζητούν σε άλλες περιοχές, όπου τα φαρμακεία χορηγούν με πίστωση.

    Τέλος, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους από τις 10 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου έως και έως τις 20 Οκτωβρίου, οι δικαστές και οι εισαγγελείς.

    [02] Μόνος στην κορυφή του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός

    Μόνος στην κορυφή και με το απόλυτο σε συγκομιδή βαθμών βρίσκεται από σήμερα ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, καθώς στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, πέτυχε την 4η νίκη του, αυτή τη φορά με 4-1 επί του Πανθρακικού στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Δύο γκολ σημείωσε ο Τζιμπούρ (4΄, 50΄), ένα ο Χολέμπας (27') κι ένα αυτογκόλ ο Σκλιοπίδης (29'), ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε ο Κυβελίδης (83').

    Νωρίτερα, με δύο πέναλτι, του Σίσιτς στο 17' και του Ιωαννίδη στο 42', ο ΟΦΗ νίκησε 2-1 την ΑΕΚ στο Ηράκλειο, για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Το γκολ των «κιτρινόμαυρων», που παραμένουν χωρίς νίκη, πέτυχε ο Φουρτάδο στο 43'.

    Ο Άρης, με πέναλτι του Αγκάνθο στο 57', νίκησε 1-0 την Κέρκυρα στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

    Την παρθενική νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας πανηγύρισε η Βέροια, επικρατώντας στην έδρα της 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 65΄ ο Ολαϊτάν.

    Η αυλαία της 4ης αγωνιστικής πέφτει με την αυριανή αναμέτρηση Παναθηναϊκός-Ατρόμητος.

    [03] Ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής στόχος της ΚΠΕ του Συνασπισμού

    Τις κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής δράσης του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στην αντιμετώπιση της κυβερνητικής πολιτικής και την οργανωτική ανασυγκρότηση του, αποφάσισε η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού μετά από διήμερη συζήτηση η οποία ολοκληρώθηκε αργά απόψε.

    Οι θέσεις αυτές θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να αναπτυχθεί αποτελεσματική πολιτική δράση, για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, καθώς εκτιμήθηκε ότι η κρίση μεγεθύνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την μόνη εναλλακτική λύση για τη χώρα.

    Ως προς την κατάσταση της χώρας και την κυβερνητική πολιτική, η ΚΠΕ του Συνασπισμού, συζήτησε πάνω σε ένα ευρύ πλαίσιο που περιλαμβάνει την "αντίσταση στο Μνημόνιο και τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση", στην εκλαΐκευση της προγραμματικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως σε μεγάλο βαθμό αναπτύχθηκε από τον κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, και στην ανάπτυξη ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης για στην στήριξη των πλέον αδύναμων στρωμάτων του πληθυσμού που πλήττονται από την κρίση.

    Η ΚΠΕ εκτίμησε ότι η απεργιακή κινητοποίηση της 26ης Σεπτεμβρίου θα είναι κατά κάποιο τρόπο το εναρκτήριο λάκτισμα για την οργανωμένη δράση του ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνικών δυνάμεων που θα συμπαραταχθούν μαζί του, καθώς εκτιμάται ότι με την εφαρμογή των μέτρων, η κρίση στη χώρα θα μεγαλώσει. Γενικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την συζήτηση στην ΚΠΕ θα κάνει αισθητή την δράση του τόσο εκτός, αλλά και εντός κοινοβουλίου. Το δεύτερο σκέλος της διήμερης συζήτησης αφιερώθηκε στην διαδικασία ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ μετά το 27% στις εκλογές του Ιουνίου. Ο Α. Τσίπρας με την εισήγησή του το Σάββατο ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Υπό το πρίσμα αυτό, οι λαϊκές συνελεύσεις θα συνεχιστούν και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου το αργότερο, ώστε να αρχίσει η διαδικασία για την πραγματοποίηση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που θα βάλει τα θεμέλια του νέου, οργανωτικά, ΣΥΡΙΖΑ. Ο αριθμός των αντιπροσώπων στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη δεν έχει ακόμη καθοριστεί, κάτι που θα γίνει το επόμενο διάστημα. Μετά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Νοεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπει στην διαδικασία οργάνωσης του συνεδρίου του που έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη.

    Στην ΚΠΕ του ΣΥΝ τονίστηκε ότι και στο νέο σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Συνασπισμός , ως μεγαλύτερη δύναμη, θα αποτελέσει την εγγύηση για να τεθούν ισχυρά θεμέλια και να αντέξει στον χρόνο. Το επίσημο κείμενο της Πολιτικής Απόφασης της ΚΠΕ αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τα επόμενα 24ωρα.

    [04] Κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού αρνούνται να εισέλθουν στα κελιά τους

    Αναταραχή επικρατεί αυτήν την ώρα στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς κρατούμενοι της Ε' Πτέρυγας αρνούνται να εισέλθουν στα κελιά τους και παραμένουν στους κοινόχρηστους χώρους. Στην πτέρυγα αυτή "φιλοξενούνται" 400 άτομα, εκ των οποίων μόνον οι 20 είναι Έλληνες.

    Προηγουμένως, οι κρατούμενοι από τις πτέρυγες Β' και Γ' έκαψαν αυτοσχέδιες αμερικανικές σημαίες αρνούμενοι να εισέλθουν στα κελιά τους ενώ δημιουργήθηκαν και μικρο-επεισόδια . Τελικά οι κρατούμενοι από τις δύο αυτές πτέρυγες (Β' και Γ') μπήκαν στα κελιά τους ενώ από την Ε' πτέρυγα αρνούνται ακόμη και τώρα να μπουν.

    Έξω από τις φυλακές υπάρχει δύναμη των ΜΑΤ χωρίς ωστόσο να έχει επέμβει έως τώρα, αναμένονται την εκτόνωση του κλίματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 September 2012 - 20:30:42 UTC