Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΜΑΡ: Ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς τη συμμετοχή κομματικών στελεχών
  • [02] G20: Στηρίζουν την Ευρώπη για δραστικά μέτρα
  • [03] Σε καταστολή και διασωληνωμένος νοσηλεύεται ο Χ. Μουμπάρακ
  • [04] Παρέμβαση Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στον ΟΗΕ για ελλείψεις στα φάρμακα

  • [01] ΔΗΜΑΡ: Ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς τη συμμετοχή κομματικών στελεχών

    Με ευρύτατη πλειοψηφία περίπου 70% ενέκριναν τα μέλη της ΚΕ της Δημοκρατικής Αριστεράς την πρόταση του προέδρου Φώτη Κουβέλη για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση συνεργασίας, χωρίς τη συμμετοχή κομματικών στελεχών.

    Η συνεδρίαση του οργάνου ολοκληρώθηκε μετά τη 1.30 τα μεσάνυχτα. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «προχωράμε, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά δεν μετέχουμε με βουλευτές ή κομματικά πρόσωπα».

    Έτσι άφησε ανοικτό μόνο το ενδεχόμενο να μετέχουν στην κυβέρνηση πρόσωπα που ιδεολογικά πρόσκεινται στη Δημοκρατική Αριστερά, αλλά δεν έχουν καμία κομματική ιδιότητα.

    Ο κ. Κουβέλης σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, εξήγησε ότι αυτή την απόφαση επιβάλλει η κρισιμότητα των στιγμών και ότι η Δημοκρατική Αριστερά έτσι ανταποκρίνεται 100% στις προεκλογικές της δεσμεύσεις αναλαμβάνοντας ως αριστερά της ευθύνης, τις ευθύνες που τις αναλογούν.

    [02] G20: Στηρίζουν την Ευρώπη για δραστικά μέτρα

    Η Ευρώπη κέρδισε την υποστήριξη των παγκόσμιων ηγετών για ένα πιο ενιαίο τραπεζικό τοπίο, παρά τις πιέσεις που ασκούνται για δραστικότερα μέτρα στην αντιμετώπιση στην κρίση χρέους που απειλεί την παγκόσμια οικονομία.

    Στη σύνοδο, οι χώρες της Ευρώπης περιέγραψαν ότι προτίθενται να κάνουν σταθερά βήματα για την προώθηση της ευρωπαϊκής οικονομικής ενοποίησης, κάτι για το οποίο έχουν δεχτεί πιέσεις όχι μόνο από τις ΗΠΑ αλλά και από άλλα κράτη, προκειμένου να σπάσουν τον κύκλο των επιβαρημένων με χρέη χωρών, ενισχύοντας τις τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και ωθούν τις κυβερνήσεις ακόμα βαθύτερα στο χρέος.

    Ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, δήλωσε ότι μια ισχυρή δομή για ένα ενιαίο δημοσιονομικό και τραπεζικό σύστημα και την ενίσχυση του κοινού νομίσματος, θα ενίσχυε την οικονομική ανάπτυξη και θα μείωνε τις οδυνηρές δαπάνες των χρεωμένων χωρών.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [03] Σε καταστολή και διασωληνωμένος νοσηλεύεται ο Χ. Μουμπάρακ

    ΟΧόσνι Μουμπάρακ βρίσκεται σε καταστολή και διασωληνωμένος αλλά όχι κλινικά νεκρός, σύμφωνα με τηλεγράφημε του πρακτορείου Ρόιτερς.

    Ο Χόσνι Μουμπάρακ μεταφέρθηκε νωρίτερα σε στρατιωτικό νοσοκομείο αφού υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

    Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε από το Λος Κάμπος του Μεξικού ότι "είναι το τέλος" του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση της υγείας του.

    "Δεν έχω περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του Μουμπάρακ. Με ενημέρωσαν ότι είναι κλινικά νεκρός", σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση, Μ. Φαράκου

    [04] Παρέμβαση Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στον ΟΗΕ για ελλείψεις στα φάρμακα

    «Xιλιάδες Έλληνες ασθενείς βρίσκονται σε δραματική κατάσταση, με την αδυναμία των νοσοκομείων να καλύψουν τη φαρμακευτική τους περίθαλψη και τα φαρμακεία, λόγω στάσης πληρωμών από τους Ασφαλιστικούς Φορείς, να αδυνατούν να χορηγήσουν πλέον φάρμακα στους ασφαλισμένους».

    Με αυτά τα μελανά χρώματα ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας κάνει λόγο για «ανθρωπιστική κρίση» στην Ελλάδα, σε αναφορά που απέστειλε στον ΟΗΕ και στην οποία επισημαίνει ότι «μία κρίση χρέους μετατράπηκε αίφνης σε μία ανθρωπιστική κρίση, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφήσει κανέναν αδιάφορο, αλλά και δεν θα πρέπει να επισφραγιστεί με την απώλεια ανθρώπινων ζωών» .


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 June 2012 - 6:30:29 UTC