Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποκλείει το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο Φ. Κουβέλης
  • [02] Συνεργασία των κομμάτων της αριστεράς στις μονοεδρικές περιφέρειες, προτείνει ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Ο Ευ. Βενιζέλος προειδοποιεί για κίνδυνο ακυβερνησίας
  • [04] Θ. Πάγκαλος: «Όχι» στις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις
  • [05] Gazprom: H ΔΕΠΑ έχει προοπτική, αλλά δεν θα πληρώσουμε πάνω από μια ρεαλιστική τιμή
  • [06] Έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη συνιστά ο πρόεδρος του γερμανικού Συνδέσμου Οικογενειακών Επιχειρήσεων

  • [01] Αποκλείει το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο Φ. Κουβέλης

    Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας μετά τις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ, τονίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης στο «Έθνος της Κυριακής» και προσθέτει πως «καταλύτης για λύση σε προοδευτική κατεύθυνση είναι η ήττα του δικομματισμού, με παράλληλη ενίσχυση της ΔΗΜΑΡ».

    Ο κ. Κουβέλης, σημειώνει ότι η πρόταση της ΔΗΜΑΡ είναι «συμμετοχή στην ευρωζώνη και σταδιακή απαγκίστρωση από τις επαχθείς ρυθμίσεις του χρέους».

    [02] Συνεργασία των κομμάτων της αριστεράς στις μονοεδρικές περιφέρειες, προτείνει ο Αλ. Τσίπρας

    Προεκλογική συνεργασία της αριστεράς, στις μονοεδρικές περιφέρειες, προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής».

    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι: «Οι διαφορετικές μας πορείες δυστυχώς πάνε να δώσουν δώρο το μπόνους των πενήντα εδρών στον κ. Σαμαρά. Ας μη χαρίσουμε και τις μονοεδρικές».

    Ο κ. Τσίπρας προτείνει συγκεκριμένα: «εμείς δηλώνουμε εκ των πρότερων ότι δεν θέλουμε παρά μία μόνο από τις οκτώ. Στις υπόλοιπες θα στηρίξουμε τα άλλα κόμματα. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να συμφωνήσουμε ότι στις τέσσερις θα στηρίξουμε όλοι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, στις δύο της ΔΗΜΑΡ, σε μια των Οικολόγων και σε άλλη μια του ΣΥΡΙΖΑ».

    [03] Ο Ευ. Βενιζέλος προειδοποιεί για κίνδυνο ακυβερνησίας

    Για κίνδυνο ακυβερνησίας της χώρας προειδοποιεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής».

    Στο ερώτημα αν η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί στην περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα είναι κοντά στην εικόνα κατακερματισμού των πολιτικών δυνάμεων που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ο κ. Βενιζέλος δηλώνει «απερίφραστα όχι» και προσθέτει, μεταξύ άλλων: «Οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η παραμονή στο ευρώ συνδέεται άμεσα με τη νέα συμφωνία. Οι εκλογές δεν είναι μια καθολική δημοσκόπηση, είναι η ώρα της απόφασης».

    [04] Θ. Πάγκαλος: «Όχι» στις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις

    «Αν υπάρξουν 151 βουλευτές θα υπάρχει και κυβέρνηση στη χώρα» δηλώνει στην εφημερίδα «Real News» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος και σημειώνει πως είναι απαράδεκτο και ύποπτο το επιχείρημα ότι θα πρέπει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να έχουν άνω του 50 συν 1%.

    Εκτιμά πως κανένα κόμμα δεν θα έχει αυτοδυναμία, ενώ τάσσεται κατά των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων.

    Εκτιμά, επίσης, πως ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, όπως και άλλοι, μπορεί την επομένη των εκλογών να παίξει ρόλο, σημειώνοντας ότι υπάρχουν εφεδρείες στη χώρα.

    [05] Gazprom: H ΔΕΠΑ έχει προοπτική, αλλά δεν θα πληρώσουμε πάνω από μια ρεαλιστική τιμή

    Η Gazprom δεν προτίθεται να πληρώσει παραπάνω για την ελληνική ΔΕΠΑ και θα προτείνει ρεαλιστική τιμή, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της διοίκησης του ρωσικού ομίλου Αλεξάντρ Μεντβιέντεφ.

    «Καταθέσαμε προκαταρκτική αίτηση και ελπίζουμε ότι θα περάσουμε την πιστοποίηση. Η τιμή, που θα προτείνουμε θα είναι απολύτως ρεαλιστική, δεν πρόκειται να πλειοδοτήσουμε», είπε ο κ. Μεντβιέντεφ.

    Την ίδια στιγμή ο Ρώσος αξιωματούχος διαπίστωσε ότι η ελληνική εταιρεία έχει σοβαρές προοπτικές «ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι σε συνθήκες αύξησης της ζήτησης συνολικά στην Ευρώπη είναι δυνατός ο διπλασιασμός της ζήτησης στην αγορά φυσικού αερίου στην Ελλάδα».

    [06] Έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη συνιστά ο πρόεδρος του γερμανικού Συνδέσμου Οικογενειακών Επιχειρήσεων

    Έξοδο από την Ευρωζώνη συνιστά για την Ελλάδα ο γερμανικός Σύνδεσμος Οικογενειακών Επιχειρήσεων. Σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Λουτς Γκέμπελ, προβλέπει ότι «η Ελλάδα δεν θα επιβιώσει στην Ευρωζώνη ούτε θα μπορέσει να ορθοποδήσει», τα συνεχώς νέα μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται στο τέλος να λειτουργήσουν, ενώ οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας θα αυξηθούν.

    Ο κ. Γκέμπελ εμφανίζεται πεπεισμένος ότι στις προσεχείς εκλογές θα επικρατήσουν «εκείνοι, που είναι κατά των μέτρων λιτότητας και των όρων που έχουν τεθεί» και προτείνει, «για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους», η Ελλάδα να αποφασίσει από μόνη της να εξέλθει της νομισματικής ένωσης. «Οι διασώστες Ευρωπαίοι αναγκάζουν την Ελλάδα να έχει μισθούς 30% χαμηλότερους. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να περάσει ειρηνικά», δηλώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι η δραστική μείωση τιμών και μισθών, που θα συμβάλει στην εξυγίανση, μπορεί να επιτευχθεί με κοινωνικό συμβόλαιο εκ των υστέρων μόνον εκτός του ευρώ, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Γκέμπελ, μετά την επιστροφή στη δραχμή και μια σίγουρα δύσκολη υποτίμηση, τα ελληνικά προϊόντα θα γίνουν πάλι φθηνότερα και θα μπορούν να εξάγονται.

    «Τότε θα επανέλθουν οι επενδυτές στην Ελλάδα», λέει και εκτιμά ότι δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για φαινόμενο ντόμινο στην Ευρωζώνη: «Η Ελλάδα είναι μια απόλυτα μοναδική περίπτωση», δηλώνει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 April 2012 - 16:30:30 UTC