Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Φώφη Γεννηματά αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Νέο αναδρομικό "ψαλίδι" στις επικουρικές
  • [03] Κλειστοί αύριο οι δήμοι 11.00 - 15.00
  • [04] Καταργούνται 104 κενές οργανικές θέσεις στο υπουργείο Εσωτερικών
  • [05] Στον εισαγγελέα η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για σπατάλη στους ΟΤΑ
  • [06] Εισαγγελική έρευνα σε βάρος 4 εταιρειών, για αισχροκέρδεια στην πώληση ρυζιού

  • [01] Η Φώφη Γεννηματά αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

    «Υποδεχόμαστε με πολύ χαρά την Φώφη Γεννηματά που θα είναι μαζί μας όλη αυτή την περίοδο που είναι μια περίοδος έντασης για το καλό του τόπου και βέβαια για να πετύχει η παράταξη στους πολιτικούς και εκλογικούς στόχους που έχει θέσει, όχι προς δικό της όφελος και συμφέρον, αλλά για το καλό του τόπου, γιατί η στρατηγική της αυτοδύναμης Ελλάδας είναι η στρατηγική που εκφράζει την βαθιά υπαρξιακή ανάγκη όλων των Ελλήνων και όλων των Ελληνίδων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την παρουσίαση της νέας εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος, Φώφης Γεννηματά στους πολιτικούς συντάκτες, στην Ιπποκράτους.

    «Χαίρομαι γιατί με το πρόσωπο της θα εκφράζεται το ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενο στον ελληνικό λαό που περνάει μια περίοδο αβεβαιότητας και απαισιοδοξίας», είπε ο κ. Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει όμως να πιστέψουμε στον εαυτό μας, πρέπει να αντιστρέψουμε το κλίμα κι όταν πιστέψουμε στον εαυτό μας και νιώσουμε δυνατοί εσωτερικά θα αλλάξουμε και τα δεδομένα της χώρας μας, κάτι το οποίο θεωρώ απολύτως εφικτό», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    «Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη για μένα το να αναλαμβάνω, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης που είναι υπεύθυνη για όλες τις μεγάλες αλλαγές στον τόπο», είπε από την μεριά της η κ. Γεννηματά.

    [02] Νέο αναδρομικό "ψαλίδι" στις επικουρικές

    Αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2012 μειώνονται οι επικουρικές συντάξεις σύμφωνα με επείγον έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας. Με το έγγραφο, παρέχονται διευκρινίσεις για την εφαρμογή του νόμου 4051/2012 «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου Συνεννόησης του Ν. 4046/2012» που ισχύει από τις 29 Φεβρουαρίου.

    Η παρακράτηση θα ξεκινήσει με την καταβολή της σύνταξης του Μαΐου και θα ολοκληρωθεί τμηματικά, σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

    [03] Κλειστοί αύριο οι δήμοι 11.00 - 15.00

    Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο, από τις 11.00 έως τις 15.00, οι δήμοι της Αττικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συρρίκνωση των διαθέσιμων πόρων προς την αυτοδιοίκηση. Οι δήμαρχοι διαμαρτύρονται για τη μη απόδοση 450 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2012 και τη μείωση κατά 15% της χρηματοδότησης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, καθώς η μείωση- όπως σημειώνουν- απειλεί τη βιωσιμότητα των δήμων. Στις 12, το μεσημέρι, οι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Τ. Γιανίτση.

    [04] Καταργούνται 104 κενές οργανικές θέσεις στο υπουργείο Εσωτερικών

    Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση καταργούνται 104 κενές οργανικές θέσεις στο υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για μείωση των δομών του δημόσιου τομέα.

    Κυρίως, καταργούνται θέσεις επιθεωρητών, διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών και δακτυλογράφων-στενογράφων.

    [05] Στον εισαγγελέα η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για σπατάλη στους ΟΤΑ

    Αντίγραφο της έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στην οποία εντοπίζονται σωρεία παραβάσεων και παρατυπιών στην οικονομική διαχείριση Δημόσιων υπηρεσιών και ΟΤΑ, ζήτησε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης προκειμένου, να διαπιστώσει κατά πόσον απαιτούνται ποινικές ενέργειες, όπως ο σχηματισμός δικογραφιών για τις υποθέσεις που καταγράφονται.

    Η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που παραδόθηκε πριν λίγες μέρες στον πρόεδρο της Βουλής, αφορούσε προληπτικούς ελέγχους που έγιναν το οικονομικό έτος 2009, από τους οποίους προκύπτουν σωρεία παραβάσεων της νομοθεσίας, κυρίως από ΟΤΑ αλλά και από υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα και φορέων του.

    [06] Εισαγγελική έρευνα σε βάρος 4 εταιρειών, για αισχροκέρδεια στην πώληση ρυζιού

    Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της αισχροκέρδειας σε βάρος των καταναλωτών, από τέσσερις αλυσίδες λιανικού εμπορικού πώλησης συσκευασμένου ρυζιού, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 March 2012 - 14:30:29 UTC