Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προς νέες κινητοποιήσεις η ΟΛΜΕ
  • [02] Δύο χρυσά και ένα αργυρό είναι ο απολογισμός για τα ελληνικά «κουπιά»
  • [03] Σημαντικές μειώσεις διδάκτρων στα φροντιστήρια λόγω της κρίσης
  • [04] Θανατηφόρο τροχαίο στη Λάρισα
  • [05] Οκτώ Έλληνες ηθοποιοί ενεπλάκησαν σε τροχαίο στην Κύπρο
  • [06] Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε όλο το νομό Κορινθίας
  • [07] Έκκληση για ειρήνη και συμφιλίωση στη Μ. Ανατολή έκανε ο πάπας Βενέδικτος

  • [01] Προς νέες κινητοποιήσεις η ΟΛΜΕ

    Προς νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζεται το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, το οποίο ήδη αποφάσισε ότι οι καθηγητές θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

    Η Γενική Συνέλευση των προέδρων των τοπικών Ενώσεων των Καθηγητών (ΕΛΜΕ), που θα πάρει και τις οριστικές αποφάσεις, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29/9 στην Αθήνα.

    Αύριο αρχίζουν σ' ολόκληρη τη χώρα γενικές συνελεύσεις των καθηγητών που θα συζητήσουν για τις εξελίξεις στο χώρο της παιδείας, αλλά τις γενικότερες εξελίξεις στη χώρα για τους εργαζόμενους. Από τα κυριότερα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενο στο δημόσιο, να μην εφαρμοσθεί η εφεδρεία και εργασιακή διαθεσιμότητα, να μη μειωθούν οι δαπάνες για την Παιδείας αλλά αντίθετα να αυξηθούν στο 5% του ΑΕΠ, κλπ.

    Στα Πανεπιστήμια επίσης, συνεχίζεται η αναταραχή, ενώ το προεδρείο των πρυτάνεων αναμένεται να αρχίσει αύριο κιόλας κύκλο επαφών και συζητήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα.

    Το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων που αποτελείται από τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων Πατρών Γ. Παναγιωτάκη, Παντείου Γρ. Τσάλτα και Ιονίου Τ. Παπασαλή θα συναντηθεί αύριο στις 2 το μεσημέρι με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προεδρεύων της Συνόδου πρυτάνεων Γ. Παναγιωτάκης, αναφέρθηκε στους σοβαρούς κινδύνους που διατρέχουν τα πανεπιστήμια, αλλά και γενικότερα η χώρα , η ανάπτυξη και το μέλλον της από τα οικονομικά μέτρα.

    [02] Δύο χρυσά και ένα αργυρό είναι ο απολογισμός για τα ελληνικά «κουπιά»

    Δύο χρυσά και ένα αργυρό είναι ο απολογισμός για τα ελληνικά «κουπιά» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας που ολοκληρώνεται σήμερα στο Βαρέζε. Τα τρία από τα πέντε πληρώματα της ΕΚΟΦΝΣ συμμετείχαν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους καταφέρνοντας ν΄ ανέβουν στο βάθρο. Το τελευταίο χρονικά ελληνικό πλήρωμα που αγωνίστηκε σήμερα, οι Παναγιώτης Μαγδανής και Σπύρος Γιάνναρος, κατέκτησαε το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών, όπως είχε κάνει νωρίτερα σήμερα και η τετράκωπος των ανδρών.

    Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η ελληνική τετράκωπος νωρίτερα σήμερα. Το ελληνικό πλήρωμα, αποτελούμενο από τ' αδέλφια Γκουντούλα -Απόστολο και Νίκο- και τους Γιάννη Χρήστου, Γιώργο Τζιάλλα πέρασε πρώτο το γραμμή του τερματισμού στον τελικό με χρόνο 5:56.03.

    Με το αργυρό μετάλλιο συμβιβάστηκαν οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, οι «χάλκινες» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου τερμάτισαν δεύτερες τη γραμμή του τερματισμού, με χρόνο 6:57.62.

    Την 8η θέση κατέλαβαν στη δίκωπο, οι Κωνσταντίνος Χρηστομάνος και Απόστολος Λαμπρίδης, καθώς στον «μικρό τελικό» για τις θέσεις 7-11 τερμάτισαν 2οι με χρόνο 6:46.31.

    Την 10η θέση κατέλαβαν οι Ελένη Διαμαντή και Κατερίνα Νικολαϊδου, έχοντας τον 4ο καλύτερο χρόνο (7:18.71) στον «μικρό τελικό» στο διπλό σκιφ για τις θέσεις 7-10.

    [03] Σημαντικές μειώσεις διδάκτρων στα φροντιστήρια λόγω της κρίσης

    Αποκλιμάκωση τιμών καταγράφεται για τη νέα σχολική χρονιά στα δίδακτρα των φροντιστηρίων τόσο της μέσης εκπαίδευσης όσο και των ξένων γλωσσών που σε σύγκριση με πέρυσι που φτάνουν μέχρι και το -48%. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συμπληρώνεται ότι η δειγματοληψία προέρχεται από τα στοιχεία τιμών τιμοκαταλόγου τα οποία αποστέλλονται από τα ίδια τα φροντιστήρια και αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου: http://app.gge.gov.gr/.

    Υπογραμμίζεται από το υπουργείο ότι στην επεξεργασία των στοιχείων δεν έχουν συμπεριληφθεί τυχόν οριζόντιες εκπτώσεις ή ειδικές προσφορές σε κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, πολύτεκνοι κλπ).

    Για το θέμα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αθ. Σκορδάς δήλωσε: «Οι μειώσεις διδάκτρων που κατέγραψαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης σε φροντιστήρια, απεικονίζουν την προσαρμογή που κάνουν οι Έλληνες πολίτες στις συναλλαγές τους, ώστε αυτές να κινούνται στα επίπεδα που επιβάλλουν οι περιστάσεις. Παράλληλα, απεικονίζουν τη σταθερή και αποτελεσματική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, η οποία αποδίδει σε όλο και περισσότερους τομείς της οικονομίας. Οι μειώσεις στα φροντιστήρια, ακολούθησαν εκείνες που είχαν καταγραφεί προ ημερών στα σχολικά είδη. Είναι ανάγκη να ακολουθήσουν και άλλοι κλάδοι της οικονομίας».

    [04] Θανατηφόρο τροχαίο στη Λάρισα

    Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε χθες στα Κανάλια Μαγνησίας με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 38χρονος. Το θύμα οδηγούσε αυτοκίνητο που συγκρούστηκε μετωπικά με ΙΧ που οδηγούσε 27χρονος. Ο τελευταίος τραυματίστηκε ελαφρά.

    [05] Οκτώ Έλληνες ηθοποιοί ενεπλάκησαν σε τροχαίο στην Κύπρο

    Οκτώ γνωστοί ηθοποιοί, οι οποίοι βρίσκονται στην Κύπρο για θεατρικές παραστάσεις, τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν το μικρό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν, ενεπλάκη σε δυστύχημα με άλλα δύο οχήματα, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού.

    Μεταξύ των ηθοποιών είναι ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, η Άννα Παναγιωτοπούλου, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου και η Χρύσα Ρώπα. Και οι οκτώ ηθοποιοί έτυχαν των πρώτων βοηθειών στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και έλαβαν εξιτήριο, εκτός από τη Χρύσα Ρώπα, η οποία υπέστη διάσειση και κρατήθηκε για περαιτέρω νοσηλεία.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτοκίνητο που οδηγούσε άγνωστος, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έφυγε από την πορεία του, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο δεξιό κιγκλίδωμα του δρόμου.

    Το δυστύχημα αντιλήφθηκε δεύτερος οδηγός, ο οποίος σταμάτησε το όχημά του στη λωρίδα ασφαλείας και προσέτρεξε για βοήθεια.

    Το μικρό λεωφορείο με τους Έλληνες ηθοποιούς, επίσης κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, προσέκρουσε διαδοχικά στα δύο ακινητοποιημένα οχήματα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ από τους επιβαίνοντες. Ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου εγκατέλειψε το σημείο.

    Ο θίασος, που παρουσιάζει το έργο «Ποια Βουλή θα παραδώσεις μωρή», ανακοίνωσε ότι οι παραστάσεις θα συνεχιστούν κανονικά.-

    [06] Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε όλο το νομό Κορινθίας

    Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Κορίνθου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας κι εξιχνιάστηκαν 9 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών, σε περίπτερα, καταστήματα, πρατήριο υγρών καυσίμων, καθώς και σε βάρος πολιτών.

    Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, συνελήφθη στα Εξαμίλια Κορινθίας, για τη συμμετοχή του στην εγκληματική ομάδα, ένας 29χρονος Ρομά, ο οποίος κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες και κλοπές, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, η σύλληψη του έγινε ύστερα από εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Κορίνθου, που εκκρεμούσε σε βάρος του από 29 Αυγούστου 2012, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, ενώ η δικογραφία, που σχηματίστηκε, συμπεριλαμβάνει ακόμα δύο Ρομά, ηλικίας 30 και 42 ετών αντίστοιχα, μέλη της ίδιας εγκληματικής ομάδας.

    [07] Έκκληση για ειρήνη και συμφιλίωση στη Μ. Ανατολή έκανε ο πάπας Βενέδικτος

    Ο πάπας Βενέδικτος έκανε σήμερα έκκληση για ειρήνη και συμφιλίωση στη Μέση Ανατολή απευθυνόμενος σε περίπου 250.000 πιστούς που παρέστησαν στη θεία λειτουργία που τέλεσε ο ποντίφικας σε υπαίθριο χώρο στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.

    Κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στη χώρα, ο πάπας έγινε δεκτός από το πλήθος που τον έραινε με ροδοπέταλα την ώρα που διερχόταν με το ειδικό όχημα το οποίο χρησιμοποιεί για τις δημόσιες εμφανίσεις του. Οι συγκεντρωμένοι πιστοί κρατούσαν σημαίες του Βατικανού, του Λιβάνου, της Συρίας, της Ιορδανίας, του Ιράκ και άλλων ξένων χωρών.

    Ο πάπας τόνισε τη σπουδαιότητα της ειρήνης και της δημοκρατίας λέγοντας: "Σε έναν κόσμο όπου η βία αφήνει μονίμως πίσω της τα θλιβερά ίχνη θανάτου και καταστροφής, το να υπηρετούμε τη δικαιοσύνη και την ειρήνη είναι επειγόντως απαραίτητο για τη δημιουργία μιας αδελφικής κοινωνίας...".

    Ελικόπτερα πετούσαν στην περιοχή και στρατιώτες είχαν στήσει οδοφράγματα και περιπολούσαν στους δρόμους κοντά στην περιοχή όπου τελέστηκε η θεία λειτουργία στη Βηρυτό.

    Ανάμεσα στους πιστούς ήταν ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Σουλεϊμάν και πολλοί αξιωματούχοι, περιλαμβανομένων μελών του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ.

    Ο 85χρονος πάπας είπε ότι "δεν ξεχνάει τη Συρία στις προσευχές του και στις σκέψεις του και δεν ξεχνάει εκείνους που υποφέρουν στη Μέση Ανατολή". "Ηρθε η ώρα οι μουσουλμάνοι και οι χριστιανοί να συνεργαστούν ώστε να τερματιστεί η βία και ο πόλεμος", είπε.

    Ο Βενέδικτος αναμένεται να αναχωρήσει για τη Ρώμη σήμερα το απόγευμα και θα απευθύνει αποχαιρετιστήρια ομιλία στο αεροδρόμιο της Βηρυτού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 September 2012 - 8:30:42 UTC