Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κηδεύτηκε σήμερα στο Α Νεκροταφείο ο Δημήτρης Χριστούλας
  • [02] Παγκόσμιο αυτοκίνητο του 2012 το VW Up!
  • [03] Εννιακομματική Βουλή δείχνει νέα δημοσκόπηση
  • [04] Επίθεση σε ειδικό φρουρό, στην πλατεία Συντάγματος, μετά την κηδεία του αυτόχειρα
  • [05] Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Συρία

  • [01] Κηδεύτηκε σήμερα στο Α Νεκροταφείο ο Δημήτρης Χριστούλας

    Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 μ.μ. από το Α Νεκροταφείο Αθηνών η πολιτική κηδεία του 77χρονου φαρμακοποιού, Δημήτρη Χριστούλα, ο οποίος το πρωί της περασμένης Τετάρτης αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με δική του επιθυμία, η σορός του θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία για να αποτεφρωθεί.

    Το φέρετρο με τη σορό του αυτόχειρα τοποθετήθηκε σε βάθρο, μπροστά στην είσοδο του νεκροταφείου.

    Συγγενείς, φίλοι, αλλά και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Α Νεκροταφείο για το τελευταίο αντίο στον 77χρονο, ενώ όταν η σορός έφτασε οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναξαν συνθήματα.

    Στον επικήδειο που διάβασε η κόρη του επισήμανε ότι η πράξη του πατέρα της είναι βαθιά πολιτική, ενώ διαβάστηκε και μήνυμα που έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης στο οποίο υπογράμμιζε «την πολιτική διαθήκη» που αφήνει ο Δημήτρης Χριστούλας, επιλέγοντας να δώσει τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος.

    Στη διάρκεια της πολιτικής κηδείας διαβάστηκαν μηνύματα από οργανώσεις, ενώ ακούστηκε το τραγούδι του Μάνου Ελευθερίου και του Μίκη Θεοδωράκη, «ποιος τη ζωή μου».

    [02] Παγκόσμιο αυτοκίνητο του 2012 το VW Up!

    Το VW up!, το μικρότερο μοντέλο της γκάμας της γερμανικής εταιρείας αναδείχθηκε ''Παγκόσμιο Αυτοκίνητο του 2012'' (World Car of the Year 2012).

    Σε ανακοίνωση της εταιρείας τονίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας λαμβάνει αυτή τη σημαντική διάκριση.

    «Το βραβείο αυτό επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί μας δημιούργησαν ένα αυτοκίνητο δίνοντας έμφαση σε κάθε του λεπτομέρεια. Ένα αυτοκίνητο που θέτει τα στάνταρντ στην κατηγορία του αναφορικά με την ιδανική εκμετάλλευση των χώρων, την ασφάλεια, την οδηγική ευχαρίστηση και την προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε ο Prof. Dr. Martin Winterkorn, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen.

    Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από το λανσάρισμα του τον περασμένο Δεκέμβριο, το up! κέρδισε τις εντυπώσεις του κοινού αλλά και των ειδικών, σημειώνεται στην επίσημη ανακοίνωση.

    Οι διακρίσεις του up! ξεκίνησαν με τη μέγιστη βαθμολογία των 5 αστεριών στο θεσμό Euro NCAP καθώς επίσης και με την διάκριση Euro NCAP Advanced για το σύστημα ασφάλειας City Emergency Breaking.

    Στη συνέχεια το up! κέρδισε τα βραβεία ?iF design award in Gold του Ινστιτούτου iF Design, «2011 Goldene Lenkrad? (Golden Steering Wheel) στη Γερμανία καθώς και τα βραβεία Car of the Year, City Car 2012 και Safety Award από το βρετανικό περιοδικό What Car?.

    Με μόλις 3,54 μ. μήκος, το up! αποτελεί μια από τις καλύτερες προτάσεις για το αυτοκίνητο που θα περάσει το μεγαλύτερο χρόνο της ζωής του στο αστικό περιβάλλον. Διαθέτει άνετους χώρους για 4 επιβάτες και υιοθετεί καινοτόμα συστήματα ασφάλειας.

    Στην ελληνική αγορά, οι πωλήσεις άρχισαν στις αρχές Φεβρουάριου. Αρχικά διατίθεται μόνο με τρίθυρο αμάξωμα ενώ η διάθεση του πεντάθυρου έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του Ιουνίου.

    Η γκάμα των κινητήρων είναι προσαρμοσμένη στον αστικό χαρακτήρα του αυτοκίνητου. Απαρτίζεται από δυο τρικύλινδρα σύνολα χωρητικότητας 1.000 κ.εκ. με ισχύ 60 ή 75 ίππους.

    Το μοτέρ με τους 60 ίππους έχει μέση κατανάλωση 4,5 λίτρα/ 100 χλμ ενώ στο ισχυρότερο η κατανάλωση διαμορφώνεται στα 4,7 λίτρα /100 χλμ.

    Το αυτοκίνητο διατίθεται σε πέντε εξοπλιστικές εκδόσεις.

    Η τιμή της βασικής έκδοσης 60 ίππων είναι 8.990 ευρώ και αν υπάρχει απόσυρση μειώνεται στις 8.333 ευρώ. Αντίστοιχα στους 75 ίππους οι τιμές είναι 10.790 ευρώ και 10.015 ευρώ.

    [03] Εννιακομματική Βουλή δείχνει νέα δημοσκόπηση

    Με οκτώ μονάδες διαφορά, προηγείται η ΝΔτου ΠΑΣΟΚ, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της «ALCO» για το «Πρώτο Θέμα». Στην πρόθεση ψήφου με αναποφάσιστους, άκυρα και αποχή, η διαφορά μειώνεται στο 6,7%.

    Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 20,5%, το ΠΑΣΟΚ 13,8%, το ΚΚΕ 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,4%, η ΔΗΜΑΡ 6,75%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,5%, η Χρυσή Αυγή 3%, ο ΛΑΟΣ 2,9%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,55%, η ΔΗΣΥ 2%, η Κοινωνική Συμφωνία 1,4% και το Αρμα Πολιτών 0,8%.

    Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, τα ποσοστά έχουν ως εξής: ΝΔ 24%, ΠΑΣΟΚ 16%, ΚΚΕ 8,6%, ΣΥΡΙΖΑ 8,5%, ΔΗΜΑΡ 8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,5%, Χρυσή Αυγή 3,5%, ΛΑΟΣ 3,3%, Οικολόγοι- Πράσινοι 3%, ΔΗΣΥ 2,5%, Κοινωνική Συμφωνία 1,6%, 'Αρμα Πολιτών 1%.

    [04] Επίθεση σε ειδικό φρουρό, στην πλατεία Συντάγματος, μετά την κηδεία του αυτόχειρα

    Πορεία από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών στην πλατεία Συντάγματος, πραγματοποίησε ομάδα που συμμετείχε στην πολιτική κηδεία του 77χρονου φαρμακοποιού, Δημήτρη Χριστούλα, ο οποίος αυτοκτόνησε την περασμένη Τετάρτη.

    Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος, διαδηλωτές επιτέθηκαν σε ειδικό φρουρό και τον ξυλοκόπησαν.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, διαδηλωτές επιτέθηκαν στον ειδικό φρουρό την ώρα που έβγαινε από τον σταθμό του μετρό, ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας και του αφαίρεσαν το μπουφάν, τη ζώνη, το αλεξίσφαιρο γιλέκο και τον ασύρματο.

    Ο ειδικός φρουρός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

    [05] Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Συρία

    Τουλάχιστον 80 άνθρωποι, ανάμεσά τους 52 άμαχοι, έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε βιαιότητες σε ολόκληρη τη Συρία, κυρίως στη διάρκεια βομβαρδισμού της περιοχής της Χάμα, στην κεντρική χώρα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Συνολικά "52 άμαχοι σκοτώθηκαν, οι 40 από τους οποίους στη διάρκεια βομβαρδισμού της επαρχίας Χάμα", τόνισε η ίδια πηγή.

    Στη Χομς, δεκατρία πτώματα τα οποία έφεραν τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι, βρέθηκαν σε δρόμο της συνοικίας Ντέιρ Μπαάλμπα. Πρόκειται για νέους άνδρες και μεσήλικες. Τα χέρια τους ήταν δεμένα στην πλάτη ενώ τα μάτια πολλών ήταν καλυμμένα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 April 2012 - 14:30:29 UTC