Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γαλλικό Πρακτορείο: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα
  • [02] Με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, επαναφέρει την πρόταση για το ντιμπέιτ η ΝΔ
  • [03] Φ. Κουβέλης: Η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση
  • [04] Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ /ΕΚΜ για το θάνατο του Α. Χριστοδουλίδη
  • [05] Χ. Κίττας: Εξομαλύνεται η κατάσταση με τη χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους
  • [06] Γ. Στουρνάρας: Τα οφέλη από την ανάπτυξη της κρουαζιέρας
  • [07] Ερντογάν: Πώς μπορεί να είναι παράδειγμα για την Τουρκία η Ελλάδα;

  • [01] Γαλλικό Πρακτορείο: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα

    Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα --εκπροσωπεί τις πιστώτριες τράπεζες στη διαβούλευση με την ελληνική κυβέρνηση-- ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλε την παραίτησή του, σύμφωνα με μίαν εκπρόσωπο του IIF, την οποία επικαλέστηκε το Γαλλικό πρακτορείο.

    Διευκρινίζεται, συγχρόνως, από την εκπρόσωπο 'Εμιλι Βογκλ ότι, έως το τέλος του τρέχοντος έτους ο κ. Νταλάρα θα ασκεί τα διευθυντικά καθήκοντά του "προετοιμάζοντας μια 'συντεταγμένη μετάβαση".

    "'Επί 19 έτη διηύθυνε το IIF ο κ. Νταλάρα, έτσι έκρινε ότι ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για να ασχοληθεί με κάτι άλλο", ανέφερε τέλος η κα. Βογκλ.

    [02] Με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, επαναφέρει την πρόταση για το ντιμπέιτ η ΝΔ

    Σε εκ νέου πρόσκληση για τη διεξαγωγή της τηλεοπτικής μονομαχίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε η ΝΔ, εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση στο κόμμα της Αριστεράς το οποίο καταγγέλλει πως επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.

    Σε δήλωσή του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος και διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Γιώργος Μουρούτης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει -έστω και την ύστατη στιγμή- αν αποδέχεται τα όσα όπως τονίζει είχαν συμφωνηθεί για το debate των δύο αρχηγών, κατηγορώντας τον παράλληλα πως «ο φόβος για την αποκάλυψη του πραγματικού τους προσώπου, τους οδηγεί στο να "πετούν τη μπάλα στην εξέδρα" και με "φιλολογικού τύπου" προσεγγίσεις να ζητούν τη μία συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων, παρουσία πρακτικογράφου, την άλλη συζήτηση γαλλικού ή αμερικανικού τύπου, την άλλη τηλεμαχία αντίστοιχη του 2009, την άλλη συμμετοχή όλων των κομμάτων, την άλλη διαπραγμάτευση για τον αριθμό των δημοσιογράφων».

    Η ΝΔ επιμένει ότι ο κ. Τσίπρας δεν επιθυμεί την τηλεοπτική μονομαχία καθώς, όπως τονίζει, επιθυμεί «να στρέψει όλη την κουβέντα αποκλειστικά και μόνο στο παρασκήνιο και όχι στην ουσία».

    [03] Φ. Κουβέλης: Η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση

    «Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό να υπάρξει κυβέρνηση μετά το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου. Μάλιστα ξεπερνώντας με τις πρωτοβουλίες μας και το εκλογικό ποσοστό που πανελλαδικά μας είχε δώσει ο ελληνικός λαός. Γιατί είχαμε τη βεβαιότητα, την πολιτική εκτίμηση ότι η χώρα μας πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση, και με την ίδια βεβαιότητα προσερχόμαστε και την επόμενη μέρα της εκλογικής αναμέτρησης. Η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση και πρέπει να έχει κυβέρνηση προοδευτική, όχι γενικά και αόριστα αλλά στη βάση συγκεκριμένης προγραμματικής συμφωνίας η οποία θετικά θα δεσμεύει την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική». Αυτά υπογράμμισε το μεσημέρι από τα Τρίκαλα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ), Φώτης Κουβέλης.

    Ακόμα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τόνισε ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς ο ελληνικός λαός θα διατάξει τις πολιτικές δυνάμεις, δηλαδή τι δύναμη θα δώσει στα κόμματα και στο κάθε κόμμα χωριστά.

    [04] Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ /ΕΚΜ για το θάνατο του Α. Χριστοδουλίδη

    Τα συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του Ανδρέα Χριστοδουλίδη εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ.

    "Ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης υπήρξε ένας αγωνιστής της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της Χούντας και μετά τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο", αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος.

    [05] Χ. Κίττας: Εξομαλύνεται η κατάσταση με τη χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους

    Την πεποίθησή του ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση για τη χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους σε βαριά πάσχοντες, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Χρήστος Κίττας, διαβεβαιώνοντας- κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου- ότι σήμερα κορυφώνονται οι παραδόσεις στα φαρμακεία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ενώ έχει ξεκινήσει και ο εφοδιασμός των δημόσιων νοσοκομείων, τα φαρμακεία των οποίων θα λειτουργούν πρωί και απόγευμα.

    Ο κ. Κίττας παραδέχτηκε ότι υπάρχει έντονο πρόβλημα στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, όπου ασθενείς σχηματίζουν ουρές, προκειμένου να πάρουν τα φάρμακά τους, λέγοντας ότι η στάση τους είναι δικαιολογημένη λόγω του κλίματος που έχει δημιουργηθεί, ωστόσο, είπε, «εμείς πρέπει να τους καθησυχάσουμε, ότι και από αύριο θα μπορούν να βρουν το φάρμακό τους ώστε να μην τρέχουν σήμερα όλοι μαζί στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για θεραπείες που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες».

    [06] Γ. Στουρνάρας: Τα οφέλη από την ανάπτυξη της κρουαζιέρας

    Στα οικονομικά οφέλη που έχει η χώρα μας από την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και στις πολιτικές που θα πρέπει να ακολουθηθούν για τη περαιτέρω προώθηση του συγκεκριμένου τουριστικού προϊόντος, αναφέρθηκε στη σημερινή του ομιλία στο sea tourism forum των «Ποσειδωνίων» ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Γιάννης Στουρνάρας.

    Ο υπουργός τόνισε ότι η κρουαζιέρα δημιουργεί μόνο στο λιμάνι του Πειραιά έσοδα που υπερβαίνουν τα 360 εκατ. ευρώ και πρόσθεσε ότι στόχος του υπουργείου είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, προκειμένου να πολλαπλασιαστούν οι ωφέλειες για τη χώρα μας από αυτή τη δραστηριότητα.

    Δήλωσε, επίσης, ότι «το όφελος από κάθε επιβάτη κρουαζιέρας σε κάθε προορισμό ανέρχεται σε περίπου 100 ευρώ, όταν πρόκειται για αφετήριο λιμένα και 50 ευρώ όταν επισκέπτεται έναν ενδιάμεσο -με τα οφέλη να διαχέονται σε λιμένες, μεταφορές, εμπορικά καταστήματα και σημαντικό αριθμό άλλων επικουρικών δραστηριοτήτων»

    [07] Ερντογάν: Πώς μπορεί να είναι παράδειγμα για την Τουρκία η Ελλάδα;

    «Πώς μπορεί να είναι παράδειγμα για την Τουρκία η Ελλάδα, η οποία ζητά ελεημοσύνη 100 δισ. δολαρίων», αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας πρόσφατη σχετική δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάκ Κιλιτσντάρογλου.

    Μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της Συνέλευσης Εξαγωγέων Τουρκίας, ο Τούρκος πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε: «Μια χώρα που δεν ανακοινώνει με τρόπο υγιή ούτε καν τον πληθυσμό της και προσπαθεί να εμφανίσει υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, δείχνοντας μειωμένο τον πληθυσμό της. Ποια είναι η αγοραστική δύναμη των ανθρώπων αυτών; Πώς μπορεί να γίνει παράδειγμα για την Τουρκία μια χώρα που προσπαθεί να ορθοποδήσει ζητώντας ελεημοσύνη 100 δισ., που πουλά τα νησιά της;».

    Σημειώνεται ότι ο Κιλιτσντάρογλου πριν από μερικές μέρες, αναφερόμενος σε δήλωση του πρωθυπουργού της Τουρκίας πως αν δοθούν αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους "θα γίνουμε Ελλάδα, είχε σχολιάσει: «Λένε ότι η οικονομία βρίσκεται σε καλό δρόμο, αλλά όταν ζητούν αύξηση οι υπάλληλοι, τους λένε θα γίνουμε σαν την Ελλάδα. Άρα η οικονομία δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο, γιατί κοροϊδεύετε τον κόσμο;».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 June 2012 - 16:30:28 UTC