Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 30χρονου αντιεξουσιαστή
  • [02] "Η κατάλυση του κράτους δεν θα γίνει ανεκτή"
  • [03] Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Τσιάβου στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών
  • [04] Συνάντηση Αβραμόπουλου-Βεστερβέλε στο Βερολίνο
  • [05] "Λα Ρεπούμπλικα": Η έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ δεν αποτελεί, πιά, ταμπού

  • [01] Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 30χρονου αντιεξουσιαστή

    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του 30χρονου αντιεξουσιαστή που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα, στη Νάουσα της Πάρου, και τη ληστεία που έγινε σε υποκατάστημα τράπεζας, στο ίδιο μέρος.

    Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδεία ανδρών της Αντιτρομοκρατικής ο 30χρονος προσήλθε σήμερα το μεσημέρι στον εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για: Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία από κοινού, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και κλοπές.

    Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του κατηγορουμένου.

    [02] "Η κατάλυση του κράτους δεν θα γίνει ανεκτή"

    "Η κατάλυση του κράτους δεν θα γίνει ανεκτή" κατέστησε σαφές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στην Ύδρα με αφορμή φορολογικές παραβάσεις.

    Όπως δήλωσε: " Το τεράστιο πρόβλημα της φοροδιαφυγής μαστίζει την ελληνική οικονομία, ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια ανάκαμψης και ελπίδας για το μέλλον όλων. Από όπου κι αν προέρχεται αυτή η φοροδιαφυγή, όποια και αν είναι η πηγή της, θα πρέπει να ελεγχθεί και να παταχθεί άμεσα και παραδειγματικά".

    Όπως προσθέτει, "τη στιγμή που υπάρχουν πολίτες οι οποίοι υφίστανται τις βαρύτατες συνέπειες της κρίσης και των δράσεων που απαιτούνται για να εξυγιάνει η Ελλάδα την οικονομία της και να ανακτήσει την αξιοπιστία της, θα πρέπει όλοι, όποιοι και αν είναι αυτοί, να αναλάβουν το ηθικό και πρακτικό μερίδιο που τους αναλογεί και να μη στέκονται εμπόδιο στην εφαρμογή των νόμων και στην επιτυχία της χώρας. Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος σε αυτή την καταστροφική και άδικη συμπεριφορά. Και έχει καθήκον και υποχρέωση να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τις αντιδράσεις των όποιων επιτήδειων. Και αυτό θα κάνει. Η κατάλυση του κράτους δεν θα γίνει ανεκτή", καταλήγει η δήλωση του κ.Κεδίκογλου.

    [03] Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Τσιάβου στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών

    Λίγες ημέρες μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Λονδίνο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, η Αλεξάνδρα Τσιάβου στέφθηκε και παγκόσμια πρωταθλήτρια. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων και μη Ολυμπιακών κατηγοριών, η αθλήτρια από την Ηγουμενίτσα κατέκτησε την πρώτη θέση στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών στη διοργάνωση που φιλοξενείται στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας με επίδοση 7:32.37. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Μιχαέλα Τάουπε-Τράερ από την Αυστρία (7:37.04) και στην τρίτη η Αλένα Κριβασέγιενκα από τη Λευκορωσία (7:38.93).

    "Ξύπνησα το πρωί και ήθελα το χρυσό μετάλλιο. Δεν το είχα νιώσει μέχρι σήμερα (σ.σ. Κυριακή). Κατά τη διάρκεια του αγώνα επιχείρησα να τεθώ επικεφαλής. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένη και έτοιμη για οποιαδήποτε τακτική είχαν ετοιμάσει οι αντίπαλοι μου. Η ανάδειξη μου σε παγκόσμια πρωταθλήτρια με κάνει να αισθάνομαι πως δικαιώθηκαν οι κόποι μου" τόνισε η Τσιάβου με την ολοκλήρωση του αγωνίσματος.

    [04] Συνάντηση Αβραμόπουλου-Βεστερβέλε στο Βερολίνο

    Με τον Γερμανό ομόλογό του Γκίντο Βεστερβέλε συναντάται αύριο στο Βερολίνο ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην γερμανική πρωτεύουσα ενόψει και της επίσκεψης, την Παρασκευή, του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

    Ο κ. Αβραμόπουλος παραθέτει απόψε δείπνο, στην κατοικία του Έλληνα Πρέσβη στο Βερολίνο Δημήτρη Ράλλη, προς τιμήν του πρώην Αντικαγκελάριου και υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ.

    [05] "Λα Ρεπούμπλικα": Η έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ δεν αποτελεί, πιά, ταμπού

    «Οι Κασσάνδρες, πλέον, μιλούν χωρίς να κρύβονται. Η έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ δεν αποτελεί, πιά, ταμπού», αναφέρει, σήμερα, η ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».

    «Ο πραγματικός κίνδυνος, όμως, είναι η μετάδοση της κρίσης. Αν μετά το Grexit, η κερδοσκοπία αρχίσει να ποντάρει στην έξοδο της Ιταλίας και της Ισπανίας από το Ευρώ, απογειώνοντας τα σπρεντ, η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί, θυμίζοντας πραγματικό Αρμαγεδώνα», προσθέτει η εφημερίδα της Ρώμης.

    Η «Λα Ρεπούμπλικα» , υπενθυμίζει, παράλληλα, ότι «μέσα σε τέσσερα χρόνια και μετά από τριάντα συμβούλια κορυφής, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ασπίδα ικανή να προστατέψει το Ευρώ. Και για τον λόγο αυτό, παρά τις όποιες δυσκολίες, πολλοί συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι η καλύτερη λύση παραμένει η διάσωση της Ελλάδας, όποιο και αν είναι το σχετικό κόστος».

    Σε ότι αφορά μια ενδεχόμενη έξοδο της χώρας μας από το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, η ιταλική εφημερίδα εκτιμά ότι αυτό θα σήμαινε περαιτέρω συρρίκνωση της οικονομίας μας κατά 20%, υποτίμηση του 50% του νομίσματος και πληθωρισμό που θα εκτιναχθεί, πάντα, περίπου στα ίδια επίπεδα.

    «Η Ευρώπη, για να έχει ήσυχη την συνείδηση της, μπορεί να δημιουργήσει ένα είδος ταμείου αλληλεγγύης, που δεν θα χρησιμεύσει, όμως, και πολύ», προβλέπει ο Ιταλός αναλυτής Έττορε Λιβίνι.

    Η «Λα Ρεπούμπλικα», προσθέτει, επίσης, ότι η χώρα μας, σε ένα τέτοιο σενάριο, «δεν θα κατάφερνε να επωφεληθεί ιδιαίτερα της υποτίμησης της δραχμής, διότι η εφοπλιστική βιομηχανία βρίσκεται στα χέρια λίγων οικογενειών οι οποίες σκέπτονται ήδη σε δολάρια, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μετρούνται στα δάχτυλα ενός χεριού».

    Ο μόνος τομέας που ενδέχεται να έχει θετικές επιπτώσεις από την έξοδο από το Ευρώ, σύμφωνα με την ανάλυση αυτή, είναι εκείνος του τουρισμού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 August 2012 - 12:30:35 UTC