Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λ. Παπαδήμος: Εθνική προτεραιότητα οι επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
  • [02] Σημαντικά ευρήματα για τη ζωή στη μυκηναϊκή Κεφαλονιά
  • [03] Νέα επίθεση της ΝΔ στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, για το μνημόνιο
  • [04] Σχέδιο αναθεώρησης της διαδικασίας επιστροφής του ΦΠΑ
  • [05] Σφοδρές συγκρούσεις σε πολλές πόλεις της Συρίας
  • [06] Στο δεύτερο γύρο του διεθνούς τουρνουά τένις "Family Circle Cup" η Ε. Δανιηλίδου
  • [07] Νέες ενδείξεις για υπόγειο ωκεανό στον δορυφόρο του Κρόνου, Εγκέλαδο
  • [08] Από την εφηβεία αρχίζει συνήθως ο εθισμός σε αλκοόλ και ναρκωτικά
  • [09] Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Θ. Τσούρας
  • [10] Δήλωση στήριξης στη ΝΔ, από την Ελίζα Βόζενμπεργκ
  • [11] Ενεργειακά και κυπριακό στην ατζέντα Λ. Παπαδήμου στην Κύπρο
  • [12] Δεν θα κατέλθει στις προσεχείς εκλογές η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σ. Μερεντίτη
  • [13] Φωτιά σε θαλαμηγό - Καλά στην υγεία τους οι επιβαίνοντες
  • [14] Νέο ρεκόρ ανεργίας στην Ισπανία - Πάνω από 4,75 εκατ. οι άνεργοι
  • [15] Στους 15 ο αριθμός των μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά στη Μόσχα
  • [16] Τρεις κρίσιμες προκριματικές αναμετρήσεις για τον Ρόμνεϊ
  • [17] Πέθανε η τελευταία απόγονος της οθωμανικής δυναστείας

  • [01] Λ. Παπαδήμος: Εθνική προτεραιότητα οι επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

    Οι επενδύσεις στην ενέργεια και ειδικότερα τις ανανεώσιμες πηγές αποτελούν εθνική προτεραιότητα. Στον ενεργειακό τομέα έχουμε τη δυνατότητα να αποτελέσουμε κομβικό σημείο για την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή, δεν θέλουμε μια Ελλάδα απομονωμένη.

    Αυτά μεταξύ άλλων επισήμανε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο για τις ανανεώσιμες πηγές που διοργανώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην Αθήνα, στο οποίο συμμετέχει και ο επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Γκίντερ Έτινγκερ.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, η πρόσβαση τρίτων στους λιγνίτες, η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ για την οποία, όπως είπε, υπήρξε στην πρώτη φάση εξαιρετικό ενδιαφέρον, η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, οι ενέργειες για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, συνθέτουν τη δυναμική του κλάδου τα επόμενα χρόνια.

    Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι σήμερα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ο μακροχρόνιος ενεργειακός σχεδιασμός ως το 2050.

    [02] Σημαντικά ευρήματα για τη ζωή στη μυκηναϊκή Κεφαλονιά

    Στην Κεφαλονιά δεν έμεινε πολύ καιρό, περίπου έναν χρόνο. Όμως τα αποτελέσματα των δοκιμαστικών ανασκαφών που πραγματοποίησε στα Τζαννάτα Πόρου Κεφαλληνίας ως προϊστάμενος, τότε, της ΛΕ΄Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση και, όπως όλα δείχνουν, θα συζητηθούν πολύ στο μέλλον.

    Ο Αντώνιος Βασιλάκης δεν κατοικεί πια στην Κεφαλονιά. Έχοντας πλέον τον τίτλο του επίτιμου διευθυντή του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, έχει επιστρέψει στον τόπο του, την Κρήτη. Σήμερα βρίσκεται στην Αθήνα για να δώσει διάλεξη, στις 7 μμ., στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 156) σχετικά με τον «Υστεροελλαδικό Οικισμό στα Τζαννάτα Πόρου Κεφαλληνίας», τον πρώτο σε έκταση μυκηναϊκό οικιστικό κέντρο που ερευνάται συστηματικά στο νησί.

    Η ανακάλυψη, που έγινε πέρυσι το καλοκαίρι, έχει ήδη αλλάξει τα αρχαιολογικά δεδομένα για τη μυκηναϊκή Κεφαλονιά, οι έρευνες της οποίας έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο αιώνες, με πιο σημαντικά ευρήματα τις πρόσφατες ανακαλύψεις και τον βασιλικό θολωτό τάφο του 1991.

    «Η ανακάλυψη και μερική ανασκαφή του υστεροελλαδικού (μυκηναϊκού) οικισμού στη θέση Κατσιβελάτα Ρίζας, στα Τζαννάτα Πόρου της νοτιοανατολικής Κεφαλληνίας, σε συνδυασμό με τον ανασκαμμένο γειτονικό ηγεμονικό θολωτό τάφο στη θέση Μπούρτζι, δημιουργεί νέο κεφάλαιο στην ιστορική, πολιτισμική και οικιστική εξέλιξη της υστεροελλαδικής (μυκηναϊκής) Κεφαλληνίας. Προβάλλει έντονη η ανάγκη επανεξέτασης ανοικτών ζητημάτων αρχαιολογικής τοπογραφίας της Ιόνιας νησιωτικής περιοχής, που αποτελούσε, κατά τα ομηρικά έπη και στον βαθμό που αυτά αντανακλούν ιστορικές πραγματικότητες της μυκηναϊκής περιόδου, την επικράτεια του άνακτα των Κεφαλλήνων» δηλώνει στο ΑΜΠΕ ο τέως Έφορος Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας-Ιθάκης & Ζακύνθου.

    [03] Νέα επίθεση της ΝΔ στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, για το μνημόνιο

    Συνεχίζει την επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο η ΝΔ. Με αφορμή τις δηλώσεις Παπακωνσταντίνου στον ΣΚΑΙ ότι ο "ο κ. Βενιζέλος συμμετείχε στη σύνταξη του πρώτου Μνημονίου", ο κ. Μιχελάκης, με σημερινή του ανακοίνωση, τον χαρακτηρίζει "διπλά συνένοχο στις μοιραίες αποφάσεις που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή".

    «Ενώ σχεδόν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου, ακόμη και ο τότε υπουργός Οικονομίας, γνώριζαν μόνο το τμήμα του Μνημονίου που αφορούσε στις αρμοδιότητές τους, ο κ. Βενιζέλος μετείχε στη σύνταξή του, όχι μόνον ως κυβερνητικό στέλεχος, αλλά και ως νομικός. Ο κ. Παπακωνσταντίνου -έστω και αργά- καρφώνει τον κ. Βενιζέλο. Αποκαλύπτει, έτσι, ότι και ο νέος αρχηγός του είναι υπόλογος στο ίδιο έγκλημα, τουλάχιστον όσο και ο προκάτοχός του", αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης και καταλήγει:

    «'Οπως σ' όλα τα άλλα, έτσι και σε ό,τι αφορά το μνημόνιο, τι Παπανδρέου, τι Βενιζέλος!».

    [04] Σχέδιο αναθεώρησης της διαδικασίας επιστροφής του ΦΠΑ

    Σχέδιο αναθεώρησης του κανονιστικού πλαισίου επιστροφής ΦΠΑ επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του αρμοδίου υπουργού Φίλιππου Σαχινίδη, η διαδικασία να εξορθολογιστεί και να επιταχυνθεί η επιστροφή φόρων.

    Το έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης για τον συμψηφισμό απαιτήσεων μεταξύ Δημοσίου και επιχειρήσεων που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος.

    Στην απάντησή του ο υπουργός αναγνωρίζει ότι «παρατηρούνται δυσλειτουργίες στη διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ», σημειώνει ωστόσο ότι «η διαδικασία επιστροφής φόρων σε δικαιούχους, ολοκληρώνεται το συντομότερο δυνατόν, μετά την αίτηση του ενδιαφερομένου, εφόσον προηγουμένως πραγματοποιηθεί ο ενδεδειγμένος έλεγχος από τα αρμόδια όργανα, ως προς τα τυπικά και ουσιαστικά στοιχεία που καθιστούν μια επιχείρηση δικαιούχο επιστροφής και εφόσον ελεγχθούν και τα δικαιολογητικά ως προς τη νομιμότητα της επιστροφής». Συμπληρωματικά, όπως εξάλλου θυμίζει ο υπουργός, διενεργείται και έλεγχος για τυχόν οφειλές προς το Δημόσιο, ώστε αυτές να αποσβεστούν με τη διαδικασία του συμψηφισμού.

    [05] Σφοδρές συγκρούσεις σε πολλές πόλεις της Συρίας

    Συγκρούσεις σημειώνονται σήμερα στη Συρία όπου ο στρατός προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο πόλεων, οι οποίες αποτελούν προπύργια των ανταρτών, παρά την υπόσχεση του καθεστώτος, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, να αποσύρει τα στρατεύματά του από τις πόλεις ως τις 10 Απριλίου, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Στο Ινχέλ της επαρχίας Ντεράα στη νότια Συρία, σημειώθηκαν συγκρούσεις τα ξημερώματα ανάμεσα στο στρατό και λιποτάκτες, οι οποίοι επιτέθηκαν σε στρατιωτικά φυλάκια.

    Στην ίδια επαρχία, δεκάδες λεωφορεία που μετέφεραν στρατιώτες, εισήλθαν στην πόλη Ντάελ οι κάτοικοι της οποίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, φοβούνται κύμα συλλήψεων.

    [06] Στο δεύτερο γύρο του διεθνούς τουρνουά τένις "Family Circle Cup" η Ε. Δανιηλίδου

    Η Ελένη Δανιηλίδου προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο του διεθνούς τουρνουά τένις "Family Circle Cup", που διεξάγεται στο Τσάρλεστον των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε με 2-0 (6-3 και 6-4) της Ρωσίδας, Αλα Κουντριαβτσέβα και συνεχίζει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

    [07] Νέες ενδείξεις για υπόγειο ωκεανό στον δορυφόρο του Κρόνου, Εγκέλαδο

    Το σκάφος «Κασίνι» έκανε ένα νέο κοντινό πέρασμα από το νότιο πόλο του Εγκέλαδου, του δορυφόρου του Κρόνου, ενισχύοντας την πεποίθηση των επιστημόνων ότι διαθέτει ένα υπόγειο ωκεανό υγρού νερού.

    Το πέρασμα έγινε, σύμφωνα με το BBC, σε υψόμετρο 74 χιλιομέτρων και το σκάφος μπόρεσε να μελετήσει από κοντά τους θεαματικούς πίδακες πάγου και υδρατμών που ξεπηδάνε από τους πόλους του δορυφόρου. Τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν ότι αυτοί οι πίδακες, που ξεπηδάνε με ορμή προς το διάστημα μέσα από μεγάλες σχισμές στο έδαφος, τροφοδοτούνται από ένα ωκεανό που βρίσκεται κάτω από την παγωμένη επιφάνεια του Εγκέλαδου.

    Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει άλατα μέσα στους περίεργους πίδακες, κάτι που δείχνει ότι πιθανότατα ο υπόγειος ωκεανός βρίσκεται σε επαφή με τα πετρώματα στο εσωτερικό του δορυφόρου. Αυτό καθιστά τον Εγκέλαδο ένα σημαντικό στόχο για την αναζήτηση εξωγήινων μορφών ζωής, καθώς τα πετρώματα είναι πιθανό ότι τροφοδοτούν το νερό με χημικά συστατικά που είναι ζωτικά για την ανάπτυξη ζωής.

    [08] Από την εφηβεία αρχίζει συνήθως ο εθισμός σε αλκοόλ και ναρκωτικά

    Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε αμερικανούς εφήβους έδειξε ότι οι περισσότεροι έχουν κάνει χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών μέχρι να ενηλικιωθούν και οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι αυτό σημαίνει πως πολλά από τα παιδιά αυτά αποκτούν εθισμό για τις συγκεκριμένες ουσίες στη ζωή τους.

    Η μελέτη που διεξήχθη σε τουλάχιστον 10.000 εφήβους και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Archives of General Psychiatry, διαπιστώνει ότι σχεδόν τέσσερις στους πέντε εφήβους έχουν δοκιμάσει αλκοόλ και τουλάχιστον το 15% έχει κάνει κατάχρηση μέχρι να ενηλικιωθεί. Ποσοστό σχεδόν 16% των εφήβων έκαναν υπερβολική χρήση ναρκωτικών μέχρι να συμπληρώσουν τα 18 τους χρόνια.

    "Στην εφηβεία είναι που αρχίζουν οι διαταραχές από τις καταχρήσεις ουσιών για τα περισσότερα άτομα" και "τότε ριζώνει" το πρόβλημα, δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Τζόελ Σουέντσεν, διευθυντής έρευνας στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας του Μπορντό στη Γαλλία.

    [09] Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Θ. Τσούρας

    Την απόφαση του να μην είναι υποψήφιος βουλευτής σε αυτές τις εκλογές, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Θανάσης Τσούρας. Έσπευσε, ωστόσο, να διευκρινίσει ότι θα παραμείνει ενεργό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και θα συστρατευτεί στον αγώνα για ένα νέο συμβόλαιο με το λαό.

    «Πάντοτε προσπαθώ και πορεύομαι με βάση αρχές και αξίες. Αυτές που με οδήγησαν να έχω την τιμή να είμαι συνιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ. Αυτές που σήμερα είναι επίκαιρες, όσο ποτέ άλλοτε. Αρχές και αξίες που πρέπει να μας οδηγήσουν σε ένα νέο συμβόλαιο με το λαό. Συμβόλαιο του πατριωτισμού, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσούρας, απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του, μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που συνεδρίασε νωρίτερα.

    [10] Δήλωση στήριξης στη ΝΔ, από την Ελίζα Βόζενμπεργκ

    Οδό επιστροφής στο κόμμα αναζητά η διαγραμμένη βουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ, η οποία σήμερα έκανε δήλωση στήριξης στη ΝΔ και στον Αντώνη Σαμαρά.

    «Οι επερχόμενες εκλογές είναι οι κρισιμότερες της μεταπολίτευσης για το μέλλον της πατρίδος μας. Στηρίζω δυναμικά τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη και τον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος κάλεσε πανστρατιά. Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα και δηλώνω ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την αυτοδυναμία» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Βόζενμπεργκ.

    [11] Ενεργειακά και κυπριακό στην ατζέντα Λ. Παπαδήμου στην Κύπρο

    Τα ενεργειακά και το κυπριακό θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών, που θα έχει στη Λευκωσία με το σύνολο της κυπριακής ηγεσίας, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο, την προσεχή Πέμπτη.

    Την είδηση για τη μετάβαση του πρωθυπουργού στη Λευκωσία, που μετέδωσε νωρίτερα το ΑΜΠΕ, επιβεβαίωσαν κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα.

    [12] Δεν θα κατέλθει στις προσεχείς εκλογές η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σ. Μερεντίτη

    Δεν θα είναι υποψήφια στις προσεχείς εθνικές εκλογές η βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη, όπως έκανε γνωστό μέσω γραπτής δήλωσης.

    "Μετά από 12 χρόνια πολιτικής παρουσίας και 4 επιτυχημένες εκλογικές αναμετρήσεις", αναφέρει στην επιστολή της, αποφάσισε να μην είμαι υποψήφια στις προσεχείς εθνικές εκλογές, προσθέτοντας πως για την ίδια η πολιτική δεν είναι επάγγελμα.

    "Η μονιμότητα στην πολιτική δεν συμβαδίζει με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες κοινωνικοοικονομικές συγκυρίες και τις ανάγκες που αυτές δημιουργούν. Είναι βαθιά συντηρητική συμπεριφορά" σημειώνει και καταλήγει: "Η χώρα έχει ανάγκη καινούριες ιδέες, καινούριες δυνάμεις, καινούριους ανθρώπους. Είναι απαραίτητο να δώσουμε τη δυνατότητα έκφρασης σε αυτούς".

    [13] Φωτιά σε θαλαμηγό - Καλά στην υγεία τους οι επιβαίνοντες

    Αθήνα, Ελλάδα 03/04/2012 12:44 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Φωτιά σε θαλαμηγό με δύο επιβαίνοντες

    Kαλά στην υγεία τους είναι οι δύο επιβαίνοντες θαλαμηγού σκάφους νηολογίου Ελευσίνας, στην οποία εκδηλώθηκε το πρωί πυρκαγιά, πιθανόν από βραχυκύκλωμα, ενώ έπλεε δύο ναυτικά μίλια, βόρεια της περιοχής Θεολόγου, στην Εύβοια.

    Οι επιβαίνοντες εγκατέλειψαν το σκάφος και μεταφέρθηκαν με πλωτό του λιμενικού στον Θεολόγο, ενώ τη φωτιά στη θαλαμηγό επιχειρεί να κατασβήσει φορτηγό πλοίο, που βρίσκεται στην περιοχή.

    [14] Νέο ρεκόρ ανεργίας στην Ισπανία - Πάνω από 4,75 εκατ. οι άνεργοι

    Νέο ρεκόρ σημείωσε ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία φθάνοντας στα τέλη Μαρτίου τα 4,75 εκατομμύρια, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με το οποίο ο αριθμός αυτός υπογραμμίζει "τη σημασία" της μεταρρύθμισης του εργασιακού τομέα.

    Ο αριθμός των 4.750.867 ανέργων αποτελεί ρεκόρ από την αρχή της κρίσης το 2008 και την πρώτη δημοσιοποίηση των μηνιαίων αυτών στατιστικών το 1996, ενώ εμφανίζεται αυξημένος για όγδοο συνεχή μήνα.

    Τον Μάρτιο, κατεγράφησαν επιπλέον 38.769 άνεργοι, δηλδή ποσοστό 0,82% σε σχέση με το Φεβρουάριο.

    Χωρίς την κινητήρια δύναμη της οικονομίας της, τις οικοδομικές επιχειρήσεις, η χώρα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας ανάμεσα στις βιομηχανικές χώρες: σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (Ine), το οποίο χρησιμοποιεί μια διαφορετική μέθοδο υπολογισμού, το ποσοστό αυτό αντιστοιχούσε στο 22,85% του ενεργού πληθυσμού στα τέλη του 2011.

    Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, η Ισπανία είχε για μια ακόμα φορά το μεγαλύτερο ποσοσό ανεργίας στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση τον Φεβρουάριο, δηλαδή 23,6%.

    Η κυβέρνηση προβλέπει ότι το ποσοστό της ανεργίας θα φθάσει το 24,3% του ενεργού πληθυσμού στα τέλη του έτους.

    [15] Στους 15 ο αριθμός των μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά στη Μόσχα

    Στους 15 ανήλθε ο αριθμός των μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη σκεπαστής αγοράς --ανοιχτής σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο--στα περίχωρα της Μόσχας, όπως ανακοίνωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχοι του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών.

    Τα περισσότερα θύματα ήταν από το Τατζικιστάν, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

    Οι μετανάστες φαίνεται ότι διέμεναν σε αυτοσχέδιο κατάλυμα στο πίσω μέρος του διώροφου κτιρίου που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη φύλαξης μετάλλων σε αγορά με κατασκευαστικά υλικά.

    "Ο χώρος δεν ήταν για να ζουν μέσα άνθρωποι", μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον Σεργκέι Γκορμπούνοφ, επικεφαλής των υπηρεσιών Εκτάκτων Αναγκών της Μόσχας.

    [16] Τρεις κρίσιμες προκριματικές αναμετρήσεις για τον Ρόμνεϊ

    Ο Μιτ Ρόμνεϊ θα πρέπει να κερδίσει τις τρεις σημερινές προκριματικές εκλογές για να ενισχύσει το πλεονέκτημά του απέναντι στους υπερσυντηρητικούς αντιπάλους του.

    Οι εκλογείς στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, στο Μέριλαντ και στο Ουισκόνσιν προσέρχονται στις κάλπες και όπως αναμένεται ο Ρόμνεϊ δεν θα αντιμετωπίσει δυσκολίες.

    Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις του ιστότοπου RealClearPolitics, ο Ρόμνεϊ συγκεντρώνει 40,3% έναντι 32,8% του Σαντόρουμ, στην πρόθεση ψήφου, στο Ουισκόνσιν, την Ουάσινγκτον και το Μέριλαντ.

    Όμως για να κερδίσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για να αντιμετωπίσει τον Μπαράκ Ομπάμα στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, ο Ρόμνεϊ πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 1.144 εκλέκτορες για το συνέδριο του κόμματος στην Τάμπα της Φλόριντα. Μέχρι τώρα έχει συγκεντρώσει 566 εκλέκτορες, σύμφωνα με το RealClearPolitics, έναντι 263 του Σαντόρουμ, 140 του Γκίνγκριτς και 67 του Ρον Πολ.

    [17] Πέθανε η τελευταία απόγονος της οθωμανικής δυναστείας

    Η Φατμά Νεζλισάχ Οσμάνογλου Σουλτάν, πριγκίπισα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και πριγκίπισα της Αιγύπτου, η τελευταία απόγονος της οθωμανικής δυναστείας, πέθανε χθες σε ηλικία 91 ετών, στην Κωνσταντινούπολη, την πρώην πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπου και θα ταφεί.

    Εγγονή του τελευταίου σουλτάνου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Μεχμέντ VI (που κυβέρνησε από το 1918 μέχρι το 1922), γνωστός και με το όνομα Βαχντετίν, η Νεζλιζάχ, που γεννήθηκε το 1921, ήταν η τελευταία απόγονος της δυναστείας.

    Μετά τον θάνατο το 2009 του Ερτουγκρούλ Οσμάν Οσμάνογλου, τελευταίου διαδόχου του οθωμανικού θρόνου, είχε λάβει τον τίτλο της "τελευταίας απογόνου της οικογένειας Οσμανογκουλαρί", της οθωμανικής δυναστείας.

    Το οθωμανικό σουλτανάτο καταργήθηκε το 1922 και το 1923 ιδρύθηκε η Τουρκική Δημοκρατία από του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

    Τα μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας εξορίσθηκαν το 1924 και δεν πήραν την άδεια να επιστρέψουν στην Τουρκία παρά τη δεκαετία του '50, οι γυναίκες και το 1974, οι άνδρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 April 2012 - 10:30:36 UTC