Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τουλάχιστον 17 Παλαιστίνιοι τραυματίες από νέους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς
  • [02] Η Γερουσία απέπεμψε τον πρόεδρο της Παραγουάης Φερνάνδο Λούγο

  • [01] Τουλάχιστον 17 Παλαιστίνιοι τραυματίες από νέους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς

    Επιδρομές εναντίον τριών κτιρίων των υπηρεσιών ασφαλείας του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς πραγματοποίησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα μαχητικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 17 άνθρωποι, μια ημέρα μετά τις επιδρομές στις οποίες βρήκαν το θάνατο δύο Παλαιστίνιοι.

    Οι ισραηλινές αρχές δεν επιβεβαίωσαν ούτε διέψευσαν τις επιδρομές, που έγιναν σε αντίποινα για εκτοξεύσεις ρουκετών στο έδαφος του Ισραήλ.

    [02] Η Γερουσία απέπεμψε τον πρόεδρο της Παραγουάης Φερνάνδο Λούγο

    Κλιμακώθηκε η πολιτική κρίση στην Παραγουάη, καθώς η Γερουσία αποφάσισε να απομακρύνει από το αξίωμά του τον πρόεδρο της χώρας Φερνάνδο Λούγο, έπειτα από μια εσπευσμένη διαδικασία που του έδωσε χρονικό διάστημα μικρότερο από μία ημέρα για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

    Ο Φεντερίκο Φράνκο ορκίστηκε νέος πρόεδρος της Παραγουάης.

    Ο Λούγο δήλωσε ότι αποδέχεται την απόφαση.

    "Σήμερα αποχαιρετώ ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά δεν αποχαιρετώ ως Παραγουανός πολίτης". "Σήμερα" (χθες), πρόσθεσε ο αποπεμφθείς αρχηγός του κράτους, "δεν είναι ο Φερνάνδο Λούγο που υπέστη πλήγμα. Είναι η δημοκρατία της Παραγουάης αυτή η οποία τραυματίστηκε βαθιά".

    Ο Λούγο κάλεσε παράλληλα τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην αποπομπή του, ειρηνικά. Βίαια επεισόδια όμως ξέσπασαν έξω από το Κογκρέσο λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης, με την αστυνομία να χρησιμοποιεί ρόπαλα, δακρυγόνα και αντλίες νερού υπό πίεση για να αποκρούσει εξοργισμένους διαδηλωτές. Ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί, πάντως ως τώρα δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

    Ο 49χρονος Φράνκο, χειρουργός, πρώην αντιπρόεδρος και σύμμαχος του Λούγο, είχε μεταπηδήσει στην αντιπολίτευση και μετατράπηκε σε ηγετικό της στέλεχος. Στην ομιλία του, κάλεσε να υπάρξει εθνική ενότητα και δεσμεύτηκε να σεβαστεί τη συνταγματική τάξη και την δημοκρατία, τηρώντας το χρονοδιάγραμμα για την πραγματοποίηση εκλογών τον Απρίλιο του 2013.

    "Η μετάβαση που αρχίζουμε σήμερα γίνεται εντός της συνταγματικής τάξης", είπε. "Δεν θέτει καθ' οιονδήποτε τρόπο την δημοκρατία σε κίνδυνο", πρόσθεσε.

    Η υπουργός Υγείας Εσπεράνσα Μαρτίνες είχε χαρακτηρίσει την διαδικασία αποπομπής του "κοινοβουλευτικό πραξικόπημα". Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα είπε μετά την ανακοίνωση της απόφασης ότι θεωρεί "παράνομη" την απόφαση της Γερουσίας και δεν θα αναγνωρίσει το νέο πρόεδρο, ενώ πρότεινε να κλείσουν τα σύνορα.

    Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών συνεδριάζει στην Ουάσινγκτον εκτάκτως για να εξετάσει την κατάσταση στην Ασουνσιόν. Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του Χοσέ Μιγκέλ Ινσούλσα χαρακτήρισε "βεβιασμένη" την διαδικασία.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της UNASUR έκαναν λόγο για παραβίαση της δημοκρατικής τάξης και του κράτους του νόμου και πρόσθεσαν ότι εξετάζεται το εάν "είναι δυνατό" να συνεχιστεί η συνεργασία με την Παραγουάη και η διαδικασία περιφερειακής ολοκλήρωσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 June 2012 - 2:30:26 UTC