Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκκληση της ΕΕ για ειρήνη και αυτοσυγκράτηση στον αραβικό κόσμο
  • [02] Ναυτική τραγωδία με τρεις νεκρούς και 23 αγνοούμενους
  • [03] Νέα δημοσκόπηση ευνοεί τον Ομπάμα
  • [04] Ανάρπαστο το iPhone 5 στις online παραγγελίες

  • [01] Έκκληση της ΕΕ για ειρήνη και αυτοσυγκράτηση στον αραβικό κόσμο

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε αργά το βράδυ της Παρασκευής τις αρχές των μουσουλμανικών χωρών που πλήττονται από τη θρησκευτική βία, εξ αιτίας της ταινίας που δυσφημεί τον προφήτη Μωάμεθ, να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των διπλωματικών αποστολών και να επιδείξουν την απαιτούμενη αυτοσυγκράτηση για να τερματιστεί η βία.

    «Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο τις επιθέσεις εναντίον διπλωματικών αποστολών σε διάφορες χώρες, που οδήγησαν στην απώλεια ανθρώπινων ζωών και την καταστροφή ιδιοκτησιών σε διάφορες πόλεις», είπε σε δήλωσή της η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον.

    Η κα Άστον λέγοντας ότι «ανησυχεί πολύ» από αυτά τα γεγονότα, κάλεσε τις αρχές σε όλες τις χώρες να εξασφαλίσουν την άμεση ασφάλεια των διπλωματικών αποστολών και την προστασία του διπλωματικού προσωπικού.

    «Είναι ζωτικής σημασίας οι ηγέτες των χωρών που πλήττονται από τη βία να κάνουν αμέσως έκκληση για ειρήνη και αυτοσυγκράτηση», είπε η κα Άστον.

    Δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι διαδήλωσαν και την Παρασκευή, στον αραβικό κόσμο, καταγγέλλοντας την ταινία που δυσφημεί το Ισλάμ, προκαλώντας περαιτέρω έξαρση της βίας και τον θάνατο πέντε ανθρώπων στην Τυνησία και το Σουδάν.

    [02] Ναυτική τραγωδία με τρεις νεκρούς και 23 αγνοούμενους

    Τρεις άνθρωποι πνίγηκαν και τουλάχιστον 23 είναι αγνοούμενοι, όταν ποταμόπλοιο με περισσότερους από 100 επιβαίνοντες, βυθίστηκε στον ποταμό Μαχακάμ της Ινδονησίας.

    Το δυστύχημα έγινε στην ανατολική επαρχία Καλιμαντάν της Ινδονησίας αργά το βράδυ της Παρασκευής σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

    Τα αίτια της τραγωδίας παραμένουν αδιευκρίνιστα και οι τοπικές αρχές διεξάγουν έρευνες για να εξακριβώσουν τι προκάλεσε τη βύθιση του ποταμόπλοιου.

    Ο συγκεκριμένος ποταμός είναι μια από τις σημαντικότερες μεταφορικές αρτηρίες στη επαρχία Καλιμαντάν της Ινδονησίας.

    [03] Νέα δημοσκόπηση ευνοεί τον Ομπάμα

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διατηρεί ένα προβάδισμα τριών μονάδων έναντι του ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ, παρόλο που πολλοί Αμερικανοί δηλώνουν δυσαρεστημένοι με την κατάσταση στη χώρα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας έδωσαν στη δημοσιότητα το CBS News και η εφημερίδα New York Times.

    Βάσει της δημοσκόπησης αυτής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από τις 8 ως τις 12 Σεπτεμβρίου, το 49% των ψηφοφόρων θα επιλέξει τον Ομπάμα στις 6 Νοεμβρίου, έναντι του 46% που θα επιλέξει τον Ρόμνεϊ. Μόνο το 4% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα.

    Το ενθαρρυντικό ποσοστό για τον Ομπάμα δείχνει ότι οι επικρίσεις του Ρόμνεϊ όσον αφορά την οικονομική πολιτική του Ομπάμα, δεν πείθουν τους ψηφοφόρους.

    [04] Ανάρπαστο το iPhone 5 στις online παραγγελίες

    Το σύνολο του υλικού που αφορά το νέο iPhone 5 της Apple, ξεπουλήθηκε μέσα σε μια ώρα από το άνοιγμα του online καταστήματος για τις αποκαλούμενες προ-παραγγελίες.

    «Οι προ-παραγγελίες για το iPhone 5 είναι απίστευτες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Apple, Νατ Κέρις.

    Σε ανακοίνωση της Apple στην ιστοσελίδα της εταιρείας, αναφέρεται ότι όλες οι επιπλέον παραγγελίες δεν θα γίνονται αποδεκτές μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου.

    Το iPhone 5 διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη από ότι ο «προκάτοχος» του, λέγεται ότι είναι δύο φορές πιο γρήγορο και επιτρέπει την πρόσβαση σε προηγμένα LTE δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, όπου αυτά είναι διαθέσιμα.

    Μετά από την έντονη ζήτηση για τη νέα προηγμένης τεχνολογίας συσκευή, η τιμή της μετοχής της Apple, έκλεισε πάνω από τα 692 δολάρια- ανά μετοχή- την Παρασκευή, δίνοντας στην εταιρεία υπερπολύτιμη κεφαλαιοποίηση που ξεπερνά τα 640 δισεκατομμύρια δολάρια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 September 2012 - 2:30:38 UTC