Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: "Πλειοψηφία άνω του 50% στις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις"
  • [02] «Άρωμα» τέχνης στις κάλπες
  • [03] Α. Μέρκελ: "Όχι" στην επαναδιαπραγμάτευση του δημοσιονομικού συμφώνου
  • [04] Eννιάδυμα κυοφορεί Mεξικανή, στις 20 Μαΐου ο τοκετός
  • [05] ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κοροϊδεύουν τους πολίτες, λέει η Δημοκρατική Συμμαχία
  • [06] Ακόμη 15 παρατηρητές της εκεχειρίας θα βρίσκονται στη Συρία μέχρι την Δευτέρα
  • [07] Ο Ολάντ θα διατηρήσει το νόμο για την ισλαμική μαντίλα, αν εκλεγεί

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: "Πλειοψηφία άνω του 50% στις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις"

    Μπροστά στις κάλπες της 6ης Μαΐου, δεν νοείται εφησυχασμός, παραίτηση και ανοχή, ενώ ο λαός πρέπει να δώσει καθαρή και σαφή εντολή στις φιλοευρωπαϊκές και υπεύθυνες δυνάμεις, με πλειοψηφία κατά πολύ πέραν του 50% του εκλογικού σώματος, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην διάρκεια της εν εξελίξει ομιλίας του στο πνευματικό κέντρο του δήμου Τρίπολης.

    [02] «Άρωμα» τέχνης στις κάλπες

    Έντονο άρωμα τέχνης και πολιτισμού δίνουν στις επικείμενες εκλογές οι υποψηφιότητες εκπροσώπων του καλλιτεχνικού και πνευματικού κόσμου, που περιλαμβάνονται στις λίστες των κομμάτων.

    Ανάμεσά τους ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς (ΠΑΣΟΚ, Α' Αθηνών), ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Ρένος Χαραλαμπίδης (ΝΔ, Β' Αθηνών), η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου (ΣΥΡΙΖΑ, Επικρατείας), ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος (ΔΗΜΑΡ, Επικρατείας), η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου (Οικολόγοι Πράσινοι, Αττική), η ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα (ΛΑ.ΟΣ, Β' Αθηνών), τραγουδιστής Νεκτάριος Σφυράκης (ΔΗ.ΣΥ, Β΄Πειραιά), ο τραγουδιστής Κώστας Μπίγαλης (Κοινωνική Συμφωνία, Β' Αθηνών), η σολίστ πιάνου Ευγενία Παπαδήμα (Δράση, Επικρατείας) και ο ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης (Ανεξάρτητητοι Έλληνες, Αττικής).

    Ορισμένοι από αυτούς μίλησαν στο ΑΜΠΕ για την υποψηφιότητά τους και εξήγησαν γιατί η πολιτική «μπλέκει» με την τέχνη και πώς οι δυό τους συναντούν τη ζωή.

    [03] Α. Μέρκελ: "Όχι" στην επαναδιαπραγμάτευση του δημοσιονομικού συμφώνου

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του ευρωπαϊκού συμφώνου δημοσιονομικής πειθαρχίας, το οποίο έχει εγκριθεί από 25 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και απέρριψε τις επικρίσεις ότι η Ευρώπη δεν λαμβάνει μέτρα για την οικονομική ανάπτυξη.

    Η Μέρκελ, η οποία πήρε την πρωτοβουλία και προώθησε στους εταίρους της Γερμανίας το ευρωπαϊκό σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας για να αντιμετωπίσει στη ρίζα της, όπως θεωρεί, την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, δηλώνει στην εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine Zeitung ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες επεξεργάζονται συγκεκριμένες προτάσεις για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [04] Eννιάδυμα κυοφορεί Mεξικανή, στις 20 Μαΐου ο τοκετός

    Μεξικανή κυοφορεί εννιάδυμα, έξι κορίτσια και τρία αγόρια, μετέδωσετην Πέμπτη το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας Televisa.

    Η Κάρλα Βανέσα Πέρεζ από την πολιτεία Κοαχουίλα, στα σύνορα με το Τέξας έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο της πόλης Σαλτίλο, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

    Η ηλικία της γυναίκας δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά όπως επισήμανε το τηλεοπτικό δίκτυο έχει υποβληθεί σε θεραπεία γονιμότητας.

    Το κρατικό πρακτορείο Notimex μετέδωσε πως η Πέρεζ θα γεννήσει στις 20 Μαΐου.

    "Είναι πολύ νωρίς να σκεφτώ τα ονόματα των μωρών. Ελπίζω κατ'αρχήν να πάνε όλα καλά", δήλωσε η ίδια στο πρακτορείο.

    Το 2009, μια γυναίκα από την Καλιφόρνια έφερε στο κόσμο οκτάδυμα, προκαλώντας την προσοχή των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [05] ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κοροϊδεύουν τους πολίτες, λέει η Δημοκρατική Συμμαχία

    Αδιόρθωτους χαρακτηρίζει η Δημοκρατική Συμμαχία τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τους κατηγορεί ότι κοροϊδεύουν τους πολίτες, πουλώντας ψεύτικες ελπίδες και μιλώντας για αναβολή των μέτρων προσαρμογής, όταν οι προβλέψεις για την ύφεση ξεπερνούν το 5,5%.

    «Οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς εξακολουθούν να λειτουργούν με την ίδια -επικίνδυνη για τον τόπο- λογική», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θανάσης Ζορμπάς και τους κάλεσε «αντί να επιδίδονται σε μεγαλοστομίες και προεκλογικούς παλικαρισμούς να πουν ξεκάθαρα στους Έλληνες ποιο είναι το σχέδιό τους για την έξοδο της χώρας από την κρίση με τα ισοδύναμα μέτρα που προτείνουν».

    [06] Ακόμη 15 παρατηρητές της εκεχειρίας θα βρίσκονται στη Συρία μέχρι την Δευτέρα

    Δεκαπέντε επιπλέον παρατηρητές της εκεχειρίας από την συνολική αρχική δύναμη των 30 αναμένονται στη Συρία μέχρι την Δευτέρα και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη της πλήρους δύναμης των 300 παρατηρητών, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του κοινού ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, Κόφι Άναν.

    "Αναμένουμε ότι και οι 30 θα βρίσκονται εκεί μέχρι τα τέλη Απριλίου, την Δευτέρα", δήλωσε στο Ρόιτερς στη Γενεύη ο εκπρόσωπος του Άναν Αχμαντ Φάουζι.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [07] Ο Ολάντ θα διατηρήσει το νόμο για την ισλαμική μαντίλα, αν εκλεγεί

    Ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι θα διατηρήσει το νόμο για την μπούρκα αν εκλεγεί και θα φροντίσει να εφαρμοστεί με τον καλύτερο τρόπο.

    "Θα διατηρήσω βεβαίως το νόμο για τη μπούρκα και θα μεριμνήσω να εφαρμοστεί με τον καλύτερο τρόπο", τόνισε ο Ολάντ μιλώντας στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

    Παράλληλα, ο Ολάντ δήλωσε ότι είναι "απαραίτητος" ένας "περιορισμός της οικονομικής μετανάστευσης" σε περίοδο κρίσης, προσθέτοντας ότι εάν εκλεγεί στις 6 Μαΐου θα επανέλθει στο κοινοβούλιο η καταγραφή κάθε χρόνο των αναγκών σε εργατικό δυναμικό της γαλλικής οικονομίας.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 April 2012 - 10:30:31 UTC