Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το πρώτο "ναι" στο ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο
  • [02] Αναπόφευκτη θεωρεί την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ο Γ.Ραγκούσης
  • [03] Ο πρωθυπουργός Όρμπαν κατηγορεί την ΕΕ για "εκβιασμό" στο θέμα της χορήγησης δανείου προς τη χώρα του

  • [01] Το πρώτο "ναι" στο ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο

    Το πορτογαλικό κοινοβούλιο υπερψήφισε σήμερα το ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Σύμφωνο, γεγονός που καθιστά την Πορτογαλία την πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εγκρίνει το κείμενο αυτό, το οποίο ορίζει τη δημοσιονομική πειθαρχία ως το βασικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Το κοινοβούλιο της Πορτογαλιας ενέκρινε επίσης τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), του οργάνου που θα αναλάβει να στηρίζει τις χώρες της ευρωζώνης οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

    [02] Αναπόφευκτη θεωρεί την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ο Γ.Ραγκούσης

    Αναπόφευκτη θεωρεί την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης τονίζοντας πως η σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα πρέπει να είναι τριμερής με τη συμμετοχή και της Αριστεράς "για να διαλυθεί επιτέλους το νέφος της εθνικής αυταπάτης ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν μαγικές λύσεις για να βγει η χώρα από την κρίση".

    Τονίζοντας πως «το πολιτικό σύστημα χρειάζεται επειγόντως κατεδάφιση και χτίσιμο εξαρχής με νέα υλικά» ο κ. Ραγκούσης εκφράζει την εκτίμηση πως αν επικρατήσουν οι δυνάμεις του λαϊκισμού, «η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, θα βγει από το ευρώ και θα καταρρεύσει με ανυπολόγιστες εθνικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις».

    Ο κ. Ραγκούσς χαρακτηρίζει θέμα αρχής τη μη ψήφιση της τροπολογίας για τα οικονομικά των κομμάτων ενώ στέλνει μήνυμα στους ψηφοφόρους της Β Αθήνας ότι " σε εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες είπα την αλήθεια και μόνο την αλήθεια στους πολίτες".

    [03] Ο πρωθυπουργός Όρμπαν κατηγορεί την ΕΕ για "εκβιασμό" στο θέμα της χορήγησης δανείου προς τη χώρα του

    Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν χαρακτήρισε σήμερα "εκβιασμό" τη χορήγηση ενός δανείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπό τον όρο ότι, όπως υποστήριξε, η χώρα του θα προχωρήσει σε πολιτικές αλλαγές.

    "Το να δημιουργήσουμε πολιτικές προϋποθέσεις, για παράδειγμα στο δικαστικό σύστημα, θα ισοδυναμούσε με εκβιασμό, γεγονός που είναι απαράδεκτο στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης", είπε ο Όρμπαν στην εβδομαδιαία συνέντευξη που παραχωρεί στο δημόσιο ραδιόφωνο MR1.

    "Το ΔΝΤ θέτει μόνο οικονομικούς όρους, όμως η ΕΕ φλερτάρει με την ιδέα να θέσει πολιτικές προϋποθέσεις", πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι χώρες όπως το Πακιστάν, η Αίγυπτος ή ακόμη και η Λευκορωσία, έλαβαν πρόσφατα δάνεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Στα τέλη Νοεμβρίου 2011, λόγω της ανόδου των επιτοκίων και της αποδυνάμωσης του εθνικού της νομίσματος, η Ουγγαρία ζήτησε δάνειο ύψους 10-15 δισεκατομμυρίων ευρώ από το ΔΝΤ και την ΕΕ. Το δάνειο δεν της χορηγήθηκε επειδή στα τέλη του έτους έλαβε μια σειρά μέτρων που δεν συνάδουν με την "οικονομική ορθοδοξία" που ακολουθεί το ΔΝΤ, όπως για παράδειγμα επειδή ψήφισε ένα νόμο που περιορίζει την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας.

    Η ΕΕ θέτει ως προϋπόθεση για να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας να τροποποιηθούν οι αμφιλεγόμενοι νόμοι. Ο Όρμπαν αναμένεται ότι θα συναντηθεί στις 23 Απριλίου στις Βρυξέλλες με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για να συζητήσουν το θέμα αυτό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 April 2012 - 14:30:28 UTC