Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Καταστροφική" η μονομερής καταγγελία της δανειακής σύμβασης
  • [02] Σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες από βροχή και χαλάζι στο Νομό Λάρισας
  • [03] Σύλληψη 70 λαθρομεταναστών, στην περιοχή του Ρέντη
  • [04] Την προεδρία του ΣΕΒ, για τέταρτη συνεχόμενη θητεία, διεκδικεί ο κ. Δασκαλόπουλος
  • [05] Ενδεχόμενη προσφυγή στον ΕΜΣ θα ανατρέψει το φορολογικό σύστημα της Κύπρου, λέει ο διοικητής της ΚΤΚ
  • [06] Έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε ιατρεία

  • [01] "Καταστροφική" η μονομερής καταγγελία της δανειακής σύμβασης

    Το δίλημμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου έθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης τύπου.

    Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος το δίλημμα δεν είναι ευρώ ή δραχμή, αλλά αν θα πάμε σε μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης ή σε μια αναθεώρησή της με τον τρόπο που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, πρόταση που, όπως είπε, είναι η μόνη ρεαλιστική και υπεύθυνη και σημείωσε ότι κανένα άλλο κόμμα δεν έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση.

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο δρόμος της μονομερούς καταγγελίας είναι "τυφλός" και "καταστροφικός" και θα καταστήσει την Ελλάδα αποδιοπομπαίο τράγο στην Ευρώπη και στη διεθνή σκηνή. Επίσης, τόνισε, ότι με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθούν οι ακραίες δυνάμεις και θα διευκολυνθεί το κόμμα της δραχμής, εκείνοι δηλαδή που επενδύουν στην προοπτική να αγοράσουν φθηνά την Ελλάδα, και δεν αφορά μόνο τη δημόσια αλλά και την ιδιωτική περιουσία.

    [02] Σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες από βροχή και χαλάζι στο Νομό Λάρισας

    Σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες στο Νομό Λάρισας, προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση η οποία σημειώθηκε χθες αργά το απόγευμα στο νομό και σε ορισμένες περιοχές συνοδευόταν και από χαλάζι.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μεγάλες ζημίες λόγω της χαλαζόπτωσης σημειώθηκαν σε αγροτικές καλλιέργειες του Δήμου Κιλελέρ ενώ χαλάζι έπεσε και σε λοιπές περιοχές όπως ο Τύρναβος, η Ελασσόνα και η Νίκαια.

    Οι ζημιές αφορούν σε καλλιέργειες σιτηρών, βαμβακιού, καλαμποκιού κυρίως αλλά και άλλων καλλιεργειών.

    Εξάλλου, δεκάδες κλήσεις δέχτηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για πλημμυρισμένα υπόγεια και καταστήματα αλλά και εγκλωβισμούς σε ασανσέρ, 17 συνεργεία της οποίας κινητοποιήθηκαν τόσο για να ανταποκριθούν στις κλήσεις των πολιτών αλλά και στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην κυκλοφορία και σε σημεία εντός πόλης αλλά και στους νομαρχιακούς δρόμους που την συνδέουν με Τρίκαλα και Καρδίτσα.

    [03] Σύλληψη 70 λαθρομεταναστών, στην περιοχή του Ρέντη

    Εβδομήντα υπήκοοι τρίτων χωρών, που ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν παράνομα σε άλλο κράτος της ΕΕ, συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή του Ρέντη.

    Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν, ενώ βρίσκονταν μέσα σε σταθμευμένο φορτηγό, με προορισμό παράκτια περιοχή της Δ. Ελλάδας. Από εκεί θα τους παραλάμβανε πλωτό μέσο με προορισμό την Ιταλία.

    Η επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης τους έγινε από αστυνομικούς του Α.Τ. Καμινίων σε συνεργασία με τη δ/νση Αλλοδαπών Αττικής. Όπως προέκυψε από την έρευνα, τους 70 αλλοδαπούς είχαν προσεγγίσει στο κέντρο της Αθήνας μέλη κυκλώματος διακίνησης ανθρώπων. Το κύκλωμα οργάνωσε, έναντι 2.000 ? 3.000 ευρώ ανά άτομο, τη μεταφορά στην Ιταλία.

    Δεν κατέστη δυνατό να συλληφθούν τα έξι μέλη του κυκλώματος διακίνησης, τα οποία αναζητούνται.

    [04] Την προεδρία του ΣΕΒ, για τέταρτη συνεχόμενη θητεία, διεκδικεί ο κ. Δασκαλόπουλος

    Την προεδρία του ΣΕΒ για τέταρτη συνεχόμενη θητεία διεκδικεί ο κ. Δ. Δασκαλόπουλος στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, στην οποία αναμένονται και αλλαγές προσώπων στο ΔΣ ενώ θα επικυρωθούν και οι διοικητικές αλλαγές που έγιναν για την καλύτερη λειτουργία του Συνδέσμου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του Συνδέσμου, στο νέο ΔΣ αναμένεται να συμμετέχουν οι Ευτύχιος Βασιλάκης (Aegean), Σπύρος Θεοδωρόπουλος (Chipita), Δημήτρης Λόης (3Ε), Κωνσταντίνος Μαραγκός (Σκαζίκης-Μαραγκός), Σόφη Μυτιληναίου (Όμιλος Μυτιληναίου), Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (ΤΙΤΑΝ) και Βασίλης Φουρλής (Όμιλος Φουρλή, ΙΚΕΑ). Οι ίδιοι κύκλοι ερμηνεύουν την εκπροσώπηση ορισμένων από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις της χώρας στο νέο ΔΣ, τόσο από το χώρο της βιομηχανίας όσο και των υπηρεσιών, ως "ισχυρή ένδειξη της συσπείρωσης που επιχειρεί ο ΣΕΒ ενόψει των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων".

    [05] Ενδεχόμενη προσφυγή στον ΕΜΣ θα ανατρέψει το φορολογικό σύστημα της Κύπρου, λέει ο διοικητής της ΚΤΚ

    Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ) Πανίκος Δημητριάδης υπογραμμίζει την αναγκαιότητα για δημοσιονομική εξυγίανση και τήρηση των δεσμεύσεων της Κύπρου έναντι της ΕΕ.

    Σε συνέντευξή του στον "Φιλελεύθερο" ο νέος Διοικητής δεν κρύβει την μεγάλη ανησυχία του ότι τυχόν ένταξη της Κύπρου στον Μηχανισμό Στήριξης θα επηρεάσει το φορολογικό καθεστώς που επέτρεψε μέχρι σήμερα την ανάπτυξη του τομέα των υπηρεσιών και ειδικότερα των υπεράκτιων εταιρειών.

    Ο κ. Δημητριάδης υπογραμμίζει ότι "στην περίπτωση που τελικά κριθεί αναγκαίο να προσφύγει η χώρα μας στον Μηχανισμό Στήριξης με στόχο τη στήριξη-ανακεφαλαιοποίηση συγκεκριμένης τράπεζας, θα προσπαθήσουμε με το Υπουργείο Οικονομικών οι οποιοιδήποτε όροι τεθούν να μην επηρεάσουν το φορολογικό καθεστώς που αφορά τις εταιρείες ξένων συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο".

    [06] Έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε ιατρεία

    Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιούνται έλεγχοι σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους - ιατρεία, για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας.

    Φορολογικές και άλλες παραβάσεις σε βάρος δύο γιατρών διαπιστώθηκαν κατα την διάρκεια ελέγχων σε ιατρεία, που πραγματοποίησε κατα τη διάρκεια της προηγουμένης εβδομάδας η Οικονομική Αστυνομία, στην Αθήνα, στην Πετρούπολη και στον Κολωνό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 May 2012 - 12:30:30 UTC