Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συντονισμός δράσης για το μεταναστευτικό
  • [02] Αύξηση κατά 13,52% των εγγεγραμμένων ανέργων σε ένα χρόνο
  • [03] Yπέρ της Ελλάδος και του ευρωομολόγου ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών
  • [04] Στην κορυφή "έπιασε" τον Ολυμπιακό ο Πανιώνιος μετά τη νίκη του επί του ΌΦΗ

  • [01] Συντονισμός δράσης για το μεταναστευτικό

    H από κοινού διαχείριση αποτροπής των μεταναστευτικών ροών και ο καλύτερος συντονισμός δράσης, εν όψει της αναμενόμενης αύξησης του αριθμού λαθρομεταναστών, λόγω της κατάστασης στη Συρία, εξετάστηκε το απόγευμα σε ευρεία υπουργική σύσκεψη, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

    Αποφασίστηκε η στενότερη συνεργασία των τριών σωμάτων, ενώ επισημάνθηκαν οι δίοδοι που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κύμα λαθρομετανάστευσης προς την Ελλάδα.

    Στη σύσκεψη εκτός του κ. Παναγιωτόπουλου μετείχαν ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, οι υφυπουργοί Εθνικής 'Αμυνας Παναγιώτης Καράμπελας και Δημήτριος Ελευσινιώτης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής 'Αγγελος Συρίγος, ο ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας Αντώνιος Οικονόμου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης, ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιανόπουλος, ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος (ΛΣ) Κωνσταντίνος Κουνουγιέρης και ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

    Εντείνουμε το συντονισμό μεταξύ των συναρμοδίων Υπουργείων για να αντιμετωπίσουμε το θέμα της λαθραίας μετανάστευσης αλλά και του κύματος προσφύγων από τη Συρία, τόνισε ο υπουργός Άμυνας και ανέφερε ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει, με βάση τον καταστατικό χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και με βάση το διεθνές δίκαιο, τιμώντας την παράδοση του Ελληνικού Έθνους από τα χρόνια της Ελληνικής Κλασικής Αρχαιότητας μέχρι σήμερα.

    Πρόσθεσε ότι η πρώτη απόφαση της Κυβέρνησης είναι να επιχειρήσει να ανασχέσει το κύμα λαθρομετανάστευσης στην περιοχή που επιχειρεί να εισέλθει στη χώρα, δηλαδή στην ακριτική περιοχή του Αιγαίου, στα θαλάσσια σύνορά μας.

    Από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, δήλωσε ότι στη σύσκεψη έγινε περαιτέρω συζήτηση του σχεδίου «ΙΩΝ», που έχει να κάνει με την αντιμετώπιση των πιθανών προσφυγικών ροών εξαιτίας της κρίσης της Συρίας και που έγινε αποδεκτό το μεσημέρι από τον πρωθυπουργό και ανέφερε ότι θα εξειδικευθούν οι λεπτομέρειες για την άμεση δυνατότητα υλοποίησής του.

    "Η λαθρομετανάστευση είναι ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Είναι ένα πρόβλημα που η χώρα μας δυστυχώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από μόνη της" δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης.

    [02] Αύξηση κατά 13,52% των εγγεγραμμένων ανέργων σε ένα χρόνο

    Ελαφρά μειωμένος κατά 0,99% ήταν τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, αλλά αυξημένος κατά 13,52% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Απασχολήσεων Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

    Τον Αύγουστο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ έφθασαν στα 787.035 άτομα. Από αυτά 324.876 είναι άνδρες (ποσοστό 41,28%) και 462.159 είναι γυναίκες (ποσοστό 58,72%).

    Στην Περιφέρεια Αττικής αναλογεί το 37,67% των ανέργων που αναζητούν εργασία από το σύνολο της χώρας και στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας αναλογεί το 19,56%.

    Το σύνολο των εγγεγραμμένων ατόμων που δήλωσαν ότι δεν αναζητούν εργασία για το μήνα Αύγουστο 2012 ανήλθε σε 121.801 άτομα, από τα οποία 35.411 είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών και 86.390 εγγεγραμμένα για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

    [03] Yπέρ της Ελλάδος και του ευρωομολόγου ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών

    «Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα τώρα στην Ελλάδα. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη και είναι ανάγκη να την υπερασπιστούμε. Mια ελληνική έξοδος δεν είναι λύση. Αντιθέτως απειλεί την ύπαρξη της Ευρωζώνης», επεσήμανε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας σήμερα στο London School of Economics με θέμα: «Η πολιτική της ΕΕ: η κρίση και η επόμενη μέρα».

    Σύμφωνα με τον Γάλλο αξιωματούχο η συζήτηση για την σωτηρία της Ελλάδος και της Ισπανίας πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν καθώς κάνει κακό στην ΕΕ. «Πρώτη προτεραιότητα δεν είναι τόσο η σταθερότητα όσο το να δώσουμε ένα τέλος στην αβεβαιότητα. Γι' αυτό και η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται και ολοκλήρωση και αλληλεγγύη ταυτόχρονα. Δεν μπορούμε να έχουμε το ένα και να μην έχουμε το άλλο. Πρέπει να έχουμε και τα δύο μαζί», είπε χαρακτηριστικά.

    Έσπευσε να διευκρινίσει πως και «οι Έλληνες πρέπει να κάνουν προσπάθειες για να πετύχουν τα κριτήρια που τους έχουν τεθεί», ενώ τόνισε ότι η Ευρώπη είναι «κοντά και εμπιστεύεται τη νέα φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση της Ελλάδος».

    Τέλος τάχθηκε υπέρ της υιοθέτησης των ευρωομολόγων καθώς όπως υποστήριξε αυτά θα μπορούσαν να είναι η απάντηση στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Ευρωζώνη.

    «Πρέπει να υιοθετήσουμε τα ευρωομόλογα, πράγμα που θα μπορούσε να ήταν λύση», είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

    [04] Στην κορυφή "έπιασε" τον Ολυμπιακό ο Πανιώνιος μετά τη νίκη του επί του ΌΦΗ

    Επικρατώντας 2-1 του ΟΦΗ, Οι Νεοσμυρνιώτες έκαναν το 3Χ3 στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

    Με το απίθανο στατιστικό των τριών αυτογκόλ στο ματς, η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου με αυτή τη νίκη «έπιασε» στην κορυφή της βαθμολογίας τον Ολυμπιακό, μετά τη συμπλήρωση της 3ης αγωνιστικής.

    Ο Γουναρίδης στο 30΄ και ο Βάντο στο 54΄ ήταν οι «υπαίτιοι» για την πρώτη εφετινή ήττα του ΟΦΗ, ενώ στο 84΄ ο Κουλουχέρης σκόραρε εις βάρος της ομάδας του, ευτυχώς χωρίς συνέπειες γι' αυτήν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 September 2012 - 16:30:41 UTC