Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Νικολόπουλος
  • [02] Ξεκινούν οι διαδικασίες για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο κόμμα
  • [03] Κ. Χατζηδάκης: Τρεις οι προτεραιότητές μας
  • [04] Αρχίζει στο Κάιρο η δίκη για διαφθορά των δύο γιων του Μουμπάρακ

  • [01] Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Νικολόπουλος

    Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Νικολόπουλος.

    "Μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή", αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο κ. Νικολόπουλος.

    Με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, νέος υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ορίζεται ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

    [02] Ξεκινούν οι διαδικασίες για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο κόμμα

    Την έναρξη της πανελλαδικής καμπάνιας εγγραφής μελών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που αποτελεί το πρώτο βήμα στην πορεία προς την μετεξέλιξή του σε ενιαίο πολιτικό φορέα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΟ της παράταξης Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου.

    «Δεν ξεκινάμε τώρα πορεία προς το λαό, αλλά από νέα αφετηρία συνεχίζουμε μαζί με το λαό την κοινή μας αυτή πορεία, την πορεία λαϊκής χειραφέτησης για να αποτρέψουμε την κοινωνική καταστροφή, να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση του τόπου και να φέρουμε το λαό στην εξουσία με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ως θεσμικό και πολιτικό υποκείμενο του λαού στην εξουσία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το εγχείρημα της ενιαιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει σαφή μεν αριστερή προοδευτική ταυτότητα, «εν τούτοις δεν φιλοδοξεί να εκφράσει μόνο τους αριστερούς και τις αριστερές, αλλά όλους όσοι επαναπροσδιορίζουν την πολιτική τους συνείδηση στη βάση του κοινωνικού τους συμφέροντος και όχι της κομματικής τους καταγωγής».

    [03] Κ. Χατζηδάκης: Τρεις οι προτεραιότητές μας

    Εγώ θα πολιτευτώ, σαν να είναι η τελευταία μου θητεία. Επομένως, όλα αυτά με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Θα κάνω αυτό που νομίζω σωστό, με βάση τη συνείδηση μου και με βάση το συμφέρον της πατρίδας μου, όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι. Αυτό θα κάνω. Η επικοινωνιακή λογική και των δημοσίων σχέσεων, όλα αυτά τα τερτίπια, δεν με αφορούν, διότι η Ελλάδα δίνει μια μάχη με το χρόνο κι αυτή τη μάχη πρέπει να τη κερδίσουμε». Με αυτή τη δήλωση στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης στις προειδοποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τις αποκρατικοποιήσεις.

    Υπογράμμισε ότι πρώτη ενέργεια είναι η αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης απέναντι στη χώρα και, στο πλαίσιο αυτό, είναι αναγκαίο, όπως είπε, να παραμείνει το κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Πρόσθεσε, όμως, πως «χρειάζεται και μια μίνιμουμ συναίνεση από την αντιπολίτευση. Γιατί, τυχόν αποτυχία αυτής της κυβέρνησης θα είναι, δυστυχώς, και μαθηματικά, αποτυχία και για τη χώρα. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε, ακριβώς γιατί βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα».

    Τόνισε, επίσης, πως δεύτερη προτεραιότητα είναι η ρευστότητα στην αγορά αναφέροντας: «Μίλησα για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος. Για την επιστροφή των καταθέσεων από το εξωτερικό, όπου και ο πρωθυπουργός εξήγγειλε συγκεκριμένα μέτρα. Για τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για την επιστροφή των 6,8 δισ. ευρώ στον ιδιωτικό τομέα που χρωστάει το δημόσιο, για την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ και την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο».

    Τρίτη προτεραιότητα είναι η αναθέρμανση της οικονομίας, που μπορεί «να γίνει, κι από τους κοινοτικούς πόρους, μπορεί να γίνει από τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, είτε είναι οδικοί άξονες, είτε είναι έργα στο περιβάλλον, είτε σε άλλους τομείς, με ταυτόχρονο άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα, με απλό και σταθερό φορολογικό σύστημα, πόλεμο στη γραφειοκρατία και προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, όχι για λόγους ταμειακούς, αλλά για λόγους αναπτυξιακούς».

    [04] Αρχίζει στο Κάιρο η δίκη για διαφθορά των δύο γιων του Μουμπάρακ

    Αρχίζει σήμερα στο Κάιρο η δίκη για διαφθορά των δύο γιων του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ.

    Άλλοι επτά κατηγορούνται ότι διέπραξαν μαζί με τους Αλάα και Γκαμάλ Μουμπάρακ απάτη με τις μετοχές τοπικής τράπεζας και στόχο το παράνομο κέρδος, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Οι εννέα κατηγορούμενοι αναμένεται να εμφανιστούν ενώπιον του Ποινικού Δικαστηρίου του Καΐρου, στην Ακαδημία της Αστυνομίας που βρίσκεται στα περίχωρα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

    Τον περασμένο μήνα οι γιοι του Μουμπάρακ απηλλάγησαν από άλλες κατηγορίες για διαφθορά.

    Ο 84χρονος Μουμπάρακ εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης έχοντας κριθεί ένοχος για συνέργεια στις δολοφονίες διαδηλωτών στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης που οδήγησε στην απομάκρυνσή του από την εξουσία τον περασμένο χρόνο.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 July 2012 - 12:30:45 UTC