Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασάνζ: Οι ΗΠΑ να σταματήσουν το "κυνήγι μαγισσών" κατά του WikiLeaks
  • [02] Σ. Κεδίκογλου: Ας τους κρίνουν οι πολίτες
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Ως ικέτης θα συναντήσει ο κ. Σαμαράς την ευρωπαική πολιτική ηγεσία
  • [04] Πυρκαγιά στη Σαλαμίνα και στην Άνδρο
  • [05] "Μάχιμος" νιώθει ο Τζούλιαν Ασάνζ

  • [01] Ασάνζ: Οι ΗΠΑ να σταματήσουν το "κυνήγι μαγισσών" κατά του WikiLeaks

    Ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ εμφανίστηκε δημοσίως σήμερα για πρώτη φορά από τον Μάρτιο στο μπαλκόνι της πρεσβείας του Ισημερινού στο Λονδίνο και ευχαρίστησε όσους τον έχουν βοηθήσει, κυρίως τη χώρα αυτή που του χορήγησε πολιτικό άσυλο, ενώ ζήτησε από τις ΗΠΑ να σταματήσουν «το κυνήγι μαγισσών» εναντίον του ιστότοπου.

    «Όπως απειλείται ο WikiLeaks, έτσι απειλείται και η ελευθερία της έκφρασης και η υγεία όλων των κοινωνιών μας», είπε ο Ασάνζ.

    «Ζήτησα από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να κάνει το σωστό. Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να συνεχίσουν αυτό το κυνήγι μαγισσών εναντίον του WikiLeaks», πρόσθεσε.

    Ο 41χρονος Αυστραλός ζήτησε επίσης να αφεθεί ελεύθερος ο αμερικανός στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ, ο οποίος κρατείται στην φυλακή εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσής του καθώς κατηγορείται ότι διέρρευσε στον WikiLeaks διαβαθμισμένα διπλωματικά έγγραφα των ΗΠΑ.

    Ο ιδρυτής του WikiLeaks έκανε αυτές τις δηλώσεις από το μπαλκόνι της πρεσβείας του Ισημερινού, όπου έχει καταφύγει από τις 19 Ιουνίου, την ώρα που από κάτω είχαν παραταχθεί Bρετανοί αστυνομικοί με σκοπό να τον συλλάβουν και να τον εκδώσουν στη Σουηδία, βάσει της απόφασης βρετανικού δικαστηρίου.

    [02] Σ. Κεδίκογλου: Ας τους κρίνουν οι πολίτες

    Στην κρίση των πολιτών έθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Π. Σκουρλέτη.

    Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι «Μετά τους βουλευτές του, που εύχονται τη χρεοκοπία της χώρας, είναι σαφές ότι και επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους. Ας τους κρίνουν οι πολίτες».

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Ως ικέτης θα συναντήσει ο κ. Σαμαράς την ευρωπαική πολιτική ηγεσία

    Την κατηγορία ότι "ο επικεφαλής της τρόικας εσωτερικού ετοιμάζεται να συναντήσει την ανώτερη ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία ως ικέτης και όχι ως εκφραστής των συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας", απευθύνει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά ενόψει των επισκέψεών του σε Βερολίνο και Παρίσι

    Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει στη δήλωσή του ότι το ταξίδι του Πρωθυπουργού είναι υπονομευμένο εξ' αρχής και προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός, αφού προηγουμένως αγνόησε το καταδικαστικό μήνυμα των εκλογών απέναντι στο μνημόνιο, ξεγελώντας τον ελληνικό λαό πως δήθεν επιδιώκει την επαναδιαπραγμάτευση, ο κ. Σαμαράς έκανε τα πάντα για να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους μας πως δεν διαπραγματεύεται και δεν διεκδικεί τίποτα.

    Η επιδιωκόμενη επιμήκυνση του μνημονίου είναι σαν τον κρεμασμένο που ζητά περισσότερο σκοινί για να κρεμαστεί, υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμά ότι η επιμήκυνση του μνημονίου ισοδυναμεί με παράταση της ύφεσης και των ολέθριων επιπτώσεών της στην κοινωνία.

    "Είναι απολύτως βέβαιο πως ο κ. Σαμαράς δεν διαθέτει ένα διαφορετικό σχέδιο από τους δανειστές απέναντι στην κρίση. Ολοταχώς βαδίζει για να κατακτήσει τον τίτλο του Πρωθυπουργού της χρεοκοπίας και της δραχμής", καταλήγει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

    [04] Πυρκαγιά στη Σαλαμίνα και στην Άνδρο

    Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση, στην περιοχή Φανερωμένη, στη Σαλαμίνα.

    Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 πυροσβεστικά οχήματα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

    Εξάλλου, σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Κοχυλού, στην Άνδρο.

    Για την κατάσβεσή της επιχειρούν έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα και τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη.

    [05] "Μάχιμος" νιώθει ο Τζούλιαν Ασάνζ

    Ο Τζούλιαν Ασάνζ νιώθει «μάχιμος», δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του μπροστά από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου έχει καταφύγει εδώ κα δύο μήνες ο ιδρυτής του ιστότοπου WikLeaks, προσθέτοντας ότι ο πελάτης του επιθυμεί να λάβει μέτρα για να προστατεύσει τα δικαιώματά του και τα δικαιώματα του ιστότοπου.

    Ο ισπανός πρώην δικαστής Μπαλτάσαρ Γκαρθόν δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον Ασάνζ και τον βρήκε «μάχιμο».

    «Ευχαρίστησε τους πολίτες του Ισημερινού και κυρίως τον πρόεδρο Ραφαέλ Κορέα που του χορήγησαν άσυλο» και «ζήτησε από τον δικηγόρο του να κινηθεί δικαστικά ώστε να προστατεύσει τα δικαιώματα του WikiLeaks, τα δικά του και αυτά όλων όσοι ερευνώνται», πρόσθεσε ο Γκραθόν λίγη ώρα πριν τις προγραμματισμένες δηλώσεις του ίδιου του Ασάνζ.

    Ο ιστότοπος WikiLeaks είχε αναφέρει την Πέμπτη ότι ο Ασάνζ θα κάνει αυτές τις δηλώσεις «μπροστά» από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο με κίνδυνο να συλληφθεί αμέσως από τη βρετανική αστυνομία για να εκτελεστεί η εντολή έκδοσής του στη Σουηδία.

    Πάντως σήμερα ένας εργαζόμενος στην πρεσβεία του Ισημερινού αφαίρεσε μια πόρτα που οδηγεί σε ένα μικρό μπαλκόνι στη γωνία της πρεσβείας, γεγονός που ίσως σημαίνει ότι ο Ασάνζ θα μιλήσει από εκεί για να αποφύγει να συλληφθεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 August 2012 - 14:30:46 UTC