Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοίγει ξανά τo Ακρωτήρι της Σαντορίνης
  • [02] Διάταξη για την απασχόληση ατόμων με 5 ημερομίσθια στους δήμους
  • [03] Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι δύο πρώτοι ομολογιούχοι κατά του PSI
  • [04] Συλλογή ελληνικών χειρογράφων της Ρουμανίας στην Ακαδημία Αθηνών
  • [05] Ένας "Δούρειος Ίππος" επιτίθεται στους υπολογιστές Mac της Apple
  • [06] Εργασίες ανάδειξης της ορειβατικής διαδρομής στον Όλυμπο
  • [07] Ξεκίνησε η παραγωγή του ανανεωμένου Lexus GS 450h
  • [08] Πέθανε ο πατέρας του Τάσου Ισαάκ

  • [01] Ανοίγει ξανά τo Ακρωτήρι της Σαντορίνης

    Τη Μεγάλη Εβδομάδα ανοίγει εν τέλει ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης.

    Η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της αρχαιολογικής Εταιρείας και του υπουργείου Πολιτισμού Τουρισμού ορίστηκε για την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, όπως αποφασίστηκε χθες σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Πολιτισμού -Τουρισμού Πέτρος Αλιβιζάτος.

    Πριν εξίμισι χρόνια είχε καταρρεύσει τμήμα του βιοκλιματικού στεγάστρου. Σήμερα το στέγαστρο-μια κατασκευή από ανοξείδωτο χάλυβα και ξύλο έχει τοποθετηθεί και ο προϊστορικός οικισμός είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους τουρίστες που συρρέουν στο νησί αυτές τις ημέρες.

    Το δυστύχημα στο Ακρωτήρι, τον Σεπτέμβρη του 2005 είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας Ουαλός τουρίστας και να τραυματιστούν άλλοι έξι, και η τότε ηγεσία του ΥΠΠΟΤ είχε επιρρίψει τις ευθύνες σε λανθασμένες τεχνικές επιλογές.

    [02] Διάταξη για την απασχόληση ατόμων με 5 ημερομίσθια στους δήμους

    Το "πράσινο φως" προκειμένου οι δήμοι να μπορούν να απασχολούν προσωπικό -εργατικό και τεχνικό- για μέχρι πέντε ημερομίσθια τον μήνα, δίνει διάταξη που κατατέθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση, με τη μορφή νομοτεχνικής βελτίωσης στο νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση που συζητείται στη Βουλή.

    Όπως αναφέρεται στην εν λόγω διάταξη, ο συνολικός αριθμός των απασχολουμένων αυτών δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος των δέκα ατόμων σε δήμους με πληθυσμό μέχρι 10.000 κατοίκους και μεγαλύτερος των 20 ατόμων στους υπόλοιπους δήμους.

    Η πρόσληψη θα γίνεται χωρίς να απαιτείται η έγκριση της διϋπουργικής επιτροπής ΠΥΣ 33/2006. Θα γίνεται όμως βάσει πίνακα προσληπτέων που θα αποστέλλεται στο ΑΣΕΠ και ο οποίος θα συντάσσεται κατόπιν δημόσιας πρόσκλησης του οικείου φορέα.

    [03] Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι δύο πρώτοι ομολογιούχοι κατά του PSI

    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε σήμερα η πρώτη προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) δύο ομολογιούχων του ελληνικού Δημοσίου, με την οποία ζητούν να κριθεί η συνταγματικότητα και η νομιμότητα των κυβερνητικών πράξεων, με τις οποίες υλοποιήθηκε το PSI και για τους Έλληνες ομολογιούχους, οι οποίοι δεν συμμετείχαν εθελοντικά σε αυτό.

    Ειδκότερα, οι ομολογιούχοι επισημαίνουν ότι παραβιάζονται διατάξεις του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτόκολλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύουν την περιουσία και του άρθροθ 4 του Συντάγματος, που καθιερώνουν την αρχή της ισότητας.

    [04] Συλλογή ελληνικών χειρογράφων της Ρουμανίας στην Ακαδημία Αθηνών

    Σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Ακαδημία Αθηνών, παρουσιάστηκε η συλλογή περισσότερων από 60.000 ελληνικών χειρογράφων της Ρουμανίας, τα οποία είναι δωρεά του Ινστιτούτου Διαβαλκανικής Συνεργασίας «Ρήγας Βελεστινλής», ύστερα από πρωτοβουλία του προέδρου του, Γεώργιου Σούρλα.

    Πρόκειται για ψηφιοποιημένο υλικό που προέρχεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη Βουκουρεστίου, τη Βιβλιοθήκη της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ρουμανίας, τα κρατικά αρχεία του Ιασίου, καθώς και τη βιβλιοθήκη Urechia του Γαλατσίου.

    Το μεγαλύτερο μέρος των χειρογράφων αναφέρεται σε ιστορικά και μουσικά θέματα, ενώ υπάρχει μεγάλος αριθμός που αφορούν στην καθημερινότητα των Ελλήνων της Ρουμανίας, την ενδυμασία, τη διατροφή, τη θρησκευτική και λατρευτική ζωή, καθώς, επίσης, και πληροφορίες για τη λαϊκή μετεωρολογία και αστρολογία. Είναι ένα υλικό με μεγάλη ιστορική και λαογραφική αξία, στο οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση μελετητές και επιστήμονες.

    [05] Ένας "Δούρειος Ίππος" επιτίθεται στους υπολογιστές Mac της Apple

    Πολλά μεγάλα ονόματα του τομέα της ασφάλειας των ηλεκτρονικών υπολογιστών υποστηρίζουν ότι περισσότεροι από μισό εκατομμύριο υπολογιστές Macintosh της Apple μπορεί να έχουν προσβληθεί από έναν ιό, ο οποίος έχει στόχο ειδικά τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας.

    Ένας ιός του τύπου "Δούρειος Ίππος" με την ονομασία BackDoor.Flashback, ο οποίος δημιουργήθηκε για να διεισδύει στους υπολογιστές χωρίς να εντοπίζεται και να κλέβει ευαίσθητα δεδομένα, όπως κωδικούς ή δεδομένα τραπεζικών λογαριασμών, επινοήθηκε ειδικά για να παρακάμπτει τις άμυνες των υπολογιστών "Mac" της Apple, σύμφωνα με τους ειδικούς.

    "Όλα όσα έμαθαν οι πειρατές επιτιθέμενοι στον κόσμο των PC αρχίζει να μεταφέρεται στον κόσμο των Mac", επιβεβαίωσε χθες Πέμπτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής πληροφοριών για τις επιθέσεις πληροφορικής της εταιρείας ασφαλείας McAfee, ο Ντέιβ Μάρκους.

    [06] Εργασίες ανάδειξης της ορειβατικής διαδρομής στον Όλυμπο

    Εργασίες ανάδειξης της ορειβατικής διαδρομής πραγματοποιούνται στον Όλυμπο, λίγους μήνες πριν τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την πρώτη ανάβαση στο βουνό των δώδεκα Ολύμπιων θεών (1913 - 2013).

    Παράλληλα, θα γίνει εγκατάσταση συστημάτων προστασίας και εξοικονόμησης ενέργειας για τα καταφύγια «Σπήλιος Αγαπητός» και «Χρήστος Κάκκαλος». Μεταξύ άλλων θα αποκατασταθούν οι συνθήκες βατότητες και λειτουργίας «κρίσιμων» ορειβατικών διαδρομών και θα ενισχυθεί η ασφάλεια των ορειβατών - επισκεπτών.

    Το συνολικό μήκος της διαδρομής που θα αποκατασταθεί θα είναι 16 χιλιόμετρα, ξεκινά από τη θέση «Πριόνια» και φτάνει έως τα καταφύγια. Οι εργασίες εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

    [07] Ξεκίνησε η παραγωγή του ανανεωμένου Lexus GS 450h

    Η παραγωγή του ανανεωμένου Lexus GS 450h, του τελευταίου μοντέλου της νέας γενιάς GS, ξεκίνησε ήδη στο Εργοστάσιο Tahara, στην επαρχία Aichi της Ιαπωνίας.

    Υιοθετώντας τη νέα, τολμηρότερη σχεδιαστική ταυτότητα Lexus και εφοδιασμένο με τη νέα γενιά Lexus Hybrid Drive, θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά στα μέσα του 2012.

    Η μελέτη για τον εσωτερικό χώρο καθορίζει ένα οδηγοκεντρικό cockpit με προηγμένες τεχνολογίες που αναβαθμίζουν την ασφάλεια και την άνεση.

    Επίσης, εξασφαλίσθηκε περισσότερος χώρος για τους επιβάτες και αισθητά αυξημένος χώρος αποσκευών.

    Το GS 450h είναι το παγκοσμίως πρώτο υβριδικό sedan υψηλών επιδόσεων με κινητήρα μπροστά και πίσω κίνηση. Εφοδιάζεται με υβριδικό σύστημα το οποίο απαρτίζεται από δύο ηλεκτροκινητήρες και έναν V6 βενζινοκινητήρα κύκλου Atkinson με τεχνολογία άμεσου ψεκασμού D-4S επόμενης γενιάς.

    Αποδίδοντας συνολική ισχύ 345 ίππων, το ανανεωμένο GS 450h επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,9'' με τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα Η κατανάλωση καυσίμου έχει μειωθεί κατά 23% σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο και είναι 5,9 λιτρα/100 χλμ., ενώ οι εκπομπές CO2 είναι 137 γραμ./χλμ.

    Το Lexus GS, τέταρτης γενιάς κυκλοφορεί στην Ευρώπη σε τρεις εκδόσεις : GS 250, GS 350 AWD και υβριδικό GS 450h.

    Η παραγωγή του GS 250 και του GS 350 AWD ξεκίνησε τον Ιανουάριο και τα μοντέλα αυτά ήδη κυκλοφορούν σε Ιαπωνία και ΗΠΑ. Ανακοινώθηκε ότι σχεδόν 4.000 GS έχουν ήδη πουληθεί στο διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2012.

    [08] Πέθανε ο πατέρας του Τάσου Ισαάκ

    Πέθανε χθες σε ηλικία 68 χρόνων Ισαάκ Ισαάκ, πατέρας του ήρωα Τάσου Ισαάκ, που δολοφονήθηκε από τον τουρκικό όχλο το 1996.

    Στην κηδεία του παρέστησαν εκπρόσωποι της κυπριακής κυβέρνησης και της ελληνικής πρεσβείας εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

    Ο Τάσος Ισαάκ σκοτώθηκε στις 11 Αυγούστου 1996 από τους Γκρίζους Λύκους, στη διάρκεια αντικατοχικής διαδήλωσης στην περιοχή της νεκρής ζώνης κοντά στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

    «Είχα την τιμή να γνωρίσω τον Ισαάκ Ισαάκ. Ήταν ένας περήφανος και πονεμένος Έλληνας που έχασε ότι πολυτιμότερο είχε, το ίδιο το παιδί του. Το οικογενειακό του δράμα συμβολίζει την αποφασιστικότητα του Ελληνισμού της Κύπρου απέναντι στη βαρβαρότητα. Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η οικογένειά του, έχει την ψυχική συμπαράσταση όλων των Ελλήνων όπου και αν βρίσκονται» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος για τον θάνατό του, ο οποίος είχε βαφτίσει, εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας, την κόρη του Τάσου Ισαάκ, Αναστασία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 April 2012 - 10:30:38 UTC