Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βεστερβέλε: Δεν θα γίνουν ουσιαστικές αλλαγές στο μνημόνιο
  • [02] Οι ελληνικοί «Τίτλοι τέλους» στο Φεστιβάλ της Βενετίας
  • [03] «Καίνε» βενζίνη και ντίζελ στην Ελλάδα
  • [04] Νέα επίθεση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ
  • [05] Βρέθηκε στη Λαμία η γιάφκα του 30χρονου

  • [01] Βεστερβέλε: Δεν θα γίνουν ουσιαστικές αλλαγές στο μνημόνιο

    «Η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί να μείνουμε όλοι ενωμένοι στην Ευρωζώνη. Εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε μετά την συνάντηση που είχε, νωρίτερα σήμερα στο Βερολίνο, με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    Ο κ. Βεστερβέλε επανέλαβε ότι «το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στην Αθήνα», σημείωσε ότι η υλοποίηση των συμφωνηθέντων και των μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητη, αλλά διευκρίνισε ότι οποιαδήποτε απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί πριν από την ολοκλήρωση της έκθεσης της τρόικας και ανέφερε την πάγια θέση της γερμανικής κυβέρνησης ότι δεν είναι δυνατές αλλαγές στην ουσία των μεταρρυθμίσεων.

    Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε τον ομόλογό του ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην πλήρη εφαρμογή και προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πρόκειται σύντομα να ανακοινώσει νέο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο «θα επιβεβαιώσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να πετύχει τους στόχους, με ειδική ωστόσο φροντίδα στις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις, οι οποίες βρίσκονται στην δίνη μιας κοινωνικής κρίσης, εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης».

    [02] Οι ελληνικοί «Τίτλοι τέλους» στο Φεστιβάλ της Βενετίας

    Με τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή Αλμπέρτο Μπαρμπέρα στο τιμόνι και μια ενδιαφέρουσα κριτική επιτροπή, ξεκινά στις 28 Αυγούστου, το αρχαιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του κόσμου, η Μόστρα της Βενετίας.

    Το Χρυσό Λιοντάρι του 69ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, θα διεκδικήσουν 18 ταινίες κι ονόματα της 7ης Τέχνης, όπως ο Μπράιαν ντε Πάλμα με την ταινία «Passion», ο Τέρενς Μάλικ με την τελευταία του ταινία «To the wonder» και τον Μπεν Άφλεκ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Μάρκο Μπελόκιο με την «Bella addorementata» και τον Τόνι Σερβίλο, ο Κορεάτης Κιμ Κι Ντουκ με την ταινία «Pieta», ο Ολιβιέ Ασαγιάς, ο Τακέσι Κιτάνο και άλλοι σκηνοθέτες με τις τελευταίες τους δουλειές.

    Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι, φέτος, ο σκηνοθέτης Μάικλ Μαν («Ο τελευταίος των Μοϊκανών»). Ενδεικτικά ονόματα των μελών της επιτροπής είναι ο Ιταλός σκηνοθέτης Ματέο Γκαρόνε («Γόμορα»), η διάσημη εικαστικός και περφόμερ, Μαρίνα Αμπράμοβιτς, η Γαλλίδα ηθοποιός Λετίτσια Κάστα, ο Ισραηλινός σκηνοθέτης Άρι Φόλμαν («Το βαλς με τον Μπασίρ»).

    Το κόκκινο χαλί της Μόστρας, θα πατήσει για δεύτερη φορά μέσα δύο χρόνια, ο Γιώργος Ζώης, με τη διάρκειας 11 λεπτών ταινία του, «Τίτλοι τέλους», στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα Μικρού Μήκους του Φεστιβάλ. Η πρώτη ήταν με το επίσης μικρό και ιδιαίτερα επιτυχημένο «Casus Belli», που έμελε να ταξιδέψει και να διακριθεί στα μεγάλα διεθνή Φεστιβάλ του εξωτερικού.

    [03] «Καίνε» βενζίνη και ντίζελ στην Ελλάδα

    Η Ελλάδα εμφανίζεται να έχει την τρίτη υψηλότερη τιμή στη βενζίνη και την τέταρτη υψηλότερη στο ντίζελ μεταξύ των χωρών της ΕΕ, όπως προκύπτει από τη μηνιαία έρευνα της ΕΛΠΑ για τον μήνα Αύγουστο, "που εξυπηρετεί ταξιδιώτες, μεταφορείς και για τον υπολογισμό του κόστους του ταξιδιού τους" όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

    Όπως αναφέρει η έρευνα της ΕΛΠΑ, παρά τις πτωτικές τάσεις τις τελευταίες μέρες στις διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου -η τιμή αργού κυμαίνεται στα 96 δολάρια το βαρέλι (18/8/2012), οι τιμές λιανικής στα καύσιμα δεν ακολουθούν ανάλογη πορεία.

    Στη χώρα μας, με βάση την έρευνα της ΕΛΠΑ για την προηγούμενη εβδομάδα (13-20/8/2012):

    -Η βενζίνη (95 οκτανίων) κυμάνθηκε στο 1.766, ενώ το ντίζελ στο 1,538 ευρώ ανά λίτρο.

    [04] Νέα επίθεση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ

    «Δυστυχώς, η οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνεται στην ενθάρρυνση της φοροδιαφυγής, στη χρεοκοπία της χώρας και στην επιστροφή στη δραχμή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή στη ΝΕΤ.

    Σύμφωνα με τη ΝΔ, ο κ. Χουντής είναι το «τέταρτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη σειρά, ο κ. Χουντής, δηλώνει σε σημερινή συνέντευξή του, ότι η χρεοκοπία της χώρας αποτελεί ?διαπραγματευτικό χαρτί? και ?όπλο των αδυνάτων?».

    Αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωσή της ΝΔ, ότι «χθες, άλλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δρίτσας, τάχθηκε υπέρ της φοροδιαφυγής».

    [05] Βρέθηκε στη Λαμία η γιάφκα του 30χρονου

    Εντοπίστηκε στη Λαμία διαμέρισμα που είχε νοικιάσει ο Αναστάσιος Θεοφίλου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στη φονική ληστεία σε τράπεζα της Πάρου.

    Σύμφωνα με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη έρευνα από την Διεύθυνση Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 August 2012 - 16:30:46 UTC