Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κριτική των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην κυβέρνηση για την εφεδρεία
  • [02] Υποχώρηση ΑΕΠ κατά 0,1% προβλέπει η Τράπεζα της Γαλλίας
  • [03] Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Κατσιφάρας
  • [04] Ο Ν. Αναστασόπουλος ορίστηκε συντονιστής στο θέμα των Ναυπηγείων
  • [05] Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Αθήνα, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς»
  • [06] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Πικέρμι
  • [07] Με μικροπροβλήματα θα λειτουργήσουν στις 10 και 11 Αυγούστου τα ΚΕΠ
  • [08] Επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων στη συνοικία Σαλαχεντίν στο Χαλέπι

  • [01] Κριτική των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην κυβέρνηση για την εφεδρεία

    Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με αφορμή τη συνάντηση των τριών αρχηγών και τις εξελίξεις γύρω απο το θέμα της εργασιακής εφεδρείας και των νέων οικονομικών μέτρων.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Χρήστο Ζώη, «είναι φανερό ότι μετά τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή προετοιμάζεται η ρήξη και η αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα, ή συντηρούν τη σύγχυση της κοινωνίας, ροκανίζοντας τον χρόνο, μέχρι να εξαπολύσουν κοντά στον Δεκαπενταύγουστο την τορπίλη μέτρων που θα βυθίσει οικονομία και πολίτες».

    [02] Υποχώρηση ΑΕΠ κατά 0,1% προβλέπει η Τράπεζα της Γαλλίας

    Συρρίκνωση του Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος (ΑΕΠ) κατά 0,1% και κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους προβλέπει η Τράπεζα της Γαλλίας, εξέλιξη η οποία εφόσον υλοποιηθεί, θα σηματοδοτήσει τη μετάβαση της χώρας σε κατάσταση ύφεσης.

    Και τούτο, καθώς ήδη από τις αρχές Ιουλίου, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας είχε ανακοινώσει ότι αναμένει υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 0,1% το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

    Εάν οι προβλέψεις του επιβεβαιωθούν η οικονομία της Γαλλίας θα εισέλθει και τυπικά σε κατάσταση ύφεσης, η οποία προσδιορίζεται από δύο συνεχόμενα τρίμηνα υποχώρησης του ΑΕΠ.

    [03] Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Κατσιφάρας

    Έφυγε από τη ζωή, το πρωί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» της Αθήνας, όπου νοσηλευόταν ύστερα από χειρουργική επέμβαση, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Κατσιφάρας.

    Ο Γιώργος Κατσιφάρας γεννήθηκε το 1935 στο Καλέντζι Αχαΐας και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

    Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από την ίδρυση του. Το 1981 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ και συμμετείχε στη πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνοντας υφυπουργός Προεδρίας επί θεμάτων Αθλητισμού.

    [04] Ο Ν. Αναστασόπουλος ορίστηκε συντονιστής στο θέμα των Ναυπηγείων

    Με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο Νίκος Αναστασόπουλος ορίστηκε συντονιστής για την επίλυση του προβλήματος των Ναυπηγείων.

    Πρώτη προτεραιότητα του κ. Αναστασόπουλου θα είναι η κατάθεση εισήγησης στην κυβέρνηση, ώστε στη συνέχεια να αντιμετωπιστεί το θέμα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όλους τους εμπλεκόμενους.

    Ο κ. Αναστασόπουλος θα προσφέρει τις υπηρεσίες του αμισθί.

    [05] Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Αθήνα, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς»

    Έλεγχοι σε 47 καταστήματα και μηνύσεις σε εκδιδόμενες σε υπαίθριους χώρους γυναίκες, καθώς και προσαγωγές μεταναστών, περιλαμβάνονται στις χθεσινές δράσεις της αστυνομίας, στο πλαίσιο της επιχείρησης "Ξένιος Ζευς", στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, διενεργήθηκαν έλεγχοι από κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας σε 47 καταστήματα (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και παροχής υπηρεσιών), όπου διαπιστώθηκαν συνολικά 23 φορολογικές παραβάσεις. Στο πλαίσιο των ελέγχων κατασχέθηκαν, για τη διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου, δύο ταμειακές μηχανές, ενώ συνελήφθησαν μία αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας, η οποία λειτουργούσε κατάστημα χωρίς την προβλεπόμενη άδεια και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, που διέθετε προς πώληση σε κατάστημα ιδιοκτησίας του λαθραία τσιγάρα.

    Επίσης, προσήχθησαν 45 εκδιδόμενες γυναίκες από υπαίθριους χώρους, σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν αντίστοιχες μηνύσεις, ενώ δύο από τις εκδιδόμενες (μία Ελληνίδα και μία αλλοδαπή) κρατούνται, καθώς μετά την εξέτασή τους από υγειονομικό κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ βρέθηκαν θετικές στον ιό HIV.

    [06] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Πικέρμι

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, στη συμβολή των οδών Μαραθώνος και Ανατολής, στο Πικέρμι.

    Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

    [07] Με μικροπροβλήματα θα λειτουργήσουν στις 10 και 11 Αυγούστου τα ΚΕΠ

    Με μικροπροβλήματα θα λειτουργήσουν την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο (10 και 11 Αυγούστου) τα ΚΕΠ, λόγω των εργασιών που θα πραγματοποιήσει η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ για τη μετεγκατάσταση των υπολογιστικών δομών που υποστηρίζουν τη λειτουργία του συστήματος «ΕΡΜΗΣ-ΚΕΠ» στο νέο σύγχρονο κτίριο, υψηλών προδιαγραφών και διαθεσιμότητας του Κέντρου Δεδομένων Φιλοξενίας Κεντρικών Υπολογιστικών Συστημάτων.

    Όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι παραπάνω ενέργειες αποσκοπούν στην εξοικονόμηση πόρων, όπως επίσης και στη βελτίωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

    [08] Επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων στη συνοικία Σαλαχεντίν στο Χαλέπι

    Ο συριακός στρατός εξαπέλυσε χερσαία επίθεση στο Χαλέπι και συγκεκριμένα στη συνοικία Σαλαχεντίν με άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα, ανακοίνωσε πηγή των δυνάμεων ασφαλείας από τη Δαμασκό.

    "Η επίθεση πραγματικά ξεκίνησε. Ο στρατός προχωρά με στόχο να κόψει το Σαλαχεντίν στα δύο", τόνισε και πρόσθεσε: "Η επιχείρηση ανακατάληψης της συνοικίας θα πάρει λίγο χρόνο, αν και παραμένουν ορισμένοι θύλακοι αντίστασης".

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 August 2012 - 10:30:43 UTC