Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση Αλ. Τσίπρα κατά των "δυνάμεων του μνημονίου"
  • [02] Χρυσό μετάλλιο ο Κοσμίδης στο ευρωπαϊκό ενόργανης
  • [03] Κυρίαρχος του Ράλι Ακρόπολις ο Λεμπ
  • [04] Διπλή ανθρωποκτονία με θύματα πατέρα και γιο στην Εύβοια
  • [05] Το Παρίσι επικρίνει τις δηλώσεις της Λαγκάρντ για την Ελλάδα
  • [06] ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακάλυψε όψιμα την αναθεώρηση του μνημονίου
  • [07] Αλ. Παπαρήγα: Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ο λαός πρέπει να κοιτάξει μπροστά

  • [01] Επίθεση Αλ. Τσίπρα κατά των "δυνάμεων του μνημονίου"

    Οξύτατη επίθεση κατά της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας παράλληλα ότι "ο λαός αντιστέκεται, οργανώνεται, αντεπιτίθεται και στο τέλος θα νικήσει".

    Ο κ. Τσίπρας αναφέρει στη δήλωσή του ότι τα τελευταία 24ωρα παρακολουθούμε έκπληκτοι τις εγχώριες πολιτικές δυνάμεις του μνημονίου να ξεπερνούν ακόμη και τους δανειστές μας σε εκβιασμούς, απειλές και ψεύδη. Την ίδια στιγμή, προσθέτει, που ο επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα, οικονομολόγοι και αξιωματούχοι της ΕΕ υπογραμμίζουν την ανάγκη να σταματήσουν οι συζητήσεις σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο οι εξελίξεις όχι μόνο στην Ευρωζώνη, αλλά και παγκοσμίως θα είναι εφιαλτικές, οι εγχώριοι ταλιμπάν των μνημονίων συνεχίζουν την τρομοκράτηση του λαού σε πλήρη υποταγή στα σχέδια της κ. Μέρκελ και του ΔΝΤ.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλ.Τσίπρας: "Θα κάνουμε τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο Ευρώ"

    [02] Χρυσό μετάλλιο ο Κοσμίδης στο ευρωπαϊκό ενόργανης

    Ο Λευτέρης Κοσμίδης εκτέλεσε ένα εκπληκτικό πρόγραμμα στις ασκήσεις εδάφους, συγκέντρωσε 15,766 βαθμούς και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, που διεξάγεται στο Μονπελιέ της Γαλλίας. Δεύτερος ήρθε ο Λευκορώσος Ντιμίτρι Μπαρκαλάου με 15,300 και τρίτος ο Ισραηλινός Αλεξάντερ Σατίλοφ με 15,166.

    Στο μεταξύ χθες στον τελικό του σύνθετου ομαδικού των ανδρών την πρώτη θέση κατέκτησε η Μεγάλη Βρετανία με 266,296, το ασημένιο μετάλλιο πήρε η ομάδα της Ρωσίας (265,535) και το χάλκινο η Ρουμανία με 261,319.

    [03] Κυρίαρχος του Ράλι Ακρόπολις ο Λεμπ

    Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπαστιάν Λεμπ, κατέκτησε την πρωτιά στο 58ο Ράλι Ακρόπολις και έκανε ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση και του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Γάλλος οδηγός της Σιτροέν κατέκτησε για τρίτη φορά στην καριέρα του το Ράλι Ακρόπολις (2005 και 2008) και έφθασε τις 71 συνολικά νίκες. Δεύτερος ήταν ο Φιλανδός «ομόσταυλος» του στη Σιτροέν Μίκο Χιρβόνεν και τρίτος ο Φιλανδός Γιάρι Μάτα Λάτβαλα της Φορντ.

    Ο οκτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής ανέβηκε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης την πρώτη ημέρα του αγώνα και έμεινε εκεί μέχρι την ολοκλήρωση των 22 ειδικών. Ο Λεμπ κέρδισε έξι από τις 22 ειδικές, ενώ είχε εύκολο έργο λόγω των ατυχιών - που χτύπησαν για ακόμη μια φορά - το δίδυμο της Φορντ.

    Το κορυφαίο ελληνικό πλήρωμα στον τερματισμό ήταν οι Γιάννης Ζούνης-Μιχάλης Πατρικούσης, οι οποίοι πήραν την 21η θέση της γενικής κατάταξης, ενώ ο κύπριος Σπύρος Παυλίδης τερμάτισε 12ος. Επόμενος αγώνας (7ος) για τους μονομάχους του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στη Νέα Ζηλανδία από τις 22 μέχρι τις 24 Ιουνίου.

    [04] Διπλή ανθρωποκτονία με θύματα πατέρα και γιο στην Εύβοια

    Διπλή ανθρωποκτονία, με θύματα πατέρα και γιο, 54 και 25 ετών αντίστοιχα και αδιευκρίνιστα μέχρι στιγμής αίτια έγινε στις 9.40 το πρωί στο Λευκαντί της Εύβοιας.

    Οδράστης του εγκλήματος,ο οποίος ήταν γείτονας των θυμάτων, συνελήφθη. Όπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία, πρόκειται για έναν 40χρονο άεργο, διαζευγμένο, ο οποίος έχει ψυχολογικά προβλήματα και μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

    Η τραγωδία αποκαλύφθηκε μετά από τηλεφωνική καταγγελία στην Αστυνομία, σχετικά με πυροβολισμούς σε οικία στην περιοχή Λευκαντί Βασιλικού Ευβοίας. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας μετέβησαν άμεσα στο σημείο όπου βρήκαν στην βεράντα της οικίας τους, νεκρό έναν 54χρονο και βαριά τραυματισμένο τον 25χρονο γιο του.

    [05] Το Παρίσι επικρίνει τις δηλώσεις της Λαγκάρντ για την Ελλάδα

    Η γαλλική κυβέρνηση επέκρινε την "ολίγον γελοιογραφική και σχηματική" άποψη της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία σε χθεσινή της συνέντευξη στην βρετανική εφημερίδα

    «The Guardian» είπε ότι έφθασε η ώρα της πληρωμής και της εξόφλησης των ελληνικών χρεών, δήλωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Νατζάτ Βαλό-Μπελκασέμ.

    Χρησιμοποιώντας ιδιαιτέρως σκληρή γλώσσα, η Λαγκάρντ δήλωσε χθες ότι οι Ελληνες πρέπει να σταματήσουν να προσπαθούν να «δραπετεύουν» από τις υποχρεώσεις τους και κυρίως να φοροδιαφεύγουν. «Καμιά συμπόνια», είπε χαρακτηριστικά.

    "Την βρίσκω (την άποψή της) ολίγον σχηματική και γελοιογραφική. Εκτιμώ ότι σήμερα δεν υπάρχει κάποιο δίδαγμα για να δοθεί" στην Ελλάδα, δήλωσε η Βαλό-Μπελκασέμ στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal Plus.

    [06] ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακάλυψε όψιμα την αναθεώρηση του μνημονίου

    Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του κατηγορεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο ότι "ανακάλυψε όψιμα την αναθεώρηση του μνημονίου", αφού "φρόντισε πρώτα να εισηγηθεί και να ψηφίσει όλους τους κατεδαφιστικούς για την κοινωνία και την οικονομία μνημονιακούς νόμους, να μειώσει τους μισθούς και τις συντάξεις, να κουρέψει τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων".

    Σχολιάζοντας την διακαναλική συνέντευξη του κ. Βενιζέλου, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αντί να επιτίθεται στις πολιτικές δυνάμεις που από την αρχή και με σταθερότητα ανέδειξαν τις καταστροφικές επιπτώσεις των μνημονίων για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, θα έπρεπε να εξηγήσει στην ελληνική κοινωνία τη σθεναρή επιμονή του στις μνημονιακές δεσμεύσεις που απομακρύνουν την Ελλάδα από την ευρωζώνη και αποδομούν την Ευρώπη.

    [07] Αλ. Παπαρήγα: Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ο λαός πρέπει να κοιτάξει μπροστά

    "Η Μακρόνησος μπορεί να θεωρείται ένα μνημείο του παρελθόντος, ο ηρωισμός όμως, το να πας κόντρα στο ρεύμα, το να βλέπεις το αύριο που έχει εναλλακτική λύση είναι το πιο σημαντικό απ' όλα. Ο λαός έχει και 'χθες' και 'σήμερα' και 'αύριο'. Στις 17 Ιουνίου πρέπει να κοιτάξει μπροστά και όχι μόνο τι θα γίνει στις 18 Ιουνίου" δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αναχωρώντας από το λιμάνι του Λαυρίου, για εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου, στη νήσο.

    Κληθείσα να σχολιάσει την δήλωση της επικεφαλούς του ΔΝΤ. Κριστίν Λαγκάρντ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, είπε "το να την καταδικάσω νομίζω είναι περιττό γιατί η ΕΕ και το ΔΝΤ για το ΚΚΕ είναι μέτωπα πάλης μέσα από τον αγώνα εδώ στον τόπο μας. Αυτό όμως που βγαίνει και από αυτή την δήλωση, είναι ότι στις 17 Ιουνίου ο λαός μοιάζει σα να ανεβαίνει σ' έναν εξώστη. Από αυτόν τον εξώστη ή θα ανέβει πιο ψηλά στην κορυφή ή θα πέσει στον γκρεμό. Στις 18 Ιουνίου, ο καταλυτικός ρόλος θα είναι στο λαό και το ΚΚΕ".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 May 2012 - 14:30:27 UTC