Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο χειρουργείο σήμερα ο Α. Σαμαράς
  • [02] Επιστροφή με το κεφάλι ψηλά για τους διεθνείς μας
  • [03] Ο Άναν προειδοποιεί ότι ο χρόνος εξαντλείται για τη Συρία
  • [04] Νεκροταφείο Ερμούπολης, ένα υπαίθριο μουσείο σε κίνδυνο

  • [01] Στο χειρουργείο σήμερα ο Α. Σαμαράς

    Σε χειρουργική επέμβαση στο μάτι θα υποβληθείσήμερα, στο Αττικό Νοσοκομείο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς σε χθεσινή, προγραμματισμένη οφθαλμολογική εξέταση από τον διευθυντή της Β΄ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Πάνο Θεοδοσιάδη, διαπιστώθηκε αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και αποφασίστηκε η χειρουργική της αντιμετώπιση.

    [02] Επιστροφή με το κεφάλι ψηλά για τους διεθνείς μας

    Με το κεφάλι ψηλά αποχωρούν από τη διοργάνωση του EURO οι διεθνείς μας, καθώς, σε μία αναμέτρηση με σαφώς ανώτερο αντίπαλο, "κράτησαν" το ηθικό της ομάδας, αποδεικνύοντας ότι η Εθνική Ελλάδος αξίζει το σεβασμό της αθλητικής κοινότητας παγκοσμίως. Μπορεί η ήττα με 4-2 από την Εθνική Γερμανίας να πόνεσε, αλλά τα παιδιά του Φερνάντο Σάντος, ήδη έβαλαν πλώρη για τον επόμενο στόχο, τα προκριματικά του Μουντιάλ.

    Οι νικητές Γερμανοί θα αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά την Αγγλία ή την Ιταλία.

    Ο Πορτογάλος τεχνικός της Εθνικής μας σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα, τόνισε ότι "κρατάμε τα ψυχικά αποθέματα των παικτών. Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας στα επόμενα φιλικά ματς ενόψει των προκριματικών του Μουντιάλ. Το είχα πει ήδη ότι η Γερμανία είναι εκ των φαβορί μαζί με την Ισπανία. Εμείς πάντως πιστεύαμε στο όνειρο και μ' αυτή τη θέληση παίξαμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η γερμανική ομάδα είναι πολύ καλή έστω και χωρίς βασικούς. Αν μου έλεγε κανείς ότι θα βάζαμε δύο γκολ και δεν θα προκρινόμασταν, δεν θα το πίστευα".

    [03] Ο Άναν προειδοποιεί ότι ο χρόνος εξαντλείται για τη Συρία

    Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στη Συρία εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ 96 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επεισόδια βίας, ανάμεσά τους 50 πολίτες, 15 στρατιώτες και 26 φερόμενοι ως παραστρατιωτικοί Σαμπίχα στην επαρχία Χαλέπι.

    Στην Άγκυρα, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέδρευσε μιας έκτακτης συνόδου του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας, παρόντων υπουργών, ανώτατων αξιωματικών των ένοπλων δυνάμεων και του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών μετά την κατάρριψη ενός τουρκικού μαχητικού από τη συριακή αεράμυνα. Η Δαμασκός επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του Ερντογάν, παραδεχόμενη ότι κατέρριψε το F-4, αλλά ανέφερε πως το τουρκικό μαχητικό βρισκόταν πάνω από συριακά χωρικά ύδατα.

    Στο διπλωματικό πεδίο, ο Άναν συναντήθηκε με τον επικεφαλής της αποστολής των παρατηρητών του ΟΗΕ στη Συρία, το στρατηγό Ρόμπερτ Μουντ.

    Ο Άναν προειδοποίησε ότι "πλησιάζουμε την ημέρα που θα είναι πια πολύ αργά για να δοθεί ένα τέλος στην κρίση ώστε να μην κλιμακωθεί πέρα από κάθε έλεγχο".

    [04] Νεκροταφείο Ερμούπολης, ένα υπαίθριο μουσείο σε κίνδυνο

    Ένα υπαίθριο μουσείο με σημαντικά δείγματα γλυπτικής και αρχιτεκτονικής, που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από φημισμένα μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού και θεωρείται εφάμιλλο με το Α' Νεκροταφείο Αθηνών, αποτελεί το κοιμητήριο της Ερμούπολης, στη Σύρο. Σήμερα ορισμένα από τα αριστουργήματά του αντιμετωπίζουν σοβαρά δομοστατικά προβλήματα και διαβρώσεις και χρήζουν άμεσης αποκατάστασης, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος κατάρρευσής τους.

    Στο Νεκροταφείο της Ερμούπολης, βρίσκονται σημαντικά ταφικά μνημεία, με ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική σύνθεση και πλούσιο γλυπτικό διάκοσμο. Τα έργα παρουσιάζουν την εξέλιξη του ταφικού μνημείου μετά τα τέλη του 18ου αιώνα, όπως αυτή διαμορφώθηκε στην Ευρώπη από κορυφαίους καλλιτέχνες και κυρίως από τον Ιταλό Αντόνιο Κανόβα, κορυφαίο γλύπτη του Κλασικισμού. Ναΐσκοι, σαρκοφάγοι, ανάγλυφες στήλες, προτομές στημένες σε βάθρα ή σε ψηλούς κίονες και μαρμάρινα αγγεία, έργα επηρεασμένα από την αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή τέχνη, είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι επιτύμβιων μνημείων στο 19ο αιώνα. Χαρακτηριστικά και μνημειώδη δείγματα από όλους αυτούς τους τύπους υπάρχουν στο Νεκροταφείο της Ερμούπολης.

    Τον Ιούνιο του 2001 πραγματοποιήθηκε αυτοψία από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Αττικής, κατά την οποία εντοπίσθηκαν τα σημαντικότερα δομικά προβλήματα των ταφικών μνημείων, προκειμένου να προταθούν οι απαραίτητες ενέργειες και επεμβάσεις για την αποκατάσταση, προστασία και ανάδειξή τους.

    Όπως εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο προϊστάμενος της Εφορείας, Ορέστης Βαβατσιούλας, ορισμένα από τα μνημεία εμφανίζουν δομοστατικά προβλήματα, σεισμική καταπόνηση, διαβρώσεις και οξειδώσεις μετάλλων και θραύσεις μελών, ενώ όσο προχωράει ο καιρός το πρόβλημα επιδεινώνεται.

    Η Εφορεία προχώρησε στη σύνταξη μελέτης συντήρησης και αποκατάστασης των μνημείων, έργο που θα γίνει για πρώτη φορά στο Νεκροταφείο της Σύρου. Για να ολοκληρωθεί το έργο (σε τρία χρόνια υπολογίζεται η διάρκειά του) ο δήμος Σύρου- Ερμούπολης αναζητά χρηματοδότηση από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 June 2012 - 6:30:27 UTC