Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παγώνει η μετενέργεια για μετά τις εκλογές
  • [02] Επιστρέφει στη ΝΔ η Ντ. Μπακογιάννη
  • [03] Τονωτικές ενέσεις για ρευστότητα στην αγορά πρότεινε η Ντόρα Μπακογιάννη
  • [04] "Η Χρυσή Αυγή είναι σταθερά κατά του Μνημονίου"
  • [05] Έξι σημεία αναθεώρησης των όρων της δανειακής σύμβασης, πρότεινε ο Ευ. Βενιζέλος

  • [01] Παγώνει η μετενέργεια για μετά τις εκλογές

    Συνάντηση με τους εργοδοτικούς φορείς θα επιδιώξει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνης Ρουπακιώτης, προκειμένου να υπάρξει μορατόριουμ στο θέμα της μετενέργειας μέχρι το τέλος Ιουνίου και να διαχειριστεί το θέμα η κυβέρνηση που θα αναδειχθεί από την κάλπη της 17ης Ιουνίου.

    Εξάλλου, με σημερινή του δήλωση ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης, ζητά τη στήριξη των μικρομεσαίων εισοδημάτων «για να πάρει μπρος η Οικονομία και να ανασάνει η κοινωνία».

    [02] Επιστρέφει στη ΝΔ η Ντ. Μπακογιάννη

    Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, κατά ασφαλείς πληροφορίες, ενημερώνει τα στελέχη του κόμματος για τις συζητήσεις που είχε με τη Ντόρα Μπακογιάννη για την επικείμενη προσχώρησή της στη ΝΔ.

    Η κ. Μπακογιάννη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ σε εκλόγιμες θέσεις θα τοποθετηθούν τρεις ακόμη πολιτικοί της φίλοι και συγκεκριμένα οι πρώην βουλευτές Λευτέρης Αυγενάκης, Γιώργος Κοντογιάννης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

    Ερωτηματικό παραμένει σε ποιές θέσεις θα τοποθετηθούν δύο ακόμη στενοί συνεργάτες της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, οι Δημήτρης Ζαφειριάδης και Γιάννης Οικονόμου.

    Στις 6 το απόγευμα θα γίνει η συνάντηση του κ. Σαμαρά με την κ. Μπακογιάννη στο ίδρυμα Κακογιάννη όπου θα διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και θα ανακοινωθεί επισήμως η συνεργασία.

    [03] Τονωτικές ενέσεις για ρευστότητα στην αγορά πρότεινε η Ντόρα Μπακογιάννη

    Τονωτικές ενέσεις στην οικονομία, ώστε να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά, να γίνουν έργα και να μειωθεί η ανεργία, ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη, μετά από συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

    «Αυτό το οποίο προέχει σήμερα, είναι να μπορέσουμε ώστε να υπάρξουν τονωτικές ενέσεις στην ελληνική οικονομία, τονωτικές ενέσεις στη ρευστότητα, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη στην αγορά και συγκεκριμένα έργα, με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι ώστε να αρχίσει να καταπολεμάται ο εφιάλτης της ανεργίας» δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και υποστήριξε ότι είναι εφικτά και τα δύο.

    «Πρέπει, ως Ελλάδα, να τα κυνηγήσουμε για να μπορέσουν οι Έλληνες να δουν ότι οι θυσίες τους δεν πήγαν χαμένες και ότι η Ελλάδα σηκώνει επιτέλους κεφάλι» πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη.

    [04] "Η Χρυσή Αυγή είναι σταθερά κατά του Μνημονίου"

    "Η Χρυσή Αυγή είναι σταθερά κατά του Μνημονίου και με αυτή τη γραμμή πορεύεται προς τις εκλογές", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος, μετά την ημίωρη συνάντηση του με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο.

    Ο κ. Μιχαλολιάκος πρόσθεσε πως "όσο υπάρχουν προβοκατόρικες δηλώσεις της κ. Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ εμποδίζουν την ανάπτυξη της πατρίδος", ζήτησε από την Ε.Ε. να αλλάξει στάση για το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας, ενώ κατήγγειλε, όπως είπε, "στον πρωθυπουργό την υποκρισία συγκεκριμένων πολιτικών αρχηγών. Δεν είναι δυνατόν αρχηγός πολιτικού κόμματος να λέει ότι "δεν πληρώνουμε τα χρέη μας αν δεν μας δώσετε τα λεφτά". Μα γι΄ αυτό μας τα δίνουν. Για να πληρώνουμε τα χρέη μας".

    Ο κ. Μιχαλολιάκος ρωτήθηκε για τον κίνδυνο, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι, να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε: "Όποιος βλέπει τον Τσίπρα ως Στάλιν είναι βλάξ. Θυμίζουν όσα έλεγε η ΝΔ πριν το 81 ότι το ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε τα σπίτια από τον κόσμο".

    [05] Έξι σημεία αναθεώρησης των όρων της δανειακής σύμβασης, πρότεινε ο Ευ. Βενιζέλος

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, τόνισε πως το δίλημμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου συνίσταται στο αν η Ελλάδα θα καταγγείλει μονομερώς τη δανειακή σύμβαση και θα βρεθεί εκτός ευρώ, με τον ελληνικό λαό σε συνθήκες εξαθλίωσης, ή αν θα διεκδικήσει οργανωμένα την αναθεώρηση των όρων της σύμβασης, χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την εκταμίευση των δόσεων του δανείου και την παραμονή της στο ευρώ.

    Επίσης πρότεινε έξι σημεία αναθεώρησης των όρων της δανειακής σύμβασης, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η εκταμίευση των δόσεων.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι η πρότασή του απευθύνεται στον ελληνικό λαό και θα την παρουσιάσει ο ίδιος την Τετάρτη, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στις Βρυξέλλες.

    Ειδικότερα, πρότεινε: Όχι περικοπές σε εισοδήματα, ιδιαίτερα σε μισθούς και συντάξεις, προστασία του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αύξηση της ρευστότητας στην αγορά, απελευθέρωση των δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων για έργα υποδομών, εφαρμογή των πολιτικών δεσμεύσεων της ΕΕ και επανεπιβεβαίωσή τους στις 23 Μαΐου, για το πακέτο αναπτυξιακής βοήθειας στην Ελλάδα και στήριξη, απο τα ευρωπαϊκά κονδύλια, προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.

    Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο έκδοσης ευρωομολόγων, δήλωσε ότι θα είναι καλό για την Ελλάδα, μόνο αν οι όροι δανεισμού, μέσω αυτών, είναι καλύτεροι από ό,τι δανείζεται τώρα η χώρα μέσω του PSI και της δανειακής σύμβασης.

    «Αν πίσω απο το ευρωομόλογο, κρύβεται επιδείνωση των όρων, δεν είναι καλή ιδέα για την Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 May 2012 - 14:30:35 UTC