Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα παράταση για τη ρύθμιση αυθαιρέτων
  • [02] Έντεκα χρόνια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις τις 11ης Σεπτεμβρίου
  • [03] Στην Αθήνα την Πέμπτη ο Π. Μοσκοβισί
  • [04] Π. Καμμένος: Ταφόπλακα της πατρίδας τα νέα μέτρα
  • [05] Η Moody's απειλεί τις ΗΠΑ με υποβάθμιση

  • [01] Νέα παράταση για τη ρύθμιση αυθαιρέτων

    Την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων, όπως επίσης και για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2013 αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής λαμβάνοντας υπόψη, όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, αλλά και σε μία προσπάθεια να ωθήσει περισσότερους πολίτες στη ρύθμιση και τακτοποίηση των αυθαιρεσιών των ιδιοκτησιών τους. Παράλληλα παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013 αντίστοιχα και η προθεσμία για τη δεύτερη φάση υπαγωγής στο νόμο 4014.

    Ειδικότερα, μέσω νομοθετικής παρέμβασης, διατηρείται η έκπτωση 20% στο συνολικό ποσό του προστίμου για όσους πολίτες επιλέξουν την εφάπαξ καταβολή του, ενώ για όσους πολίτες επιλέξουν να καταβάλουν το 30% του συνολικού ποσού προστίμου έως την 31η Ιανουαρίου 2013, σε παλιές και νέες δηλώσεις, παρέχεται έκπτωση 10% στο συνολικό ποσό, ενώ παράλληλα αναστέλλεται μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της παράτασης η απένταξη από τις ρυθμίσεις του νόμου, καθώς και οι προσαυξήσεις για δηλώσεις που παρουσιάζουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Επιτρέπεται ακόμα η διενέργεια οιασδήποτε δικαιοπραξίας καθώς και η έκδοση σχετικής διοικητικής πράξης, χωρίς να είναι απαραίτητη η ολοσχερής εξόφληση του προστίμου, αλλά μόνον ενός ποσοστού 30% αυτού μέχρι την 31η Ιανουαρίου του 2013.

    Όσον αφορά την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων και αλλαγών χρήσης, δίνεται η δυνατότητα περαίωσης επίσης μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2013 με αποπληρωμή του εναπομείναντος ποσού όλων των εντάξεων που έγιναν με τον ν.3843/10 ανεξαρτήτως του ποσού του προστίμου που έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα.

    [02] Έντεκα χρόνια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις τις 11ης Σεπτεμβρίου

    Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) στη Νέα Υόρκη στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

    Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η τελετή για τις οικογένειες των θυμάτων στο μέρος στο οποίο βρισκόντουσαν οι δίδυμοι πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου που καταστράφηκαν από τις επιθέσεις, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο περίπου 3.000 ανθρώπων.

    [03] Στην Αθήνα την Πέμπτη ο Π. Μοσκοβισί

    Ο υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί θα επισκεφθεί μεθαύριο Πέμπτη την Ελλάδα. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα, θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας από το 1998.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, ενώ θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Ι. Στουρνάρα, καθώς και με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκη.

    [04] Π. Καμμένος: Ταφόπλακα της πατρίδας τα νέα μέτρα

    Η λύση είναι η κατάργηση του Μνημονίου, τώρα. Όσο ακούμε την Τρόϊκα, θα αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης και τα νέα μέτρα θα είναι «η ταφόπλακα της πατρίδας», επεσήμανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 77η ΔΕΘ.

    Η συναλλαγή με την Τρόϊκα θυμίζει τη σχέση του τοξικομανούς με τον έμπορο ναρκωτικών και «για να πάρουμε τη δόση μας ζητούν να δώσουμε την ψυχή μας», είπε ο κ. Καμμένος. Τα μέτρα δεν θα είναι 11,5 δισ. ευρώ, αλλά 17 δισ. υποστήριξε και πρόσθεσε ότι ήδη τα έχουν συμφωνήσει στην κυβέρνηση και ο Αντώνης Σαμαράς θα υπογράψει την υποταγή του ελληνικού λαού με τη συνυπογραφή του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη. Θα «σκοτώσουν» με την ίδια συνταγή που είχε υπογράψει και ο Γιώργος Παπανδρέου, είπε και σημείωσε ότι με τα μέχρι τώρα μέτρα ο ασθενής πήρε λάθος φάρμακο, οι Έλληνες «πεθαίνουν», οι αυτοκτονίες έφτασαν τις 3.000 και η Ελλάδα είναι πρώτη χώρα σε κατανάλωση ψυχοφαρμάκων.

    Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι «εξαπάτησε πολιτικά» τον ελληνικό λαό, προκειμένου να του πάρει την ψήφο και μετά έκανε «κωλοτούμπα», πήγε στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και «γονυπετής ζήτησε συγγνώμη που ήταν αντιμνημονιακός και την εκλιπαρούσε να τον λυπηθεί».

    [05] Η Moody's απειλεί τις ΗΠΑ με υποβάθμιση

    Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's προειδοποίησε σήμερα ότι μπορεί να υποβαθμίσει τις ΗΠΑ, στερώντας τους το "τριπλό Α", εάν το Κογκρέσο δεν καταφέρει να συμφωνήσει εντός του 2013 για τον τρόπο με τον οποίο θα σταθεροποιηθεί και κατόπιν θα μειωθεί το δημόσιο χρέος σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας.

    Εάν δεν επιτευχθεί κάποιου είδους συμφωνία ο Moody's προβλέπει ότι θα μειώσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, "πιθανότατα στο Aa1" από Aaa που είναι σήμερα, σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε στην Ουάσινγκτον.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 September 2012 - 12:30:49 UTC