Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Χρυσοχοΐδης: Δικαστική έρευνα για τον τραυματισμό του Μ. Λώλου
  • [02] Ellines.com: Από την κρίση στη διάκριση
  • [03] «Εκλογές στις 6 Μαΐου ή και λίγο αργότερα» αναμένει ο Τ. Γιαννίτσης
  • [04] Σύγκρουση τρένου με ΙΧ στο Κρυονέρι, με τέσσερις νεκρούς
  • [05] Επίθεση Α. Τσίπρα σε πρωθυπουργό, τράπεζες και αστυνομία
  • [06] Με "σκληρές" κινητοποιήσεις απειλεί η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

  • [01] Μ. Χρυσοχοΐδης: Δικαστική έρευνα για τον τραυματισμό του Μ. Λώλου

    Τη διενέργεια κατεπείγουσας δικαστικής έρευνας, παρουσία εισαγγελέα, προκειμένου να μην υπάρξει αμφιβολία για το αδιάβλητο του πορίσματος σχετικά με τις συνθήκες τραυματισμού του προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ), Μάριου Λώλου, κοινοποίησε πριν από λίγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

    «Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη και υπηρεσιακή έρευνα, ούτως ώστε άμεσα να διερευνηθούν τα αίτια και να πέσει άπλετο φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό αυτό», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση με τη δήλωση του υπουργού.

    «Εκφράζω την ανθρώπινη συμπαράστασή μου στον Πρόεδρο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, κ. Μάριο Λώλο. Εύχομαι να είναι υγιής και να επανέλθει γρήγορα στη δουλειά του και στην οικογένειά του. Καταδικάζω κάθε περιστατικό αυθαίρετης βίας, από όπου και αν προέρχεται.

    [02] Ellines.com: Από την κρίση στη διάκριση

    Το Ellines.com, που αποτελεί την πρώτη διαδικτυακή κοινότητα του Ελληνισμού, είναι ένα δίκτυο που φιλοδοξεί να συμβάλει, σε μία κρίσιμη στιγμή, στη συσπείρωση των δυνάμεων του Ελληνισμού και στην ανάδειξη της εθνικής μας ταυτότητας. Με άλλα λόγια, επιχειρεί να αξιοποιήσει και να δικτυώσει τον πιο σημαντικό πλούτο του ελληνισμού, το ανθρώπινο κεφάλαιο.

    Προβάλλοντας τα επιτεύγματα των Ελλήνων, στοχεύει να μεταδώσει ελπίδα και αισιοδοξία, να καταθέσει καινοτόμες προτάσεις για το αύριο, αναδεικνύοντας την ταυτότητα της Ελλάδας. Μια ευκαιρία... να γνωρίσουμε τους Έλληνες που διαπρέπουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Τα παραπάνω επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου συνεδρίου του δικτυού των Ellines.com, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας, παρουσία του υπουργού Παιδείας Γιώργου Μπαμπινιώτη, του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου και του υφυπουργού Γιώργου Νικητιάδη, και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων από το χώρο των γραμμάτων και των επιστημών.

    «Η βαθιά κρίση που βιώνουμε συσκοτίζει το διάλογο, ένα διάλογο για την αναζήτηση της ταυτότητας μας. Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε αυτό το διάλογο» είπε στην ομιλία του ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, συντονιστής του συνεδρίου. «Βασική αποστολή του συνεδρίου μέσα από τα λαμπρά παραδείγματα των ομιλητών, ανθρώπων που έχουν διακριθεί παγκοσμίως, είναι να δείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί» πρόσθεσε.

    «Τα θέλω που ενώνουν όλον τον ελληνισμό. Αυτή είναι η αρχή μας» σημείωσε ο Γεώργιος Μπάρλας, ιδρυτής του δικτύου ellines.com, παρουσιάζοντας τις βάσεις και τις δομές του εγχειρήματος. «Η ιδέα ξεκίνησε από την ανάγκη να πούμε καλές ειδήσεις. Να βρούμε Έλληνες που διαπρέπουν, που αποδεικνύουν στην πράξη ότι το ελληνικό δαιμόνιο δεν είναι μύθος» επισήμανε.

    Ο κ. Μπάρλας διευκρίνισε πως το όραμα ήταν να δημιουργηθεί ένα σταθερό δίκτυο, με βιώσιμο πρόγραμμα δράσεων που θα συμβάλλει στη συσπείρωση, περιγράφοντας παράλληλα τα επόμενα βήματα του δικτύου, που είναι η διοργάνωση εθελοντικών δράσεων και προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, προκειμένου να υποστηριχθούν χιλιάδες νέοι Έλληνες και Ελληνίδες για να πραγματώσουν το όνειρό τους. «Φιλοδοξούμε σήμερα να μιλήσουμε για την επόμενη μέρα, να συμμετάσχουμε σε ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης, που θα δώσει όραμα και ελπίδα, που θα αποκαταστήσει την εθνική μας φήμη» υπογράμμισε.

    «Εμπνεύστηκα οτιδήποτε έκανα από οτιδήποτε ελληνικό» τόνισε ο Γιώργος Μπίζος, νομικός σύμβουλος του Νέλσον Μαντέλα και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Πολλές φορές λένε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα αρχίσανε από το χάρτη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το 1948, και εγώ τους θυμίζω τα λόγια του Θουκυδίδη» σημείωσε ο κ. Μπίζος.

    [03] «Εκλογές στις 6 Μαΐου ή και λίγο αργότερα» αναμένει ο Τ. Γιαννίτσης

    «Για τις 6 Μαΐου, πιθανότατα, θα προκηρυχθούν οι εκλογές ή και λίγο αργότερα. Πάντως, Σάββατο, κοντή γιορτή» δήλωσε, μιλώντας πριν λίγο στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης. Επισήμανε, παράλληλα, ότι «έτσι κι αλλιώς, πάντα τις εκλογές, είτε κοστίζουν 50 είτε 100 εκατομμύρια είτε και παραπάνω, θα τις πληρώνει ο πολίτης που περιμένει να δει πως θα πάψει να πληρώνει όσα γίνονται» και οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να πούνε στον λαό ποια είναι η πραγματικότητα σήμερα, τι προτείνουν και ποιες θα είναι οι συνέπειες από την εφαρμογή των προτάσεών τους.

    Είχε προηγηθεί στο βήμα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, προειδοποιώντας ότι το κόμμα του θα καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία στην τροπολογία για την αποδέσμευση της τακτικής κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα.

    «Γιατί θα πρέπει τα κόμματα να πάρουν πάλι λεφτά, τη στιγμή που συμπολίτες μας ψάχνουν στους κάδους για τη διατροφή τους;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και επισήμανε ότι η ΑΤΕ, που σήμερα βρίσκεται σε δεινή θέση, έχει φορτωθεί με χρέη 250 εκατ. ευρώ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

    [04] Σύγκρουση τρένου με ΙΧ στο Κρυονέρι, με τέσσερις νεκρούς

    Τραγωδία με τέσσερις νεκρούς κι έναν τραυματία, επειτα από σύγκρουση τρένου με ΙΧ αυτοκίνητο, στις 12.30 το μεσημέρι στο Κρυονέρι Αττικής.

    Οι δύο απο τους νεκρούς και ο τραυματίας, ειναι Πακιστανοί μετανάστες, οι οποίοι, σύμφωνα με πιθανή εκδοχή που εξετάζεται, προσπάθησαν με αυτοθυσία, να σώσουν τους επιβάτες του αυτοκινήτου, αλλα δεν τα κατάφεραν και "θυσιάστηκαν" μαζί τους.

    Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο τέρμα της οδού Ανοίξεως, στο σημείο που διασταυρώνεται ισόπεδα με τη σιδηροδρομική γραμμή. Το ΙΧ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ηλικιωμένο ζευγάρι, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέφυγε απο την πορεία του, ανέβηκε στις ράγες και ακινητοποιθήθηκε, την ώρα που ερχόταν η επιβατική αμαξοστοιχία "Ιντερσίτι" Θεσσαλονίκης- Αθηνών.

    Τρεις Πακιστανοί που ήταν στο σημείο και είδαν τι συνέβη, πιθανολογείται ότι έτρεξαν να βοηθήσουν τον άνδρα και την γυναικα, αλλά τους πρόλαβε το τρένο.

    Χρειαστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, συνεργεία της οποίας απεγκλώβισαν πριν απο λίγο νεκρούς τους επιβάτες του ΙΧ και τους δύο μετανάστες, που βρέθηκαν μεταξύ του αυτοκινήτου και της αμαξοστοιχίας.

    Ο τραυματίας αλλοδαπός διακομίστηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

    [05] Επίθεση Α. Τσίπρα σε πρωθυπουργό, τράπεζες και αστυνομία

    «Mέρα ντροπής για τη δημοκρατία και την κοινοβουλευτική λειτουργία», χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, γιατί «μέσα στη Βουλή η τραπεζοκρατία νομοθετούσε και έξω από τη Βουλή η αστυνομοκρατία τρομοκρατούσε».

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον σύλλογο εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την ΟΤΟΕ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι με εντολή του πρωθυπουργού χθες αποσύρθηκε τροπολογία, η οποία έγινε δεκτή ομόφωνα και από τους 300 βουλευτές και αφορούσε 180 τραπεζικούς υπαλλήλους και τη δυνατότητα να μπορούν να συνεχίζουν να εργάζονται, «παρά το γεγονός ότι ο κ. Προβόπουλος αποφάσισε να διαλύσει τις συνεταιριστικές τράπεζες στις οποίες εργάζονται».

    [06] Με "σκληρές" κινητοποιήσεις απειλεί η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

    Στις θέσεις που έχει λάβει η ΓΕΝΟΠ κατά της ιδιωτικοποίησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, του μνημονίου και του τρόπου λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, απέδωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος την επίθεση που υφίσταται η Ομοσπονδία.

    Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα ο κ. Φωτόπουλος αποκάλυψε επίσης ότι η γενική διεύθυνση Ενέργειας της Κομισιόν με επιστολή της προς τη διοίκηση της ΔΕΗ την περασμένη Τρίτη 3 Απριλίου ζητά τις απόψεις της για την πώληση τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων (Αμύνταιο 1 και 2, Μελίτη και Μεγαλόπολη 3) που περιλαμβάνονται -κατά τη ΓΕΝΟΠ- στην πρόταση της κυβέρνησης προς την ΕΕ. Η πρόταση για πρόσβαση τρίτων στη λιγνιτική παραγωγή της ΔΕΗ περιλαμβάνεται στο "πακέτο" απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, όπως και στο μνημόνιο και συνοδεύεται επίσης από πρόταση για ανταλλαγή ενέργειας (swap) μεταξύ ΔΕΗ και τρίτων, από τις μονάδες της Καρδιάς 1 και 2. Η ΔΕΗ, είπε ο κ. Φωτόπουλος επικαλούμενος το έγγραφο της Κομισιόν, έχει περιθώριο ως τις 20 Απριλίου να απαντήσει. Είπε επίσης ότι ο ίδιος θα ζητήσει μετάθεση στις υπό ιδιωτικοποίηση μονάδες του Αμυνταίου, για την οποία πάντως προειδοποίησε με σκληρές κινητοποιήσεις.

    Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ μίλησε σήμερα για χυδαίες και λυσσαλέες επιθέσεις κατά της Ομοσπονδίας τις οποίες απέδωσε, μεταξύ άλλων, στις καταγγελίες της ΓΕΝΟΠ για παράβαση των κανόνων του ανταγωνισμού σε βάρος τη ΔΕΗ και υπέρ ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, τόσο στην παραγωγή όσο και στην εμπορία, για παράνομη κρατική ενίσχυση υπέρ της εταιρίας ΑΤΕ, για το ασφαλιστικό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 April 2012 - 12:30:30 UTC