Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς "προβεβλημένα" στελέχη η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση
  • [02] Μίνη σύνοδος κορυφής για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη
  • [03] 2.700 κιβώτια με οπωροκηπευτικά σε άπορες οικογένειες
  • [04] Σταμάτησε η εκροή των τραπεζικών καταθέσεων
  • [05] Γ. Βάιντμαν: Η Ελλάδα πρέπει να επαναφέρει τις μεταρρυθμίσεις στο σωστό δρόμο

  • [01] Χωρίς "προβεβλημένα" στελέχη η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση

    Να μη συμμετέχουν "προβεβλημένα" στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση εισηγήθηκε, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνάντηση εργασίας που έχει με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της παράταξης, στην Ιπποκράτους.

    Aντικείμενο της συνάντησης είναι η εξειδίκευση του τρόπου συμμετοχής του κόμματος στη νέα κυβέρνηση. Οι κύριοι Λοβέρδος, Χρυσοχοίδης και Ευθυμίου τάχθηκαν υπερ της συμμετοχής στην κυβέρνηση κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ,κάτι με το οποίο διαφωνεί ο κ.Βενιζέλος.

    «Η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καθιστά πλέον μόνη πρακτική λύση κυβέρνηση το σχηματισμό κυβέρνησης με τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να σχηματιστεί το ταχύτερο, προσθέτοντας ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα αυτό μπορεί να επιτευχθεί έως το μεσημέρι.

    [02] Μίνη σύνοδος κορυφής για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη

    Οι ηγέτες των τεσσάρων μεγαλύτερων οικονομιών της ευρωζώνης (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία) συναντώνται την Παρασκευή στην Ρώμη σε μία προσπάθεια εξεύρεσης κοινού τόπου πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών στις 28 και 29 Ιουνίου με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που πλέον απειλεί ευθέως τη Μαδρίτη και τη Ρώμη.

    Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, ο οποίος θα επιχειρήσει να αναλάβει τον ρόλο του μεσολαβητή ανάμεσα στο Παρίσι και το Βερολίνο, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ και τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι. Αυτή η μίνι σύνοδος κορυφής θα είναι μία ευκαιρία να επισημανθούν τα σημεία σύγκλισης και να αναζητηθεί συμβιβαστική λύση πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής, δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G20 στο Μεξικό κατά την οποία οι Ευρωπαίοι δέχθηκαν τις ισχυρές πιέσεις των εταίρων τους για να λάβουν αποφασιστικά μέτρα στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

    Πηγή της ιταλικής κυβέρνησης προειδοποίησε ωστόσο ότι στόχος της μίνι συνόδου κορυφής δεν είναι η επίτευξη σύμφωνίας επί λεπτομερειακών μέτρων, η οποία θα αναζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

    [03] 2.700 κιβώτια με οπωροκηπευτικά σε άπορες οικογένειες

    Εκατοντάδες Αθηναίοι έσπευσαν από νωρίς, σήμερα το πρωί, για να προμηθευτούν οπωροκηπευτικά προϊόντα, που μοίρασε στο Πεδίο του Άρεως, ο αγροτικός συνεταιρισμός «ΑΝΑΤΟΛΗ», Ιεράπετρας Κρήτης σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων.

    Η ουρά που σχηματίστηκε από πολύ νωρίς ήταν τεράστια, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αν και η διανομή είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10 το πρωί άρχισε από τις 8.30, λόγω της μαζικής προσέλευσης.

    Τα διανεμόμενα προϊόντα βρίσκονταν σε κλειστές συσκευασίες των 10-11 κιλών και συνολικά διατέθηκαν 2.700 κιβώτια. Το κόστος του κάθε κιβωτίου στο εμπόριο θα κοστολογούνταν στα 12 ευρώ και τα προϊόντα που περιείχε ήταν ντομάτες, αγγούρια, μελιτζάνες και πιπεριές από την περιοχή Ανατολή της Ιεράπετρας.

    [04] Σταμάτησε η εκροή των τραπεζικών καταθέσεων

    Σταδιακή επιστροφή καταθέσεων προς το εγχώριο τραπεζικό σύστημα παρατηρείται από το τελευταίο τριήμερο σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών.

    Σε κάθε περίπτωση υπογραμμίζουν ότι σταμάτησε η σημαντική εκροή καταθέσεων που παρατηρήθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές μέσω αναλήψεων από τα ταμεία των τραπεζικών υποκαταστημάτων, τα ΑΤΜ, τις μεταφορές κεφαλαίων σε θυγατρικές ελληνικών τραπεζών εκτός εθνικών συνόρων καθώς και με μεταφορά μετρητών σε θυρίδες και στα "σεντούκια".

    Το συνολικό ύψος των εκροών των τελευταίων εβδομάδων καθώς και των εισροών του τελευταίου τριημέρου δεν έχει πάντως γίνει γνωστό καθώς σχετικές ανακοινώσεις και στοιχεία δίνονται σε προγραμματισμένα χρονικά διαστήματα μόνον από την Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και τις εμπορικές τράπεζες, στην περίπτωση δημοσιοποίησης των οικονομικών τους αποτελεσμάτων.

    [05] Γ. Βάιντμαν: Η Ελλάδα πρέπει να επαναφέρει τις μεταρρυθμίσεις στο σωστό δρόμο

    Η Ελλάδα πρέπει να επαναφέρει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων της στο σωστό δρόμο, εάν η αξιολόγηση της τρόικας δείξει ότι αυτό έχει εκτροχιασθεί, δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) Γιενς Βάιντμαν σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Manager.

    Ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε ότι οι εκλογές στην Ελλάδα δεν άλλαξαν το γεγονός ότι η χώρα πρέπει να εμμείνει στο πρόγραμμα διάσωσής της για να λάβει περαιτέρω οικονομική βοήθεια. "Εάν υπάρξουν αποκλίσεις (από το πρόγραμμα), πρέπει να αναλύσουμε τις αιτίες, αλλά πρώτα απ' όλα είναι θέμα της Ελλάδας να δείξει ότι υπάρχει τρόπος να διορθωθούν", σημείωσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 June 2012 - 10:31:17 UTC