Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Είκοσι νομπελίστες ζητούν "στήριξη στην Ελλάδα"
  • [02] "Εφυγε" ο Δούκας του Αρκτούρου
  • [03] Αναπαράσταση της ιστορικής δίκης του Σωκράτη
  • [04] Ανεξάρτητοι Έλληνες: "Να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω"
  • [05] Η αλλαγή των ευρωπαϊκών συσχετισμών δημιουργεί συνθήκες για αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης τονίζει ο Ευ. Βενιζέλος
  • [06] Δήλωση του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου για το ενδεχόμενο κατάργησης του ΑΜΠΕ
  • [07] Σε πτώση το ευρώ

  • [01] Είκοσι νομπελίστες ζητούν "στήριξη στην Ελλάδα"

    Είκοσι δύο επιφανείς ξένοι επιστήμονες, 20 από τους οποίους είναι νομπελίστες στους τομείς των θετικών επιστημών (Ιατρική-Φυσιολογία, Φυσική και Χημεία), δημοσίευσαν επιστολή στο διεθνούς κύρους περιοδικό "Science", την οποία επίσης απέστειλαν σε κορυφαίες θεσμικές προσωπικότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Χ.Ρομπάι, Χ.Μπαρόζο, Μ.Σουλτς), ζητώντας τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της Ελλάδας, ώστε να βγει από τη σοβαρή κρίση.

    Η επιστολή έχει τίτλο "Υποστήριξη για την Ελλάδα" (Support for Greece) και την πρωτοβουλία για αυτήν εμφανίζεται να έχει ο διακεκριμένος Γερμανός γιατρός-ιολόγος Χάραλντ Tσουρ Χάουζεν, κάτοχος του Βραβείου Νομπέλ Ιατρικής 2008.

    [02] "Εφυγε" ο Δούκας του Αρκτούρου

    Ηταν ο «Δούκας» του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, η ταλαιπωρημένη αρκούδα χορεύτρια που πριν από 20 χρόνια αποτέλεσε τη δεύτερη αρκούδα του καταφυγίου, στο Νυμφαίο της Φλώρινας περνώντας σε φυσικές συνθήκες το υπόλοιπο της ζωής του. Πριν από λίγες όμως μέρες, ο «Duke», σε ηλικία 23 ετών, πέθανε από φυσικά αίτια σκορπίζοντας θλίψη στα μέλη του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ αλλά και στο κοινό καθώς ήταν από τις πιο αγαπημένες και φιλικές αρκούδες για τους επισκέπτες του καταφυγίου της καφέ Αρκούδας.

    Ο φροντιστής που επιβλέπει τη συνολική εικόνα του καταφυγίου, ήταν ο πρώτος που παρατήρησε στον Duke αδιαθεσία καθώς ήταν πιο νωχελικός και χωρίς τη συνηθισμένη του όρεξη για φαγητό. Ανήμπορος να κινηθεί, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης Άγριων Ζώων, στον Αετό της Φλώρινας όπου και κατέληξε σύντομα, χωρίς συμπτώματα ασθένειας ή εκδηλώσεις πόνου.

    [03] Αναπαράσταση της ιστορικής δίκης του Σωκράτη

    Δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά την καταδίκη σε θάνατο του Αθηναίου φιλόσοφου Σωκράτη, με τις κατηγορίες της ασέβειας προς τους θεούς και της διαφθοράς των νέων, 15 κορυφαίοι νομικοί από την Ευρώπη και την Αμερικήεπαναλαμβάνουν σήμερατην ιστορική δίκη, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

    Ενώπιον θεατών, οι συνήγοροι των Αθηναίων, Ηλίας Αναγνωστόπουλος και Αντώνης Παπαδημητρίου, θα επαναδιατυπώσουν τις κατηγορίες εναντίον του Σωκράτη, ενώ οι συνήγοροι του Σωκράτη, Μάικλ Μπέλοφ και Πατρίκ Σιμόν θα επιχειρήσουν να τις αντικρούσουν.

    Οθόνη έχει στηθεί και σε άλλους χώρους της Στέγης για να παρακολουθήσουν τη δίκη όσο το δυνατόν περισσότεροι θεατές.

    Η όλη διαδικασίαμεταδίδεται ζωντανά και μέσω διαδικτύου στο www.sgt.gr/dikisocrati

    [04] Ανεξάρτητοι Έλληνες: "Να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω"

    Το σύνθημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα είναι «Να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω», σύμφωνα με τον γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος και πρώην υπουργό, Κώστα Μαρκόπουλο.

    Ο κ. Μαρκόπουλος μιλώντας στο ΑΜΠΕ, τόνισε ότι το σύνθημα αυτό συμβολίζει την ανάγκη να αντιστραφούν βασικές και κρίσιμες υποχωρήσεις και παραχωρήσεις -όπως υποστηρίζει- σε πολλούς τομείς. «Όλες αυτές οι υποχωρήσεις έγιναν τη δεκαετία του ?80 και μετά ως αποτέλεσμα μιας πλασματικής ευδαιμονίας που χάρισαν τα χρηματοδοτικά πρωτόκολλα της Ε.Ε. αλλά και μιας απίθανα φοβικής και υποτακτικής ερμηνείας των πολιτικών και οικονομικών διλημμάτων που αντιμετώπισε η χώρα» είπε ο κ. Μαρκόπουλος.

    [05] Η αλλαγή των ευρωπαϊκών συσχετισμών δημιουργεί συνθήκες για αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης τονίζει ο Ευ. Βενιζέλος

    Την πεποίθηση ότι πλέον διαμορφώνονται οι συνθήκες για την αλλαγή των πανευρωπαϊκών συσχετισμών για την αναθεώρηση δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, την ανακούφιση του ελληνικού λαού και την προστασία της Ελλάδας και της Ευρωζώνης, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε στην Ιπποκράτους με τον πρόεδρο της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάννες Σβόμποντα.

    [06] Δήλωση του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου για το ενδεχόμενο κατάργησης του ΑΜΠΕ

    «Η φίμωση της φωνής της Ελλάδας, στον τομέα της ενημέρωσης, που εκπορεύεται εδώ και πάνω από έναν αιώνα μέσα από το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), θα αποτελούσε για τον Τύπο της Ομογένειας μεγάλο πλήγμα, καθώς επιτελεί έναν πραγματικά εθνικό ρόλο, ενώνοντας ταυτόχρονα την Ομογένεια, όπου γης, με τη μητροπολιτική Ελλάδα».

    Αυτό τονίζει-μεταξύ άλλων-σε γραπτή ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ιστορικής Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και εκδότης της εφημερίδας «Νέο Φως», Χρήστος Καβαλής, αντιδρώντας στη δημοσιοποίηση της εισήγησης των συμβούλων του Δημοσίου, «Planet-Deloitte», προς την ελληνική κυβέρνηση, για κατάργηση του εθνικού πρακτορείου.

    [07] Σε πτώση το ευρώ

    Πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,2517 δολάρια από το επίπεδο των 1,2545 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2546 δολάρια.

    Στο ευρωπαϊκό νόμισμα ασκούνται ισχυρές πιέσεις καθώς αυξάνονται οι ενδείξεις για την επέκταση της κρίσης στη Ιβηρική Χερσόνησο. Στη διάρκεια της ημέρας το ευρώ υποχώρησε κάτω από το επίπεδο των 1,25 δολαρίων όταν δημοσιοποιήθηκε έκκληση της Καταλονίας για χρηματική ενίσχυση από την Ισπανική Κυβέρνηση. Η εξέλιξη αυτή αναζωπύρωσε τον κίνδυνο άμεσης υπαγωγής της Ισπανίας σε πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης κατά τα πρότυπα της Ελλάδος, Ιρλανδίας και Πορτογαλίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 May 2012 - 16:30:33 UTC