Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πύρινη λαίλαπα στη Χίο
  • [02] Από τη ΝΕΤ ο αγώνας Μάλαγα-Παναθηναϊκός
  • [03] "Επικοινωνιακό φιάσκο η συνάντηση Αβραμόπουλου - Βεστερβέλε"
  • [04] Σε αστυνομικό κλοιό το διαμέρισμα του Τ. Θεοφίλου
  • [05] Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου - Άργους
  • [06] Κλειστή παραμένει η εθνική οδός λόγω της ανατροπής βυτιοφόρου
  • [07] Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Μαγνησία και Μεσσηνία

  • [01] Πύρινη λαίλαπα στη Χίο

    Εξακολουθεί να μαίνεται, για τρίτη ημέρα, η πυρκαγιά στη Χίο και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγεςστις Καρυές, με το κύριο μέτωπο να βρίσκεται κοντά στην περιοχή Αυγώνυμα-Ανάβατος.Ένας πυροσβέστηςτραυματίστηκε ελαφρά.

    Στην προσπάθεια κατάσβεσης συνεχίζουν να επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 50 οχήματα, 110 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 50 εθελοντές, 79 στρατιώτες και 11 υδροφόρα οχήματα (Ο.Τ.Α. και ιδιωτικά).

    Γεωπόνοι αλλά και κτηνίατρος του ΕΛΓΑ βρίσκονται στη Χίο, προκειμένου να προχωρήσουν σε εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών που έχει υποστεί η φυτική και ζωική (κυρίως μελίσσια) παραγωγή από την πύρινη λαίλαπα.

    Το ζωικό κεφάλαιο, σε αντίθεση με το φυτικό, αποζημιώνεται άμεσα σε διάστημα περίπου 20 ημερών από τα ασφάλιστρα που καταβάλλονται στον ΕΛΓΑ. Για το φυτικό κεφάλαιο, η διαδικασία είναι πιο χρονοβόρα και αποζημιώνεται από το ΠΣΕΑ (Πολιτική Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης). Επί του παρόντος δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το μέγεθος της καταστροφής που έχει προκαλέσει η πυρκαγιά στο σήμα κατατεθέν της Χίου, τα μαστιχόδεντρα.

    [02] Από τη ΝΕΤ ο αγώνας Μάλαγα-Παναθηναϊκός

    Απευθείας από τη ΝΕΤ θα μεταδοθεί ο αγώνας της Μάλαγα με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα διεξαχθεί την Τετάρτη στις 21:45, για τη φάση των πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Σήμερα σε συνάντηση που είχαν η ΕΡΤ Α.Ε. με τους εκπροσώπους της «TEAM UEFA», επήλθε συμφωνία για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και από εκεί και πέρα, θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές για τα επόμενα ματς.

    Η αποστολή του Παναθηναϊκού έφτασε στην Ισπανία και αύριο θα κάνει στο γήπεδο της Μάλαγα την τελευταία προπόνηση ενόψει του μεθαυριανού αγώνα.

    [03] "Επικοινωνιακό φιάσκο η συνάντηση Αβραμόπουλου - Βεστερβέλε"

    «Επικοινωνιακό φιάσκο» χαρακτηρίζει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τη σημερινή συνάντηση Βεστερβέλε - Αβραμόπουλου στο Βερολίνο, επισημαίνοντας ότι ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε την πάγια στάση της Γερμανίας περί πιστής εφαρμογής του μνημονίου, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος αρκέστηκε στο να την καταγράψει.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «οι καλλιεργούμενες προσδοκίες περί χαλάρωσης του μνημονίου κατέρρευσαν τελείως, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, μια και η κυβέρνηση με τη στάση της τυφλής αποδοχής των μνημονιακών επιταγών έστρωσε το έδαφος».

    [04] Σε αστυνομικό κλοιό το διαμέρισμα του Τ. Θεοφίλου

    Εδώ και ένα χρόνο είχε νοικιάσει το διαμέρισμα στη Λαμία ο 30χρονος Αναστάσιος Θεοφίλου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στη φονική ληστεία σε τράπεζα της Πάρου.

    Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αναγνώρισε τον 30χρονο χθες από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδοποίησε την αστυνομία και από εκείνη τη στιγμή ολόκληρη η περιοχή έχει τεθεί σε «καραντίνα», αναμένοντας το κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας να φτάσει για να εξελιχθούν οι έρευνες.

    Τελευταίες πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι λόγω του ατυχήματος που έχει γίνει στο ύψος της Αρκίτσας και τη διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό, η άφιξη του κλιμακίου καθυστερεί, και έτσι ισχυρή δύναμη της αστυνομίας έχει αποκλείσει τους γύρω δρόμους.

    Παράλληλα οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει στη βεράντα του τρίτου ορόφου της πολυκατοικίας που βρίσκεται το διαμέρισμα, το ποδήλατο που χρησιμοποιούσε ο 30χρονος για τις μετακινήσεις του μέσα στην πόλη και στο οποίο είχε τοποθετήσει βιντεοκάμερα και κατέγραφε κινήσεις στην περιοχή που βρισκόταν το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

    Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, ο 30χρονος είχε εμφανιστεί τις δύο-τρεις προηγούμενες μέρες στη Λαμία, ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν πως τον αναγνώρισαν από τις φωτογραφίες σημειώνοντας πως κυκλοφορούσε με το ποδήλατο φορώντας ένα λευκό καπέλο.

    Σύμφωνα με τους αστυνομικούς «η επιλογή του σπιτιού δεν ήταν τυχαία αφού από αυτό το σημείο είχε δυνατότητα διαφυγής προς όλες τις κατευθύνσεις». Οι αστυνομικοί το χαρακτηρίζουν «στρατηγικό» αλλά και συγχρόνως με «εύκολη πρόσβαση».

    [05] Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου - Άργους

    Αποκαταστάθηκε πλήρως, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων από το 3ο έως το 16ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου - Άργους.

    Ο δρόμος είχε κλείσει εξαιτίας μίας πυρκαγιάς στο Σολομό Κορινθίας και τα οχήματα εκτρέπονταν στην νέα εθνική οδό Κορίνθου - Τριπόλεως και από άλλους παρακαμπτήριους δρόμους.

    Εν τω μεταξύ, η πυρκαγιά στα Πηγάδια Ταϋγέτου στον δήμο Δυτικής Μάνης στη Μεσσηνία, πλέον έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

    [06] Κλειστή παραμένει η εθνική οδός λόγω της ανατροπής βυτιοφόρου

    Κλειστή παραμένει από τις 4 το απόγευμα η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας στο 150ο χιλιόμετρο, λόγω του τροχαίου που προκλήθηκε, για άγνωστη ως τώρα αιτία, μετά την ανατροπή βυτιοφόρου που μετέφερε 25 τόνους προπανίου.

    Αμέσως μετά το περιστατικό σήμανε συναγερμός και πυροσβεστικές δυνάμεις από ολόκληρη την Φθιώτιδα βρέθηκαν στην περιοχή λαμβάνοντας προστατευτικά μέτρα αφού διαπιστώθηκε και διαρροή προπανίου.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το βυτιοφόρο κατευθυνόταν από την Αθήνα προς τη Λαμία και κάτω από άγνωστες συνθήκες εξετράπη της πορείας του και ανετράπη. Οι πυροσβέστες που έφτασαν εκεί πρώτοι διαπίστωσαν ότι ο οδηγός ήταν εγκλωβισμένος και θανάσιμα τραυματισμένος και λίγο αργότερα ανασύρθηκε νεκρός μέσα από την καμπίνα του βυτιοφόρου.

    Πυροσβεστικά οχήματα συνέχισαν για ώρες να ρίχνουν νερό πάνω στο βυτιοφόρο προσπαθώντας να αποκλείσουν την πιθανότητα έκρηξης ενώ την ίδια στιγμή δυνάμεις της αστυνομίας απομάκρυναν από την περιοχή τους κατοίκους.

    Λίγο πριν τις 8 το βράδυ έφτασαν στην περιοχή ειδικοί τεχνικοί οι οποίοι θα κάνουν μετάγγιση του φορτίου του προπανίου σε άλλο βυτιοφόρο και στη συνέχεια με γερανό θα προσπαθήσουν να το μετακινήσουν από το συγκεκριμένο σημείο.

    Μέχρι τότε θα παραμένει κλειστή η εθνική οδός και θα συνεχιστεί η ταλαιπωρία των οδηγών.

    Η αστυνομία έχει αποκλείσει την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού από τον κόμβο του Κάστρου στο 110 χλμ όπου κάνει εκτροπή στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων που κινούνται από Αθήνα προς Λαμία. Οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να κινούνται δια μέσου Ορχομενού προς Αμφίκλεια και Μπράλο από την παλιά εθνική οδό για να φτάσουν στο ύψος των Θερμοπυλών στο 202 χλμ και να επανέλθουν και πάλι στην εθνική οδό προς Λαμία και Λάρισα.

    Στο αντίθετο ρεύμα, οι οδηγοί που κινούνται από Λαμία προς Αθήνα αναγκάζονται να ακολουθήσουν το δρόμο προς το Μπράλο και από εκεί την παλιά εθνική οδό για Λιβαδειά και Θήβα για να φτάσουν στο εθνικό δίκτυο στο ύψος του 90ου χιλιομέτρου στον κόμβο της Θήβας.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τροχαίας και της πυροσβεστικής η ολοκλήρωση της επιχείρησης δεν αναμένεται πριν από τα μεσάνυχτα.

    [07] Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Μαγνησία και Μεσσηνία

    Υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής τις πυρκαγιές σε Μονόπετρο Μαγνησίας και Πηγάδια Μεσσηνίας.

    Στις δυο περιοχές παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεση των πυρκαγιών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 August 2012 - 18:30:49 UTC