Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Αρβανιτόπουλος: Ο νόμος για τα Πανεπιστήμια θα εφαρμοσθεί
  • [02] Eντυπωσίασε o Μπικάκης το βιεννέζικο κοινό στο Μέγαρο Συναυλιών της Βιέννης
  • [03] Αλ. Παπαρήγα: Γενική απεργία
  • [04] Νέα συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας την Τετάρτη
  • [05] Αλ. Τσίπρας: Η νέα σχολική χρονιά θα είναι η χειρότερη όλων

  • [01] Κ. Αρβανιτόπουλος: Ο νόμος για τα Πανεπιστήμια θα εφαρμοσθεί

    Σε στρεβλώσεις του εκπαιδευτικού συστήματος αποδίδει ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κ. Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, τα τυχόν εκπαιδευτικά κενά που μπορεί να δημιουργηθούν τις επόμενες ημέρες στα σχολεία.

    Επισημαίνει ότι στο υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζεται το πρόβλημα δομικά έτσι ώστε από του χρόνου η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων θα είναι διασφαλισμένη. Συγχρόνως, για την επίλυση των προβλημάτων, μια ειδική υπηρεσία τύπου help desk, επιφορτίζεται για την άμεση επίλυση των προβλημάτων.

    Όσο για τα Πανεπιστήμια, ο υπουργός επαναλαμβάνει ότι ο νόμος θα εφαρμοσθεί και αν οι πρυτάνεις, δεν κάνουν εκλογές των νέων Συμβουλίων Διοίκησης, θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

    Εξάλλου, ο υπουργός χαρακτηρίζει «ντροπή» τους πενιχρούς μισθούς των δασκάλων και τονίζει ότι η Πολιτεία θα πρέπει να μεριμνήσει πρωτίστως για τους εκπαιδευτικούς, όταν θα ανακάμψει η οικονομία της χώρας.

    Συγχρόνως τονίζει ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το πόρισμα για την αξιολόγηση που δεν θα είναι τύπου τιμωρίας, ενώ προσθέτει ότι απαραίτητη προϋπόθεση αλλαγής του συστήματος είναι η αξιολόγηση. Αναφέρει ότι δίδεται κονδύλι 21 εκατομμυρίων ευρώ για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, ενώ λαμβάνεται μέριμνα και για τη σίτιση των μαθητών, αλλά με διακριτικότητα.

    [02] Eντυπωσίασε o Μπικάκης το βιεννέζικο κοινό στο Μέγαρο Συναυλιών της Βιέννης

    Τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα και τις επευφημίες του κοινού, κυρίως Βιεννέζων μουσικόφιλων, αλλά και αρκετών μελών της ομογένειας, απέσπασε ο κρητικός λυράρης, τραγουδιστής και στιχουργός, Στέλιος Μπικάκης, συνοδευόμενος από την οκταμελή ορχήστρα του, κατά την τρίωρη συναυλία του στην «Αίθουσα Μότσαρτ» του φημισμένου Μεγάρου Συναυλιών της Βιέννης.

    Τη συναυλία παρακολούθησε ο καταγόμενος από την Κρήτη, Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Αυστρίας-Εξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, Αρσένιος, ενώ ανάμεσα στο ελληνικό κοινό της, βρίσκονταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Αυστρία, Κώστας Φίζογλου, και ο πρόεδρος του «Διαπολιτιστικού Συλλόγου Μακεδονία», Χαρίλαος Ζήκος.

    Ο Στέλιος Μπικάκης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους μετά το τέλος της συναυλίας, δεν έκρυβε τον εντυπωσιασμό και τη χαρά του από την ενθουσιώδη υποδοχή από το κοινό, του προγράμματος αυτής της δεύτερης (μετά το 2009) εμφάνισής του στην αυστριακή πρωτεύουσα.

    [03] Αλ. Παπαρήγα: Γενική απεργία

    «Πρέπει να είναι μια γενική απεργία που να πάρουν μέρος οι πάντες, το θέμα δεν είναι να προσθέσουμε μια απεργία στις τόσες που έχουν γίνει, η κρίση δεν έχει πιάσει πάτο και επομένως ο λαός δεν μπορεί να λέει απλώς "φτάνει πια, δεν αντέχω άλλο". Πρέπει να τον φοβηθεί τον λαό η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ. Αν δεν φοβηθούν ότι ο λαός θα τραβήξει μπροστά κι αποφασιστικά αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να κάνουν πίσω ούτε ρούπι» ανέφερε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στον Real FM.

    Ερωτηθείσα αν υποστηρίζει πως «την διαπραγμάτευση μπορεί να την κάνει μόνο ο λαός», η κ. Παπαρήγα είπε ότι «οι διαπραγματεύσεις που γίνονται σε επίπεδο κορυφών κι αυτά που ακούμε στο κοινοβούλιο και θα ακούσουμε τις επόμενες μέρες είναι διαφορές πάνω στο ζήτημα διαχείρισης της κρίσης. Εμείς δεν παίζουμε σε αυτό το ταμπλό».

    [04] Νέα συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας την Τετάρτη

    Νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, θα έχουν, μεθαύριο Τετάρτη στις 4 το απόγευμα, στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός, Γιάννης Στουρνάρας και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

    Η εν λόγω συνάντηση θα προηγηθεί της νέας σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών και στόχος είναι η εύρεση της «κοινής συνισταμένης» με την τρόικα, εν όψει του Eurogroup, την προσεχή Παρασκευή, στη Λευκωσία.

    [05] Αλ. Τσίπρας: Η νέα σχολική χρονιά θα είναι η χειρότερη όλων

    Την απογοήτευσή του για την κατάσταση στον χώρο της εκπαίδευσης, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε σήμερα με τα προεδρεία των συνδικάτων των δασκάλων (ΔΟΕ) και των ιδιωτικών καθηγητών μέσης εκπαίδευσης (ΟΙΕΛΕ), τονίζοντας ότι η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά αύριο θα είναι χειρότερη από κάθε άλλη.

    Δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ότι γυρνάμε πίσω πολλά χρόνια, είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι ο εκπαιδευτικός είναι απαξιωμένος επαγγελματικά και επιστημονικά, και προσέθεσε πως οι τάξεις είναι πολλές φορές χωρίς δασκάλους, με τεράστια προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής, ενώ φέτος το υπουργείο πανηγυρίζει γιατί θα έχουμε βιβλία, κάτι το αυτονόητο. Το χειρότερο είναι, τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ότι πολύ σύντομα οι γονείς και ιδιαίτερα οι λαϊκές οικογένειες θα κληθούν να πληρώσουν από την τσέπη τους, από το υστέρημά τους όμως, τις τεράστιες ελλείψεις, καθώς οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν το πετρέλαιο, τα σπασμένα τζάμια, να πληρώσουν για την καθαριότητα και τη σίτιση στα σχολεία.

    Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Μαντάς Κομνηνός, δήλωσε ότι υπάρχουν στα σχολεία χιλιάδες κενές θέσεις εκπαιδευτικών, με χιλιάδες διδακτικές ώρες που θα χαθούν από την πρώτη μέρα, με τους εκπαιδευτικούς με μισθούς πείνας, να καλούνται να υπηρετήσουν την εκπαίδευση και με τα σχολεία να μην έχουν χρήματα να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες σε πετρέλαιο, σε κοινωνικά δίκτυα, σε ΔΕΗ, σε ΟΤΕ, σε κιμωλίες, σε χαρτί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 September 2012 - 12:30:37 UTC