Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τροχαίο ατύχημα για 8 Έλληνες ηθοποιούς στην Κύπρο
  • [02] Διαδηλωτές έκαψαν την αμερικανική σημαία έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην ¶γκυρα
  • [03] Εξαλλος ο Μουρίνιο με την απόδοση της Ρεάλ
  • [04] Το ΚΚΕ για την ομιλία και τη συνέντευξη του Αλ.Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη
  • [05] Οκτώ γυναίκες νεκρές από αεροπορική επίθεση του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

  • [01] Τροχαίο ατύχημα για 8 Έλληνες ηθοποιούς στην Κύπρο

    Τροχαίο ατύχημα είχαν 8 Έλληνες ηθοποιοί, που βρίσκονται στην Κύπρο για θεατρικές παραστάσεις, όταν το μικρό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με άλλο όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού, περίπου στις 2:30 τα ξημερώματα της Κυριακής.

    Μεταξύ των ηθοποιών είναι ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, η 'Αννα Παναγιωτοπούλου, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου και η Χρύσα Ρώπα. Σε όλους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και έλαβαν εξιτήριο, εκτός από τη Χρύσα Ρώπα, η οποία υπέστη διάσειση και κρατήθηκε για περαιτέρω νοσηλεία.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτοκίνητο που οδηγούσε άγνωστος, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έφυγε από την πορεία του, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο δεξιό κιγκλίδωμα του δρόμου.

    Το δυστύχημα αντιλήφθηκε δεύτερος οδηγός, ο οποίος σταμάτησε το όχημά του στη λωρίδα ασφαλείας και προσέτρεξε για βοήθεια.

    Το μικρό λεωφορείο με τους Έλληνες ηθοποιούς, επίσης κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, προσέκρουσε διαδοχικά στα δύο ακινητοποιημένα οχήματα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ από τους επιβαίνοντες. Ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου εγκατέλειψε το σημείο.

    Ο Αντώνης Καφετζόπουλος σε ανάρτηση του στο twitter έγραψε: «Οκ ζήσαμε! Μόνο γρατζουνιές, καρούμπαλα και μελανιές. Στον εθνικό δρόμο προς Λεμεσό το πουλμανάκι μας έγινε για τα μπάζα».

    Ο θίασος, που παρουσιάζει το έργο «Ποια Βουλή θα παραδώσεις μωρή», ανακοίνωσε ότι οι παραστάσεις θα συνεχιστούν κανονικά.

    [02] Διαδηλωτές έκαψαν την αμερικανική σημαία έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην ¶γκυρα

    Διαδηλωτές έκαψαν σήμερα την αμερικανική σημαία έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, ¶γκυρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αμερικανική ταινία που προσβάλλει τον προφήτη Μωάμεθ, ενώ πολλοί φώναζαν συνθήματα κατά της πολιτικής των ΗΠΑ στη Συρία.

    Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και ένα από αυτά έγραφε "Δολοφόνε Αμερική! Φύγε από την Τουρκία!".

    Η αστυνομία, εξοπλισμένη με αντλίες νερού, μπλόκαρε τον δρόμο έξω από την πρεσβεία κρατώντας τους διαδηλωτές σε απόσταση 100 μέτρων από το κτίριο και η διαδήλωση έληξε σε λιγότερο από μια ώρα.

    Η σημερινή διαδήλωση συμπίπτει με την επίσκεψη στην Τουρκία του στρατηγού Μάρτιν Ντέμπσεϊ, αρχηγού του αμερικανικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος αναμένεται να έχει συνομιλίες για την κρίση στη γειτονική Συρία και για την πολιτική ασφαλείας στο εσωτερικό της Τουρκίας με τους τούρκους ομολόγους του.

    [03] Εξαλλος ο Μουρίνιο με την απόδοση της Ρεάλ

    Αστραψε και βρόντηξε ο Ζοζέ Μουρίνιο. Οκτώ βαθμούς πίσω από την Μπαρτσελόνα έχει μείνει η Ρεάλ Μαδρίτης, μόλις στην 4η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

    Η «βασίλισσα» ηττήθηκε 1-0 από τη Σεβίλη στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» με γκολ του Τροχόφσκι στο 2ο λεπτό και ο Μουρίνιο δεν μπορούσε να κρύψει τον εκνευρισμό του:

    «Συγχαρητήρια στη Σεβίλλη για την εμφάνιση της. ¶ξιζε να μας νικήσει και το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Εμείς ήμασταν χάλια. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ομάδα. Εγώ είμαι προπονητής και όταν η ομάδα δεν παρουσιάζει το πρόσωπο που πρέπει είναι δική μου ευθύνη. Στο ημίχρονο έκανα δύο αλλαγές, αλλά ήθελα να κάνω επτά. Κάθε παίκτης πρέπει να ξέρει τις ευθύνες του», τόνισε μεταξύ άλλων ο διάσημος προπονητής στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς στην Ανδαλουσία.

    [04] Το ΚΚΕ για την ομιλία και τη συνέντευξη του Αλ.Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

    «Οι θέσεις Τσίπρα στη ΔΕΘ αποτελούν αποσπάσματα από αντίστοιχες ομιλίες των Γ. Παπανδρέου πριν το 2009 και του Αντ. Σαμαρά την περίοδο που παρίστανε τον αντιμνημονιακό, διανθισμένες με κούφιες αριστερές και πατριωτικές κορώνες. Όπως και οι προηγούμενοι, πρότεινε ξανά το άλλο μείγμα διαχείρισης και διαπραγμάτευσης εντός της ΕΕ που αποδείχτηκε ότι για το λαό φέρνει μόνο μνημόνια και εξαθλίωση» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη.

    «Ο ΣΕΒ, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και η ΕΕ πρέπει να είναι ικανοποιημένοι από την ταχύτατη προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ στη βολική και χρήσιμη γι' αυτούς κυβερνώσα αριστερά. Οι ριζοσπάστες αριστεροί οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους γιατί αυτό που δεν χρειάζεται τώρα ο λαός είναι νέα εξαπάτηση, νέα απογοήτευση» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

    [05] Οκτώ γυναίκες νεκρές από αεροπορική επίθεση του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

    Οκτώ γυναίκες σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν από αεροπορική επίθεση που πραγματοποίησε το ΝΑΤΟ τα ξημερώματα στο ανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσε αξιωματούχος.

    "Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από τα ξημερώματα στη συνοικία Αλινγκάρ της επαρχίας Λαγκμάν την ώρα που οι γυναίκες μάζευαν ξύλα για το τζάκι", δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Τζαμιγιατουλάχ Χαμίντι.

    Ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Χάγκεν Μέσερ δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων: "Ενημερωθήκαμε ότι πιθανόν πέντε με οκτώ άμαχοι να σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επίθεσης με στόχο ομάδα ανταρτών, αλλά δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε". Ο ίδιος είπε ότι από την επίθεση σκοτώθηκαν 45 ένοπλοι και ότι το θέμα ερευνάται.

    Οι ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι 20 άμαχοι σκοτώθηκαν από την ίδια επίθεση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 September 2012 - 10:30:38 UTC