Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατατέθηκαν οι επικαιροποιημένες προτάσεις για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας
  • [02] Θετικά μηνύματα του Eurogroup προς την Ελλάδα
  • [03] Οι δεινόσαυροι από την Παταγονία, στην Αθήνα
  • [04] "Αδικαιολόγητες" χαρακτήρισε το Συμβούλιο Ασφαλείας τις βιαιόττες στη Μέση Ανατολή
  • [05] Οι "τόπλες" φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον δημοσιεύονται τη Δευτέρα σε ιταλικό περιοδικό

  • [01] Κατατέθηκαν οι επικαιροποιημένες προτάσεις για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας

    Τις επικαιροποιημένες προσφορές τους για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας από την Credit Agricole κατέθεσαν η Εθνική, η Alpha Bank και η Eurobank.

    Η Εθνική Τράπεζα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι σε εφαρμογή του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου, κατέθεσε επικαιροποιημένη προσφορά για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας, που εντάσσεται στις διαδικασίες αναδιάταξης του πιστωτικού μας συστήματος και είναι σύμφωνη με τις παραμέτρους που έχουν τεθεί, τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδος όσο και από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Η Alpha Bank στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι υπέβαλε, κατόπιν αιτήματος της Credit Agricole, αναθεωρημένη δεσμευτική πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών εκδόσεως της Εμπορικής Τραπέζης. Ανάλογη είναι και η πρόταση της Eurobank.

    [02] Θετικά μηνύματα του Eurogroup προς την Ελλάδα

    Θετικά ήταν τα μηνύματα που έστειλε στη χώρα μας το άτυπο Eurogroup από τη Λευκωσία αναγνωρίζοντας ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος στον τομέα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Οι εταίροι μας κάλεσαν την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για ένα πρόγραμμα σταθερότητας, που θα πρέπει να εφαρμοσθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα.

    Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, δήλωσε ότι δεν αναμένει αποφάσεις του Eurogroup πριν από τις 15 Οκτωβρίου, μεταθέτοντας τη λήψη αποφάσεων στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου.

    Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ άφησε ανοικτό το θέμα της επιμήκυνσης, είπε ότι έχει ξεκινήσει η απόδοση των μέτρων που έχουν ληφθεί, όπως στους τομείς της μείωσης των δαπανών και της αύξησης των εσόδων, αλλά απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση κατά πόσο είναι εφικτή είναι η επίτευξη του στόχου της μείωσης του χρέους στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020. Νωρίτερα οι υπουργοί Οικονομικών της Αυστρίας και της Ολλανδίας είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Αθήνα για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις της, αλλά "όχι περισσότερα χρήματα".

    Θετικό, χαρακτήρισε το πνεύμα της συζήτησης στο Eurogroup για την ελληνική οικονομία, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος είπε ότι υπάρχει σύγκλιση με την τρόικα.

    [03] Οι δεινόσαυροι από την Παταγονία, στην Αθήνα

    Είναι πελώριοι, εντυπωσιακοί και ενδιαφέροντες. Η παρουσία τους έχει ήδη κάνει αίσθηση σε Ευρώπη και Κρήτη, ενώ σε λίγες μέρες είναι έτοιμοι να προκαλέσουν τον θαυμασμό και των Αθηναίων. Ο λόγος για τους Δεινόσαυρους της Παταγονίας, των παλαιότερων γνωστών ειδών που κυριάρχησαν στον πλανήτη μας για περισσότερα από 180 εκατομμύρια χρόνια, οι οποίοι θα εμφανιστούν σε μια μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα έκθεση.

    Επιβλητικοί σκελετοί και πιστά προπλάσματα από τα προϊστορικά ζώα της Παταγονίας, μίας από τις πιο πλούσιες σε παλαιοντολογικά ευρήματα περιοχές, θα παρουσιαστούν στην έκθεση που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης, σε συνεργασία με τους Φίλους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και την Grupo Cultural SRL της Αργεντινής

    Τα εκθέματα θα φιλοξενηθούν από 1η Οκτωβρίου 2012 ως 31 Μαρτίου 2013 στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή, σε μια έκταση μεγαλύτερη των 1.000 τετραγωνικών μέτρων (δίπλα στο Badminton), φιλοδοξώντας να κερδίσουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων από όλη την Ελλάδα, που θα περιηγηθούν στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του κτιρίου.

    Στην αίθουσα προβολής της έκθεσης, κάθε μία ώρα θα προβάλλεται σε μορφή HD ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον 40λεπτο ντοκιμαντέρ για τους Δεινόσαυρους της Παταγονίας. Όσο για τους μικρούς επισκέπτες της έκθεσης, τα διαδραστικά παιγνίδια στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, παράλληλα με τη γνώση, θα κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον.

    [04] "Αδικαιολόγητες" χαρακτήρισε το Συμβούλιο Ασφαλείας τις βιαιόττες στη Μέση Ανατολή

    "Αδικαιολόγητες" χαρακτήρισε χθες το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τις βιαιότητες εναντίον διπλωματικών αποστολών, κυρίως αμερικανικών, με αφορμή αμερικανική ταινία που οι μουσουλμάνοι θεωρούν ότι προσβάλλει τοω Μωάμεθ και υπενθύμισε την υποχρέωση που έχουν οι χώρες που φιλοξενούν διπλωματικές αποστολές να προστατεύσουν τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό τους.

    Σε χθεσινοβραδυνό ψήφισμά τους, οι 15 χώρες-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας "καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις βίαιες επιθέσεις εναντίον των αποστολών αυτών" και "τονίζουν ότι οι πράξεις αυτές είναι αδικαιολόγητες όποια κι αν είναι τα κίνητρά τους, οι υπεύθυνοι και οι συνθήκες".

    Εκφράζοντας τη βαθειά τους ανησυχία, οι 15 χώρες-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας υπογραμμίζουν "τη θεμελιώδη αρχή του απαραβίαστου των διπλωματικών εγκαταστάσεων", καθώς και "την υποχρέωση των χωρών που τις φιλοξενούν", να προστατεύσουν τις εγκαταστάσεις αυτές καθώς επίσης το προσωπικό των πρεσβειών και των προξενείων, βάσει των συμβάσεων της Βιένης".

    [05] Οι "τόπλες" φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον δημοσιεύονται τη Δευτέρα σε ιταλικό περιοδικό

    Ιταλικό περιοδικό που ανήκει στον όμιλο Μοndatori, ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι θα δημοσιεύσει τη Δευτέρα τις "τόπλες" φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον, τις οποίες δημοσίευσε ήδη το γαλλικό περιοδικό Closer, το οποίο ανήκει στον ίδιο εκδοτικό όμιλο.

    Το περιοδικό "Chi" θα αφιερώσει 26 σελίδες στη σύζυγο του πρίγκιπα Ουίλιαμ, δεύτερου στη σειρά διαδοχής του θρόνου της Αγγλίας, με τον τίτλο "Η Βασίλισσα είναι γυμνή" στο εξώφυλλό του.

    "Είναι μια υπόθεση που αξίζει να προβληθεί γιατί δείχνει την καθημερινή ζωή ενός πολύ διάσημου, νεαρού, μοντέρου και ερωτευμένου ζευγαριού", δήλωσε ο διευθυντής σύνταξης του ιταλικού περιοδικού Αλφόνσο Σινιορίνι.

    Τα περιοδικά "Chi" και "Closer" ανήκουν και τα δυο στον όμιλο Μοndatori, ο οποίος ανήκει κατά 50% και πλέον στον όμιλο Fininvest του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον προσέφυγαν χθες στη δικαιοσύνη κατά του Closer για παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής, μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών της πριγκίπισσας στην Προβηγκία, στη διάρκεια των διακοπών τους στις αρχές της εβδομάδας. Σε πολλές από τις φωτογραφίες, οι οποίες ελήφθησαν με τηλεφακό, η Κέιτ εμφανίζεται γυμνόστηθη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 September 2012 - 4:30:43 UTC