Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επέστρεψε στη ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη
  • [02] Κομισιόν: "Ναι" στα ευρωομόλογα, υπό προϋποθέσεις
  • [03] Νέα αστέρια λάμπουν στις Κάννες
  • [04] Σόιμπλε : Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη
  • [05] Αντίθετος στη συνεργασία της Ντ. Μπακογιάννη με τη ΝΔ ο Θ. Σκυλακάκης
  • [06] Αυτόνομη κάθοδο επιλέγει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  • [01] Επέστρεψε στη ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη

    Τη συνεργασία τους για τις επικείμενες εκλογές ανακοίνωσαν σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, με δηλώσεις που έκαναν στο ίδρυμα Κακογιάννη.

    Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι "ετούτη την ώρα οι ευθύνες είναι τεράστιες, όχι μόνο απέναντι στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον. Η κρίση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη θα έχει πολλά στάδια. Πρέπει να την χειριστούν δυνάμεις που έχουν σχέδιο". Συνεχίζοντας ανέφερε ότι χρειάζεται σύγκλιση και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων και ότι "είναι χρέος όλων να συγκροτήσουμε ένα ισχυρό πολιτικό μέτωπο των δυνάμεων που θέλουν ισχυρή παρουσία της Ελλάδας στην Ευρώπη. Μπροστά τον κίνδυνο καταστροφής της Ελλάδας είναι ανάγκη να παραμερίσουμε τις διαφορές, πολιτικές και προσωπικές. Είναι ώρα να βάλουμε την Ελλάδα πάνω από όλα. Πρέπει να εμποδίσουμε όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται την κοινωνική δυσαρέσκεια και οδηγούν την Ελλάδα στην καταστροφή".

    Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι σε στιγμές που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μέγιστους κινδύνους και απειλές ζήτησε την δημιουργία ενός μεγάλου ευρωπαϊκού μετώπου που θα συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις με στόχο "να υπερασπιστούμε την χώρα μας, την ευρωπαϊκή της προοπτική και το μέλλον της".

    [02] Κομισιόν: "Ναι" στα ευρωομόλογα, υπό προϋποθέσεις

    «Τα ευρωομόλογα είναι μέρος της απάντησής μας στην κρίση» δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, προσθέτοντας, ωστόσο ότι προϋπόθεση για το ευρωομόλογο είναι ο στενός συντονισμός των οικονομικών πολιτικών των κρατών- μελών της ευρωζώνης.

    Κληθείς να απαντήσει, κατά την τακτική ενημέρωση της Επιτροπής προς τον Τύπο, αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποστηρίξει την έκδοση ευρωομολόγων, ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 23 Μαΐου, ο Α. Αλταφάζ παρέπεμψε στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, λέγοντας ότι είναι θέμα πολιτικής απόφασης των κρατών-μελών της ευρωζώνης.

    Στη συνέχεια, ο Α. Αλταφάζ παρέπεμψε στη δήλωση του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν στις 17 Μαΐου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σύμφωνα με την οποία, το ευρωομόλογο προϋποθέτει την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης και τη διασφάλιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Όπως σημείωσε, ο Α. Αλταφάζ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η πορεία προς τη δημοσιονομική σύγκλιση.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι Έλληνες να στηρίξουν κόμματα που δεν θα τους οδηγήσουν εκτός ευρώ, λέει ο Λοράν Φαμπιούς

    Το Βερολίνο διαψεύδει και πάλι πρόταση Μέρκελ περί δημοψηφίσματος

    [03] Νέα αστέρια λάμπουν στις Κάννες

    Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν στους βετεράνους του κόκκινου χαλιού, αλλά υπάρχουν πάντα τα εκκολαπτόμενα ταλέντα που αξίζουν την προσοχή μας.

    Γιατί στις Κάννες, ακόμη και σήμερα, στο 65ο Φεστιβάλ, οι καριέρες χτίζονται μέσα σε μία νύχτα, πάνω στα 24 σκαλάκια της δόξας, που οδηγούν στην είσοδο του «Palais» εκεί όπου γίνονται οι πρεμιέρες. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς πιτσιρικάδες, που εντυπωσίασαν με το ταλέντο τους. Το κοντέρ τους μόλις άρχισε να γράφει χιλιόμετρα πάνω στο κόκκινο χαλί και ο κινηματογραφικός κόσμος στο φεστιβάλ να πίνει νερό στο όνομα τους...

    Οι δύο έφηβοι του «Moonrise kingdom» του Γουές Άντερσον, η 13χρονη Κάρα Χάουαρντ και ο 12χρονος Τζάρετ Γκίλντμαν, σχεδόν άφησαν σε δεύτερη μοίρα μεγάλα ονόματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας, όπως οι Χάρβεΐ Καιτέλ, Μπρους Γουίλις, Έντουαρτ Νόρτον, Μίλ Μάρεΐ και Τίλντα Σουίντο, με τους οποίους συμπρωταγωνιστούν. Είναι οι δύο ήρωες της ταινίας, αυτοί που το σκάνε, η μία από την οικογένεια, και ο άλλος από την κατασκήνωση, και κάνουν όλους τους άλλους να τρέχουν στο κατόπι τους.

    Ειδικά η Κάρα Χάουαρντ είναι πραγματικό ταλεντάκι, από τις αποκαλύψεις του φεστιβάλ. Το ταλέντο της μάλιστα, εκτείνεται και σε άλλες τέχνες: γράφει ποίηση και έχει ήδη δημοσιεύσει μερικά γραπτά της. Ο Άντερσον ξεχώρισε και τους δύο από εκατοντάδες συνομήλικους τους. Και αυτοί τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο.

    [04] Σόιμπλε : Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι "θα πρέπει να γίνουν τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα" στη νομισματική ένωση, απηχώντας και τις απόψεις του Γάλλου ομολόγου του, Πιερ Μοσκοβισί.

    "Όλοι πιστεύουμε ότι η Ελλάδα έχει θέση στην ευρωζώνη" όμως η Αθήνα "θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της", πρόσθεσε από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Σόιμπλε κατά την πρώτη επίσκεψή του στο Βερολίνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

    [05] Αντίθετος στη συνεργασία της Ντ. Μπακογιάννη με τη ΝΔ ο Θ. Σκυλακάκης

    Την αντίθεσή του στην απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη να συνεργασθεί με τη ΝΔ και τη δική του απόφαση να παραμείνει ανεξάρτητος στις τάξεις των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων, διατύπωσε, με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής της Συμμαχίας των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη Θόδωρος Σκυλακάκης.

    [06] Αυτόνομη κάθοδο επιλέγει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Οι προσπάθειες επαφών τηςΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη διαμόρφωση μιας πλατιάς εκλογικής συμπόρευσης των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής, αντιΕΕ και αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς συνεχίζονται.

    Ήδη χθες στη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού τα δύο βασικά θέματα ήταν το πλαίσιο αυτοτελούς εκλογικής παρέμβασης και οι συμμαχίες για τη δημιουργία ενιαίου μετώπου. Στο πλαίσιο αυτό εξουσιοδοτήθηκε η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή για τη διαμόρφωση της εκλογικής διακήρυξης, των συνθημάτων και των άμεσων πρωτοβουλιών.

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ η επικεφαλής του γραφείου τύπου Δέσποινα Κουτσούμπα, «έχει ξεκάθαρο πολιτικό περιεχόμενο και διακριτό πρόγραμμα, το οποίο, όπως αποφάσισαν τα συλλογικά της όργανα, θα εκφραστεί αυτόνομακαι στις προσεχείς εκλογές, με κάλεσμα και σε άλλες αντικαπιταλιστικές δυνάμεις που τοποθετούνται ενάντια στην ΕΕ και το ευρώ».

    «Φήμες που θέλουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να υποτάσσεται σε άλλα πολιτικά σχέδια δημιουργούν σκόπιμα λανθασμένες εντυπώσεις. Δεν πρέπει να συγχέεται ο διάλογος των μελών και των φίλων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που διεξάγεται τις τελευταίες μέρες και δημόσια με τις τελικές αποφάσεις που λαμβάνονται από τα συλλογικά όργανα», πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 May 2012 - 16:30:35 UTC