Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυροβολισμοί σε κολλέγιο στο Όκλαντ, αναφορές για θύματα
  • [02] Γ. Βαρδινογιάννης: Έκρουσα πρώτος τον κώδωνα του κινδύνου της χρεοκοπίας
  • [03] Σε ειδική ημερίδα για την ενέργεια και τις υποδομές, αύριο ο Λ. Παπαδήμος
  • [04] Παρέμβαση Πετσάλνικου στον υπουργό Επικρατείας για τροπολογίες που κατατίθενται την τελευταία στιγμή
  • [05] Αύξηση 20,4% στα έσοδα των εφοριών τον Μάρτιο
  • [06] Χωρίς σύνταξη έως και 6 χρόνια κινδυνεύουν να μείνουν 300.000 Ιταλοί

  • [01] Πυροβολισμοί σε κολλέγιο στο Όκλαντ, αναφορές για θύματα

    Πολλά άτομα έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν νωρίτερα σε σχολή του ιδιωτικού χριστιανικού κολεγίου Οίκος, στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας.

    Ο ακριβής αριθμός των νεκρών παραμένει αδιευκρίνιστος, αφού οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει τις δημοσιογραφικές πληροφορίες. Η εφημερίδα San Francisco Chronicle έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς ενώ το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Fox News μετέδωσε έξω από το κτίριο του κολεγίου υπάρχουν τέσσερις ή πέντε σοροί.

    Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Τζόνα Γουάτσον είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν είναι σε θέση να δώσει συγκεκριμένο αριθμό θυμάτων ενώ η εκπρόσωπος του νοσοκομείου Χάιλαντ Μεμόριαλ είπε ότι έχουν μεταφερθεί εκεί τέσσερις τραυματίες.

    Σύμφωνα με την αστυνομία έχει συλληφθεί ένας ύποπτος.

    [02] Γ. Βαρδινογιάννης: Έκρουσα πρώτος τον κώδωνα του κινδύνου της χρεοκοπίας

    Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή του για όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό. Και μεταξύ άλλων τονίζει ότι έκρουσε πρώτος τον κώδωνα του κινδύνου της χρεοκοπίας για τον ΠΑΟ, ενώ καταλογίζει ευθύνες στον κ. Βγενόπουλο για την κατάσταση που βρίσκεται η ΠΑΕ.

    Έκρουσα πρώτος τον κώδωνα του κινδύνου, για το θέμα της χρεοκοπίας και μάλιστα σε χρονικό σημείο που θα μπορούσε να είχε ανατραπεί η κατάσταση. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα πλήρως, υπογράμμισε ο Γ. Βαρδινογιάννης.

    [03] Σε ειδική ημερίδα για την ενέργεια και τις υποδομές, αύριο ο Λ. Παπαδήμος

    Στην ειδική ημερίδα για την ενέργεια με τίτλο «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ανάπτυξη υποδομών στη νοτιοανατολική Ευρώπη & το Πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ», που συνδιοργανώνεται από το ΥΠΕΚΑ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, αύριο στις 9:30 το πρωί.

    Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της ειδικής ημερίδας, ο κ. Παπαδήμος θα συναντηθεί με τον Επίτροπο Ενέργειας της ΕΕ G. Oettinger.

    [04] Παρέμβαση Πετσάλνικου στον υπουργό Επικρατείας για τροπολογίες που κατατίθενται την τελευταία στιγμή

    Με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Σταυρόπουλο επικοινώνησε απόψε τηλεφωνικά ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ζητώντας την παρέμβαση της κυβέρνησης, ώστε να ελέγξει την ροή των τροπολογιών που κατατίθενται σε νομοσχέδια την τελευταία στιγμή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πετσάλνικος τόνισε στον κ. Σταυρόπουλο ότι το τελευταίο διάστημα η Βουλή εμφανίζει μια εικόνα που δεν της αρμόζει.

    [05] Αύξηση 20,4% στα έσοδα των εφοριών τον Μάρτιο

    Αύξηση 20,4% σημείωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα έσοδα των ΔΟΥ τον Μάρτιο, εξαιτίας της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές (αντλήθηκαν περισσότερα από 407 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι), ενώ αύξηση 2% σημείωσαν και τα έσοδα από ΦΠΑ, με αποτέλεσμα να υπερκαλυφθεί η απώλεια εσόδων ύψους 328 εκατ. ευρώ που σημειώθηκε στα τελωνεία.

    [06] Χωρίς σύνταξη έως και 6 χρόνια κινδυνεύουν να μείνουν 300.000 Ιταλοί

    Πάνω από 300.000 εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σύνταξη για δύο έως έξι χρόνια, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

    Όπως αναφέρουν αναλυτές, πρόκειται για εργαζόμενους με πάνω από τριάντα χρόνια καταβεβλημένων ενσήμων, οι οποίοι μέχρι το τέλος του 2011 αποφάσισαν να επωφεληθούν ειδικών προγραμμάτων "εθελούσιας εξόδου", βασιζόμενοι στο ότι το πολύ μέσα σε ένα χρόνο θα μπορούσαν να βγουν στην σύνταξη.

    Μετά την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού όμως από την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, οι Ιταλοί αυτοί "πρώην εργαζόμενοι και μελλοντικοί συνταξιούχοι" θα πρέπει να περιμένουν από 24 ως και 72 μήνες για να τους καταβληθεί η πρώτη τους σύνταξη.

    Πρόκειται για "εργασιακά σύμφωνα" που υπεγράφησαν από επιχειρήσεις που εκπόνησαν πρόγραμμα για την μείωση του προσωπικού με πολλούς υπαλλήλους και ανώτερα στελέχη τους, βάσει μιας νομοθεσίας που θεωρείται, πλέον, ξεπερασμένη. Πρόκειται για ένα "ασύλληπτο μπέρδεμα που αφήνει εκτεθειμένους χιλιάδες ανθρώπους", γράφει η εφημερίδα της Ρώμης, Ιλ Μεσατζέρο.

    Σύμφωνα με τους αναλυτές "η σημαντική αυτή αναβολή της συνταξιοδότησης, αφορά, κυρίως, πολίτες που γεννήθηκαν το 1952 και 1953. Μόνο στον τραπεζικό τομέα, ξεπερνούν τους είκοσι χιλιάδες".

    Το πρόβλημα κατήγγειλε το κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 April 2012 - 20:30:32 UTC