Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε κάθετη πτώση η δημοφιλία του Φρ. Ολάντ
  • [02] Γευσιγνωσία, οικοτουρισμός και αλιεία στη λίμνη Πολυφύτου
  • [03] Πρόστιμα 17,5 εκατ. $ θα καταβάλει η Chevron για διαρροή πετρελαίου στο Ριο

  • [01] Σε κάθετη πτώση η δημοφιλία του Φρ. Ολάντ

    Κάθετη πτώση έχουν σημειώσει από τον περασμένο Ιούνιο τα ποσοστά δημοφιλίας του προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του πρωθυπουργού του Ζαν-Μαρκ Ερό, όπως προκύπτει από δύο σφυγμομετρήσεις, των οποίων τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν σήμερα.

    Τα ευρήματα αυτά αποδεικνύουν εύγλωττα την δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης για την αποτελμάτωση της οικονομικής ανάπτυξης, την αύξηση της ανεργίας στα υψηλοτέρα επίπεδα των τελευταίων 13 ετών και για μία σειρά μαζικών απολύσεων, που έχουν αποδυναμώσει την εικόνα της Σοσιαλιστικής κυβέρνησης ως ικανού αντίβαρου στην οικονομική κρίση.

    Με ποσοστά αποδοχής έως 44%, ο Ολάντ, ο οποίος προετοιμάζεται να ανακοινώσει τον προϋπολογισμό του 2013, που προβλέπει σημαντικά μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος των 30 δισεκ. ευρώ, βλέπει πως η περίοδος ανοχής της κοινής γνώμης έχει εξανεμισθεί γρηγορότερα απ? ότι του συντηρητικού προκατόχου του Νικολά Σαρκοζί, του οποίου η δημοφιλία παρέμενε πάνω από 50% επί οκτώ μήνες μετά την εκλογή του για την προεδρική θητεία του 2007-2012.

    Ο Ολάντ, ο οποίος εξελέγη τον Μάιο και προβάλλει ένα χαμηλών τόνων ύφος ηγεσία, με μικρής εμβέλειας επέμβαση στα καθημερινά προβλήματα, καλείται πλέον να επιταχύνει τις προσπάθειες να φανεί δραστήριος σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης, υιοθετώντας μάλιστα σε ορισμένες πτυχές του το ύφος του Σαρκοζί.

    [02] Γευσιγνωσία, οικοτουρισμός και αλιεία στη λίμνη Πολυφύτου

    Καραβίδες, γουλιανούς και γριβάδια γεύονται οι επισκέπτες της λίμνης Πολυφύτου στα γραφικά ταβερνάκια γύρω από τη λίμνη. Την ίδια στιγμή οι τουρίστες κάνουν τη βόλτα τους στα λιμανάκια, τις πλωτές εξέδρες, τα παρατηρητήρια και τους παραλίμνιους δρόμους ενώ στις υποδομές της ιχθυόσκαλας και τις μονάδες μεταποίησης ξεκινά η διαδικασία της εμπορίας και μεταποίησης των πλούσιων αλιευμάτων της περιοχής ώστε να κατευθυνθούν στη συνέχεια στην αγορά της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το όραμα αυτό σχηματίστηκε σε ημερίδα που διοργάνωσαν ο Δήμος Σερβίων - Βελβεντού, η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ψαράδων για τη λίμνη Πολυφύτου, ως βασικό μοχλό ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

    Σε καιρούς δύσκολους για την απασχόληση, το οικοσύστημα της λίμνης, ο μεγάλος πλούτος που διαθέτει και το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον της περιοχής χαρακτηρίστηκαν ως ο κατάλληλος συνδυασμός που με τις απαραίτητες παρεμβάσεις θα διαμορφώσει το πλαίσιο των επαγγελματικών δραστηριοτήτων που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα.

    Οι παρεμβάσεις αυτές, με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων μελετών από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Σερβίων - Βελβεντού σε συνεργασία με την ΑΝΚΟ ΑΕ, έχουν αποκτήσει πλέον συγκεκριμένο χαρακτήρα και σχετίζονται με την κατασκευή υποδομών (λιμανάκια, πλωτές εξέδρες, παρατηρητήρια, παραλίμνιοι δρόμοι-σύνδεση με Κάστρα Σερβίων) σε επιλεγμένα σημεία που θα υποστηρίξουν αλιευτικές και τουριστικές δραστηριότητες. Παράλληλα το ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης και ανάδειξης της λίμνης Πολυφύτου έχει ενταχθεί στα 181 έργα υψηλής προτεραιότητας όλης της χώρας. Επιπλέον σχεδιάζεται η συνολική αξιοποίηση και σύνδεση της λίμνης Πολυφύτου με την παραλίμνια ζώνη, τον ορεινό όγκο και τα ιστορικά μνημεία του τόπου.

    Το σχέδιο που προωθείται συμπληρώνουν οι παρεμβάσεις για την κατασκευή αθλητικών υποδομών, την διοργάνωση αθλητικών γεγονότων αλλά και εκπαιδευτικών - επιστημονικών δράσεων γύρω από το οικοσύστημα της λίμνης.

    [03] Πρόστιμα 17,5 εκατ. $ θα καταβάλει η Chevron για διαρροή πετρελαίου στο Ριο

    Ο αμερικανικός πετρελαϊκός όμιλος Chevron θα καταβάλει συνολικά πρόστιμα 17,5 εκατ. δολαρίων για τη διαρροή στη θάλασσα 3.000 βαρελιών αργού πετρελαίου ανοικτά του Ρίο ντε Ζανέιρο, τον περασμένο Νοέμβριο, ανακοίνωσε σήμερα η διευθύντρια της Βραζιλιάνικης Υπηρεσίας Πετρελαίου (ΑΝΡ) Μάγκντα Σαμπριάρντ.

    Τα πρόστιμα των 35 εκατ. ρεάις (17,5 εκατ. δολαρίων) αντιστοιχούν σε 24 παραβιάσεις, που προκάλεσαν ζημίες που η καθεμιά της φθάνει τα δύο εκατ. ρεάις, τόνισε η ίδια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 September 2012 - 18:30:45 UTC