Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται το «μπρα ντε φερ» κυβέρνησης - τρόικας
  • [02] Ξεκινά σήμερα το 38ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ
  • [03] Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο πλοίο "Blue star Naxos"
  • [04] Δεύτερη μέρα κινητοποιήσεων στους δήμους
  • [05] Δεν είναι πανάκεια τα σκευάσματα ω-3 λιπαρά
  • [06] Στο υπουργείο Οικονομικών θα διαμαρτυρηθούν σήμερα οι κτηνοτρόφοι
  • [07] Οι πιθανότητες για καρκίνο του προστάτη αυξάνονται με την ηλικία
  • [08] Επεισόδιο με δύο τραυματίες, στη διάρκεια ανέλκυσης πλωτής εξέδρας στην Κεφαλονιά
  • [09] Αιφνιδιαστική επίσκεψη Δένδια στην Πάτρα

  • [01] Συνεχίζεται το «μπρα ντε φερ» κυβέρνησης - τρόικας

    Συνεχίζεται το «μπρα ντε φερ» κυβέρνησης - τρόικας με την ελληνική πλευρά να προσπαθεί να πείσει για ισοδύναμα μέτρα αλλά και για τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας.

    Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών χαρακτήρισαν "εποικοδομητική" τη χθεσίνή συνάντηση τρόικας - Στουρνάρα ενώ και οι πολιτικοί αρχηγοί στην χθεσινή τους συνάντηση τοποθέτησαν "κόκκινες γραμμές" όσον αφορά τις απολύσεις στο Δημόσιο και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

    Στο ίδιο κλίμα "διαλλακτικότητας" και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ματίας Μορς ο οποίος δήλωσε ότι υπήρξε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις ενώ ο Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) μίλησε για «καλή συνάντηση».

    Η σκυτάλη τώρα περνάει στους αρμόδιους υπουργούς των οποίων οι δαπάνες των υπουργείων τους"ανησυχούν" τους τροικανούς (Άμυνα, Υγεία, Εσωτερικών).

    [02] Ξεκινά σήμερα το 38ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

    «Δώσε το χέρι σε όποιον σηκώνεται, εσύ να πάρεις, πρέπει, την εξουσία» είναι το κεντρικό σύνθημα του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή που ανοίγεισήμερα τις πύλες του στο «Πάρκο Τρίτση», στο Ίλιον, για τις τριήμερες εκδηλώσεις του στην Αττική, και αφού προηγουμένως είχαν πραγματοποιηθεί ανάλογες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

    Οι εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ θα κορυφωθούν το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου, με την ομιλία της γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΜΠΕ ο κ. Χιώνης, ερωτηθείς σχετικά με την «γέννηση» του Φεστιβάλ, ανέφερε ότι «το 1975, η ΚΝΕ καλούνταν να δράσει σε νέες συνθήκες, έχοντας δοκιμαστεί «στα σκληρά χρόνια της παράνομης (σ. σ. αντιδικτατορικής, η ΚΝΕ ιδρύθηκε το 1968) δράσης και έχοντας καταφέρει όχι μόνο να μην λυγίσει αλλά και να είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων της νεολαίας».

    «Το ιδιαίτερο κύρος που είχε αποκτήσει ως νεολαία του ΚΚΕ καθώς και η δυνατότητα να δρα σε όλες τις συνθήκες, εκφράστηκε και στο Φεστιβάλ μας, που ήταν πρωτοποριακό». «Ήταν μια μορφή γνωστή στους νέους κομμουνιστές από αντίστοιχα Φεστιβάλ Κομμουνιστικών Κομμάτων και πολιτικών νεολαιών σε άλλες χώρες, κύρια στις σοσιαλιστικές, Φεστιβάλ αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων καθώς και επαναστατικών εφημερίδων σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε ο κ. Χιώνης.

    Ερωτηθείς σε ποιους απευθύνεται η ΚΝΕ μέσω του Φεστιβάλ, ο κ. Χιώνης είπε ότι «το Φεστιβάλ επιδίωξε και διαχρονικά κατάφερε να αναδείξει, ότι η ζωντάνια των νέων των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων -στους οποίους απευθυνόμαστε- η θέληση για ζωή, μπορεί να βρει διέξοδο στον αγώνα για να ζήσει ο λαός μας χωρίς αφεντικά και εκμετάλλευση».

    [03] Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο πλοίο "Blue star Naxos"

    Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, στην πύλη Ε-7, μετά από προειδοποιητικό τηλεφώνημα για ύπαρξη βόμβας, στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Blue star Naxos" που όμως αποδείχθηκε ότι πρόκειται για φάρσα.

    Το πλοίο, στο οποίο είχαν επιβιβαστεί 543 επιβάτες και μετέφερε 12 οχήματα και 1 φορτηγό, ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 07:35, αλλά εκκενώθηκε για την τυπική διαδικασία ελέγχου.

    Κλιμάκιο ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος αποτελούμενο από πυροτεχνουργούς, έλεγξε εξονυχιστικά το πλοίο, ωστόσο δεν διαπίστωσε κάτι που να προκαλεί ανησυχία.

    Πάντως για λόγους ασφαλείας, οι λιμενικοί απομάκρυναν από το γκαράζ του πλοίου ένα φορτηγάκι εταιρείας ταχυμεταφορών που περιείχε δέματα, προκειμένου να ελεγχθεί καλύτερα. Τελικά επιβάτες και πλήρωμα επιβιβάστηκαν στο πλοίο, το οποίο αναμένεται να αναχωρήσει σε λίγα λεπτά.

    [04] Δεύτερη μέρα κινητοποιήσεων στους δήμους

    Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους της χώρας, οι οποίοι διαμαρτύρονταιγια την"οικονομική ασφυξία" που βιώνουν.

    Σήμερα, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί με το Προεδρείο της Βουλής.

    Στις 2 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, για να εκτιμήσει τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων και στη συνέχεια να αποφασίσει για τις περαιτέρω δράσεις και πρωτοβουλίες.

    Χθες, υπήρξε συνάντηση του του ΔΣ της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα ο οποίος δήλωσε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να δοθούν άλλα 35 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο από τη δ' δόση των οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς τους δήμους που ανέρχεται σε 213,875 εκατ. ευρώ, πέρα από τα 35 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν άμεσα στους δήμους στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

    [05] Δεν είναι πανάκεια τα σκευάσματα ω-3 λιπαρά

    Τα σκευάσματα ω-3 λιπαρά οξέα δεν ελαττώνουν σημαντικά τη θνητότητα είτε από έμφραγμα του μυοκαρδίου είτε από εγκεφαλικό επεισόδιο ή άλλα αίτια, ωστόσο είναι απολύτως ασφαλή, σύμφωνα με έρευνα Ελλήνων επιστημόνων.

    Ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Iωαννίνων, με επικεφαλής τον καθηγητή Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Διευθυντή της Β' Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, πραγματοποίησε μία μετα-ανάλυση τυχαιοποιημένων κλινικών δοκιμών που αναφέρονται στη χορήγηση των ω-3 λιπαρών οξέων και την εμφάνιση καρδιαγγειακών συμβαμάτων.

    Η χρησιμότητα της χορήγησης ω-3 λιπαρών οξέων αποτελεί αμφιλεγόμενο θέμα. Αν και ο ακριβής μηχανισμός δράσης των ω-3 λιπαρών οξέων δεν έχει απόλυτα διευκρινισθεί, η κύρια δράση τους πιθανόν οφείλεται στην ελάττωση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων στο αίμα, ενώ επιπρόσθετες ιδιότητες τους περιλαμβάνουν την αντι-αρρυθμική δράση, την ελάττωση της συγκόλλησης των αιμοπεταλίων και την ελάττωση της αρτηριακής πίεσης.

    Συμπερασματικά, με βάση τα ευρήματα της συγκεκριμένης μετα-ανάλυσης αμφισβητείται η συστηματική χορήγηση των σκευασμάτων ω-3 λιπαρών οξέων για την πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου, τονίζεται.

    [06] Στο υπουργείο Οικονομικών θα διαμαρτυρηθούν σήμερα οι κτηνοτρόφοι

    Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να πραγματοποιήσουν, στις 11 το πρωί, ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας και φορείς του κλάδου, με βασικά αιτήματα τη χρηματοδότηση για αγορά ζωοτροφών αλλά και τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων τους. Η οικονομική κατάσταση στην κτηνοτροφία, εμφανίζεται να έχει περιέλθει σε οριακό σημείο, εξαιτίας και των εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα στον τομέα των ζωοτροφών διεθνώς. Οι εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, έχουν περιορίσει την παραγωγή και τα αποθέμετα σιτηρών για ζωοτροφές (αραβόσιτος), γεγονός που έχει με τη σειρά του οδηγήσει σε εκρηκτική άνοδο των τιμών, που δεν αφήνει ανεπηρέαστη τη χώρα μας.

    [07] Οι πιθανότητες για καρκίνο του προστάτη αυξάνονται με την ηλικία

    Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί τον πιο συχνό καρκίνο στους άνδρες και τη δεύτερη συνηθέστερη αιτία θανάτου από καρκίνο. Οι πιθανότητες καρκίνου του προστάτη αυξάνονται με την ηλικία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών το 30% των ανδρών θα προσβληθούν στην ηλικία των 50 ετών και το 80% στα 80 χρόνια.

    «Σήμερα η έγκαιρη διάγνωση είναι εφικτή, αρκεί κάθε άνδρας να ευαισθητοποιηθεί και να μάθει γι' αυτό. Η θεραπεία κάθε περίπτωσης είναι μοναδική, και ενώ σε άνδρες πάνω απο τα 70 έτη αρκεί ίσως μόνο η παρακολούθηση, σε νέους ασθενείς η αντιμετώπιση πρέπει να γίνει γρήγορα και επιθετικά» δήλωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ) καθηγητής Ουρολογίας στο ΑΠΘ, Δημήτρης Χατζηχρήστου και πρόσθεσε "εάν γνωρίζουμε δεν πρέπει να τον φοβόμαστε".

    Ο προληπτικός έλεγχος ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες θανάτου από καρκίνο του προστάτη αφού είναι πολύ πιο εύκολο να θεραπευθεί αν εντοπιστεί σε πρώιμο στάδιο και πριν εξαπλωθούν τα καρκινικά κύτταρα και σε άλλα μέρη του σώματος (μεταστάσεις). Ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος του προστάτη που έχει καθιερωθεί από δεκαετίες περιλαμβάνει εξέταση PSA και δακτυλική εξέταση του προστάτη. Σε περίπτωση που είτε το PSA είναι αυξημένο, είτε η δακτυλική εξέταση δεν είναι φυσιολογική, ο Ουρολόγος θα προτείνει να γίνει βιοψία του προστάτη. Η βιοψία είναι η μόνη εξέταση που θέτει τη διάγνωση του καρκίνου.

    Να σημειωθεί ότι το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ), με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του προστάτη (15 Σεπτεμβρίου), και με σύνθημα «αντιμετωπίΖΩ τον καρκίνο του προστάτη», δημιούργησε το πρώτο ελληνικό infographic (πληροφοριακό γράμμημα) για την πάθηση το οποίο περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει κανείς προκειμένου να την αντιμετωπίσει επιτυχώς. Το infographic λειτουργεί ως οδηγός για όποιον θέλει βασικές πληροφορίες για την ασθένεια και οδηγίες πρόληψης από αυτήν.

    [08] Επεισόδιο με δύο τραυματίες, στη διάρκεια ανέλκυσης πλωτής εξέδρας στην Κεφαλονιά

    Επεισόδιο, με τραυματίες έναν λιμενικό και τον αντιδήμαρχο, σημειώθηκε στην Κεφαλονιά. Ειδικότερα, στην περιοχή της Αγίας Ευφημίας, με πρωτοβουλία του δήμου, διεξαγόταν ανέλκυση πλωτής εξέδρας, παρουσία δύο λιμενικών, που χρησιμοποιείτο για την πρόσδεση σκαφών. Η συγκεκριμένη εξέδρα που την διεκδικεί κάποιος ιδιώτης, σύμφωνα με το λιμενικό, ήταν στην περιοχή πάρα πολύ καιρό και εξαιτίας του γεγονότος ότι είχαν σπάσει κάποιες αλυσίδες εγκυμονούσε κινδύνους για τη διέλευση των σκαφών.

    Στο σημείο έφθασε φουσκωτό σκάφος με πέντε επιβαίνοντες, οι οποίοι άρχισαν να διαπληκτίζονται με τους παρευρισκόμενους. Δύο από αυτούς επιτέθηκαν στον αντιδήμαρχο του νησιού, τον οποίο χτύπησαν και τραυμάτισαν με σιδηρολοστό στο κεφάλι, ενώ στη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε και ένας λιμενικός. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νομαρχιακό νοσοκομείο Κεφαλλονιάς. Ο αντιδήμαρχος αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησε, ενώ ο λιμενικός εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

    Τα πέντε άτομα μετά το επεισόδιο διέφυγαν και οι δύο από αυτούς αναζητούνται κατά την αυτόφωρη διαδικασία.Την προανάκριση έχει αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς.

    [09] Αιφνιδιαστική επίσκεψη Δένδια στην Πάτρα

    Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Πάτρα πραγματοποίησε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας. Σκοπός της επίσκεψης του κ. Δένδια, ήταν να εξετάσει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, με την παράνομη μετανάστευση.

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης συναντήθηκε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ιωάννη Δυτικής Ελλάδος Σιάμο και τον αστυνομικό διευθυντή Αχαΐας Αθανάσιο Κυριακόπουλο, όπου ενημερώθηκε για τα μέτρα που έχουν ληφθεί και εφαρμόζονται κυρίως στο λιμάνι της Πάτρας και στο πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου.

    Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η τοπική ηγεσία της Αστυνομίας ενημέρωσε τον Νίκο Δένδια για τις συλλήψεις που έχουν γίνει κυρίως το τελευταίο τρίμηνο, ενώ κατά την διάρκεια της σύσκεψης έγινε συζήτηση για τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 September 2012 - 4:30:45 UTC