Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιαπωνικό ενδιαφέρον για δημόσιες επιχειρήσεις
  • [02] Πειθαρχική δίωξη κατά οκτώ δικηγόρων της εταιρείας του Ευ. Καλούση
  • [03] Βρετανία: Εξεταστική για το σκάνδαλο χειραγώγησης του Libor
  • [04] Εντυπωσιακή πρεμιέρα του 18ου διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
  • [05] Η Επιτροπή επικρίνει τον Moody's για την υποβάθμιση της Ιταλίας
  • [06] Έξοδο από την ευρωζώνη, εξυγίανση και επιστροφή, προτείνει για την Ελλάδα ο ΓΓ του CSU
  • [07] «Όχι εκπτώσεις στις μεταρρυθμίσεις», δηλώνει ο Φ. Ρέσλερ

  • [01] Ιαπωνικό ενδιαφέρον για δημόσιες επιχειρήσεις

    Με τον κοινοβουλευτικό υφυπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Ryuji Yamane και τον πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Hiroshi Toda, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και τους ενημέρωσε για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα και για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup.

    Οι Ιάπωνες αξιωματούχοι, όπως δήλωσε ο κ. Στουρνάρας μετά τη συνάντηση, έδειξαν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και η ελληνική πλευρά προσβλέπει σε μια πολύ καλή συνεργασία.

    «Ενημέρωσα τους κ. Ryuji Yamane και Hiroshi Toda για τα μέτρα που θα πάρει η χώρα μας, προκειμένου να επαναφέρει σε τροχιά την οικονομία και το πρόγραμμα. Η Ιαπωνία- όπως μου εξήγησαν- το τελευταίο διάστημα έχει δώσει 70 δισ. δολάρια στο ΔΝΤ και στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), προκειμένου να ξεπεραστεί η ευρωπαϊκή κρίση, ως εκ τούτου πρέπει να γνωρίζουν ότι τα χρήματα που δίνουν πιάνουν τόπο. Τους παρουσίασα το πρόγραμμά μας, τους ενημέρωσα και για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή. Έδειξαν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

    [02] Πειθαρχική δίωξη κατά οκτώ δικηγόρων της εταιρείας του Ευ. Καλούση

    Πειθαρχική δίωξη σε βάρος οκτώ δικηγόρων συνεργατών της δικηγορικής εταιρείας που έχει συστήσει ο πρώην δικαστικός λειτουργός, Ευάγγελος Καλούσης, άσκησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Αδαμόπουλος.

    Οι οκτώ δικηγόροι, εκ των οποίων οι έξι είναι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ένας του Πειραιά και ένας της Θεσσαλονίκης, θα πρέπει να υποβάλουν εγγράφως εξηγήσεις, έως την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Ιουλίου.

    Στους συνεργάτες της εταιρείας «Kaloussis & Partners Νομικές Υπηρεσίες» (οδός Βασ. Σοφίας 131) αποδίδεται ότι παραβίασαν το νόμο, επέδειξαν αντιδεοντολογική και αναξιοπρεπή συμπεριφορά, που έρχεται σε άμεση αντίθεση με τον Κώδικα Δικηγόρων και Κώδικα Δεοντολογίας.

    Οι επίμαχοι οκτώ δικηγόροι παρείχαν την άμεση συνδρομή τους στον Ευ. Καλούση για τη διάπραξη του αδικήματος της αντιποίησης άσκησης δικηγορίας.

    [03] Βρετανία: Εξεταστική για το σκάνδαλο χειραγώγησης του Libor

    Η βρετανική κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση συμφώνησαν, σήμερα να συσταθεί εξεταστική επιτροπή στο κοινοβούλιο για τους κανονισμούς στον τραπεζικό τομέα, την ώρα που ένας βουλευτής προέβλεψε ότι, αυτή η επιτροπή πρόκειται "να συγκαλύψει ευθύνες".

    Η κυβέρνηση της Βρετανίας είναι δέκτης πιέσεων να διεξαγάγει μια λεπτομερή έρευνα για τον τραπεζικό τομέα της χώρας, ιδίως αφότου στην Barclays επιβλήθηκε πρόστιμο λόγω της εκ μέρους της χειραγώγησης του επιτοκίου Libor αποτελεί σημείο αναφοράς για χρηματιστηριακά παράγωγα και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε όλο τον πλανήτη, συνολικής αξίας που υπολογίζεται σε 350 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

    Στην επιτροπή πρόεδρος θα ο είναι κ. Άντριου Τάιρι και μέλη της θα είναι οι Μαρκ Γκαρνιέ, 'Αντι Λαβ, Τζον Τούρσο, Πατ Μακφάντεν. Όμως, η σύνθεση της επιτροπής θα συμπληρωθεί και από μέλη της Βουλής των Λόρδων.

    Επιμέλεια: Μ. Ιωσήφ

    [04] Εντυπωσιακή πρεμιέρα του 18ου διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έναρξη του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, χθες βράδυ με την παράσταση «Panorama» του ευρηματικού χορογράφου Φιλίπ Ντεκουφλέ, η οποία εντυπωσίασε και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

    Οι θεατές απόλαυσαν και ανταποκρίθηκαν ενεργά στο πολύ εύστοχο χιούμορ και τις ευρηματικές χορογραφίες του χορογράφου, όπως τις παρουσίασαν οι εξαιρετικοί ερμηνευτές του, ανάμεσά τους και ένας Έλληνας, ο Γιάννης Μίχος.

    Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Χορού συνεχίζονται μέχρι τις 19 Ιουλίου.

    [05] Η Επιτροπή επικρίνει τον Moody's για την υποβάθμιση της Ιταλίας

    Στη χρονική στιγμή που επέλεξε ο οίκος Moody's να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας στάθηκε σήμερα στις δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομίας Όλι Ρεν, τονίζοντας ότι η απόφαση του οίκου εγείρει σοβαρά ερωτήματα.

    Ο Σάιμον Ο' Κόνορ εξέφρασε την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποφασιστική δράση που έχει αναλάβει η ιταλική κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει δημοσιονομικά προβλήματα και μακροχρόνιες διαρθρωτικές αδυναμίες.

    [06] Έξοδο από την ευρωζώνη, εξυγίανση και επιστροφή, προτείνει για την Ελλάδα ο ΓΓ του CSU

    Την πρόταση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, με παροχή οικονομικής βοήθειας και σχέδιο που θα οδηγεί στην εξυγίανση και επιστροφή της στο ευρώ, επανέφερε ο γενικός γραμματέας των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Αλεξάντερ Ντόμπριντ.

    «Μέρα με τη μέρα, καθίσταται σαφές ότι η Ελλάδα έχει μια ευκαιρία μόνο εάν εγκαταλείψει το ευρώ» δήλωσε ο κ. Ντόμπριντ στην εφημερίδα «Ράινισε Ποστ» (Reinische Post) και περιέγραψε τα τρία στάδια της πρότασής του: «Πρώτον, η Ελλάδα εγκαταλείπει το ευρώ, αλλά παραμένει στην ΕΕ. Δεύτερον, εφαρμόζεται ένα ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ για την ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας. Τρίτον, της δίνεται η δυνατότητα να επιστρέψει στο ευρώ, εφόσον έχει εξυγιανθεί».

    [07] «Όχι εκπτώσεις στις μεταρρυθμίσεις», δηλώνει ο Φ. Ρέσλερ

    «Όχι σε εκπτώσεις στις μεταρρυθμίσεις», είπε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Deutschlandradio», τονίζοντας ότι η υπομονή, τόσο η δική του όσο και της τρόικας, φθάνει στο τέλος της, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύμα το οποίο επικαλείται προκαταρκτική έκθεση της τρόικας, όπου καταγράφεται "άσχημη" εικόνα για την εξέλιξη του ελληνικού προγράμματος.

    «Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του ευρώ, εφόσον τα κράτη εφαρμόζουν με αποφασιστικότητα τα αναγκαία μέτρα», σημείωσε ο κ. Ρέσλερ, ο οποίος ωστόσο διευκρίνισε ότι «θα πρέπει να περιμένουμε την έκθεση της τρόικας και να μην συζητούμε στη βάση δημοσιευμάτων».

    Εξέφρασε πάντως επιφυλάξεις σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να προωθήσει μεταρρυθμίσεις και ανέφερε ότι η προσωπική του εμπειρία, όταν βρέθηκε στην Αθήνα με αντιπροσωπεία επιχειρηματιών, δεν ήταν ιδιαίτερα θετική. «Κατά πόσο η Ελλάδα είναι ικανή να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις είναι κάτι που θα αποφασίσει η ίδια η τρόικα. Όμως, οι εμπειρίες που συλλέξαμε με κάνουν κάπως επιφυλακτικό», δήλωσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 July 2012 - 14:30:36 UTC