Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φθηνότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι
  • [02] Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου
  • [03] Από τις πατάτες στο... ελαιόλαδο!
  • [04] Υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας τάσσεται το 65,7% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της MRB
  • [05] Το «κούρεμα» των στεγαστικών δανείων μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προτείνει ο Π. Οικονόμου
  • [06] Πέντε άτομα βρέθηκαν δολοφονημένα σε χωριό της περιοχής των Σκοπίων

  • [01] Φθηνότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι

    Αυξημένες συγκριτικά με χθες, εμφανίζονται οι τιμές των αμνοεριφίων στη Βαρβάκειο Αγορά, με την τιμή του ντόπιου αρνιού και του ντόπιου κατσικιού να κυμαίνεται στα 6.50 - 8.00 ευρώ το κιλό.

    Πάντως, όσοι προσβλέπουν σε χαμηλότερες τιμές προγραμματίζουν τις αγορές τους για αύριο Μεγάλο Σάββατο, οπότε και ιδιαίτερα μετά το μεσημέρι κρέας και λαχανικά πέφτουν στις χαμηλότερες τιμές για να ξεπουλήσουν οι κρεοπώλες και οι μανάβηδες.

    Σε κάθε περίπτωση, όπως δηλώνει στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος των Κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς Κλεάνθης Τσιρώνης, έχουν μειωθεί κατά πολύ οι ποσότητες που αγοράζουν οι καταναλωτές. Συγχρόνως, απαγορευτικό για τον μέσο Έλληνα έχει γίνει το παραδοσιακό κοκορέτσι, όπως λέει ο κ. Τσιρώνης, αφού η τιμή του φτάνει τα 100 ευρώ το κιλό.

    Κατά μέσο όρο, οι τιμές του κρέατος για το Πάσχα φέτος εμφανίζονται κατά 11% μειωμένες συγκριτικά με πέρσι και οι τιμές των φρούτων και των λαχανικών κατά 6% μειωμένες. Ειδικά για τα κρέατα, το εύρος ανώτατης τιμής για φέτος υπολογίζεται στη Βαρβάκειο Αγορά στα 7.30 - 8.00 ευρώ το κιλό για το αρνί και 7.50 - 8.00 ευρώ το κιλό για το κατσίκι. Πέρσι, η ανώτατη τιμή για το αρνί ήταν 7.00 - 8. 00 ευρώ το κιλό και για το κατσίκι 7.50 - 9.00 ευρώ το κιλό.

    Η κατανάλωση στα φρούτα και τα λαχανικά εμφανίζει στη Βαρβάκειο Αγορά αύξηση της τάξης του 50% συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα και οι τιμές είναι χαμηλότερες από πέρσι. Φέτος, η πατάτα πουλιέται έως 70 λεπτά το κιλό, τα ξερά κρεμμύδια έως 65 λεπτά το κιλό και τα καρότα έως 70 λεπτά το κιλό.

    Την ίδια στιγμή η μέση τιμή στα κρεοπωλεία, όπως σημειώνει ο πρόεδρος των Κρεοπωλών Βασίλης Ντελιφιλιπίδης, είναι 8,70 ευρώ το κιλό για το αρνί και περίπου 50 λεπτά υψηλότερα για το κατσίκι.

    Ως μεγάλο πρόβλημα, επισημαίνουν τόσο ο κ. Τσιρώνης όσο και ο κ. Ντελιφιλιπίδης, τον ανταγωνισμό από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ που πούλησαν κατά μέσο το αρνί στα 5,99 ευρώ το κιλό και το κατσίκι στα 6,99 ευρώ το κιλό.

    Όπως λέει ο κ. Ντελιφιλιπίδης, ο κλάδος που έως πρόσφατα είχε ανεργία μηδέν, βλέπει πλέον πανελλαδικά να κλείνουν κρεοπωλεία και προσθέτει: «Όλο το λιανεμπόριο έχει πρόβλημα. Το ίδιο έχουμε κι εμείς».

    Το φετινό πασχαλινό τραπέζι εκτιμάται στα 102 ευρώ για πέντε άτομα. Εμφανίζεται μειωμένο συγκριτικά με πέρσι, οπότε το κόστος υπολογιζόταν στα 114 ευρώ.

    Σε κάθε περίπτωση όμως, εμφανίζεται ακριβότερο από το 2010, οπότε ξεκίνησε η μεγάλη οικονομική κρίση στη χώρα. Συγκεκριμένα, το 2010 το πασχαλινό τραπέζι εκτιμάτο στα 95 ευρώ, το 2009 στα 79,5 ευρώ και το 2008 στα 55 ευρώ κατά μέσο όρο.

    [02] Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

    Εντολή για την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού 'Ακη Τσοχατζόπουλου και των τεσσάρων συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, εξέδωσε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

    Η Εισαγγελέας με διάταξη της ζητά να δεσμευτούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διατηρούν στην Ελλάδα οι πέντε κατηγορούμενοι για τους οποίους εξέδωσε ένταλμα σύλληψης θεωρώντας τους ύποπτους φυγής ο ειδικός ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση.

    Η δέσμευση εκτός του πρώην υπουργού, που θα απολογηθεί για την υπόθεση την Δευτέρα του Πάσχα, αφορά τους:

    Β· Νίκο Ζήγρα, ξάδελφο του Α. Τσοχατζόπουλου που κατά το εισαγγελικό πόρισμα θεωρείται «δεξί του χέρι»,

    Β· Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, λογίστρια εκπρόσωπο στην Ελλάδα των τριων off shore εταιριών που αποδίδονται στον πρώην υπουργό

    Β· Γιώργο Σαχπατζίδη, επιχειρηματία, βασικό μέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που εμπλέκεται σε αγοραπωλησίες των ακινήτων μεταξύ της εταιρίας TORCASO και της μονής Βατοπεδίου.

    Οι τρεις προαναφερθέντες θα απολογηθούν την Τρίτη.

    Η απόφαση δέσμευσης των λογαριασμών αφορά και τον Αστέριο Οικονομίδη, που προφυλακίστηκε χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή, βασικό μέτοχο σε εταιρία που εμφανίζεται να επισκευάζει το σπίτι στην οδό Διον. Αρεοπαγίτου από το 2001 και επίσης να πουλά διαμέρισμα στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι στην κόρη του κατηγορούμενου πρώην υπουργού.

    [03] Από τις πατάτες στο... ελαιόλαδο!

    Μετά από την επιτυχημένη δράση προμήθειας πατάτας για το καταναλωτικό κοινό, απευθείας από τους παραγωγούς, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας συνεχίζει τις δραστηριότητές της με την προμήθεια μεγάλης ποσότητας εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου.

    Η πρόσκληση απευθύνεται προς όλους τους αγροτικούς συνεταιρισμούς της χώρας, αλλά και προς τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα επεξεργασίας ελαιοκάρπου, παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας ελαιόλαδου, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν από 50 έως 300 τόνους εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, οξύτητας > 0,3%, εσοδείας 2012, σε συσκευασία μεταλλικού δοχείου χωρητικότητας πέντε λίτρων.

    Για το σκοπό αυτό καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι προμηθευτές να προσέλθουν στην πόλη της Κατερίνης, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας να δοκιμάσουν το λάδι που πρόκειται να αγοράσουν και να συναποφασίσουν, μέσω δημόσιας ψηφοφορίας, την επιλογή του καταλληλότερου προμηθευτή.

    Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να βρίσκονται την 22 Απριλίου 2012, από 10:00 έως 14:00, στην Κατερίνη για λάβουν μέρος στο δειγματισμό που θα οργανωθεί στην κεντρική Πλατεία της πόλης, στο διαμορφωμένο από τους εθελοντές χώρο.

    Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη ιστοσελίδα:http://www.otoposmou.gr.

    [04] Υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας τάσσεται το 65,7% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της MRB

    Με το δικομματισμό να ξεπερνά μόλις το 33% ο πολυκερματισμός του πολιτικού συστήματος είναι εμφανής και στη δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύεται στη REAL NEWS.

    Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 20,5% έναντι 12,7% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 8,6%, ΚΚΕ με 7,9&, Ανεξάρτητοι Ελληνες με 7,1%, ΔΗΜΑΡ με 7%, Χρυσή Αυγή με 3,9%, Οικολόγοι Πράσινοι με 2,9%, ΛΑΟΣ με 2,5% και ΔΗΜΣΥΜ με 2,4%. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 50,6% έναντι 4% του ΠΑΣΟΚ ενώ το 26,7% θεωρεί πως κανένα κόμμα δεν θα κερδίσει τις εκλογές.

    Πρώτος στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών εμφανίζεται ο Φώτης Κουβέλης και ακολουθούν Λουκάς Παπαδήμος, Πάννος Καμμένος, Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Δημαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Αλέκα Παπαρήγα, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Καρατζαφέρης, Λούκα Κατσέλη, Νίκος Μιχαλολιάκος και Χάρης Καστανίδης. Στο ερώτημα για το ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός μεταξύ του Αντ. Σαμαρά και του Ε. Βενιζέλο το 52,4% δηλώνει "κανένας" ενώ το 22,9% επιλέγει τον Πρόεδρο της ΝΔ και το 20,9% τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

    Το 65,7% τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του τόπου ενώ το 32,7% θεωρεί πως κανένα κόμμα από μόνο του δεν θα είναι αποτελεσματικό σε περίπτωση αυτοδυναμίας.

    [05] Το «κούρεμα» των στεγαστικών δανείων μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προτείνει ο Π. Οικονόμου

    Το «κούρεμα» των στεγαστικών δανείων όλων των πολιτών αμέσως μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προτείνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο Π. Οικονόμου αναφέρει χαρακτηριστικά πως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα μπορούσε να επιτρέψει μια γενναία πολιτική αναδιάρθρωσης δανείων, επωφελή για τα νοικοκυριά αλλά και την εθνική οικονομία ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν χρειάζονται νέοι φόροι.

    «Οχι δεν χρειάζονται ούτε νέοι φόροι, ούτε αυξήσεις σε υπάρχοντες. Τα δημόσια έσοδα μπορούν να συνεχίσουν την αυξητική πορεία τους σε σχέση με πέρυσι παρά την ύφεση, εφόσον συνεχιστεί η εντατικοποίηση της μάχης κατά της φοροδιαφυγής και η όλο πιο αποτελεσματική λειτουργία της φορολογικής αρχής», τονίζει ο κ. Οικονόμου επισημαίνοντας πως «η επαπειλούμενη από πέρυσι αύξηση των αντικειμενικών αξιών είναι έξω από τη σκέψη μας».

    Όσον αφορά τις εκλογές ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κατανοεί, όπως λέει, τον θυμό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει όμως πως «δεν θα αφήσουμε να χρησιμοποιηθούν τα συναισθήματα μας αυτά για να γκρεμιστεί η παράταξη» δηλώνοντας πως το πολιτικό σώμα «θα δώσει καθαρή πλειοψηφία στις δυνάμεις που υπηρέτησαν με συνέπεια και δεσμεύονται καθαρά να υπηρετήσουν την ασφαλή επαναφορά των πραγμάτων σε μια σταθερή και ανοδική τροχιά».

    [06] Πέντε άτομα βρέθηκαν δολοφονημένα σε χωριό της περιοχής των Σκοπίων

    Πέντε άνθρωποι βρέθηκαν δολοφονημένοι χθες το βράδυ κοντά σε τεχνητή λίμνη στο χωριό Σμίλκοβτσι, περίπου 15 χλμ. μακριά από τα Σκόπια.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία της ΠΓΔΜ, οι σοροί των θυμάτων βρέθηκαν από ψαράδες. Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν κάλυκες από σφαίρες.

    Οι τέσσερις νεκροί είναι ηλικίας περίπου 20 ετών, ενώ ο πέμπτος περίπου 45 ετών.

    Οι δράστες του εγκλήματος παραμένουν άγνωστοι ενώ τα αίτια της δολοφονίας ερευνώνται από την αστυνομία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 April 2012 - 12:30:30 UTC