Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Λυκουρέντζος: Εξαντλήσαμε όλες τις δυνατότητες
  • [02] Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και εργατών στη Ρώμη
  • [03] Περικοπή 29.000 θέσεων εργασίας στη Hewlett - Packard
  • [04] Νέους λογαριασμούς διερευνούν οι ανακριτές της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου
  • [05] Πυρκαγιά στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

  • [01] Α. Λυκουρέντζος: Εξαντλήσαμε όλες τις δυνατότητες

    Τη δέσμευση προς τους ασφαλισμένους ότι δεν θα στερηθούν τα φάρμακά τους ανέλαβε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος ταυτόχρονα ζήτησε από τους φαρμακοποιούς να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις καθώς το υπουργείο αποπληρώνει στις 12 Σεπτεμβρίου και τις οφειλές του Ιουνίου, ενώ έως το τέλος του χρόνου και τις υπόλοιπες.

    «Οφείλουν να το πράξουν γιατί εξαντλούμε αυτή την ώρα κάθε δυνατότητα για να μην εκβιάζεται η Πολιτεία μέσω των ασθενών. Σε αυτούς τους καιρούς οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας» είπε ο υπουργός Υγείας στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Β. Κεγκέρογλου.

    «Κάνουμε ότι είναι δυνατόν και περιμένουμε ανταπόκριση στην έντιμη και ειλικρινή συμπεριφορά μας» είπε μάλιστα ο κ. Λυκουρέντζος προσθέτοντας πως περιμένει απάντηση από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

    [02] Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και εργατών στη Ρώμη

    Τους δεκατέσσερις, έφτασε τελικά ο αριθμός των τραυματιών --ευτυχώς όχι σε σοβαρή κατάσταση-- από τις συγκρούσεις αστυνομικών και διαδηλωτών, στο κέντρο της Ρώμης.

    Πάνω από 550 εργάτες της βιομηχανίας αλουμινίου του Πόρτο Βέζμε, στη Σαρδηνία, διαδηλώνουν από το πρωί, έξω από το υπουργείο οικονομικής ανάπτυξης, στην ιταλική πρωτεύουσα, με αίτημα να μην κλείσει η παραγωγική τους μονάδα.

    Οι εργάτες, απομάκρυναν, σπρώχνοντάς τον, τον υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής του κεντροαριστερού "Δημοκρατικού Κόμματος", Στέφανο Φασίνα, όταν τους πλησίασε για να τους μιλήσει.

    "Μας απογοητεύσατε", του είπαν δεκάδες εργαζόμενοι της βιομηχανίας αλουμινίου. Ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν, επίσης, και το οποίο μεταδίδεται με ιδιαίτερη ανησυχία και έμφαση από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ήταν "η Φορνέρο στο νεκροταφείο", μια αναφορά στην υπουργό εργασίας Έλσα Φορνέρο.

    [03] Περικοπή 29.000 θέσεων εργασίας στη Hewlett - Packard

    Η εταιρεία Hewlett-Packard, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα στην αμερικανική ρυθμιστική υπηρεσία "Securities Exchange Commission" ότι θα περικόψει 29.000 θέσεις εργασίας έως το 2014 --2.000 περισσότερες από ό,τι αναμενόταν.

    Η κατάθεση από την εταιρεία της αναφοράς της στην ρυθμιστική αρχή ήρθε λίγες μόλις εβδομάδες μετά την (οικονομική) έκθεση για το τρίτο τρίμηνο που έδειξε ζημίες ύψους περίπου 8,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Η HP "παλεύει" σε μια αγορά όπου οι περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται πλέον στα smartphones και στα tablets, αντί για τους προσωπικούς υπολογιστές που μετέτρεψαν την HP σε βιομηχανική δύναμη κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών.

    Εξάλλου,η εταιρεία Kodak, που κάποτε ήταν κολοσσός στον τομέα της φωτογραφίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα περικόψει άλλες 1.000 θέσεις εργασίας και δεν αποκλείει να λάβει και άλλα μέτρα μέχρι το τέλος του χρόνου.

    [04] Νέους λογαριασμούς διερευνούν οι ανακριτές της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου

    Σε δεσμεύσεις νέων ακινήτων και λογαριασμών στο εξωτερικό, που αποκαλύφθηκαν στην υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου και ήδη ελέγχονται, ενδέχεται να προχωρήσει η ανάκριση, εφόσον αποδειχθεί ότι αυτά σχετίζονται με παράνομο πολιτικό χρήμα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακριτική έρευνα έφερε στο φως νέα ακίνητα και νέους λογαριασμούς στο εξωτερικό, οικονομικά στοιχεία τα οποία ελέγχονται και διασταυρώνονται, καθώς θα δεσμευτούν εφόσον ξεκαθαριστεί ότι χρησιμοποιήθηκαν για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων και αποτέλεσαν «δρόμους» για να αποκρυβούν χρηματικά ποσά παράνομου πλουτισμού.

    Μάλιστα, όπως εκτιμάται, η αξία των υπό διερεύνηση ακινήτων, αγνώστων μέχρι τώρα στις Αρχές, ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εμπλοκή σε αυτά φαίνεται να έχουν συνολικά επτά κατηγορούμενοι.

    [05] Πυρκαγιά στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στον οικισμό Καλαμωτού, του Δήμου Λαγκαδά, σε απόσταση πενήντα περίπου χιλιομέτρων από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

    Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία, καίγοντας χορτολιβαδική έκταση, χωρίς να απειλούνται, μέχρι στιγμής, σπίτια και αγροτοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

    Στο σημείο της πυρκαγιάς επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα με 14 άτομα και 2 αεροσκάφη Καναντέρ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 September 2012 - 14:30:41 UTC