Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζητούμενο η ανάπτυξη, συμφώνησαν Σαμαράς - Μόντι
  • [02] Αντίθετος ο ΣΕΤΕ στη μείωση του κατώτατου μισθού
  • [03] Απεργούν μετά από 28 χρόνια οι νορβηγοί δημόσιοι υπάλληλοι
  • [04] Θετικά αποτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ το ταξίδι Τσίπρα, σε Παρίσι - Βερολίνο
  • [05] Η ΔΗΜΑΡ θα αξιοποιήσει την αλλαγή του πολιτικού περιβάλλοντος στην Ευρώπη, τονίζει ο Φ. Κουβέλης
  • [06] Κλειστά τα σχολεία, στις 15 και 18 Ιουνίου, λόγω εκλογών

  • [01] Ζητούμενο η ανάπτυξη, συμφώνησαν Σαμαράς - Μόντι

    Την ανάγκη αναπτυξιακής παραμέτρου, ως προαπαιτούμενο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, ανέδειξαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση, διάρκειας μισής ώρας, διεξήχθη σε καλό κλίμα στην οικία του Ιταλού πρεσβευτή στη βελγική πρωτεύουσα.

    Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν αφορά μόνο τη χώρα, αφορά όλη την Ευρώπη, γιατί έχει συνέπειες και για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ακόμη ότι η ΝΔ επιθυμεί μια Ελλάδα που θα παραμείνει στην Ευρώπη και στο ευρώ και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει πολιτική για την ανάπτυξη, που θα είναι πολύ σημαντική για τη χώρα μας.

    Ο κ. Μόντι αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που έχει η Ευρώπη για την Ελλάδα γενικότερα και τόνισε ότι η Ιταλία έχει μια μεγάλη ελπίδα και προσδοκία για το τι θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Υποστήριξε την ανάγκη να υπάρξει μια Ελλάδα «κυβερνήσιμη» μετά τις εκλογές, καθώς και να συνεχιστεί ο διάλογος με τους εταίρους της Ελλάδας για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να γίνουν στη χώρα, αλλά με ζητούμενο την ανάπτυξη.

    [02] Αντίθετος ο ΣΕΤΕ στη μείωση του κατώτατου μισθού

    "Δεν είναι το πρόβλημα η Εθνική Συλλογική Σύμβαση και το ύψος της αμοιβής", δηλώνει στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης, απαντώντας έτσι στις θέσεις του ΣΕΒ, ο οποίος ζητεί κατάργηση της μείωσης 22% στους μισθούς και επαναφορά της μετενέργειας στους έξι μήνες.

    Μάλιστα εστίασε στο γεγονός ότι "ο ΣΕΤΕ δεν είχε ποτέ συμμετάσχει στη συζήτηση για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Δεν μας κάλεσαν. Εάν δεν σε θέλουν, δεν μπορείς να πας", δήλωσε με νόημα ο κ. Ανδρεάδης και συμπλήρωσε ότι στον τουριστικό κλάδο απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα πάνω από 760.000 εργαζόμενοι.

    Παράλληλα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΕΤΕ, επαναλαμβάνει την κατηγορηματική αντίθεσή του στη μείωση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων από τα επίπεδα που είχαν καθοριστεί στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, σημειώνοντας, ότι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό αμείβονται βάσει των κλαδικών ομοιοεπαγγελματικών τοπικών συμβάσεων που προβλέπουν υψηλότερες αμοιβές από αυτές της Εθνικής Σύμβασης Εργασίας.

    [03] Απεργούν μετά από 28 χρόνια οι νορβηγοί δημόσιοι υπάλληλοι

    Οι δημόσιοι υπάλληλοι στη Νορβηγία, η ταχεία οικονομική ανάπτυξη της οποίας ξεχωρίζει στην Ευρώπη, προχώρησαν σήμερα σε απεργία για πρώτη φορά σε 28 χρόνια αφού οι μισθολογικές διαπραγματεύσεις κατέρρευσαν στη διάρκεια της νύκτας, με αποτέλεσμα να κλείσουν σχολεία, παιδικοί σταθμοί και άλλα δημόσια ιδρύματα.

    Η επ' αόριστον απεργία αφορά αρχικά 25.000-30.000 από τους 600.000 εργαζομένους που απασχολούνται από την κεντρική κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές, αλλά αναμένεται να επεκταθεί αν οι δύο πλευρές δεν καταλήξουν σε κάποιο διακανονισμό.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [04] Θετικά αποτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ το ταξίδι Τσίπρα, σε Παρίσι - Βερολίνο

    Τα συμπεράσματα του ΣΥΡΙΖΑ από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι και το Βερολίνο είναι ότι, πρώτον, όλοι αποδέχονται ότι η κατάρρευση της Ελλάδας σημαίνει διάλυση της ευρωζώνης και δεύτερον, ότι υπήρξε σκόπιμη παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας όσον αφορά την κάλυψη της επίσκεψης από ΜΜΕ στην Ελλάδα, σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε σήμερα ο συντονιστής της επικοινωνιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Μουλόπουλος.

    Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι «θα σπάσει το κύκλωμα της διαπλοκής γιατί θέλουμε υγιή ενημέρωση και υγιή ΜΜΕ».

    Σχετικά με την επίσκεψη και τις επαφές σε Παρίσι και Βερολίνο, το συμπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το ανέπτυξε ο κ. Μουλόπουλος, είναι ότι τα αποτελέσματα είναι θετικά και το κλίμα που υπάρχει είναι ότι όλοι θέλουν να εξευρεθεί μια λύση, που θα γίνει αποδεκτή και από την Ελλάδα. Από την πλευρά τους, οι Γάλλοι και οι Γερμανοί συνομιλητές του κ. Τσίπρα είχαν τη θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις συμφωνίες και στη συνέχεια να γίνει συζήτηση για αλλαγές, θέση με την οποία διαφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Επιπροσθέτως, ο κ. Μουλόπουλος απέδωσε σε προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, φήμες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσει ΜΜΕ και όπως είπε χαρακτηριστικά «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ανεξάρτητους δημοσιογράφους με αξιοπρεπείς μισθούς, σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς».

    [05] Η ΔΗΜΑΡ θα αξιοποιήσει την αλλαγή του πολιτικού περιβάλλοντος στην Ευρώπη, τονίζει ο Φ. Κουβέλης

    Για θετική κινητικότητα στην Ευρώπη, που πρέπει να αξιοποιήσει η Ελλάδα, έκανε λόγο ο Φώτης Κουβέλης σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και τόνισε την ανάγκη, η χώρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, να αποκτήσει κυβέρνηση.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ανέφερε ότι η Σύνοδος Κορυφής έδειξε ότι πράγματι υπάρχει αλλαγή του πολιτικού περιβάλλοντος στην Ευρώπη, καθώς και πως πρέπει να αξιοποιηθεί η κάθε πολιτική δύναμη.

    [06] Κλειστά τα σχολεία, στις 15 και 18 Ιουνίου, λόγω εκλογών

    Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την Παρασκευή, 15 Ιουνίου και τη Δευτέρα, 18 Ιουνίου, λόγω της διενέργειας των Εθνικών Εκλογών, στις 17 Ιουνίου.

    Το υπουργείο Παιδείας έστειλε σχετική εγκύκλιο στα σχολεία, στην οποία σημειώνεται ότι «τα σχολεία που θα χρησιμοποιηθούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ως εξεταστικά κέντρα του Ειδικού Μαθήματος των Αγγλικών, την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012, θα παραδοθούν στις αρμόδιες αρχές στις 5 το απόγευμα». Επίσης, το υπουργείο ζητά από τους διευθυντές των σχολείων, «που διαθέτουν τεχνικά μέσα διευκόλυνσης ατόμων με αναπηρίες (ράμπες κλπ.), να φροντίσουν ώστε να βρίσκονται στη διάθεσή τους».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 May 2012 - 12:31:09 UTC