Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποσύρεται η τροπολογία Βορίδη για τα βυτιοφόρα
  • [02] Νέο καθεστώς κατάθεσης μηνύσεων και έκδοσης συναινετικών διαζυγίων
  • [03] Σε νέο δανεισμό 244 εκατ. ευρώ προχωρεί το ΙΚΑ

  • [01] Αποσύρεται η τροπολογία Βορίδη για τα βυτιοφόρα

    Σε διευκρινίσεις για την επίμαχη τροπολογία, η οποία τελικά αποσύρεται, για τα βυτιοφόρα, προχώρησε αργά το απόγευμα το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μετά και τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν τόσο από τους πρώην υπουργούς Μεταφορών, όσο και από την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος.

    Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο ΥΜΔ διευκρινίζει ότι η πρόσβαση στην ειδική κατηγορία βυτίων υγρών καυσίμων έχει απολύτως απελευθερωθεί και όποιος επιθυμεί μπορεί να αιτηθεί την έκδοση νέας άδειας, οποιασδήποτε κατηγορίας και οποιουδήποτε βάρους, πληρώνοντας ένα μικρό διοικητικό παράβολο 1.000 ευρώ (ή πεντακοσίων εάν διαθέτει ήδη μία άδεια).

    Η τροπολογία, σημειώνει το υπουργείο αφορά αποκλειστικά αλλαγές σε κατόχους παλιών αδειών, σύμφωνα με τον νόμο Ρέππα, και δεν έχει καμία σχέση με τις νέες άδειες που εκδίδονται. Κατά το υπουργείο, σκοπός της ρύθμισης είναι αφενός να ενθαρρυνθεί η έκδοση νέων αδειών και ο περιορισμός της δευτερογενούς αγοραπωλησίας αδειών και αφετέρου να προστατευθεί η δημόσια ασφάλεια μέσω της αδειοδότησης βυτιοφόρων τα οποία ανήκουν στην πλέον σύγχρονη, τεχνολογικά και περιβαλλοντικά, κατηγορία EURO 5.

    [02] Νέο καθεστώς κατάθεσης μηνύσεων και έκδοσης συναινετικών διαζυγίων

    Στο πλαίσιο επιτάχυνσης απονομής της Δικαιοσύνης που επιτάσσει ο πρόσφατος Ν. 4055/2003 για «τη δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκεια αυτής», από σήμερα 2 Απριλίου 2012, τίθενται σε εφαρμογή νέες διατάξεις που επιφέρουν ριζικές αλλαγές στο καθεστώς και στις προϋποθέσεις υποβολής των μηνύσεων, έκδοσης συναινετικών διαζυγίων κ.λπ.

    Κατ' αρχάς, οι μηνύσεις (όπως και άλλα δικαστικά έγγραφα-δικόγραφα) μπορούν να κατατίθεται και με ηλεκτρονικό τρόπο, εφόσον φέρουν ηλεκτρονική υπογραφή, ενώ το σχετικό παράβολο για την κατάθεση μήνυσης ανέρχεται πλέον στο ποσό των 100 ευρώ, από 10 ευρώ που ίσχυε (αύξηση 1.000%).

    Παράλληλα, για να μπορεί μία βάσιμη μήνυση να οδηγηθεί γρήγορα στο ακροατήριο, μπορεί ο μηνυτής να προσκομίσει μαζί και τις καταθέσεις των μαρτύρων που προτείνει.

    Οι καταθέσεις πρέπει να έχουν γίνει ή σε συμβολαιογράφο ή σε Ειρηνοδίκη.

    Παράλληλα, οι ανώνυμες μηνύσεις ή αναφορές (με ανύπαρκτο όνομα) τίθενται αμέσως στο αρχείο από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ οι μηνύσεις που κρίνονται αβάσιμες ή είναι ανεπίδεκτες δικαστικής εκτίμησης έχουν την ίδια τύχη, δηλαδή αρχειοθετούνται.

    Με διαδικασίες «εξπρές» θα εκδίδονται από σήμερα και τα συναινετικά διαζύγια. Την ίδια στιγμή τίθενται σε εφαρμογή και οι διατάξεις του νέου νόμου που αφορούν την λειτουργία για πρώτη φορά των Μονομελών Εφετείων Κακουργημάτων, του τρόπου δημοσίευσης των διαθηκών, ενώ μετά την 13η Μαΐου 2012 εφαρμόζεται η δικαστική μεσολάβηση σε ιδιωτικού δικαίου διαφορές.

    [03] Σε νέο δανεισμό 244 εκατ. ευρώ προχωρεί το ΙΚΑ

    Σε νέο βραχυπρόθεσμο δανεισμό 244 εκατομμυρίων ευρώ από το επικουρικό του ταμείο, (Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Μισθωτών, - Ε.Τ.Ε.Α.Μ), και το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ, (ΤΑΠ ΔΕΗ), προχώρησε σήμερα για 4ο κατά σειρά μήνα, το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ ΕΤΑΜ).

    Τα 200 εκατομμύρια θα προέλθουν από το επικουρικό του ΙΚΑ και τα 44 εκατομμύρια από το ΤΑΠ - ΔΕΗ.

    Η διάρκεια του δανείου αρχίζει από τις 03/04/2012 και λήγει στις 02/05/2012.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 April 2012 - 18:30:28 UTC