Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μία εναλλακτική δανειστική βιβλιοθήκη
  • [02] Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει την πρόταση για δύο ντιμπέιτ
  • [03] Ευ. Βενιζέλος: Χρειάζεται διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης
  • [04] Οικολόγοι Πράσινοι: Υπάρχει άλλος δρόμος
  • [05] Π. Καμμένος: Οικουμενική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης
  • [06] Δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τσιόδρα για την απώλεια του Α. Χριστοδουλίδη
  • [07] Ελέγχεται από το ΣΔΟΕ ο επιχειρηματίας που έπεσε θύμα κλοπής

  • [01] Μία εναλλακτική δανειστική βιβλιοθήκη

    Φανταστήκατε ποτέ να αφήνατε ένα βιβλίο σε έναν δημόσιο χώρο, ελπίζοντας να το βρει κάποιος που αφού το διαβάσει θα κάνει το ίδιο;

    Αυτό έκαναν δύο νέοι αρχιτέκτονες, η Ειρήνη Αιμιλία Ιωαννίδου και ο Ελευθέριος Αμπατζής οι οποίοι στηριζόμενοι στην ιδέα ότι τα βιβλία δεν χαίρονται όταν μαζεύουν σκόνη αλλά θέλουν να κυκλοφορούν και να διαβάζονται από όσα περισσότερα άτομα γίνεται, σχεδίασαν μία εναλλακτική δανειστική βιβλιοθήκη, αποδεικνύοντας ότι ακόμα και σε καιρούς κρίσης, πρωτότυπες ιδέες βρίσκουν τον δρόμο της υλοποίησης και χωρίς κρατικούς πόρους.

    Μέχρι τώρα είχαμε δει παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις από μεγάλους πολιτιστικούς φορείς (Εθνικό θέατρο, Λυρική, ΕΜΣΤ κ.α.) αλλά και νέες καλλιτεχνικές ομάδες, με επιμελημένο ή μη πρόγραμμα να πραγματοποιούνται σε δημόσιους χώρους φέρνοντας την τέχνη πιο κοντά στους πολίτες. Τώρα ήρθε η ώρα και οι βιβλιοθήκες να βγουν... στους δρόμους!

    Πρόκειται για ένα πιλοτικό εγχείρημα του δήμου Κηφισιάς το οποίο πραγματοποιήθηκε εξολοκλήρου με ιδιωτικές χορηγίες που κατάφεραν να εξασφαλίσουν οι δύο αρχιτέκτονες που υλοποίησαν την ιδέα.

    Η βιβλιοθήκη η οποία θα είναι ανοιχτή και προσβάσιμη στο κοινό όλο το 24 ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, θα τοποθετηθεί στη διασταύρωση των οδών Κασσαβέτη και Λεβίδου στην Κηφισιά. Η καινοτομία δε του όλου εγχειρήματος βασίζεται στο γεγονός ότι η συντήρηση και ανατροφοδότησή της είναι μέλημα των ίδιων των πολιτών.

    «Πρόκειται για ένα καλαίσθητο αρχιτεκτονικό στοιχείο το οποίο ανοιγει την πορτα για περαιτέρω διάδοση της φιλαναγνωσίας σε μία εποχή που θέλουμε να την λέμε ηλεκτρονική, αλλά η αξία του βιβλίου παραμένει πάντοτε ψηλά στη συνείδηση όλων», ανάφερε μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Γ. Χιωτάκης.

    [02] Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει την πρόταση για δύο ντιμπέιτ

    Την θέση του για την διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ, εκ των οποίων το ένα με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων - πλην της Χρυσής Αυγής - και συντονιστές δημοσιογράφους από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με σημερινή ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι είναι ανοιχτός σε συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις στα πρόσωπα και δηλώνει ότι θα περιμένει απάντηση από τη ΝΔ εντός των επομένων ωρών.

    Το δεύτερο ντιμπέιτ ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να γίνει ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς Αντ. Σαμαρά και Αλ.Τσίπρα και να είναι βασισμένο στους κανόνες του γαλλικού μοντέλου που πρόσφατα είδαμε ανάμεσα σε Ολάντ- Σαρκοζί, με δυνατότητα ζωντανού διαλόγου και όχι παράλληλων μονολόγων όπου θα συντονίζουν δύο δημοσιογράφοι, ένας άντρας και μια γυναίκα. «Ενδεικτικά προτείναμε τον κ. Χατζηνικολάου και την κ. Στάη» αναφέρει η ανακοίνωση.

    [03] Ευ. Βενιζέλος: Χρειάζεται διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης

    Την αναγκαιότητα να υπάρξει «διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε σημερινή ομιλία του στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

    «Ο κόσμος ζητά συνεργασίες, οι αριθμοί επιβάλλουν συνεργασίες, αλλά πολιτικά ρεαλιστικές και ισορροπημένες, που μπορούν να κυβερνήσουν τη χώρα, να δώσουν λύση και όχι να επιδεινώσουν τα προβλήματα», είπε ο κ. Βενιζέλος και σημείωσε ότι «χρειάζεται διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, εθνική στρατηγική ολοκληρωμένη, υπεύθυνη και εφικτή».

    [04] Οικολόγοι Πράσινοι: Υπάρχει άλλος δρόμος

    Με φόντο το ΧΥΤΑ στη Φυλή, έναν τόπο - μνημείο, που θα μπορούσε να αναδειχθεί ως λόγος για να πούμε «φτάνει πια και να σταματήσουμε να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί» και σύνθημα «άναψε πράσινο, υπάρχει άλλος δρόμος», οι Οικολόγοι Πράσινοι (ΟΠ) έδωσαν σήμερα την εκλογική διακαναλική τους συνέντευξη τύπου.

    Δηλώνοντας έτοιμοι για την νέα εκλογική αναμέτρηση ζήτησαν την ψήφο των πολιτών, για να είναι «ο καταλύτης σε ένα εναλλακτικό και βιώσιμο πρόγραμμα την επόμενη μέρα».

    [05] Π. Καμμένος: Οικουμενική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης

    «Eμείς πιστεύουμε ότι η κρίση είναι τόσο βαθιά, που πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια οικουμενική κυβέρνηση, που θα καταγγείλει το μνημόνιο και βεβαίως, τα δύο πρόσωπα που δεν θα έχουν εμπλοκή είναι αυτά που υπέγραψαν τις επιστολές. (σ.σ. Ευ. Βενιζέλος, Α. Σαμαράς).

    'Αρα δεν μπορούν να είναι πρωθυπουργοί. Αναφερόμαστε στην οικουμενική για την κατάργηση των μνημονίων, που έτσι κι αλλιώς καταργήθηκαν από μόνα τους» δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

    [06] Δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τσιόδρα για την απώλεια του Α. Χριστοδουλίδη

    Τη θλίψη του για την απώλεια του Ανδρέα Χριστοδουλίδη, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας.

    Σε σχετική δήλωσή του χαρακτηρίζει τον εκλιπόντα πρώην πρόεδρο και γενικό διευθυντή του ΑΜΠΕ «αγωνιστή με δραστήρια συμμετοχή στον αντιδικτατορικό αγώνα της χώρας μας, που διακρινόταν για τη νηφάλια και ρεαλιστική σκέψη του».

    «Ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης, με την ακεραιότητα και τον επαγγελματισμό του, πρόσφερε πολλά στην ελληνική δημοσιογραφία από όλες τις θέσεις ευθύνης στις οποίες βρέθηκε, μεταξύ των οποίων το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και η ΕΡΤ», καταλήγει ο κ. Τσιόδρας.

    [07] Ελέγχεται από το ΣΔΟΕ ο επιχειρηματίας που έπεσε θύμα κλοπής

    Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκεται ο επιχειρηματίας από τη Βούλα που έπεσε θύμα κλοπής από την γεωργιανή οικιακή του βοηθό, η οποία του απέσπασε ένα εκατομμύριο ευρώ.

    Με έγγραφο που απέστειλε το ΣΔΟΕ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, ζητεί να του γνωρίσουν τα στοιχεία του επιχειρηματία προκειμένου να διαπιστώσει αν το συγκεκριμένο ποσό δικαιολογείται από τα εισοδήματα που δηλώνει στην εφορία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 June 2012 - 14:30:27 UTC