Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 18 δισ. ευρώ στις τράπεζες ως τη Δευτέρα
  • [02] Εντυπωσιακή η Νικόλ Κίντμαν γοητεύει τις Κάννες
  • [03] Η ελληνική δημιουργία «ταξιδεύει» στην Ευρώπη
  • [04] Σε ελεύθερη πτώση το Χρηματιστήριο της Αθήνας
  • [05] ΑΕΚ: Απέσυρε την προσφορά του ο Μπαϊρακτάρης
  • [06] Αντιδράσεις για τη μεταφορά των λυμάτων της ανατολικής Αττικής στη Ψυττάλεια
  • [07] Στις 12 Ιουνίου θα συνεχιστεί η δίκη για την υπόθεση Ζαχόπουλου
  • [08] Η ΔΕΗ διαψεύδει δημοσίευμα για καταβολή επιδόματος φαξ στους εργαζομένους
  • [09] Προβλήματα δημιούργησε η νεροποντή στη Μυτιλήνη
  • [10] Άμεση εξέταση ύποπτων αγώνων ζητά ο ΠΣΑΠ

  • [01] 18 δισ. ευρώ στις τράπεζες ως τη Δευτέρα

    Η κατάσταση στις τράπεζες και τα θέματα ανάπτυξης, απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, με τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, ο οποίος τον επισκέφτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

    «Πολλά ακούγονται για τις τράπεζες», παρατήρησε ο κ. Παπούλιας, για να απαντήσει ο κ. Προβόπουλος «σε μία περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας είναι σημαντικό να διατίθενται 18 δισ. ευρώ στις τράπεζες. Είναι θετικό που είχαμε δηλώσεις Ευρωπαίων ηγετών για να αναληφθούν πρωτοβουλίες ανάπτυξης. Η ανάπτυξη, όμως, περνάει μέσα από την ίδια τη χώρα».

    Ο κ. Προβόπουλος πρόσθεσε πως για να προχωρήσει η ανάπτυξη χρειάζεται επιτάχυνση ιδιωτικοποιήσεων, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, κλείσιμο οργανισμών που ζουν από τους πόρους των πολιτών και αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ύψους περίπου 15 δισ. που "λιμνάζουν" στις Βρυξέλες.

    [02] Εντυπωσιακή η Νικόλ Κίντμαν γοητεύει τις Κάννες

    Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Λι Ντάνιελ,μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, στο 65ο Φεστιβάλ των Καννών,άρθρωσε πολιτικό λόγο, καταγγέλοντας και μιλώντας για πολιτικά δικαιώματα.

    Δεν δίστασε μάλιστα να φωνάξει «είμαι γκέι» και να αποδώσει στην ομοφυλοφυλία του τα ωραία πλάνα του χαριτωμένου πρωταγωνιστή του, Ζάκ Έφρον.

    Και όλα αυτά δεν είναι καθόλου άσχετα με τη νέα του ταινία «Paperboy» που έφερε σήμερα στις Κάννες «βαρύ πυροβολικό» ηθοποιών, την Νικόλ Κίντμαν, τον Μάθιου ΜαΚόναχι, τον Τζόν Κιούζακ.

    Όπως και στο «Precious», που του χάρισε αρκετές υποψηφιότητες στα Όσκαρ, έτσι και στο «The paperboy»- μια τελικά σκοτεινή ταινία, με αρκετή αγωνία, βία και σέξ, προκλητικές σκηνές, κοινωνικές αναφορές- στην καρδιά της ταινίας, βρίσκονται οι φυλετικές διακρίσεις.

    Η υπόθεση εκτυλίσσεται τέλη δεκαετίας 60, όταν ένας δημοσιογράφος, ο Γιάρντ Τζάνσεν (ΜαΚόναχι) γυρίζει στην πατρίδα του τη Φλόριντα και ξεκινά ένα ρεπορτάζ για να αποδείξει την αθωότητα ενός κατηγορούμενου που θα εκτελεστεί με θανατική ποινή (Κιούζακ). Σε αυτή την περιπέτεια εμπλέκεται ο αδερφός του (Έφρον) αλλά και η Σαρλότ, μια ελαφρόμυαλη σαραντάρα, η οποία ερωτεύεται τον θανατοποινίτη μέσα από αλληλογραφία.

    Η Νικόλ Κίντμαν είναι εξαιρετική, ως συνήθως.

    [03] Η ελληνική δημιουργία «ταξιδεύει» στην Ευρώπη

    Επί τρεις μέρες, στην καρδιά του Μαΐου, από τις 9 ως τις 11 Μαϊου, το Μιλάνο υποδέχθηκε με ανοιχτές αγκάλες κι έναν ηλιόλουστο ουρανό τον ελληνικό πολιτισμό. Οι κάτοικοι της πόλης, φιλέλληνες και μη, τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ «Το Μιλάνο συναντά την Ελλάδα», που πραγματοποιήθηκε φέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο της πλατφόρμας Satellart-transmitting Greece.

    Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πλατφόρμας Σatellart-transmitting Greece, ανάλογες εκδηλώσεις για την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο στη Βιέννη (5-11 Νοεμβρίου 2012) και τη σκυτάλη παίρνουν το Αμβούργο, το Μονπελιέ και το 'Αμστερνταμ.

    Καθώς πρόκειται για μία αυτοχρηματοδοτούμενη πρωτοβουλία η Σatellart καλεί όσους πιστεύουν στην θετική προβολή της Ελλάδας μέσα από τον πολιτισμό της να συνδράμουν το έργο της είτε με δωρεές μέσω του site κοινωνικής χορηγίας-crowdfunding Groopio (http://www.groopio.com/el/projects/display/13/satellart-transmitting-greece) είτε απευθείας μέσω της ιστοσελίδας της (www.satellart.org). Παρακολουθήστε την πορεία της Σatellart και μέσα από το Facebook (www.faceboook.com/satellart) και το twitter (@satellart).

    [04] Σε ελεύθερη πτώση το Χρηματιστήριο της Αθήνας

    Στα επίπεδα των 500 μονάδων υποχωρεί η αγορά καθώς εκδηλώνονται επιθετικές πωλήσεις που οδηγούν τις τιμές των μετοχών σε μεγάλες απώλειες.

    O βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στις 16:00, υποχωρεί στις 500,41 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 4,94%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 25,04 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 4,90%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,97% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 1,88%.

    [05] ΑΕΚ: Απέσυρε την προσφορά του ο Μπαϊρακτάρης

    Μια ημέρα κράτησε τελικά το... ενδιαφέρον του Στάθη Μπαϊρακτάρη για να αποκτήσει τις μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς όπως έγινε γνωστό, σήμερα επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ομάδας, Ανδρέα Δημητρέλο, και τον ενημέρωσε για την απόφασή του να αποσύρει το ενδιαφέρον, που είχε εκφράσει κατά τη χθεσινή Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ.

    [06] Αντιδράσεις για τη μεταφορά των λυμάτων της ανατολικής Αττικής στη Ψυττάλεια

    Ανταποδοτικά οφέλη, περιβαλλοντικές δράσεις με ελέγχους, καθώς και δέσμευση απο την ΕΥΔΑΠ, ότι δεν θα μεταφερθούν λύματα άλλων δήμων της Αττικής στις εγκαταστάσεις της Ψυττάλειας, ζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, με αφορμή την ένταξη από το ΥΠΕΚΑ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη", του έργου κατασκευής αγωγού για τη μεταφορά των λυμάτων δήμων της ανατολικής Αττικής στο κέντρο επεξεργασίας λυμάτων.

    Ο δήμος σε σημερινή ανακοίνωσή του, καταγγέλλει την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, που εγκρίθηκε, όπως τονίζει, παραμονές των εκλογών, υπογραμμίζοντας, ότι θα επιφέρει σοβαρό πλήγμα στο ήδη βεβαρημένο περιβάλλον της περιοχής και θα υποβαθμίσει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

    Σημειώνεται ότι για το ίδιο θέμα αντέδρασε έντονα και η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, όπου με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Στέφανου Χρήστου και του αντιπεριφερειάρχη νήσων Δημήτρη Κατσικάρη, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με φορείς και δημάρχους της περιοχής, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν όλες οι πολιτικές και νομικές διαδικασίες για τη ματαίωση αυτού του σχεδιασμού.

    [07] Στις 12 Ιουνίου θα συνεχιστεί η δίκη για την υπόθεση Ζαχόπουλου

    Για ακόμη μία φορά, μετά από δύο διακοπές, η δίκη για την υπόθεση της προσπάθειας εκβίασης του άλλοτε γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου, από την πρώην ερωμένη και υφισταμένη του, δεν ξεκίνησε ούτε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου .

    Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθονται κατηγορούμενοι για την υπόθεση, που απασχόλησε έντονα πριν σχεδόν πέντε χρόνια την κοινή γνώμη, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του Χρήστου Ζαχόπουλου, η Εύη Τσέκου, συμβασιούχος εργαζόμενη στο ΥΠΠΟ, με την οποία ο Ζαχόπουλος είχε ερωτικό δεσμό, ο εκδότης Θ. Αναστασιάδης, ο δημοσιογράφος Γ. Μακρυγιάννης και ο εργατολόγος Χρ. Νικολουτσόπουλος.

    Με την επανάληψη της διαδικασίας σήμερα, μετά από δύο διακοπές, ο κατηγορούμενος εργατολόγος υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης σε βάρος ενός εκ των μελών του Τριμελούς Εφετείου, με το επιχείρημα ότι είχαν παλαιότερα μεταξύ τους αντιδικία για υπόθεση που υπερασπιζόταν, με αποτέλεσμα να υποβάλει αναφορά σε βάρος του δικαστή.

    Το αίτημα εξαίρεσης τελικώς απορρίφθηκε. Η δίκη διεκόπη και πάλι για τις 12 Ιουνίου, οπότε και αναμένεται να αρχίσει η εξέταση των μαρτύρων.

    [08] Η ΔΕΗ διαψεύδει δημοσίευμα για καταβολή επιδόματος φαξ στους εργαζομένους

    Διαψεύδει η ΔΕΗ σημερινό δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο εργαζόμενοι στην επιχείρηση εισπράττουν επίδομα φαξ. «Ρητά και κατηγορηματικά διαψεύδω σημερινό, πλήρως αναληθές, δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας- και μάλιστα κάτω από πρωτοσέλιδο τίτλο για "επίδομα φαξ 580 ευρώ το μήνα στη ΔΕΗ"», αναφέρει με δηλώσεις του προς το ΑΜΠΕ ο διευθυντής Τύπου της ΔΕΗ Κίμων Στεριώτης, κάνοντας λόγο επίσης για «αποκύημα νοσηρής φαντασίας ή σκοπιμότητας».

    «Αυτή η πλήρως ατεκμηρίωτη αναφορά», προσθέτει, «όχι μόνο δημιουργεί μια παραπλανητική εικόνα σε βάρος της φήμης της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας, αλλά και σε βάρος των αρκετών χιλιάδων εργαζομένων σ΄ αυτήν, οι οποίοι έχουν υποστεί βαρύτατες μειώσεις των αποδοχών τους.

    [09] Προβλήματα δημιούργησε η νεροποντή στη Μυτιλήνη

    Σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει στη νότια και ανατολική Λέσβο η έντονη βροχόπτωση που εκδηλώνεται από νωρίς σήμερα το πρωί.

    Γύρω στις 5.30 σήμερα το πρωί, η νεροποντή έπληξε τις περιοχές των κοινοτήτων Παναγιούδα, Πάμφιλα, Θερμή, Μόρια και Αφάλωνα. Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει σε δεκάδες περιπτώσεις, ενώ για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας των υποδομών της περιοχής εργάστηκε πολυμελές συνεργείο του Δήμου Λέσβου με κατάλληλα μηχανήματα και εξοπλισμό. Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στο εργοστάσιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου στη Σκάλα Παμφύλων.

    Από το μεσημέρι και μετά, σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν στην περιοχή του πρώην Δήμου Ευεργέτουλα και ειδικότερα στα χωριά Ίππειος και Συκούντα, στην οποία το ποτάμι υπερχείλισε δημιουργώντας πολλές ζημιές σε καλλιέργειες και στον ίδιο τον οικισμό.

    [10] Άμεση εξέταση ύποπτων αγώνων ζητά ο ΠΣΑΠ

    Άμεση εξέταση και λήψη απόφασης για κάθε περίπτωση αγώνα που εγείρει αμφιβολίες και ερωτηματικά ζητά με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, με αφορμή την υπόθεση του αγώνα Καλλιθέα-Ηρακλής Ψαχνών. Ο ΠΣΑΠ εκφράζει την έντονη ανησυχία του, καθώς «... είναι νωπές οι καταστροφικές εντυπώσεις από την απίστευτη ταλαιπωρία ποδοσφαιριστών και ομάδων κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο, ειδικά δε το καλοκαίρι, όταν χρειάσθηκε να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα, με χάσιμο χρόνου, ανακολουθίες και αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις, έως ότου έλθει η ώρα του αγώνα», και προσθέτει: «Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να εξετάσουν γρήγορα κάθε φάκελο αγώνα που εκτιμάται ότι προκαλεί αμφιβολίες κι ερωτηματικά και να πάρουν αποφάσεις, με αμεσότητα. Έτσι, θα σταθεί δυνατό να γίνουν τα πλέι-οφ στην ώρα τους, δίχως άλλη επιβάρυνση για ομάδες και ποδοσφαιριστές».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 May 2012 - 14:30:33 UTC